Dijagnostika za motocikle Harley Davidson?
-
BigRider
#1 Dijagnostika za motocikle Harley Davidson?
Zna li iko nekoga ko radi dijagnostiku Harley Davidson motora u BiH?
- phil manzanera
#2 Re: Dijagnostika za motocikle Harley Davidson?
Dijagnostika kao takva NIJE problem, posto svaki moderni Harley-Davidson motocikl ima mogucnost ocitavanja greske i samo-dijagnostike na displeju kilometar-sata, potrebno je imati service manual da bi se skontalo kako to radi.
No, sama dijagnostika ti NISTA ne znaci ako (sa)znas kvar, a ne mozes ga popraviti.
Jedan pametan i sposoban momak iz Sarajeva je upravo nabavio opremu sa nekoliko raznih softvera za razne motocikle, pa se tu moze naci i softver za dijagnostiku H-D motocikala.
Ukoliko te interesira, javi se na PP i dobices njegov broj mobitela, ne mogu ovako javno da ga objavim jer ne znam da li on zeli da mu privatni broj telefona bude javno dostupan.
No, sama dijagnostika ti NISTA ne znaci ako (sa)znas kvar, a ne mozes ga popraviti.
Jedan pametan i sposoban momak iz Sarajeva je upravo nabavio opremu sa nekoliko raznih softvera za razne motocikle, pa se tu moze naci i softver za dijagnostiku H-D motocikala.
Ukoliko te interesira, javi se na PP i dobices njegov broj mobitela, ne mogu ovako javno da ga objavim jer ne znam da li on zeli da mu privatni broj telefona bude javno dostupan.
-
BigRider
#3 Re: Dijagnostika za motocikle Harley Davidson?
I ja sam "nabasao" na momka u Sarajevu, zove se Omer. Ukoliko nije protiv forumskih pravila, objavio bih njegov broj, jer čovjek ima dijagnostički software i kablove za dosta motocikala različitih proizvođača, a izgleda da je dosta upućen u "struju". Meni je izvršio očitavanje vrijednosti senzora motora i brisanje nekoliko grešaka, te otklonio uzrok grešaka (loš kontakt na akumulatoru)
Dakle, radi se o Omeru, tel.: 066 536303. Čovjek živi u onom padinskom dijelu Sarajeva, mislim da se zove Bistrik.
Dakle, radi se o Omeru, tel.: 066 536303. Čovjek živi u onom padinskom dijelu Sarajeva, mislim da se zove Bistrik.
-
easy_rider
#4 Re: Dijagnostika za motocikle Harley Davidson?
Istina..BigRider wrote:I ja sam "nabasao" na momka u Sarajevu, zove se Omer. Ukoliko nije protiv forumskih pravila, objavio bih njegov broj, jer čovjek ima dijagnostički software i kablove za dosta motocikala različitih proizvođača, a izgleda da je dosta upućen u "struju". Meni je izvršio očitavanje vrijednosti senzora motora i brisanje nekoliko grešaka, te otklonio uzrok grešaka (loš kontakt na akumulatoru)
meni je taj Omer s Bistrika na HD dijagnostikom ocito pobriso rjesio napravio.. zadovoljan sam i uradnjeim a moram spomenuti da je lik extra ljudina.. ma bas me ugodno iznenadio ..zaista bio mi je pun k... majstora bez alata..
pozz svima
ride safe