jesi li ti stvarno ozbiljan dragi udrchu poljinski? neko kad to procita mora da konta da hoces reci da je danas Bosnjacima super. pa covjece dokle ce te vi sdaovci praviti narod budalama? jos kad navodis gradove poput Modrice, pa jesi li ti suljektov bio u modrici poslije rata uopste? ili u Odzaku ili Derventi? pa ovakve gluposti moze samo neko izjaviti ko zeli ljude praviti budalom i drzati sda po svaku cijenu na vlasti. ma uskoro vam svakako zatvor ne gine sdaovci dragi, prije ili kasnije ce doci kraj vasoj kriminalokoruptoraciji a ujedno s time i obmanama poltrona kao udrchu sinu suljinog i bakirovog. sda je pogotovo u zadnjih 10 godina najveca propast za Bosnjake i onda ti to haman hoces da nekako prikazes u boljem svijetlu.udrch wrote:1. U Bos. Brodu, Bos. Šamcu, Derventi, Modriči, Odžaku Bošnjaci prije rata nisu bili većina
2. Bošnjaci imaju svoja imanja i danas u skoro svim mjestima gdje su ih imali i prije rata..neka imanja na teritoriji genoocidnog entiteta su se smanjila, ali su se znatno povećala na teritoriji Federacije
3. Bošnjaci su danas vlasnici većeg teritorija BiH nego prije rata
SDA-All about
-
OmerD
#9976 Re: SDA-All about
-
gorgonzola
#9977 Re: SDA-All about
Ovo pod tri je najveca provala ili laz , odkako sam ja na forumu. Pa kako te nije stid ovo napisati?udrch wrote:1. U Bos. Brodu, Bos. Šamcu, Derventi, Modriči, Odžaku Bošnjaci prije rata nisu bili većina
2. Bošnjaci imaju svoja imanja i danas u skoro svim mjestima gdje su ih imali i prije rata..neka imanja na teritoriji genoocidnog entiteta su se smanjila, ali su se znatno povećala na teritoriji Federacije
-
udrch
#9978 Re: SDA-All about
iako objektivno ne znam šta si ti htio reći, jer nisam siguran je li nisi dobro pročitao ili nisi dovoljno inteligentan da shvatiš jednu prostu rečenicu koja glasi "U Bos. Brodu, Bos. Šamcu, Derventi, Modriči, Odžaku Bošnjaci prije rata nisu bili većina"OmerD wrote:jesi li ti stvarno ozbiljan dragi udrchu poljinski? neko kad to procita mora da konta da hoces reci da je danas Bosnjacima super. pa covjece dokle ce te vi sdaovci praviti narod budalama? jos kad navodis gradove poput Modrice, pa jesi li ti suljektov bio u modrici poslije rata uopste? ili u Odzaku ili Derventi? pa ovakve gluposti moze samo neko izjaviti ko zeli ljude praviti budalom i drzati sda po svaku cijenu na vlasti. ma uskoro vam svakako zatvor ne gine sdaovci dragi, prije ili kasnije ce doci kraj vasoj kriminalokoruptoraciji a ujedno s time i obmanama poltrona kao udrchu sinu suljinog i bakirovog. sda je pogotovo u zadnjih 10 godina najveca propast za Bosnjake i onda ti to haman hoces da nekako prikazes u boljem svijetlu.udrch wrote:1. U Bos. Brodu, Bos. Šamcu, Derventi, Modriči, Odžaku Bošnjaci prije rata nisu bili većina
ali ipak ću ti postaviti zvanične rezultate popisa stanovništva neposredno pred rat za općine koje sam spomenuo:
Modriča - 35.613, Srbi - 12.534, Bošnjaci - 10.375, Hrvati - 9.805, Ostali - 2899
Odžak - 30.056, Hrvati - 16.338, Bošnjaci - 6.220, Srbi - 5.667, Ostali 1831
Derventa - 56.489, Srbi - 22.938, Hrvati - 21.952, Bošnjaci - 7.086, Ostali - 4513
Bos. Brod - 34.138, Hrvati - 13.993, Srbi - 11.389, Bošnjaci - 4.088, Ostali - 4668
Bos. Šamac - 32.960, Hrvati - 14.731, Srbi - 13.628, Bošnjaci - 2.233, Ostali - 2368
nadam se da znaš pročitati moju rečenicu čija slova sam uvećao ako ti slučajno naočare nisu pri ruci, a vjerujem da su školi učio i brojeve, pa pokušaj odgonetnuti koliko si se opet provalio..
toliko si ograničen, Allahami sramota me sa tobom više voditi bilo kakvu polemiku..
bio sam poslije rata u svim ovim gradovima više puta..jedino nisam dokučio razlog zbog kojeg si to pitao..
