Sirija vol. 2

Locked
insomnia78

#99876 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Ne sumnjam da pise. Sta je sve o Kobaniju pisalo
Nadzornik

#99877 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Jao,dusa draga... :-)

Image
sarajevoxxxx

#99878 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Nadzornik wrote:
handžar88 wrote: Zena se u borbi raznijela, unistila tenk pobila vojnike.. u cemu je problem? Nije tebe pitala jel..
Problem je u tome sto se u borbi ne mozes tek tako raznijeti vec prije borbe svjesno na miru polako vezati eksploziv oko sebe,
povezati hrpu zica,oprostiti se od dragih osoba koji ovo odobravaju i koji su ludi kao i ova doticna teroristkinja.
Ovo ni jedan normalan covijek nece uraditi... :-)

Heroji se bore do smrti a samo kukavice i teroristi se raznose tj. izvrsavaju samoubistvo koje sve i jedna vjera zabranjuje.
Milion puta je gori ovaj današnji ruski i Asadov masakr u Doumi (5 poginulih) Maret Numanu (5 poginulih) Seraqib (8 poginulih), sve civili, sve žene i djeca, svi ubijeni nakon zračnih udara, neki od njih nakon barel-bombi zabranjenih rezolucijama UN-a. Onaj koji brani Rusiji i Asada u ovom ratu govori o herojima i kukavicama :shock: koji pravde najveće fašiste iz Rusije i Damaska govori šta treba u ratu i kako treba :shock:
славянин

#99879 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Nemojte samo da nasjednete na Sarajevoxxx insinuacije i relativizaciju pa da zaboravite da ovde Nusra i Turska oboje otvoreni neprijatelji Asada i Sirije napadaju Kurde koji nikada nisu dosli u ozbiljan konflikt sa SAA.... :oops:
Nadzornik

#99880 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

sarajevoxxxx wrote: Milion puta je gori ovaj današnji ruski i Asadov masakr u Doumi (5 poginulih) Maret Numanu (5 poginulih) Seraqib (8 poginulih), sve civili, sve žene i djeca, svi ubijeni nakon zračnih udara, neki od njih nakon barel-bombi zabranjenih rezolucijama UN-a. Onaj koji brani Rusiji i Asada u ovom ratu govori o herojima i kukavicama :shock: koji pravde najveće fašiste iz Rusije i Damaska govori šta treba u ratu i kako treba :shock:
Cekaj,zar nismo nas dvojica na strani Turske... :?

Sad mi nista nije jasno.... :-)

Predajem se... :D
handžar88

#99881 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

sarajevoxxxx wrote:
Nadzornik wrote:
handžar88 wrote: Zena se u borbi raznijela, unistila tenk pobila vojnike.. u cemu je problem? Nije tebe pitala jel..
Problem je u tome sto se u borbi ne mozes tek tako raznijeti vec prije borbe svjesno na miru polako vezati eksploziv oko sebe,
povezati hrpu zica,oprostiti se od dragih osoba koji ovo odobravaju i koji su ludi kao i ova doticna teroristkinja.
Ovo ni jedan normalan covijek nece uraditi... :-)

Heroji se bore do smrti a samo kukavice i teroristi se raznose tj. izvrsavaju samoubistvo koje sve i jedna vjera zabranjuje.
Milion puta je gori ovaj današnji ruski i Asadov masakr u Doumi (5 poginulih) Maret Numanu (5 poginulih) Seraqib (8 poginulih), sve civili, sve žene i djeca, svi ubijeni nakon zračnih udara, neki od njih nakon barel-bombi zabranjenih rezolucijama UN-a. Onaj koji brani Rusiji i Asada u ovom ratu govori o herojima i kukavicama :shock: koji pravde najveće fašiste iz Rusije i Damaska govori šta treba u ratu i kako treba :shock:
Dzaba pricas licemjerima.. zato su normalni ovi sto montiraju eksploziv u bure i nasumicno bacaju, to je inace sve i jedna religija dozvolila
muhafuca

#99882 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

славянин wrote:
Nadzornik wrote:
muhafuca wrote: Za Babu ... vidis joj Apo-a na desnom ramenu ... samo Babo i nista vise.

