FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
mO k3

#9976 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by mO k3 »

Porodice Foht wrote:Pecanin isprepada narod sinoc. Rat je pitanje dana... :roll:
ma mene je vise mektic trzno onako otvoreno
Better Man

#9977 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Better Man »

mO k3 wrote:
Porodice Foht wrote:Pecanin isprepada narod sinoc. Rat je pitanje dana... :roll:
ma mene je vise mektic trzno onako otvoreno
Pečanin obična ubleha i grobar Dana. Lik koji je podržavao ublehu Siljadžića i kriminalnu SBiH nije nikom više relevantan.
Banksy

#9978 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

Banksy wrote:
problemnatravunu wrote:
P.S. Odlična definicija gluposti je: raditi iste, stare stvari na isti, stari način i očekivati drugačije rezultate
Reče sinoć Safin Pećanin koji je pred ove izbore hodao po medijima bučno reklamirajući SDA Komšića, a koji je nakon izbora 2014. odmah otišao s SDA, baš kao i ovaj put.
Neko bi, slijedom gornje izreke, pomislio da je Pećanin glup, a nije, naravno.

Da parafraziramo drugu izreku, mala je ovo zemlja koliko je prodatih medija i novinara u njoj.
pustopoljina

#9979 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pustopoljina »

Zbog ovako nekog, kao J. Divjak...bude me nekako stid sto sam otisla iz BiH. Otisla sam dobro poslije rata, odes...sto da ne? Nisam bas mislila da ce biti na duze...
Njegova bosna je moja bosna.
Ali jasno mi je da s nemam pravo ljutiti na situaciju u bosni, kad nisam tu da eto...bar cinim neku razliku.
I sta kad umre? I kad senad umre?
Ko ostaje? Ko ostaje iz one bosne koja je slusala "vojnik srece"?
Sta ostaje?
muha_sa

#9980 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by muha_sa »

ExNihilo

#9981 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

Suzne oči dok u pozadini svira Vojnik sreće.

Čemu tolika emfaza.
CPT

#9982 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by CPT »

:roll:
ExNihilo

#9983 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

Kriptočetnik 1/1.
Toffee karamela

#9984 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Toffee karamela »

Kada me po hiljaditi put iznervira zbog prekidanja gostiju, glupavog dramatiziranja koje mu ne ide od ruke ili evociranja uspomena na Alijino zarobljavanje na aerodromu :lol: ...i kad se zakunem da ga moje oči više neće gledati...dogodi se ovakvo nešto što me podsjeti da je ipak veliki novinar

Pa valjalo je izdržati mirno ovog malog gnjusa koji bi tematiku rata i "nesretnih" srpsko-bošnjačkih odnosa da diže i tabiri s nekih metafizičkih visina :roll: ...onako filozofski bez preciziranja bilo čega...baš da čovjek ne povjeruje :roll:
pustopoljina

#9985 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pustopoljina »

Toffee karamela wrote:Kada me po hiljaditi put iznervira zbog prekidanja gostiju, glupavog dramatiziranja koje mu ne ide od ruke ili evociranja uspomena na Alijino zarobljavanje na aerodromu :lol: ...i kad se zakunem da ga moje oči više neće gledati...dogodi se ovakvo nešto što me podsjeti da je ipak veliki novinar

Pa valjalo je izdržati mirno ovog malog gnjusa koji bi tematiku rata i "nesretnih" srpsko-bošnjačkih odnosa da diže i tabiri s nekih metafizičkih visina :roll: ...onako filozofski bez preciziranja bilo čega...baš da čovjek ne povjeruje :roll:
Da...ipak senadu se ne moze pero odbiti.
:Mali gnjus"...ne znam, meni nije kriptocetnik, cak mi je simpatican, mislim da je sam sebi zaprijecio put (spoznaje)...puno je od sebe ocekivao, a odigrao pogresno i sad sam sebe opravdava...al' meni je onako- u osnovi- ok.
Al' sta kaze- prekuc'o je sarajevo :) a u mostaru se da biti..za dvije godine je zaba skuhana, uopce nije tako skandalozno..
E koje si ti ljudske i gradjanske slobode uzivao u sarajevu, ne smijes se ni sjetiti...dobar je mostar. Super.
l33t

#9986 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by l33t »

Mislim da Senadu ne bi bilo krivo nimalo da pocne novi rat a da ga on ponovo najavi. Kako nastupa u svojim dnevnicima isto kao da ga prizeljkuje.
Porodice Foht

#9987 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Porodice Foht »

pustopoljina wrote:
Toffee karamela wrote:Kada me po hiljaditi put iznervira zbog prekidanja gostiju, glupavog dramatiziranja koje mu ne ide od ruke ili evociranja uspomena na Alijino zarobljavanje na aerodromu :lol: ...i kad se zakunem da ga moje oči više neće gledati...dogodi se ovakvo nešto što me podsjeti da je ipak veliki novinar