- Thinker
#9979 Re: SDA-All about
Biće puni zatvori to se slažem. Pripadnost političkoj partiji ili ubjedjenje neće biti dovoljni za hapšenje, bez obzira šta vam vaši ideolozi govorili. Postoji odredjeni broj SDA-ovaca koji su davno zaslužili da robijaju ali štetočine iz drugih političkih stranaka što su ojadili ovu zemlju takodjer će da odgovaraju. Prijetiti nekom zatvorom samo zato što je član SDA je umobolno i govori puno o tebi kao i o ljudima čije interese ti ovdje vrlo neuspješno promovišeš. Tvoji stavovi i mišljenja su infantilno pojednostavljeni koncepti iz kojih se mogu naslutiti frustracije nekoga ko je vrlo mlad ili oskudno obrazovan. Kako god bilo nerezonski reagovati na tvoje postove, normalan insan nekako opet ima potrebu da pokuša da nadje smisao u tvojoj konfuziji i da ti na odredjen način pomogne, jer izazivaš podsvjesno suosjećanje.OmerD wrote:jesi li ti stvarno ozbiljan dragi udrchu poljinski? neko kad to procita mora da konta da hoces reci da je danas Bosnjacima super. pa covjece dokle ce te vi sdaovci praviti narod budalama? jos kad navodis gradove poput Modrice, pa jesi li ti suljektov bio u modrici poslije rata uopste? ili u Odzaku ili Derventi? pa ovakve gluposti moze samo neko izjaviti ko zeli ljude praviti budalom i drzati sda po svaku cijenu na vlasti. ma uskoro vam svakako zatvor ne gine sdaovci dragi, prije ili kasnije ce doci kraj vasoj kriminalokoruptoraciji a ujedno s time i obmanama poltrona kao udrchu sinu suljinog i bakirovog. sda je pogotovo u zadnjih 10 godina najveca propast za Bosnjake i onda ti to haman hoces da nekako prikazes u boljem svijetlu.udrch wrote:1. U Bos. Brodu, Bos. Šamcu, Derventi, Modriči, Odžaku Bošnjaci prije rata nisu bili većina
-
udrch
#9980 Re: SDA-All about
inače vlasništvo se dokazuje ZK izvadkom ili izvodom iz grunta..želim vjerovati kako si ti u ovo umiješao politiku, pa Bosnu dijelio prema trenutnoj političkoj podjeli na PC i Federaciju..gorgonzola wrote:Ovo pod tri je najveca provala ili laz , odkako sam ja na forumu. Pa kako te nije stid ovo napisati?udrch wrote:1. U Bos. Brodu, Bos. Šamcu, Derventi, Modriči, Odžaku Bošnjaci prije rata nisu bili većina
nadam se da nemam posla sa još jednim Omerom..
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#9981 Re: SDA-All about
Koje vrijeđanje zdravog razuma i inteligencije ljudi na ovom forumu!?
Ne treba biti naročito pametan, dovoljno je samo pogledati u ove dvije slike ispod i pročitati legendu da bi se shvatilo, da u su ovom ratu jedino Bošnjaci izgubili najviše teritorije.
Prije rata ...

Poslije rata ...

Ne treba biti naročito pametan, dovoljno je samo pogledati u ove dvije slike ispod i pročitati legendu da bi se shvatilo, da u su ovom ratu jedino Bošnjaci izgubili najviše teritorije.
Prije rata ...

Poslije rata ...

- Co0l
#9982 Re: SDA-All about
Ne znam kolko ko ima vlasnistva nad zemljom ali ne bi bilo lose da se shvati da naseljavati neki teritorij i biti vlasnik istog su dvije razlicite stvari.
Te tvoje karte antimobing prikazuju gdje su Bosnjaci prije i poslije rata bili vecina a ne ko i gdje je vlasnik zemlje o cemu udrch govori.Dakle,neko Bosnjak moze biti vlasnik neke parcele u Podrinju na primjer gdje Bosnjaci vise nisu vecina a bili su prije rata a da zivi u Švedskoj,kao sto ima kolko hoces danas slucajeva.
Te tvoje karte antimobing prikazuju gdje su Bosnjaci prije i poslije rata bili vecina a ne ko i gdje je vlasnik zemlje o cemu udrch govori.Dakle,neko Bosnjak moze biti vlasnik neke parcele u Podrinju na primjer gdje Bosnjaci vise nisu vecina a bili su prije rata a da zivi u Švedskoj,kao sto ima kolko hoces danas slucajeva.
- XXS
#9983 Re: SDA-All about

20 godina kasnije:

Ko je vas (SDA) poznavao ni pakao mu nece tesko pasti.
Last edited by XXS on 31/05/2013 00:58, edited 1 time in total.
