Sirija vol. 2
- insomnia78
#99876 Re: Sirija vol. 2
Ne sumnjam da pise. Sta je sve o Kobaniju pisalo
-
sarajevoxxxx
#99878 Re: Sirija vol. 2
Milion puta je gori ovaj današnji ruski i Asadov masakr u Doumi (5 poginulih) Maret Numanu (5 poginulih) Seraqib (8 poginulih), sve civili, sve žene i djeca, svi ubijeni nakon zračnih udara, neki od njih nakon barel-bombi zabranjenih rezolucijama UN-a. Onaj koji brani Rusiji i Asada u ovom ratu govori o herojima i kukavicamaNadzornik wrote:Problem je u tome sto se u borbi ne mozes tek tako raznijeti vec prije borbe svjesno na miru polako vezati eksploziv oko sebe,handžar88 wrote: Zena se u borbi raznijela, unistila tenk pobila vojnike.. u cemu je problem? Nije tebe pitala jel..
povezati hrpu zica,oprostiti se od dragih osoba koji ovo odobravaju i koji su ludi kao i ova doticna teroristkinja.
Ovo ni jedan normalan covijek nece uraditi...![]()
Heroji se bore do smrti a samo kukavice i teroristi se raznose tj. izvrsavaju samoubistvo koje sve i jedna vjera zabranjuje.
- славянин
#99879 Re: Sirija vol. 2
Nemojte samo da nasjednete na Sarajevoxxx insinuacije i relativizaciju pa da zaboravite da ovde Nusra i Turska oboje otvoreni neprijatelji Asada i Sirije napadaju Kurde koji nikada nisu dosli u ozbiljan konflikt sa SAA.... 
- Nadzornik
#99880 Re: Sirija vol. 2
Cekaj,zar nismo nas dvojica na strani Turske...sarajevoxxxx wrote: Milion puta je gori ovaj današnji ruski i Asadov masakr u Doumi (5 poginulih) Maret Numanu (5 poginulih) Seraqib (8 poginulih), sve civili, sve žene i djeca, svi ubijeni nakon zračnih udara, neki od njih nakon barel-bombi zabranjenih rezolucijama UN-a. Onaj koji brani Rusiji i Asada u ovom ratu govori o herojima i kukavicamakoji pravde najveće fašiste iz Rusije i Damaska govori šta treba u ratu i kako treba
Sad mi nista nije jasno....
Predajem se...
-
handžar88
#99881 Re: Sirija vol. 2
Dzaba pricas licemjerima.. zato su normalni ovi sto montiraju eksploziv u bure i nasumicno bacaju, to je inace sve i jedna religija dozvolilasarajevoxxxx wrote:Milion puta je gori ovaj današnji ruski i Asadov masakr u Doumi (5 poginulih) Maret Numanu (5 poginulih) Seraqib (8 poginulih), sve civili, sve žene i djeca, svi ubijeni nakon zračnih udara, neki od njih nakon barel-bombi zabranjenih rezolucijama UN-a. Onaj koji brani Rusiji i Asada u ovom ratu govori o herojima i kukavicamaNadzornik wrote:Problem je u tome sto se u borbi ne mozes tek tako raznijeti vec prije borbe svjesno na miru polako vezati eksploziv oko sebe,handžar88 wrote: Zena se u borbi raznijela, unistila tenk pobila vojnike.. u cemu je problem? Nije tebe pitala jel..
povezati hrpu zica,oprostiti se od dragih osoba koji ovo odobravaju i koji su ludi kao i ova doticna teroristkinja.
Ovo ni jedan normalan covijek nece uraditi...![]()
Heroji se bore do smrti a samo kukavice i teroristi se raznose tj. izvrsavaju samoubistvo koje sve i jedna vjera zabranjuje.koji pravde najveće fašiste iz Rusije i Damaska govori šta treba u ratu i kako treba
- muhafuca
#99882 Re: Sirija vol. 2
Ako se sjecas Juga je bila socijalisticka FEDERATIVNA republika - tj savez (ili federacija) nezavisnih zemalja.славянин wrote:I ti si izdao Jugoslaviju.Nadzornik wrote:Jednom rijecju ovi PKK teroristi su izdajnici svoje zemlje.muhafuca wrote: Za Babu ... vidis joj Apo-a na desnom ramenu ... samo Babo i nista vise.