:Mali gnjus"...ne znam, meni nije kriptocetnik, cak mi je simpatican, mislim da je sam sebi zaprijecio put (spoznaje)...puno je od sebe ocekivao, a odigrao pogresno i sad sam sebe opravdava...al' meni je onako- u osnovi- ok.
Al' sta kaze- prekuc'o je sarajevo :) a u mostaru se da biti..za dvije godine je zaba skuhana, uopce nije tako skandalozno..
E koje si ti ljudske i gradjanske slobode uzivao u sarajevu, ne smijes se ni sjetiti...dobar je mostar. Super.
Solidan nastup bivseg Sarajlije ciji stavovi su mi poznati. Precesto koristi jake i prejake rijeci prema gradu gdje je proveo rat i koji ga je formirao.
Neka ga je Senad ugostio.
Nego, on kao da je razocaran losim zivotnim procjenama. Prvo Sarajevo, pa Beograd, pa Banja Luka i sad Mostar. :roll: Nekak mi luta po mnogo cemu.
Nacitan je Vuk, pametan iako bolje pise nego sto govori u kameru pa je mozda neke razocarao s onim mucnim trazenjima prave rijeci na jednostavna pitanja.
Momak je ponosan na srpsko porijeklo i hriscanstvo, sto se vidi, i neka ga. Samo da malo smanji emocije kad pise o bivsem gradu. Ne treba po svaku cijenu lajati i konstruisati da bi skrenuo paznju na sebe.
azurna_obala

#9988 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by azurna_obala »

U pravu je kad kaže da je Sarajevo danas bošnjačko, zahiragic stil, nažalost.
pustopoljina

#9989 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pustopoljina »

Porodice Foht wrote:
pustopoljina wrote:

Solidan nastup bivseg Sarajlije ciji stavovi su mi poznati. Precesto koristi jake i prejake rijeci prema gradu gdje je proveo rat i koji ga je formirao.
Neka ga je Senad ugostio.
Nego, on kao da je razocaran losim zivotnim procjenama. Prvo Sarajevo, pa Beograd, pa Banja Luka i sad Mostar. :roll: Nekak mi luta po mnogo cemu.
Nacitan je Vuk, pametan iako bolje pise nego sto govori u kameru pa je mozda neke razocarao s onim mucnim trazenjima prave rijeci na jednostavna pitanja.
Momak je ponosan na srpsko porijeklo i hriscanstvo, sto se vidi, i neka ga. Samo da malo smanji emocije kad pise o bivsem gradu. Ne treba po svaku cijenu lajati i konstruisati da bi skrenuo paznju na sebe.
Znas kako...obicno najvise covjeka nervira "njegovo". Pa tako je i on mislio da moze izliti svu zuc na sarajevo, sta...ima pravo...pa "njegovo" je...
A sto je ponosan na porijeklo- niki problem. Ko cijeni svoje, obicno zna da i drugi cijeni svoje.
I ja mislim da se trazio i razocarao...ili: otrijeznio? Ali to je super -sto je promijenio razna mjesta prebivalista, tako se dobije i najbolja slika. Moze mu samo koristiti u zivotu.
Vise nije razmazeno ngo sarajevsko deriste glave pune knjiga. Ako bude srece, moze izdobriti...a ako ne bude, onda samo jos jedan koji je intelekt trampio za fasungu. Hbg.
cyprus

#9990 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by cyprus »

ExNihilo wrote:Kriptočetnik 1/1.
Ma ni slučajno... Ko imalo poznaje Vuka (a ja ga eto poznajem malo, više preko zajedničkih prijatelja, nego direktno), zna da takva konstatacija nema apsolutno nikakvog uporišta...

Vuk je formirao takve stavove da vjerovatno ne postoji jedinka na ovom dunjaluku koja bi se u potpunosti složila s njim, ili agenda u koju bi se mogao uklopiti... Mislim da mu je to i cilj... Kako drugačije objasniti odbacivanje Karadžića i Mladića, uz istovremenu afirmaciju Dodika, nego kao jednostavno njemu imanentan hipsterluk...

Naravno, ne slažem se ni ja oko mnogo toga sa Vukom (najviše kolutam očima kad krene sa ovom mistifikacijom i davanjem višeg filozofskog značaja pukom Dodikovom populizmu :-) ), ali se nikada ne bih usudio reći da iza ovog njegovog diskursa stoji neka loša ili prikrivena namjera, a pogotovo ne (kripto)četništvo... A sa druge strane, mnogo toga što iznosi apsolutno stoji, koliko god to neki ne htjeli prihvatiti...
Last edited by cyprus on 13/04/2019 13:07, edited 2 times in total.
Toffee karamela

#9991 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Toffee karamela »

pustopoljina wrote:

Pa ni meni nije kriptočetnik...više kriptošupak....znam njegovih bošnjačkih klonova koliko hoćeš
pustopoljina

#9992 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pustopoljina »

cyprus wrote:
Ma ni slučajno... Ko imalo poznaje Vuka (a ja ga eto poznajem malo, više preko zajedničkih prijatelja, nego direktno), zna da takva konstatacija nema apsolutno nikakvog uporišta...

