Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Pandakonda

#9976 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

Cregan wrote: Tesko da ce WW tako brzo doci do IT-a, ali ocujem da ce biti na zidu. Ja sam gotpvo siguran da ce Cersie zaplit KL.
Da, upravo u toj Branovoj viziji kad vidi Zmaja iznad Kings landinga grad se kao puši.

Image

Pretpostavljam da će Tommen biti opasan za nju i da će ga zbog toga ubit mountain. Nakon što ga mountain ubije Cersie će poludit i krenut da spali sve, mislim da će to biti kao repriza mad kinga gdje će Jamie na kraju morat ubit Cersie da ova ne bi sjebala čitav grad.
Juliuscezar

#9977 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Juliuscezar »

Cregan wrote:
annoy wrote:
Cregan wrote: Mozda Syrio Forel. Iako sam ja gotovo siguran da je mrtav, ali nikad se ne zna.
Već zamišljam scenu u kojoj Syrio ex machina spašava Aryu od waif u ključnom trenutku
Izgleda da je to sablon postao. Briene, Benjan, wildlinzi, zasto ne i Syrio.
A dobro Syrio ne bi bio neko iznenadjenje-
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9978 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

najviše je oko WW vizija ovo ostalo je malo prošlost i mogući Deja vu sa lanisterima
pici

#9979 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

pici wrote:

najviše je oko WW vizija ovo ostalo je malo prošlost i mogući Deja vu sa lanisterima

ima i ovo...

Image

Mad King
AleksoMKD

#9980 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by AleksoMKD »

annoy wrote:
Cregan wrote: Brienne (Gwendoline Christie) meets a friend turned foe.
Hm, Lady S?
Jamie Lanister.
brain bubbles

#9981 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by brain bubbles »

AleksoMKD wrote:
annoy wrote:
Hm, Lady S?
Jamie Lanister.
i ja mislim da je Jaime
Tito_i_Partija

#9982 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Tito_i_Partija »

Jamie 100%.
Azrail

#9983 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Azrail »

AleksoMKD wrote:
annoy wrote:
Hm, Lady S?
Jamie Lanister.
100% Jamie. Oboje su poslani u Riverrun.
pici

#9984 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by pici »

evo i od mene na kladionicu :mrgreen: 100% Jamie.
kakavdanakneiskustvu

#9985 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by kakavdanakneiskustvu »

gdje nestade bronn?
Pandakonda

#9986 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

kakavdanakneiskustvu wrote:gdje nestade bronn?
Dobio bolji dvorac sa boljom ženom od Jamie-a :D
animus

#9987 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by animus »

Bran koliko sam do sada vidio nema vizije buducnosti vec samo ono sto se desilo. A i ove scene sto se javljaju su ili vec vidjene ili opisane da su se desile.
1Dante1

#9988 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by 1Dante1 »

annoy wrote:
Hm, Lady S?
Moguce da je Lady S, ali ipak imam osjecaj da je Jamie.
Pandakonda

#9989 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

animus wrote:Bran koliko sam do sada vidio nema vizije buducnosti vec samo ono sto se desilo. A i ove scene sto se javljaju su ili vec vidjene ili opisane da su se desile.
Yep, zato mu je bloodraven rekao "the ink is dry", ne može Bran ništa promjenit.
rage_guy

#9990 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

animus wrote:Bran koliko sam do sada vidio nema vizije buducnosti vec samo ono sto se desilo. A i ove scene sto se javljaju su ili vec vidjene ili opisane da su se desile.
Ima ona scena kad zmaj leti iznad Dubrovnika. Mozda je to buducnost. Ali moguce je da je to iz proslosti dok su jos Targaryeni vladali i dok su imali zmajeve.
medjutim

#9991 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by medjutim »

Mene zanima jedna stvar, nikako da skontam poveznicu, da li je ona Walda , sto je Ramsay Bolton bacio psima, je l' ona nesto u rodu sa onim Freyem sto je pripremio red wedding? U kakvom su oni rodu?
annoy

#9992 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

medjutim wrote:Mene zanima jedna stvar, nikako da skontam poveznicu, da li je ona Walda , sto je Ramsay Bolton bacio psima, je l' ona nesto u rodu sa onim Freyem sto je pripremio red wedding? U kakvom su oni rodu?
Ona je unuka od Waldera Freya
medjutim