Nesto kao Abdicevci kod nas
Pa to bila konkretno Sirija ili se radilo o Turskoj,Iranu ili Iraku.
Bilo gdje da zive ovi Kurdi su izdajnici zemlje u kojoj zive.
-
Stari_demagog
#99883 Re: Sirija vol. 2
Šta ima u Amerika ?славянин wrote:Nemojte samo da nasjednete na Sarajevoxxx insinuacije i relativizaciju pa da zaboravite da ovde Nusra i Turska oboje otvoreni neprijatelji Asada i Sirije napadaju Kurde koji nikada nisu dosli u ozbiljan konflikt sa SAA....
- славянин
#99884 Re: Sirija vol. 2
Diraju nam malog tamo Turci i njihovi uruk-hai vidis etoStari_demagog wrote:Šta ima u Amerika ?славянин wrote:Nemojte samo da nasjednete na Sarajevoxxx insinuacije i relativizaciju pa da zaboravite da ovde Nusra i Turska oboje otvoreni neprijatelji Asada i Sirije napadaju Kurde koji nikada nisu dosli u ozbiljan konflikt sa SAA....
A dobro je usvojen je budzet, standardno tarlahanje na relaciji Trump/republikanci - black lives mater,lgbt/demokrate
Last edited by славянин on 28/01/2018 14:22, edited 1 time in total.
- Nadzornik
#99885 Re: Sirija vol. 2
славянин wrote:Nemojte samo da nasjednete na Sarajevoxxx insinuacije i relativizaciju pa da zaboravite da ovde Nusra i Turska oboje otvoreni neprijatelji Asada i Sirije napadaju Kurde koji nikada nisu dosli u ozbiljan konflikt sa SAA....
Malo je zamrseno,bojim se samo da nestradamo od prijateljske vatre....
Rusi su se pametno povukli jer se ovdje vise nezna ni ko koga,kad ni zasto...
-
sarajevoxxxx
#99886 Re: Sirija vol. 2
Najmanje 3 osobe poginule u turskom bombardovanju sela Kubale u regiji Širava i 15 ozlijeđeno. Nekoliko civila se još uvijek nalazi ispod ruševina:
http://xeber24.org/archives/68380
http://xeber24.org/archives/68380
- Lincoln-Burrows
#99887 Re: Sirija vol. 2
Jeli ovaj @handžar88 promjenio političku i vjersku orjentaciju ili se ja krivo sjećam onog prije?
- славянин
#99888 Re: Sirija vol. 2
Sto jes jes... razumijem politiku neprijatelji kada se biju pusti ih ne smetajNadzornik wrote:славянин wrote:Nemojte samo da nasjednete na Sarajevoxxx insinuacije i relativizaciju pa da zaboravite da ovde Nusra i Turska oboje otvoreni neprijatelji Asada i Sirije napadaju Kurde koji nikada nisu dosli u ozbiljan konflikt sa SAA....
Malo je zamrseno,bojim se samo da nestradamo od prijateljske vatre....![]()
Rusi su se pametno povukli jer se ovdje vise nezna ni ko koga,kad ni zasto...
- asurbanipal
#99889 Re: Sirija vol. 2
NE MOGU ŠUTJETI! Latić: Krajnje je vrijeme da preispitamo svoju politiku sa Turskom!
http://thebosniatimes.ba/clanak/10879
Po mom sudu ovo je notorna zloupotreba vjere i imam hipten termina kojima bih mogao okvalificirati, da ne kažem etiketirati ovakve dove a najprikladniji je da se radi o šićar dovama.
Svi ovi imami, kakav je hafiz Išerić, grlati su agitatori i raspirivači crne bakirovske demagogije. Zbog toga su omraženi u masama, a dobro čašćeni donacijama. Nikad ovakav profil imama ne bi stajao na tako časnom mjestu da Islamska zajednica nije ogrezla u donacijama, mitu, korupciji i nepotizmu!