-
udrch
#9984 Re: SDA-All about
ko se imalo razumije u geografiju zna da su ove opštine koje sam nabrojao na prvoj slici obojene u zeleno, što bi valjda trebalo značiti da su Bošnjaci većina, jer drugačije je ne bi mogli porediti sa ovom donjom, a prema podacima koje vidiš iznad to nije tako..Modriča - 35.613, Srbi - 12.534, Bošnjaci - 10.375, Hrvati - 9.805, Ostali - 2899
Derventa - 56.489, Srbi - 22.938, Hrvati - 21.952, Bošnjaci - 7.086, Ostali - 4513
Bos. Brod - 34.138, Hrvati - 13.993, Srbi - 11.389, Bošnjaci - 4.088, Ostali - 4668
Bos. Šamac - 32.960, Hrvati - 14.731, Srbi - 13.628, Bošnjaci - 2.233, Ostali - 2368
to su ove opštine gore u vrhu, uz one dvije crvene hrvatske opštine, Orašje i dio nekadašnje opštine Odžak..
donja karta se nikako ne može uporediti sa gornjom, jer ona govori o ratnom razgraničenju a koje već neko vrijeme ne odražava omjer snaga na terenu..to se posebno odnosi na opštine Jajce, Busovača, Novi Travnik, Srebrenica, Brčko..
mene što se tiče ove karte ne znače ništa, Bošnjaci su dobili zemlju u granicama koje su međunarodno priznate, a ti možeš sanjati o getu koje zoveš 24%..
-
OmerD
#9985 Re: SDA-All about
ma smijesan si covjece, uopste ne znas citati udrchu sinko bakirov i suljketov. procitaj sta sam napisao, da neko kad cita tvoj post morao bi zakljuciti kako je Bosnjacima dobro, pogotovo u tim gradovima. Ja sam tebe pitao jesi li bio u tim gradovima i to poslije rata. Najbolje bi ti mozda bilo da odes malo u Derventu ili Modricu pa da shvatis ono sto hocu da ti kazem. Cak i u sadasnjoj Posavini je Bosnjacima prije rato bilo bolje, jer danas su tamo samo taoci hrvatskih politicara, koji vladaju tamo a zive na drugoj strani Save. Imas gradove u kojima su Bosnjaci danas u vecini ali im opet Hrvati kroje sudbinu jer ih je mnogo vise na selu, narocito u Posavini. Najbolji primjer za to je Odzak gdje Bosnjaci od 95. godine zive kao u getu a vecina su u gradu. Nemas ti pojma dragi udrchu moj, jedino sto ti vidis je cevap koji ti abdicev sin suljke da da ga promoviras. stvarno ste jadni vi iz sda da ovako zelite obmanjivati javnost, ali nije ni cudi, i tihic je prosle godine izjavio kako u BiH i nije tako lose kako neki zele predstaviti pa je opet ostao ziv. I onda se stvarno pitam sta je gore, obmanjivati narod namjerno ili stvarno vjerovati u to sto vi sdaovci izjavljujete.udrch wrote:iako objektivno ne znam šta si ti htio reći, jer nisam siguran je li nisi dobro pročitao ili nisi dovoljno inteligentan da shvatiš jednu prostu rečenicu koja glasi "U Bos. Brodu, Bos. Šamcu, Derventi, Modriči, Odžaku Bošnjaci prije rata nisu bili većina"OmerD wrote:jesi li ti stvarno ozbiljan dragi udrchu poljinski? neko kad to procita mora da konta da hoces reci da je danas Bosnjacima super. pa covjece dokle ce te vi sdaovci praviti narod budalama? jos kad navodis gradove poput Modrice, pa jesi li ti suljektov bio u modrici poslije rata uopste? ili u Odzaku ili Derventi? pa ovakve gluposti moze samo neko izjaviti ko zeli ljude praviti budalom i drzati sda po svaku cijenu na vlasti. ma uskoro vam svakako zatvor ne gine sdaovci dragi, prije ili kasnije ce doci kraj vasoj kriminalokoruptoraciji a ujedno s time i obmanama poltrona kao udrchu sinu suljinog i bakirovog. sda je pogotovo u zadnjih 10 godina najveca propast za Bosnjake i onda ti to haman hoces da nekako prikazes u boljem svijetlu.udrch wrote:1. U Bos. Brodu, Bos. Šamcu, Derventi, Modriči, Odžaku Bošnjaci prije rata nisu bili većina
ali ipak ću ti postaviti zvanične rezultate popisa stanovništva neposredno pred rat za općine koje sam spomenuo:
Modriča - 35.613, Srbi - 12.534, Bošnjaci - 10.375, Hrvati - 9.805, Ostali - 2899
Odžak - 30.056, Hrvati - 16.338, Bošnjaci - 6.220, Srbi - 5.667, Ostali 1831
nadam se da znaš pročitati moju rečenicu čija slova sam uvećao ako ti slučajno naočare nisu pri ruci, a vjerujem da su školi učio i brojeve, pa pokušaj odgonetnuti koliko si se opet provalio..
toliko si ograničen, Allahami sramota me sa tobom više voditi bilo kakvu polemiku..
bio sam poslije rata u svim ovim gradovima više puta..jedino nisam dokučio razlog zbog kojeg si to pitao..