Nesto kao Abdicevci kod nas :-)
Jednom rijecju ovi PKK teroristi su izdajnici svoje zemlje.

Pa to bila konkretno Sirija ili se radilo o Turskoj,Iranu ili Iraku.
Bilo gdje da zive ovi Kurdi su izdajnici zemlje u kojoj zive.
I ti si izdao Jugoslaviju.
Ako se sjecas Juga je bila socijalisticka FEDERATIVNA republika - tj savez (ili federacija) nezavisnih zemalja.
Stari_demagog

#99883 Re: Sirija vol. 2

Post by Stari_demagog »

славянин wrote:Nemojte samo da nasjednete na Sarajevoxxx insinuacije i relativizaciju pa da zaboravite da ovde Nusra i Turska oboje otvoreni neprijatelji Asada i Sirije napadaju Kurde koji nikada nisu dosli u ozbiljan konflikt sa SAA.... :oops:
Šta ima u Amerika ?
славянин

#99884 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Stari_demagog wrote:
славянин wrote:Nemojte samo da nasjednete na Sarajevoxxx insinuacije i relativizaciju pa da zaboravite da ovde Nusra i Turska oboje otvoreni neprijatelji Asada i Sirije napadaju Kurde koji nikada nisu dosli u ozbiljan konflikt sa SAA.... :oops:
Šta ima u Amerika ?
Diraju nam malog tamo Turci i njihovi uruk-hai vidis eto :oops:

A dobro je usvojen je budzet, standardno tarlahanje na relaciji Trump/republikanci - black lives mater,lgbt/demokrate :D
Last edited by славянин on 28/01/2018 14:22, edited 1 time in total.
Nadzornik

#99885 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Malo je zamrseno,bojim se samo da nestradamo od prijateljske vatre.... :D

Rusi su se pametno povukli jer se ovdje vise nezna ni ko koga,kad ni zasto... :-)
sarajevoxxxx

#99886 Re: Sirija vol. 2

Post by sarajevoxxxx »

Najmanje 3 osobe poginule u turskom bombardovanju sela Kubale u regiji Širava i 15 ozlijeđeno. Nekoliko civila se još uvijek nalazi ispod ruševina:

http://xeber24.org/archives/68380
Lincoln-Burrows

#99887 Re: Sirija vol. 2

Post by Lincoln-Burrows »

Jeli ovaj @handžar88 promjenio političku i vjersku orjentaciju ili se ja krivo sjećam onog prije?
славянин

#99888 Re: Sirija vol. 2

Post by славянин »

Nadzornik wrote:

Malo je zamrseno,bojim se samo da nestradamo od prijateljske vatre.... :D

Rusi su se pametno povukli jer se ovdje vise nezna ni ko koga,kad ni zasto... :-)
Sto jes jes... razumijem politiku neprijatelji kada se biju pusti ih ne smetaj :D ali problem Asadu je tu ako mu se uvale ovi odozgo nece ih moci istjerati za 100 godina :oops:
asurbanipal

#99889 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

NE MOGU ŠUTJETI! Latić: Krajnje je vrijeme da preispitamo svoju politiku sa Turskom!

http://thebosniatimes.ba/clanak/10879

Po mom sudu ovo je notorna zloupotreba vjere i imam hipten termina kojima bih mogao okvalificirati, da ne kažem etiketirati ovakve dove a najprikladniji je da se radi o šićar dovama.

Svi ovi imami, kakav je hafiz Išerić, grlati su agitatori i raspirivači crne bakirovske demagogije. Zbog toga su omraženi u masama, a dobro čašćeni donacijama. Nikad ovakav profil imama ne bi stajao na tako časnom mjestu da Islamska zajednica nije ogrezla u donacijama, mitu, korupciji i nepotizmu!

No, nije problem samo u tome. I sa tim problemom bismo nekako izišli na kraj. Problem je što se takvim gestama Bošnjaci kao građani izlažu ozbiljnim svjetskim čak i terorističkim prijetnjama od strane onih protiv kojih se ovakve dove uče.