No, nije problem samo u tome. I sa tim problemom bismo nekako izišli na kraj. Problem je što se takvim gestama Bošnjaci kao građani izlažu ozbiljnim svjetskim čak i terorističkim prijetnjama od strane onih protiv kojih se ovakve dove uče.
A najveći problem je što je ovaj režim svoj ponosni narod doveo na prosjački štap da bi kao prosjaci svoju vjeru "prodavali za večeru" poslije koje im hodžinske poguzije uče "jemek dovu!"
-
Stari_demagog
#99890 Re: Sirija vol. 2
Kad smo već kod toga, mislim da su se Rusi i Turci baš i uključili s tom namjerom. Počistiti sve ubačene elemente Amerike u Siriji u vidu YPG-a i ISIL-a da bi ostali samo Assad i pobunjenici i na kraju dvije strane dogovarale mir, a ne pedeset.Nadzornik wrote:Neprijatelj moga neprijatelja je moj prijatelj.славянин wrote: Slika od Asada mu na profilu a navija za one sto se bore protiv istogahh sta ti je rat jel
![]()
Po svemu sudeci Kurdi se odlicno drze 25 kilometara su Turci i Nusra od Afrina a otpor je kao sto vidimo zestok (samo na Bersaja je bilo do sada izmedju 350 i 500 poginulih)
- asurbanipal
#99891 Re: Sirija vol. 2
salik79 wrote:Ovo nisam ni zamijetio, u moru vehabitakih ubleha![]()
Kikibombona wrote:
- sije ne priznaju al-Aksu, smatraju da ju je napravio Omer, koga mrze, a obnovio Muavija, koga mrze jos vise
itd...
Ovo im je, inace, sarajevski Bezistan na novcanici![]()
Od silne mrznje prema Omeru, uinat stavise Bezistan!
Pa ti, kiki, nastavi pratiti yotube predavanja vrlih daija...A raja ce ti se i dalje smijat'.
Muavija je "lanetulahi alejhi" kao i većina emevijskih vladara, ali su dobri kada konstruišu mit o navodnom Muhamedovom boravku u mesdžidu kojeg tada nije bilo..
P.S.
I to na novčanici nije Al-Aksa.
Last edited by asurbanipal on 28/01/2018 14:30, edited 1 time in total.
- Nadzornik
#99892 Re: Sirija vol. 2
Stari_demagog wrote: Kad smo već kod toga, mislim da su se Rusi i Turci baš i uključili s tom namjerom. Počistiti sve ubačene elemente Amerike u Siriji u vidu YPG-a i ISIL-a da bi ostali samo Assad i pobunjenici i na kraju dvije strane dogovarale mir, a ne pedeset.
- Krokodajl
#99893 Re: Sirija vol. 2
Dok je Ajatolah da ga Allah poživi, po džumama Teheranskih džamija držao hutbe o Bosni, selefije po Saudiji su držali hutbe o tome kako bi uništavanje Bosanskih muslimana bilo nagrada za muslimanski svijet i islam, jer je eto naš iman oslabio dok smo bili u SFRJ.
- muhafuca
#99894 Re: Sirija vol. 2
Po toj logici kad izadjes napolje - moze te auto udarit pa je i izlazak napolje neka vtsta samoubistvasarajevoxxxx wrote:
Pa sam odlazak na liniju i da se boriš protiv sto puta snažnijeg neprijatelja je neka vrsta samoubistva. Sa koliko aviona fašisti iz Rusije ubice djece iz Damaska napadaju sedam godina položaje opozicije. Rokali su se i pripadnici Hamasa u Palestini, ranije Japanci, u svakom ratu je bilo vojnika koji su se žrtvovali.
Mani se pusti plitkih rezonovanja tipa "Meni moj Sejh ovako to objasnio ... " To prolazi u Sericima i Vukoticima gdje je opste obrazovanje tercijarna stvar.
Kad ides na ratiste da se boris, pa pucas ti pucaju oni, postoji sansa jelde da uz Boziju volju prezivis i pobjedis (ovisno o tome koliko ti je cist nijet i kako je Bog odredio i jos dosta faktora - nadam se da se oko ovoga slazemo).