-
udrch
#9986 Re: SDA-All about
ovo je za analeCak i u sadasnjoj Posavini je Bosnjacima prije rato bilo bolje, jer danas su tamo samo taoci hrvatskih politicara, koji vladaju tamo a zive na drugoj strani Save. Imas gradove u kojima su Bosnjaci danas u vecini ali im opet Hrvati kroje sudbinu jer ih je mnogo vise na selu, narocito u Posavini.
molim te, samo jednu opštinu navedi u kojoj su Bošnjaci danas u većini u Posavini
molim te navedi samo jednu opštinu osim Orašja i Odžaka koje su Federaciji, a i nisi ih spominjao u ovim svojim dubokoumnim postovima, a u kojima Hrvati kroje sudbinu?
rekoh, u svim koje si spomenuo bio sam više putaJa sam tebe pitao jesi li bio u tim gradovima i to poslije rata.
mogu otići i na mjesec, ali opet ne bih shvatio ove tvoje nebuloze..Najbolje bi ti mozda bilo da odes malo u Derventu ili Modricu pa da shvatis ono sto hocu da ti kazem.
meni nije loše bilo ni u Srebrenici u martu 1993. godine, a tebi vjerujem ne bilo dobro ni kad bi se mjenjao sa Utemeljiteljem..u BiH i nije tako lose kako neki zele predstaviti pa je opet ostao ziv.
-
Krushna mrva
#9987 Re: SDA-All about
Blago vama "Bosnjacima", pa vi ste mescini pobijedili u ratuudrch wrote:1. U Bos. Brodu, Bos. Šamcu, Derventi, Modriči, Odžaku Bošnjaci prije rata nisu bili većina
-
Krushna mrva
#9988 Re: SDA-All about
napisah mu odgovor, ali sad vidim da je ovaj post i kod drugih izazvao isti osjecaj gadjenja.OmerD wrote:jesi li ti stvarno ozbiljan dragi udrchu poljinski? neko kad to procita mora da konta da hoces reci da je danas Bosnjacima super. pa covjece dokle ce te vi sdaovci praviti narod budalama? jos kad navodis gradove poput Modrice, pa jesi li ti suljektov bio u modrici poslije rata uopste? ili u Odzaku ili Derventi? pa ovakve gluposti moze samo neko izjaviti ko zeli ljude praviti budalom i drzati sda po svaku cijenu na vlasti. ma uskoro vam svakako zatvor ne gine sdaovci dragi, prije ili kasnije ce doci kraj vasoj kriminalokoruptoraciji a ujedno s time i obmanama poltrona kao udrchu sinu suljinog i bakirovog. sda je pogotovo u zadnjih 10 godina najveca propast za Bosnjake i onda ti to haman hoces da nekako prikazes u boljem svijetlu.udrch wrote:1. U Bos. Brodu, Bos. Šamcu, Derventi, Modriči, Odžaku Bošnjaci prije rata nisu bili većina
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#9989 Re: SDA-All about
Najveći hendikep našeg naroda je neobrazovanost i što su neprijatelji BiH tokom vjekova ubijali Bošnjačke intelektualce. U zadnjem ratu skoro sva srednja klasa i inteligencija je pobjegla vani. Sirotinja koja je ostala uspjela se je odbraniti od psihopata da ne postanemo robovi ali mir je pokazao da se naš narod ne snalazi upravo radi neobrazovanosti. Mogućnost manipulacija sa neobrazovanom masom je velika.XXS wrote:
Pogledajte samo naš školski sistem u kakvom se stanju nalazi i ko uči buduće generacije. Dovoljno je otići u bilo koju školu recimo u KS i vidjeti kako se učenici ponašaju tokom velikog odmora. Nakon što zazvoni školsko zvono nastupa stanje totalnog meteža. Učenici bukvalno trče iz učionica, preskaču jedni preko drugih, guraju se, nastupa stanje općeg haosa. Gdje god dođete očekuje vas neobrazovanost i nekultura, prilikom ulaska u tramvaj ili autobus. Na sve strane nekultura i neobrazovanost.