A najveći problem je što je ovaj režim svoj ponosni narod doveo na prosjački štap da bi kao prosjaci svoju vjeru "prodavali za večeru" poslije koje im hodžinske poguzije uče "jemek dovu!"
Stari_demagog

#99890 Re: Sirija vol. 2

Post by Stari_demagog »

Nadzornik wrote:
славянин wrote: Slika od Asada mu na profilu a navija za one sto se bore protiv istog :D ahh sta ti je rat jel :lol:

Po svemu sudeci Kurdi se odlicno drze 25 kilometara su Turci i Nusra od Afrina a otpor je kao sto vidimo zestok (samo na Bersaja je bilo do sada izmedju 350 i 500 poginulih)
Neprijatelj moga neprijatelja je moj prijatelj.
Kad smo već kod toga, mislim da su se Rusi i Turci baš i uključili s tom namjerom. Počistiti sve ubačene elemente Amerike u Siriji u vidu YPG-a i ISIL-a da bi ostali samo Assad i pobunjenici i na kraju dvije strane dogovarale mir, a ne pedeset.
asurbanipal

#99891 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

salik79 wrote:Ovo nisam ni zamijetio, u moru vehabitakih ubleha :mrgreen:
Kikibombona wrote:
- sije ne priznaju al-Aksu, smatraju da ju je napravio Omer, koga mrze, a obnovio Muavija, koga mrze jos vise

itd...
Image

Ovo im je, inace, sarajevski Bezistan na novcanici :D

Od silne mrznje prema Omeru, uinat stavise Bezistan!

Pa ti, kiki, nastavi pratiti yotube predavanja vrlih daija...A raja ce ti se i dalje smijat'.

Muavija je "lanetulahi alejhi" kao i većina emevijskih vladara, ali su dobri kada konstruišu mit o navodnom Muhamedovom boravku u mesdžidu kojeg tada nije bilo..

P.S.

I to na novčanici nije Al-Aksa.
Last edited by asurbanipal on 28/01/2018 14:30, edited 1 time in total.
Nadzornik

#99892 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Stari_demagog wrote: Kad smo već kod toga, mislim da su se Rusi i Turci baš i uključili s tom namjerom. Počistiti sve ubačene elemente Amerike u Siriji u vidu YPG-a i ISIL-a da bi ostali samo Assad i pobunjenici i na kraju dvije strane dogovarale mir, a ne pedeset.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Krokodajl

#99893 Re: Sirija vol. 2

Post by Krokodajl »

Dok je Ajatolah da ga Allah poživi, po džumama Teheranskih džamija držao hutbe o Bosni, selefije po Saudiji su držali hutbe o tome kako bi uništavanje Bosanskih muslimana bilo nagrada za muslimanski svijet i islam, jer je eto naš iman oslabio dok smo bili u SFRJ.
muhafuca

#99894 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

sarajevoxxxx wrote:
Pa sam odlazak na liniju i da se boriš protiv sto puta snažnijeg neprijatelja je neka vrsta samoubistva. Sa koliko aviona fašisti iz Rusije ubice djece iz Damaska napadaju sedam godina položaje opozicije. Rokali su se i pripadnici Hamasa u Palestini, ranije Japanci, u svakom ratu je bilo vojnika koji su se žrtvovali.
Po toj logici kad izadjes napolje - moze te auto udarit pa je i izlazak napolje neka vtsta samoubistva

Mani se pusti plitkih rezonovanja tipa "Meni moj Sejh ovako to objasnio ... " To prolazi u Sericima i Vukoticima gdje je opste obrazovanje tercijarna stvar.

Kad ides na ratiste da se boris, pa pucas ti pucaju oni, postoji sansa jelde da uz Boziju volju prezivis i pobjedis (ovisno o tome koliko ti je cist nijet i kako je Bog odredio i jos dosta faktora - nadam se da se oko ovoga slazemo).