Kad se opases bombom oko struka (ili sjednes u auto bombu) i ti pritisnes okidac za bombu, ti uzimas Boziju volju u svoje ruke i ti odredjujes kad ces na Ahiret.
Te dvije stvari nikad ne mogu biti iste.
Lik koji podrzava glavosjece i kanibale od pocetka rata, podrzava uvodjenje nakaradne verzije Serijata, tekfiri i sta ti ja znam sve ne - sad govori o humanitarnim pravima i poziva se na Zapadno dominantni UN i njihov sistem vrijednosti.sarajevoxxxx wrote:U svakom slučaju lik koji pravda, kršenje rezolucija UN-a, barel-bombe, Asadove i ruske masakre i ubijanje hiljada sirijske djece da govori o moralu je van svake pameti.
De se malo presaberi - ili ovo ili ono - nemoj kad mi pase vako, a kad mi ne pase onako. Razvukao si se na sve strane - toliko da ti ni BeKeKe (oliti mrski komunisti jel) sad pri srcu a ovi sto ih napadaju uz Allahu Ekber nisu bas po cejfu
- Nadzornik
#99895 Re: Sirija vol. 2
Turci zrtvovali ovna u gradu Kilis za srecnu i uspjesnu akciju protiv PKK terorista.

- insomnia78
#99896 Re: Sirija vol. 2
Konan Varvarin na aparatima
- muhafuca
#99897 Re: Sirija vol. 2
Nek se raznjela sto puta sto se mene tice - isto kao i ISIS-ovci - problem je velicanja njenog cina zato sto je jel to uradila za naciju.handžar88 wrote:Zena se u borbi raznijela, unistila tenk pobila vojnike.. u cemu je problem? Nije tebe pitala jel..muhafuca wrote:
Mani pusti jeftine patetike.
Po tvojoj logici treba Ustat pa Spomenut i ISIS-ovce koji su se rokali i dan i noc.
I oni su za svoj ideal zivot dali jel. Oni misle da su za vjeru ova misli da je za naciju - al sustina je ista ... ideal.
Ustat pa spomenut jel?
Sta s njihovim cizmama
Ako treba nju velicati - sta je onda problem kad se velicaju ovi sto su isto radili za svoj ideal tj vjeru - ideal je ideal jel tako.
Al ne, kad to uradi ISIS-ovac ili AlQaidovac onda je on majmun, nepismen, mozak mu izapran zato sto je to uradio radi neceg u sta on vjeruje, a ovoj sad treba izgleda spomenik dizat jer je ona to uradila zbog neceg u sta ona vjeruje (Apo kult, Naciju ili sta vec)
Jel ti sad jasna poenta?
- asurbanipal
#99898 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Dok je Ajatolah da ga Allah poživi, po džumama Teheranskih džamija držao hutbe o Bosni, selefije po Saudiji su držali hutbe o tome kako bi uništavanje Bosanskih muslimana bilo nagrada za muslimanski svijet i islam, jer je eto naš iman oslabio dok smo bili u SFRJ.
Netačno. Radi se u prilogu o jednom egipatskom selefijskom dawitelju.
Pružali su pomoć i jedni i drugi, jedni doduše više i konkretnije, a u suštini svega, cilj je bio isti.
Širenje svoje ideologije i sfere uticaja. Nakon "slučaja Pogorelica" iranski uticaj je značajno oslabio, ali je zato ojačala vehabijska ideologija.
- asurbanipal
#99899 Re: Sirija vol. 2
muhafuca wrote:
Lik koji podrzava glavosjece i kanibale od pocetka rata, podrzava uvodjenje nakaradne verzije Serijata, tekfiri i sta ti ja znam sve ne - sad govori o humanitarnim pravima i poziva se na Zapadno dominantni UN i njihov sistem vrijednosti.
Pa i ti iste podržavaš u borbi protiv Kurda.
Nema neke velike razlike između vas i @savexxx, ako ćemo o principijelnosti.
-
The 51st State
#99900 Re: Sirija vol. 2
jedan suncan dan i pukose linije ko konac.