Ko je kriv za ovaj javašluk? Krivi su oni u vrhu države koji imaju amanet od Uzvišenog Boga da upravljaju sa ovim narodom. Međutim, kako će neko ko je sam neobrazovan, nesposoban i neškolovan upravljati sa drugim i nečemu ga učiti? Kako? Nikako! Narod se ponaša identično kao i oni koji ga vode. A ko vodi ovaj narod? Vode ga nesposobni i neškolovani koji su ogromnoj većini jer u ratu je sva istinska inteligencija napustila BiH.
Oni koji su ostali u BiH su uništeni mobbing-om od strane psihopata, o čemu smo pisali na ovoj temi: http://www.klix.ba/forum/mobbing-umorst ... 69907.html Trebat će 50 godina da se uspostavi normalno stanje života, kao što je bilo prije rata ili da kao što kaže Emir Hadžifejzović da ovaj narod dođe svijesti i da se kao ponosni bosanski konj se propne na zadnje noge i sa svojih leđa strese ove psihopate koji ga jašu već 20 godina.
Mislim da ajet ''jedan narod neće promijeniti svoje stanje dok se sam ne promjeni'' možemo posmatrati i u kontekstu promjene stresanja ovih psihopata sa naših leđa koji nas već dvadeset godina nemilosrdno jašu bez imalo milosti i suosjećanja, preko uzda sprege kriminala, korupcije, stranih Banaka, PDV-a i nameta. Čitajte ljudi što više i govorite drugima da čitaju. U obrazovanju i demaskiranju psihopata u vlasti je jedini spas iz robovlasništva ove Patokracije.
I na kraju, onaj ko ne slijedi upute Uzvišenog Boga, ne ispunjava ''ikre'', ne poštuje propisane i moralne norme, taj robuje ljudima.
- Shahab
#9990 Re: SDA-All about
Pobuna robova i fukare neće riješiti temeljne probleme našeg društva. Postoje izborni ciklusi na kojima svaki pojedinac odlučuje o ukazanom povjerenju. Opće stanje svijesti i racionalnosti uvjetuje dinamiku procesa, odnosno brzinu spoznaje. Kod nas to ide sporo i kasnimo nekoliko stotina godina za germanskim svijetom, za regionom jedno desetak godina. kaskamo i zaostajemo. Protesti predvođeni korumpiranim sindikalistima sa patetičnom socijalnom demagogijom, guraju nas u još veću agoniju. Problem je prevashodno u radnoj etici, poduzetničkoj inicijativi i organizaciji društva. BiH jednostavno ne proizvodi robe i usluge konkurentne na svjetskom tržištu. U strukturi privrede imamo dominantan korumpirani i neefikasan javni sektor. Finansijske sile likvidnosti usmjeravaju pravac kretanja. Sistem više ne generiše cash i to je njegov kraj. Pred nama su još godina dvije životarenja od danas do sutra, odnosno, neminovne prodaje "porodičnog srebra" Telekoma. nakon što dominantnu ulogu preuzme privatni sektor, kockice će se polagati prema logičkom okviru. Sve će se radikalno reformisati i to silom prilika...i politička klasa i sindikat i institucije. Sve će biti usmjereno ka opstanku, odnosno proizvodnji nove vrijednosti...antimobbing wrote:Najveći hendikep našeg naroda je neobrazovanost i što su neprijatelji BiH tokom vjekova ubijali Bošnjačke intelektualce. U zadnjem ratu skoro sva srednja klasa i inteligencija je pobjegla vani. Sirotinja koja je ostala uspjela se je odbraniti od psihopata da ne postanemo robovi ali mir je pokazao da se naš narod ne snalazi upravo radi neobrazovanosti. Mogućnost manipulacija sa neobrazovanom masom je velika.XXS wrote:
Pogledajte samo naš školski sistem u kakvom se stanju nalazi i ko uči buduće generacije. Dovoljno je otići u bilo koju školu recimo u KS i vidjeti kako se učenici ponašaju tokom velikog odmora. Nakon što zazvoni školsko zvono nastupa stanje totalnog meteža. Učenici bukvalno trče iz učionica, preskaču jedni preko drugih, guraju se, nastupa stanje općeg haosa. Gdje god dođete očekuje vas neobrazovanost i nekultura, prilikom ulaska u tramvaj ili autobus. Na sve strane nekultura i neobrazovanost.
Ko je kriv za ovaj javašluk? Krivi su oni u vrhu države koji imaju amanet od Uzvišenog Boga da upravljaju sa ovim narodom. Međutim, kako će neko ko je sam neobrazovan, nesposoban i neškolovan upravljati sa drugim i nečemu ga učiti? Kako? Nikako! Narod se ponaša identično kao i oni koji ga vode. A ko vodi ovaj narod? Vode ga nesposobni i neškolovani koji su ogromnoj većini jer u ratu je sva istinska inteligencija napustila BiH.