Kad se opases bombom oko struka (ili sjednes u auto bombu) i ti pritisnes okidac za bombu, ti uzimas Boziju volju u svoje ruke i ti odredjujes kad ces na Ahiret.

Te dvije stvari nikad ne mogu biti iste.

sarajevoxxxx wrote:U svakom slučaju lik koji pravda, kršenje rezolucija UN-a, barel-bombe, Asadove i ruske masakre i ubijanje hiljada sirijske djece da govori o moralu je van svake pameti.
Lik koji podrzava glavosjece i kanibale od pocetka rata, podrzava uvodjenje nakaradne verzije Serijata, tekfiri i sta ti ja znam sve ne - sad govori o humanitarnim pravima i poziva se na Zapadno dominantni UN i njihov sistem vrijednosti.

De se malo presaberi - ili ovo ili ono - nemoj kad mi pase vako, a kad mi ne pase onako. Razvukao si se na sve strane - toliko da ti ni BeKeKe (oliti mrski komunisti jel) sad pri srcu a ovi sto ih napadaju uz Allahu Ekber nisu bas po cejfu
Nadzornik

#99895 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Turci zrtvovali ovna u gradu Kilis za srecnu i uspjesnu akciju protiv PKK terorista.

Image
insomnia78

#99896 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Konan Varvarin na aparatima
muhafuca

#99897 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

handžar88 wrote:
muhafuca wrote:
Mani pusti jeftine patetike.

Po tvojoj logici treba Ustat pa Spomenut i ISIS-ovce koji su se rokali i dan i noc.

I oni su za svoj ideal zivot dali jel. Oni misle da su za vjeru ova misli da je za naciju - al sustina je ista ... ideal.

Ustat pa spomenut jel?

Sta s njihovim cizmama
Zena se u borbi raznijela, unistila tenk pobila vojnike.. u cemu je problem? Nije tebe pitala jel..
Nek se raznjela sto puta sto se mene tice - isto kao i ISIS-ovci - problem je velicanja njenog cina zato sto je jel to uradila za naciju.

Ako treba nju velicati - sta je onda problem kad se velicaju ovi sto su isto radili za svoj ideal tj vjeru - ideal je ideal jel tako.

Al ne, kad to uradi ISIS-ovac ili AlQaidovac onda je on majmun, nepismen, mozak mu izapran zato sto je to uradio radi neceg u sta on vjeruje, a ovoj sad treba izgleda spomenik dizat jer je ona to uradila zbog neceg u sta ona vjeruje (Apo kult, Naciju ili sta vec)

Jel ti sad jasna poenta?
asurbanipal

#99898 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

Krokodajl wrote:Dok je Ajatolah da ga Allah poživi, po džumama Teheranskih džamija držao hutbe o Bosni, selefije po Saudiji su držali hutbe o tome kako bi uništavanje Bosanskih muslimana bilo nagrada za muslimanski svijet i islam, jer je eto naš iman oslabio dok smo bili u SFRJ.

Netačno. Radi se u prilogu o jednom egipatskom selefijskom dawitelju.

Pružali su pomoć i jedni i drugi, jedni doduše više i konkretnije, a u suštini svega, cilj je bio isti.

Širenje svoje ideologije i sfere uticaja. Nakon "slučaja Pogorelica" iranski uticaj je značajno oslabio, ali je zato ojačala vehabijska ideologija.
asurbanipal

#99899 Re: Sirija vol. 2

Post by asurbanipal »

muhafuca wrote:
Lik koji podrzava glavosjece i kanibale od pocetka rata, podrzava uvodjenje nakaradne verzije Serijata, tekfiri i sta ti ja znam sve ne - sad govori o humanitarnim pravima i poziva se na Zapadno dominantni UN i njihov sistem vrijednosti.

Pa i ti iste podržavaš u borbi protiv Kurda.

Nema neke velike razlike između vas i @savexxx, ako ćemo o principijelnosti.
The 51st State

#99900 Re: Sirija vol. 2

Post by The 51st State »

jedan suncan dan i pukose linije ko konac.
Locked