Hajd ako ti nije mrsko ko je ta na fb ili pošalji linkradenska wrote:vjerujte da je najjeftinije da narucite od ove djevojke na fb ne znam koja je marka bodica ali su predobri, ja sam 5 komada kratki rukav platila 28 KM. Prelijepi i bas kvalitetni . Ovako je 1 nije ni 6 KM, a na pijaci, amku i fisu sam ja placala po 9 KM jedan komad 104. NA ovim bodijima pise od 2 do 3 godine
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
- CherryLips
#9976 Re: Trudnjače i porodilje online
-
radenska
#9977 Re: Trudnjače i porodilje online
smijem li link ili pp
- JanuaryJones
#9978 Re: Trudnjače i porodilje online
Stavi link da svi vidimo ili napisi tacan naziv pa cemo guglat 
-
radenska
#9979 Re: Trudnjače i porodilje online
https://www.facebook.com/prodajaodjecehmcaff
meni su kod ove zene najpovoljniji bodici. Stvarno su veliki kad ih moj malac od 20 kg moze nositi. Nemojte me banovati zbog linka
Ne znam gdje zivi ali donese kod alte, tu bude preuzimanje. Ja sam tu isla. Bude nekad akcija 7 bodica 34 KM, ja sam uzela ove 5 kom 28 KM
meni su kod ove zene najpovoljniji bodici. Stvarno su veliki kad ih moj malac od 20 kg moze nositi. Nemojte me banovati zbog linka
-
dance_mom
#9980 Re: Trudnjače i porodilje online
Bogami, svašta ovdje ima. I koju veličinu ti svom narucujesradenska wrote:https://www.facebook.com/prodajaodjecehmcaff
meni su kod ove zene najpovoljniji bodici. Stvarno su veliki kad ih moj malac od 20 kg moze nositi. Nemojte me banovati zbog linkaNe znam gdje zivi ali donese kod alte, tu bude preuzimanje. Ja sam tu isla. Bude nekad akcija 7 bodica 34 KM, ja sam uzela ove 5 kom 28 KM
-
dpjokala26
#9981 Re: Trudnjače i porodilje online
sretno.Converse wrote:Hvala na odgovoru, ja sam sva zbunjena, prva je trudnocaJanuaryJones wrote:Čestitke i da abd sve prodje u najboljem redu. Mislim da je rano za uzv pregled a koliko se sjećam do 8. sedmice svakako otićiConverse wrote:Upravo sam uradila test na trudnocu i pozitivan je, cak sam jos jedan uradila, da provjerim. Od zadnje menstruacije je proslo 5 sedmica, da li odmah da idem kod ginekologa, ili da sacekam jos malo? Hvala
naruči se i polako, bez srkleta.
.
-
julisiz es grant
#9982 Re: Trudnjače i porodilje online
Molim, podsjetite me svi kojima sam ostao dužan odgovor, jer sam se malo pogubio u ovim postovima o "bebskim" stvarima 
-
radenska
#9983 Re: Trudnjače i porodilje online
doktore st cu s koncima tacno 3 mjeseca prola a ja i dalje dobro usivena. pokusala povuci jedan koncic i malkice krvi se pojavilo.
a bodice narucujem od dvije do tri god, pitaj je mzda ima na stanju nesto
Last edited by radenska on 06/03/2015 21:24, edited 1 time in total.
-
radenska
#9984 Re: Trudnjače i porodilje online
ja imam ove

-
julisiz es grant
#9985 Re: Trudnjače i porodilje online
Pisao sam da je vrijeme resorpcije vycrila (materijal za šivanje koji je gotovo sigurno korišten u tvom slučaju, kao i kod ostalih porođenih u Sarajevu) do 90 dana, tako da su to najvjerovatnije ostali samo čvorovi iznad tkiva, dok je ostatak morao nestati. Pokušaj lagano, ali čvrsto povući. Uz malo otpora moralo bi izaći. Par kapi krvi je neizbježno da bude, ipak vadiš strano tijelo iz tkiva. Ako nisi sigurna da ćeš to bezbjedno izvesti, a konci ti smetaju, javi se tamo gdje si se porodila i oni će ti to izvaditi za pola minuta.radenska wrote:doktore st cu s koncima tacno 3 mjeseca prola a ja i dalje dobro usivena. pokusala povuci jedan koncic i malkice krvi se pojavilo.
-
Maybach
#9986 Re: Trudnjače i porodilje online
Maybach wrote:julisiz es grant wrote:Tek sad vidim post na drugoj temi, gdje si dala više detalja. Svakako se javi odmah.PurpleSky wrote:Pitanje imam, hitno mi je.
Da li isticanje mucus plug-a znači da sam se krenula otvarati? Ili ne mora da znači ništa..