Oni koji su ostali u BiH su uništeni mobbing-om od strane psihopata, o čemu smo pisali na ovoj temi: http://www.klix.ba/forum/mobbing-umorst ... 69907.html Trebat će 50 godina da se uspostavi normalno stanje života, kao što je bilo prije rata ili da kao što kaže Emir Hadžifejzović da ovaj narod dođe svijesti i da se kao ponosni bosanski konj se propne na zadnje noge i sa svojih leđa strese ove psihopate koji ga jašu već 20 godina.
Mislim da ajet ''jedan narod neće promijeniti svoje stanje dok se sam ne promjeni'' možemo posmatrati i u kontekstu promjene stresanja ovih psihopata sa naših leđa koji nas već dvadeset godina nemilosrdno jašu bez imalo milosti i suosjećanja, preko uzda sprege kriminala, korupcije, stranih Banaka, PDV-a i nameta. Čitajte ljudi što više i govorite drugima da čitaju. U obrazovanju i demaskiranju psihopata u vlasti je jedini spas iz robovlasništva ove Patokracije.
I na kraju, onaj ko ne slijedi upute Uzvišenog Boga, ne ispunjava ''ikre'', ne poštuje propisane i moralne norme, taj robuje ljudima.
- Thinker
#9991 Re: SDA-All about
Shahab, odličan post, svaka čast!!
- antimobbing
#9992 Re: SDA-All about
Shahab,
Upravo tako, za dvije godine jedini oni koji će stradati jesu prezaduženi i osiromašeni BiH građani-fukara u dugovima kod stranih Banaka, koji će doći u priliku da ne mogu više plaćati rate kredita.
Zašto?
Zato što budući vlasnici državnog kapitala koji nam oduzmu ''porodično srebro'' preko MMF-a, neće moći otpuštati radnike ali plata više neće biti 1.500 KM već 500 KM, nakon što radnicima dadnu onoliku cifru za plate, a za koju oni smatraju da je ekonomski opravdana. Sve ovo se već desilo u bivšim zemljama Regiona ali naš Bošnjak neće da čita niti da se obrazuje.
Njemu je dobro da parazitira na Budžetu na koji ga je poput infuzije za održavanje u životu svjesno/nesvjesno priključila SDA u privatnom feudu Bakira i Tihića unutar Bošnjačkog GETO-a koji su vlasnici stada od 2 miliona nas ovaca, sabijenih tokom rata u njihov privatni nacionalni SDA tor površine 14.000 kvadratnih kilometara, gdje nas svakodnevno šišaju preko kriminala, korupcije, PDV-a i Stranih Banaka.
Naravno, većina neobrazovanih Bošnjaka nisu svjesni da od obroka zvanog plata ništa ne dobivaju sve opet ide vrhu SDA Oligarhije koja im prvo daje, a zatim sistemski sve oduzima preko kriminala, korupcije, PDV-a i Stranih Banaka.
Sve je tako jasno, da jasnije ne može biti i ukoliko ne bude provedbe Zakona, hapšenja kriminalaca i oduzimanja nelegalno stečene imovine spremite se na dugogodišnje robovanje u fabrikama ratnih profitera Budnja, Brankovića i njima sličnih, kao što gledate onu fukaru u Turskoj i Kini.
Bajka zvana ''Život u SDA lažima i obmana'' se uskoro završava …
Upravo tako, za dvije godine jedini oni koji će stradati jesu prezaduženi i osiromašeni BiH građani-fukara u dugovima kod stranih Banaka, koji će doći u priliku da ne mogu više plaćati rate kredita.
Zašto?
Zato što budući vlasnici državnog kapitala koji nam oduzmu ''porodično srebro'' preko MMF-a, neće moći otpuštati radnike ali plata više neće biti 1.500 KM već 500 KM, nakon što radnicima dadnu onoliku cifru za plate, a za koju oni smatraju da je ekonomski opravdana. Sve ovo se već desilo u bivšim zemljama Regiona ali naš Bošnjak neće da čita niti da se obrazuje.
Njemu je dobro da parazitira na Budžetu na koji ga je poput infuzije za održavanje u životu svjesno/nesvjesno priključila SDA u privatnom feudu Bakira i Tihića unutar Bošnjačkog GETO-a koji su vlasnici stada od 2 miliona nas ovaca, sabijenih tokom rata u njihov privatni nacionalni SDA tor površine 14.000 kvadratnih kilometara, gdje nas svakodnevno šišaju preko kriminala, korupcije, PDV-a i Stranih Banaka.
Naravno, većina neobrazovanih Bošnjaka nisu svjesni da od obroka zvanog plata ništa ne dobivaju sve opet ide vrhu SDA Oligarhije koja im prvo daje, a zatim sistemski sve oduzima preko kriminala, korupcije, PDV-a i Stranih Banaka.
