invalidski znakovi

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
testovi

#1 invalidski znakovi

Post by testovi »

postavljen je samo znak
tu ne zivi niko ko je u kolicima
da li ovaj znak mora znacit da je neko u kolicima ili uopste oznacava invalida
isto pitanje i za onu malu tablu koju stave naprijed na sofersajbu sa znakom invalida da li ona oznacava invalida u kolicima ili svakog invalida

Image

znaci oznacava jedno mjesto za parking za invalida ali duz ceste nigdje nije na cesti obiljezeno to mjesto
ja licno takav znak ne zelim postovat jer na cesti nema oznake sta da postujem
tako da ako bude samo jedno mjesto slobodno ja cu se tu uparkirat kao sto bi i svako drugi uparkiro i reko ja kad sam svoje auto parkiro bilo je jos jedno mjesto slobodno
i posto mjesto nije na cesti oznaceno kako ja da znam da taj invalid vec nije negdje tu parkiran i sto ja ne bi parkiro na slobodno mjesto na koje naiđem

ne zalim postovat znak niti cu ga postovat dok na cesti na ocrtaju to mjesto
a sta vi kazete o ovome
testovi

#2 Re: invalidski znakovi

Post by testovi »

pa hajde ti cobane obajsni ti si bio pamten i polozio bez stele
objasni mi od neki 14 mjesta kolko auta moze stat duz znaka i trenutno je jedno mjesto slobodno da li je među parkirani 13 auta invalid vec negdje parkiro

ja jesam polozio platio sam stelu ali kazne nemam nijedne niti me drot nekad zaustavio
530i

#3 Re: invalidski znakovi

Post by 530i »

Testovi su ti očito bolna tačka i to si preko štele položio.
testovi

#4 Re: invalidski znakovi

Post by testovi »

ako nemas dovoljno mozga da odgovoris na pitanje nemoj ni da se javljas

vidim svi znate a niko da upise dosli ste u temu da se glupirate da skupite postova
530i

#5 Re: invalidski znakovi

Post by 530i »

Šta reći, kakvu posluku porati? :lol:
poznanik

#6 Re: invalidski znakovi

Post by poznanik »

testovi wrote:postavljen je samo znak... a sta vi kazete o ovome

Postoji već tema o saobraćajnim znakovima - http://www.klix.ba/forum/viewtopic.php?f=4&t=99597
rookfash

#7 Re: invalidski znakovi

Post by rookfash »

pa posto na znaku stoji "1 parking mjesto", a znak pocinje da vrijedi odmah iza znaka, za pretpostaviti bi bilo da se znak odnosi na prvo parking mjesto iza znaka.
testovi

#8 Re: invalidski znakovi

Post by testovi »

to bi tako trebalo da bude u stvarnosti ali mislim da bi trebalo da bude i na cesti oznaceno
ne znam kakva su pravila za postavljanje znakova ovo naselje je kao kruzni tok stavljen je na jedan od coskova krivina
je li stavljen na cosak zato sto znak mora bit na uglu na skretanju ili je mozda zato stavljen sto bas u tom ulazu na uglu zivi taj invalid
nisam bio kuci kad su to postavili inace upito bi ih ko je porucio znak itd
prvo mjesto iza znaka non stop je drugo auto znaci niko ne posstuje znak

tu sam citav zivot nekad sam znao cije je cije auto znam i sad auta ali ne znam ljude ali sigurno znam da nema niko u kolicima niti neko da se tesko krece

ima jedan bh pisac ali on auto i ne vozi
jedan bivsi inspektor teze se krece ali koji sad cuga auto je registrovo zadnji put 2007 voza ga povremeno ali zna parkirat nekad skoroz u drugo naselje pa mislim da nije znak ni za jednog od njih dvojice
testovi

#9 Re: invalidski znakovi

Post by testovi »

dosli su i ocrtali invalidski znak na cesti i oznacili prostor za auto
sad se moze pocet postivat znak
goran16v