Hvala
Iako ti to sada nije bitno, ali volio bih vidjeti stručnjaka koji:
1. pokreće porod zbog "krupnoće bebe"
2. pušta kući ženu kojoj je dao tablete za izazivanje bolova (ovo zadnje je, kad se ne bi završilo sve kako treba, bilo za zatvora, a do sada je samo za zabranu, trajnu, rada).
Sta raditi kada je beba krupna?Na kakav porod ici?Kako se to odlucuje?Za sad mi je to velika briga.
-
julisiz es grant
#9987 Re: Trudnjače i porodilje online
Prvo, teško je definisati šta je "krupna" beba. Obično se pod tim smatra fetus koji u terminu teži preko 4 kilograma. Ultrazvučne procjene nikada nisu tačne u gram, ni u sto grama, već se u 9. mjesecu kreću u rasponu od +-500-600 grama. Kako će se beba poroditi ne zavisi samo od toga kolika je, već i od građe majke, što je takođe katkad teško procijeniti. Rijetke su žene sa zaista pravom uskom karlicom u svim promjerima, to su skoro uvijek žene maloga rasta. Sve drugo zavisi od više faktora. Imaš recimo žena kod kojih je unutrašnji promjer ulaza zdjelice sužen, a on se ne može svana izmjeriti, nego se tek kad porod krene vidi ulazi li bebina glava u zdjelicu ili ne. Po nekoj mojoj procjeni onako iz glave a na osnovu iskustva, 80% slučajeva koji iz porođajne sale odu u operacionu je iz ovog razloga. Imaš atletski građenih žena, misliš rodiće ga kao od šale, a u njih je često visoka međica, izrazito nepovoljna za vaginalni porod. S druge strane, ima žena koje vaginalno rode i od 5 kila, sasvim spontano. Tu je i faktor porođajnih snaga, dakle kontrakcija: da li će one biti dovoljno jake da i uz stimualciju izguraju tu bebu.
A imaš i faktore koji nisu strogo akušerski, ali se moraju uzeti u obzir: da li žena ima drugih bolesti, prije svega dijabetes, da li je imala operacija na ginekološkim organima, zatim da li je trudnoća nastala nakon steriliteta, i da li je do nje došlo spontano ili vantjelesnom oplodnjom, da li je prethodna trudnoća rezultirala smrću ploda (na porodu ili intrauterino)...itd, itd.
Dakle, odgovor nije jednostavno dati, treba dobro poznavati kako akušerstvo općenito, tako i konkretan slučaj. Ja volim citirati rečenicu iz klasičnog Širembelovog udžbenika: U akušerstvu treba mnogo znati, da bi se malo radilo.
A imaš i faktore koji nisu strogo akušerski, ali se moraju uzeti u obzir: da li žena ima drugih bolesti, prije svega dijabetes, da li je imala operacija na ginekološkim organima, zatim da li je trudnoća nastala nakon steriliteta, i da li je do nje došlo spontano ili vantjelesnom oplodnjom, da li je prethodna trudnoća rezultirala smrću ploda (na porodu ili intrauterino)...itd, itd.
Dakle, odgovor nije jednostavno dati, treba dobro poznavati kako akušerstvo općenito, tako i konkretan slučaj. Ja volim citirati rečenicu iz klasičnog Širembelovog udžbenika: U akušerstvu treba mnogo znati, da bi se malo radilo.
-
Maybach
#9988 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala na iscrpnom postu
Znam da neki ginekolozi nisu za to da se bebe preko 4kg radjaju prirodno,dok je ovde vecinom praksa da se prvo proba tako,pa ako zapne onda na carski.Ja se bojim carskog kako god,kao i prirodnog sa krupnijom bebom.Moja je mjerena sa 34 sedmice 2800 gr tako da do termina to moze biti minimum 4 po mojoj procjeni.Vidjecemo.Nisam neki atleta,ali sam visoka i imam onako genetski sire bokove sto bi bilo dobro da barem sad se pokaze kao prednost 
- A_R
#9989 Re: Trudnjače i porodilje online
u 38. sam sedmici, trudnocu sam vodila privatno. Obzirom da sad ctg preglede radim svakih nekoliko dana, zanima me treba li mi uputnica svaki put? Malo mi je zamorno ici do doktora porodične i svaki put čekati. Postoji li neka uputnica a da je sestre na gaku ne uzimaju, nego vrate? Ili tako nesto. Hvala unaprijed 
- Cholina_Lokica
#9990 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa mozes li se dogovoriti sa doktorom da ti napise nekoliko uputnica da ne moras stalno dolaziti. Meni moja dr kad trebam tako cesto na kontrole napise nekoliko, i samo ostavi prazan datum da upisem sama.A_R wrote:u 38. sam sedmici, trudnocu sam vodila privatno. Obzirom da sad ctg preglede radim svakih nekoliko dana, zanima me treba li mi uputnica svaki put? Malo mi je zamorno ici do doktora porodične i svaki put čekati. Postoji li neka uputnica a da je sestre na gaku ne uzimaju, nego vrate? Ili tako nesto. Hvala unaprijed