Sve je tako jasno, da jasnije ne može biti i ukoliko ne bude provedbe Zakona, hapšenja kriminalaca i oduzimanja nelegalno stečene imovine spremite se na dugogodišnje robovanje u fabrikama ratnih profitera Budnja, Brankovića i njima sličnih, kao što gledate onu fukaru u Turskoj i Kini.
-
Katamaran_Sa
#9993 Re: SDA-All about
Vjerujem da su za tebe svaki izbori veliki sokantimobbing wrote:Shahab,
Zašto?
- Thinker
#9994 Re: SDA-All about
Post ti vrvi elementarnim nepoznavanjem funkcionisanja države.antimobbing wrote:Shahab,
Zašto?
Sve je tako jasno, da jasnije ne može biti i ukoliko ne bude provedbe Zakona, hapšenja kriminalaca i oduzimanja nelegalno stečene imovine spremite se na dugogodišnje robovanje u fabrikama ratnih profitera Budnja, Brankovića i njima sličnih, kao što gledate onu fukaru u Turskoj i Kini
Prvo PDV je nešto što postoji već dugo u većini normalnih država. Šta je zajedničko za sve te države je da je sistem PDV-a daleko od savršenog ali bolji još nije osmišljen.
Strane banke su međunarodne korporacije, njihovo širenje i dolazak u BiH nije plod nečije politike nego procesa globalizacije i ukrupnjavanja tržišta.
Državni aparat opterećuje privredu svugdje u svijetu. Države sa mnogo boljim i uređenijim sistemima imaju bolest birokracije i pokušavaju naći formulu koja će garantovati optimalno upošljavanje u državni sektor. Zapošljavanje na državne jasle nije nešto što je samo ekskluzivitet "glupih Bošnja" kako to ti fino kažeš. Pogledaj RS, pogledaj Hrvatsku, Rumuniju, Bugarsku koje su članice EU.
Stavovi su ti vrlo maliciozni, uvrijedljivi za narod kojem i ja pripadam. Tvoje neznanje me ne bi pretjerano pogađalo kada bi se suzdržao od primitivnog vrijeđanja koje konstantno ponavljaš u svom pisanju.
- Shahab
#9995 Re: SDA-All about
SDA je antihostorijska stranka, jer je njen vrh zavjerenički i intuitivno predodređen za kočenje reformi, a koje su jedini uvjet opstanka i preživljavanja. Postoje tri temeljna pokazatelja konkurentnosti: 1) efikasnost javnog sektora 2) efikasnost poslovnog sektora 3) infrastruktura.. Po svakom od navedena tri faktora, mi smo najgori u Evropi, najgori smo osim po izvozu vehabijskih revolucionara u građanski rat u Siriji. To je zabranjena tema za Bakira Izetbegovića, koji dijeli lekcije iz legitimiteta Hrvatskoj, koja je glavni američi igrač na Balkanu, a istovremeno licemjerno i zavjerenički šuti na alarmantne pojave izvoza islamskih revolucionara iz jednog autentičnog evropskog naroda i zemlje, na Bliski istok. Adana je milionski grad u Turskoj u kojem dominantno živi arapsko alavitsko stanovništvo. Turska policija je jučer osujetila zavjeru Al Nusre koja je planirala teroristički napad sarinom na grad Adanu. U Siriji je otvorena pandorina kutija sektaškog rata koji može odvući i Tursku u pakao bombaških napada i beskonačnog građanskog rata. Na strani Al Nusre bori se i desetine dobrovoljaca iz BiH. Kada se jednog dana vrate u domovinu, sasvim sigurno neće nastaviti život običnih građana. Oni su odabrali put islamskih revolucionara, za koji su spremni žrtvovati imovinu i živote. Sa novim vojnim iskustvima i obukom, sa pomjerenim granicama radikalizma, bojim se i pomisliti kakav nas pakleni scenarij čeka, jednog dana kada se vrate u BiH...antimobbing wrote:Shahab,
Zašto?
Zamislite kako na ovu pojavu gledaju institucije u Beču, Rimu, Zagrebu, Briselu...koji su naši susjedi i prirodno okruženje... SDA i njeni vlasnici hinjski i zavjerenički šute.
http://www.todayszaman.com/news-316966- ... adana.html
- Thinker
#9996 Re: SDA-All about
Ovo je ogorman problem koji treba da riješava Ministarstvo sigurnosti zajedno sipom, osom, i entiteskim mup-ovima. Koliko sam ja obavješten, niti jednu od navedenih agencija i ministarstava ne vodi osoba koju je imenovala SDA.