#10 Re: invalidski znakovi

Post by goran16v »

testovi wrote:dosli su i ocrtali invalidski znak na cesti i oznacili prostor za auto
sad se moze pocet postivat znak
Jel ovo skrivena kamera? Znak sa invalidskim kolicima je medjunardna oznaka osobe sa invaliditetom i isti je bez obzira da li je covjek nepokretan u kolicima ili ima neki drugi invaliditet. Status invalida prepoznaje drzava i na osovu toga mu daje beneficije i oznaku invalida kao vlasnika vozila i ucesnika u saobracaju - malu tablica na sajbi.
Sto se tice parkinga, ako je postavljen sabracajni znak na cesti ne mora biti nista obiljezeno, od znaka u duzini jednog vozila je to parking mjesto. Da ista znas o saobr. propisima znao bi da je vertikalna signalizacija tj znak pored ceste "starija" od horizontalne i da je znak sasvim dovoljan. Nema ti sta da brojis auta i gledas je li se invalid parkirao negdje drugo da bi se ti uparkirao, to je parking mjesto iskljucivo za invalide i ko god se na njega parkira je nevidjeni papak, primitivac i seljacina.
testovi

#11 Re: invalidski znakovi

Post by testovi »

jeste bio si u skrivenoj kameri sad mozes ici setaj
amko76

#12 Re: invalidski znakovi

Post by amko76 »

Oko mene svak živ ima te znakove, i ponašaju se kao ''niko mi ništa ne može ja sam invalid''. Jedan voza novog mercedesa, drugog udarilo auto i RVI.

Pun mi ih je kurac više i ja sam bio u ratu pa ne zloupotrebljavam to. Degradirali su to maksimalno.
juzna_strana

#13 Re: invalidski znakovi

Post by juzna_strana »

amko76 wrote:Oko mene svak živ ima te znakove, i ponašaju se kao ''niko mi ništa ne može ja sam invalid''. Jedan voza novog mercedesa, drugog udarilo auto i RVI.

Pun mi ih je kurac više i ja sam bio u ratu pa ne zloupotrebljavam to. Degradirali su to maksimalno.
Sve je ovdje degradirano ovdje druze,bukvalno sve.
Imam iskustva s tim,otac mi je 100% invalid i ima tu plocicu na autu,sa serijskim brojem.
Ima laznjaka mali milion,ulaze u zabrane,parkiraju po trotoarima itd..
Ako ima broj na naljepnici trebalo bi da je invalid,ukoliko se zloupotrebljava mislim da ide krivicna..
testovi

#14 Re: invalidski znakovi

Post by testovi »

velika je razlika između RVI i ovi invalida nije isto rvi i onaj koji je prije rata pao u otvoren saht i sad izganjo da je rvi
ja do ocrtavanja na cesti nisam htio postovat ovaj znak iako nisam imo potrebu na to mjesto parkirat ali sad kako je ocrtano postovacu
iako je tom ocrtanom znaku svaki tren parkirano drugo auto

sazno sam da je znak postavljen radi bivseg inspektora kojeg sam vec spomeno na pocetku teme a koji se tesko krece

ali puno i pije
amko76

#15 Re: invalidski znakovi

Post by amko76 »

Nema razlike u ogromnim naljepnicama koje prekriju skoro četvrtinu šajbe i naprijed i nazad, i koje svi imaju. Meni to ništa ne znači nek ih materi svojoj kače, iz razloga koje sam već naveo.
goran16v