Vuk je formirao takve stavove da vjerovatno ne postoji jedinka na ovom dunjaluku koja bi se u potpunosti složila s njim, ili agenda u koju bi se mogao uklopiti... Mislim da mu je to i cilj... Kako drugačije objasniti odbacivanje Karadžića i Mladića, uz istovremenu afirmaciju Dodika, nego kao jednostavno njemu imanentan hipsterluk...

Naravno, ne slažem se ni ja oko mnogo toga sa Vukom (najviše kolutam očima kad krene sa ovom mistifikacijom i davanjem višeg filozofskog značaja pukom Dodikovom populizmu :-) ), ali se nikada ne bih usudio reći da iza ovog njegovog diskursa stoji neka loša ili prikrivena namjera, a pogotovo ne (kripto)četništvo... A sa druge strane, mnogo toga što iznosi apsolutno stoji, koliko god to neki ne htjeli prihvatiti...
Koliko je star on?
Ah, rekao je- 36.
Last edited by pustopoljina on 13/04/2019 13:36, edited 1 time in total.
pustopoljina

#9993 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pustopoljina »

l33t wrote:Mislim da Senadu ne bi bilo krivo nimalo da pocne novi rat a da ga on ponovo najavi. Kako nastupa u svojim dnevnicima isto kao da ga prizeljkuje.
Jezik pregriz'o.
Ima i on pravo na krizu srednje dobi.
l33t

#9994 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by l33t »

pustopoljina wrote:
l33t wrote:Mislim da Senadu ne bi bilo krivo nimalo da pocne novi rat a da ga on ponovo najavi. Kako nastupa u svojim dnevnicima isto kao da ga prizeljkuje.
Jezik pregriz'o.
Dugo mu traje kriza :D
Porodice Foht

#9995 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Porodice Foht »

pustopoljina wrote:
Jezik pregriz'o.
Valjda je to proslo. Covjek ima 56-57 godina. :-) A ono njegovo laskanje samom sebi ´´33 mi je godina´´ je tako izlizano i bljutavo da mi je mucno slusati. Hoce li ikad prestati?
I jos misli da je to duhovito. :-?
Banksy

#9996 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

pustopoljina wrote:
...puno je od sebe ocekivao, a odigrao pogresno i sad sam sebe opravdava..
Da.
CPT

#9997 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by CPT »

cyprus wrote:

Ono kad se od 0 napravi nesto. Nesto trendy. Izubio je lak drzavni posao (kao stotine drugih) i serucka po svemu. Hebiga. Bosnjaci su krivi sto nema posao snova iako su mu ga "oni" i dali. A stotine Bosnjaka ga nije ni dobilo.

Nema tu neke misterije, intelekta, ... Uostalom, vec po FB i drustvu se vidi da se radi o po(cetniku) koji uziva u paznji. "RS" mulietnickija a kompletan vojno politicki vrh "RS" u zatvoru. Do juce sadili solatu na masovnoj grobnici i on prica o "multietnickosti" entiteta koji vec u svom imenu negira multietnicnost. :roll:
pustopoljina

#9998 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pustopoljina »

Prica to iz svoje (tada sarajevske) perspektive.
Sad ima priliku siriti obzore, sto i cini.
Za svoje godine, odlican.
Btw.
Hoce li biti da je senad uvazio komentare da pusti goste da pricaju? Bjavo, bjavo! :thumbup:
CPT

#9999 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by CPT »

pustopoljina wrote:Prica to iz svoje (tada sarajevske) perspektive.
Btw.
Hoce li biti da je senad uvazio komentare da pusti goste da pricaju? Bjavo, bjavo! :thumbup:
Iz te (sarajevske) perspektive je cak i on mogao uciti u srednjoj skoli, ono sto u muletinckijoj "RS" medju svojima ne moze. Al siguran sam da ce ga prije ili kasnije "RTRS" udomiti ili u najgorem slucaju Maric, na Happy TV. Da prica u ugrozbi u SA gdje je devarao plahko pred srednjeskolcima.
pustopoljina

#10000 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by pustopoljina »

CPT wrote:
pustopoljina wrote:Prica to iz svoje (tada sarajevske) perspektive.
Btw.
Iz te (sarajevske) perspektive je cak i on mogao uciti u srednjoj skoli, ono sto u muletinckijoj "RS" medju svojima ne moze. Al siguran sam da ce ga prije ili kasnije "RTRS" udomiti ili u najgorem slucaju Maric, na Happy TV. Da prica u ugrozbi u SA gdje je devarao plahko pred srednjeskolcima.
Pa upravo.
Jel' znas sta znaci naviknuti na dobro (relativno dobro)?
To ti je kao da crnjacis o kulturnoj ponudi sarajeva u odnosu na berlin, a onda odes u bosansko grahovo.
Locked