-
OmerD
#9997 Re: SDA-All about
haha pa ti si stvarno smijesan covjece, da li se samo pravis tako ili pises namjerno zbog naloga koji ti daju suljke i bakir? Posavina je veoma specificna po ovim pitanjima, primjera radi u Odzaku u gradu imas Bosnjaka kao i Hrvata, ako ne i vise, ali posto glasovi sa sela vrijede i za grad, Hrvata ima mnogo vise u cijelini, jer na selima ne zivi mozda nijedan Bosnjak, samo Hrvati. Znaci Bosnjaci u gradu su taoci Hrvata sa sela, koji su na svim izborima odlucujuci faktor. to mozes veoma lako provjeriti na stranici CIKa po izbornim rezultatima. Prvi put nakon rata Odzak je dobio sada Bosnjackog nacelnika jer je bilo previse hrvatskih kandidata sto isto mozes provijeriti na stranici CIKa, a i taj nacelnik mora igrati opet kako HDZ i SDA kazu, koji zavijaju Posavinu u crnu vec godinama, odnosno tu se samo izvrsila zamjena igraca. Onda hajmo na Modricu, koju si spomenuo u svojim postovima, raspitaj se malo tamo kod Bosnjaka kako je njima bilo prije rata a kako im je sada i koliko ih ima sada koji zive u Modrici a koliko ih je otislo u druge gradove gdje su se mogli lakse vratiti. A vidim koliko si upucen, haman da nisi dobacio dalje od bakirovog trezora pa da izjavljujes ovakve gluposti. Eto po tvome cak nigdje ni u Hercegovini Bosnjaci nisu ugrozeni. Isto ko za Modricu vazi i za Derventu, ali eto ti trezornjak eto znas bolje, samo da obmanjujes javnost i da u sdaovom folu predstavis Bosnjacima sliku kao da je sve super. Ljudi kao ti koji tako zele prikazivati lazne slike su propast za Bosnjacki narod.udrch wrote:ovo je za analeCak i u sadasnjoj Posavini je Bosnjacima prije rato bilo bolje, jer danas su tamo samo taoci hrvatskih politicara, koji vladaju tamo a zive na drugoj strani Save. Imas gradove u kojima su Bosnjaci danas u vecini ali im opet Hrvati kroje sudbinu jer ih je mnogo vise na selu, narocito u Posavini.![]()
molim te, samo jednu opštinu navedi u kojoj su Bošnjaci danas u većini u Posavini![]()
molim te navedi samo jednu opštinu osim Orašja i Odžaka koje su Federaciji, a i nisi ih spominjao u ovim svojim dubokoumnim postovima, a u kojima Hrvati kroje sudbinu?![]()
-
OmerD
#9998 Re: SDA-All about
ne, nikako sda sa svojim satelitima nije vladao 20 godina svim tim institucijama i nikako nisu postavljali svoje kadrove u sve te institucije. ma gdje bi oni to radili, pa nisu oni koruptokracija. haha,bas si smijesan.Thinker wrote:Ovo je ogorman problem koji treba da riješava Ministarstvo sigurnosti zajedno sipom, osom, i entiteskim mup-ovima. Koliko sam ja obavješten, niti jednu od navedenih agencija i ministarstava ne vodi osoba koju je imenovala SDA.
- Thinker
#9999 Re: SDA-All about
Nakon čitanja tvojih infantilnih rezonovanja uopšte me ne iznenađuje da ti je mnogo toga smiješno.OmerD wrote:ne, nikako sda sa svojim satelitima nije vladao 20 godina svim tim institucijama i nikako nisu postavljali svoje kadrove u sve te institucije. ma gdje bi oni to radili, pa nisu oni koruptokracija. haha,bas si smijesan.Thinker wrote:Ovo je ogorman problem koji treba da riješava Ministarstvo sigurnosti zajedno sipom, osom, i entiteskim mup-ovima. Koliko sam ja obavješten, niti jednu od navedenih agencija i ministarstava ne vodi osoba koju je imenovala SDA.
- Shahab
#10000 Re: SDA-All about
SDA je kao najjača bošnjačka stranka dužna zauzeti državotvorni kurs i osuditi suicidne i ekstremističke pojave koje ugrožavaju opstanak muslimana na ovim prostorima. Od Radončića ne očekujem ništa jer je on pokazao svoje pravo lice islamofoba koji bi pokidao sve veze sa Turskom i isporučio bošnjački narod pod nož velikosrpsko-hercegbosanskim satrapima u vidu koalicije Čović-Dodik... Osim Četnika Sulje Tihića i njegovih kadrova poput UDBAŠA Kebe i dr.., SDA nije toliko kontaminirana izdajničkim virusom...Thinker wrote:Ovo je ogorman problem koji treba da riješava Ministarstvo sigurnosti zajedno sipom, osom, i entiteskim mup-ovima. Koliko sam ja obavješten, niti jednu od navedenih agencija i ministarstava ne vodi osoba koju je imenovala SDA.