#9993 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by medjutim »

annoy wrote:
medjutim wrote:Mene zanima jedna stvar, nikako da skontam poveznicu, da li je ona Walda , sto je Ramsay Bolton bacio psima, je l' ona nesto u rodu sa onim Freyem sto je pripremio red wedding? U kakvom su oni rodu?
Ona je unuka od Waldera Freya
E hvala na odgovoru! :D
annoy

#9994 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Ništa :)

Malo sam razmišljala o Aryi i njezinoj priči...jel se vama ona waif čini...malo čudna? Cijelo vrijeme vidimo kako bi Arya trebala postati "nitko", da bi faceless men bi trebali biti iznad nekih "zemaljskih" stvari tipa osobnog animoziteta prema nekome, osobnoj osveti itd., a meni se ona čini kao da joj od početka Arya nije simpatična i kao da ima nešto protiv nje...na osobnoj razini...i sad izgleda kao da je cijelo vrijeme čekala da ova ne uspije pa da ju ubije. Otkud odjednom kazna smrću za odustajanje? Nikad se to nije spominjalo. Arya je oduvijek "slobodna otići kad poželi". Meni je to sve s njom nekako prečudno :? nismo u seriji, ja mislim, saznali ništa o waif, njezinoj pozadinskoj priči, otkud dolazi, jel bi se tu moglo skrivati nešto više, ili ja previše analiziram...
Brkooo

#9995 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Brkooo »

Image
Pandakonda

#9997 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by Pandakonda »

annoy wrote:Ništa :)

Malo sam razmišljala o Aryi i njezinoj priči...jel se vama ona waif čini...malo čudna? Cijelo vrijeme vidimo kako bi Arya trebala postati "nitko", da bi faceless men bi trebali biti iznad nekih "zemaljskih" stvari tipa osobnog animoziteta prema nekome, osobnoj osveti itd., a meni se ona čini kao da joj od početka Arya nije simpatična i kao da ima nešto protiv nje...na osobnoj razini...i sad izgleda kao da je cijelo vrijeme čekala da ova ne uspije pa da ju ubije. Otkud odjednom kazna smrću za odustajanje? Nikad se to nije spominjalo. Arya je oduvijek "slobodna otići kad poželi". Meni je to sve s njom nekako prečudno :? nismo u seriji, ja mislim, saznali ništa o waif, njezinoj pozadinskoj priči, otkud dolazi, jel bi se tu moglo skrivati nešto više, ili ja previše analiziram...
Waif mrzi Aryu zato što je Arya highborn (kćerka lorda) dok ako si pratila u prošloj epizodi faceless men je nastao od siromašnih ljudi koji su sprječavali kriminal bogatih (highborn), tako da je to jedan od razloga. Drugi razlog jeste zato što Jaquen "gotivi" Aryu i daje joj bolji tretman nego što su drugi imali, a u knjigama Waif nije faceless men tako da se i tu čeka objašnjenje.
annoy

#9998 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

Pandakonda wrote: Waif mrzi Aryu zato što je Arya highborn (kćerka lorda) dok ako si pratila u prošloj epizodi faceless men je nastao od siromašnih ljudi koji su sprječavali kriminal bogatih (highborn), tako da je to jedan od razloga. Drugi razlog jeste zato što Jaquen "gotivi" Aryu i daje joj bolji tretman nego što su drugi imali, a u knjigama Waif nije faceless men tako da se i tu čeka objašnjenje.
u knjigama je i ona highborn ]
sad, možda u seriji ju drugačije okarakteriziraju, pa to što kažeš može biti točno
je li onda i ona u treningu? u svakom slučaju ne uklapa mi se u profil predanog sljedbenika many faced god-a, s tolikom željom za osobnom osvetom
rage_guy

#9999 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by rage_guy »

Meni izgleda kao da je i Waif u treningu kao i Arya, samo je vise gradiva presla :D
annoy

#10000 Re: Game of thrones (zabranjeni spoileri!)

Post by annoy »

S obzirom na stanje njenog uma prema onom što vidimo, ne bih rekla da je puno dalje dogurala :D
Post Reply