#16 Re: invalidski znakovi

Post by goran16v »

testovi wrote:velika je razlika između RVI i ovi invalida nije isto rvi i onaj koji je prije rata pao u otvoren saht i sad izganjo da je rvi
ja do ocrtavanja na cesti nisam htio postovat ovaj znak iako nisam imo potrebu na to mjesto parkirat ali sad kako je ocrtano postovacu
iako je tom ocrtanom znaku svaki tren parkirano drugo auto

sazno sam da je znak postavljen radi bivseg inspektora kojeg sam vec spomeno na pocetku teme a koji se tesko krece

ali puno i pije
Ovo boldirano dovoljno govori o tebi... Invalidnska oznaka ne znaci da je RVI, to je oznaka za ivalida bez obzira kako je postao invalid. Inace tebi je neko kome je granata otkinula nogu u ratu veci invalid od nekog kome je nogu odjsekla prije/poslije rata masina ili izgubio u saobr. nesreci ili neko kome je, ne daj boze, dijete rodjeno sa teskim hendikepom. Kakav si ti primitivac i plicak...
testovi

#17 Re: invalidski znakovi

Post by testovi »

amko76 wrote:Oko mene svak živ ima te znakove, i ponašaju se kao ''niko mi ništa ne može ja sam invalid''. Jedan voza novog mercedesa, drugog udarilo auto i RVI.

ma da kupe u djecijemkompletu igracaka i stave na sajbu isto kao i lizalo stop

eto i goran je jedan od njih pravi invalid jos mu samo fali znak pa da ga prepoznamo
sigurno je i on upo u saht ili je glup prirodno a prima penziju kao da je rvi
goran16v

#18 Re: invalidski znakovi

Post by goran16v »

testovi wrote:
eto i goran je jedan od njih pravi invalid jos mu samo fali znak pa da ga prepoznamo
sigurno je i on upo u saht ili je glup prirodno a prima penziju kao da je rvi
Samo potvrdjujes ono sto sam napisao - plicak, primitivac i papcina...
Qler

#19 Re: invalidski znakovi

Post by Qler »

Ja kad vidim po merkatorima i slicnim centrima seljake kako parkiraju na mjesta za invalide, jer im je mrsko prosetati 20m, zvao bih i pauka i policiju i sve zive, da mu kaznu napisu jedno 5000KM, pa ce drugi put razmisliti. Ima nekih koji nisu invalidi i zloupotrebljavaju neke benificije, ali zasto da ispastaju pravi invalidi? Za mene je papak i seljacina, krkan, kreten i imbecil, i sta jos kome padne na pamet ko se parkira na mjesta namjenski oznacena za invalide a nije invalid. I volio bi mozda da postane, pa da mu se neko tako parkira na mjesto pa onda mora traziti oklo... :x
goran16v

#20 Re: invalidski znakovi

Post by goran16v »

Qler wrote:Ja kad vidim po merkatorima i slicnim centrima seljake kako parkiraju na mjesta za invalide, jer im je mrsko prosetati 20m, zvao bih i pauka i policiju i sve zive, da mu kaznu napisu jedno 5000KM, pa ce drugi put razmisliti. Ima nekih koji nisu invalidi i zloupotrebljavaju neke benificije, ali zasto da ispastaju pravi invalidi? Za mene je papak i seljacina, krkan, kreten i imbecil, i sta jos kome padne na pamet ko se parkira na mjesta namjenski oznacena za invalide a nije invalid. I volio bi mozda da postane, pa da mu se neko tako parkira na mjesto pa onda mora traziti oklo... :x
Pazi sta pises da te upis inteligencije i pameti koji se odazaiva ima testovi ne proglasi laznim invalidom koji je upao u saht i glupanom!
Qler

#21 Re: invalidski znakovi

Post by Qler »

Samo da razjasnimo :) nisam invalid, hvala bogu.
riko-ga

#22 Re: invalidski znakovi

Post by riko-ga »

Samo me zanima gdje na ovome znaku u prvome postu pise RVI ?Kao da su RVI jedini invalidi :? Svasta.I da i ja sam za to da kada parkira na mjesto oznaceno za Invalide da se odere vozac.Al i za to da provjere nalepnicu na autu sa znakom Invalid.E i te bi derao kaznama sa laznim nalepnicama.
Post Reply