- A_R
#9991 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala ti, ali probala sam i to, medjutim ne ide. Mislila sam da ima neki fazon, pa rekoh da pitam. Hvala u svakom slucajuCholina_Lokica wrote:Pa mozes li se dogovoriti sa doktorom da ti napise nekoliko uputnica da ne moras stalno dolaziti. Meni moja dr kad trebam tako cesto na kontrole napise nekoliko, i samo ostavi prazan datum da upisem sama.A_R wrote:u 38. sam sedmici, trudnocu sam vodila privatno. Obzirom da sad ctg preglede radim svakih nekoliko dana, zanima me treba li mi uputnica svaki put? Malo mi je zamorno ici do doktora porodične i svaki put čekati. Postoji li neka uputnica a da je sestre na gaku ne uzimaju, nego vrate? Ili tako nesto. Hvala unaprijed
- LieToMe
#9992 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja se nesto ne sjecam prije 2 i po godine jesam li stalno isla po te uputnice (mislim da nisam). Do duse OBS je dosta drugaciji od Koseva. Znam da sam vazda nosala dokumentaciju (zdravstvenu i nalaze cak i nalaze sa ctga) ali koliko me pamcenje sluzi,mislim da sam samo prvi put dosla sa uputnicom.A_R wrote:Hvala ti, ali probala sam i to, medjutim ne ide. Mislila sam da ima neki fazon, pa rekoh da pitam. Hvala u svakom slucajuCholina_Lokica wrote:Pa mozes li se dogovoriti sa doktorom da ti napise nekoliko uputnica da ne moras stalno dolaziti. Meni moja dr kad trebam tako cesto na kontrole napise nekoliko, i samo ostavi prazan datum da upisem sama.A_R wrote:u 38. sam sedmici, trudnocu sam vodila privatno. Obzirom da sad ctg preglede radim svakih nekoliko dana, zanima me treba li mi uputnica svaki put? Malo mi je zamorno ici do doktora porodične i svaki put čekati. Postoji li neka uputnica a da je sestre na gaku ne uzimaju, nego vrate? Ili tako nesto. Hvala unaprijed
Lokice nemamo svi srecu da imamo cool doktoricu kao ti
Ja sam sutra na sabahu na pregledu
- CherryLips
#9993 Re: Trudnjače i porodilje online
Ako se dobro sjećam,samo sam imala onu veliku uputnicu. Uvijek je nosala sa sobom,kao i druge nalaze. Doduše,sve ovo prije više od dvije godine.
Svaki put nakon pregleda uz one druge papire,veliku uputnicu nosila gore na prizemlje GAK-a,svaki put mi je vrate.
Svaki put nakon pregleda uz one druge papire,veliku uputnicu nosila gore na prizemlje GAK-a,svaki put mi je vrate.
- A_R
#9994 Re: Trudnjače i porodilje online
Znaci, mozda bi moglo s velikom uputnicomCherryLips wrote:Ako se dobro sjećam,samo sam imala onu veliku uputnicu. Uvijek je nosala sa sobom,kao i druge nalaze. Doduše,sve ovo prije više od dvije godine.
-
dona868
#9995 Re: Trudnjače i porodilje online
I meni se cini da moze sa velikom uputnicom...i koliko se sjecam svaki put ti je vrate....pitaj one sestre sto rade CTG one ce ti objasniti
-
Smile :)
#9996 Re: Trudnjače i porodilje online
Ja imam dva pitanja.
prvo ako je dr. još uvijek aktivan na temi da mi odgovori:
Ovo mi je druga trudnoća, test je pozitivan, međutim dr. na pregledu nije vidjela ništa, a onda kasnije jeste neku tačkicu ali nije sigurna gdje, šta je.. :S kaže ili je vanmaterična trudnoća ili je skroz mali plod, najviše 3,4 sedmice. desni jajnik je blago prokrvljen. Po mojoj kalkulaciji plod tada i nije mogao imati više od 4 sedmice. Pregled sam radila prije 5 dana. Jučer sam uradila betu. rezultat je >2000. Planiram ponoviti sutra pa da vidim šta se dešava. Strah me te sumnje da je ne do Bog izvanmaterična. Inače nemam nikakvih simptoma vanmaterične, ne boli me ništa, nema iscjedka isl.. Mlada sam. I prva trudnoća je HB prošla skroz ok i porodila sam se prirodnim putem.
A drugo pitanje je, dr. Nakaš mi je vodio prvu trudnoću, voljela bih da mi vodi i drugu, ali znam da su se neka pravila promjenila u Vojnoj. Pa ako neko slučajno ima da ga vodi neko iz Vojne nek mi napiše kako su se naručili, šta treba itd. Da li može uputnica od dr. optše prakse bez otvaranja negdje ginekološkog kartona.?
Ovo mi je druga trudnoća, test je pozitivan, međutim dr. na pregledu nije vidjela ništa, a onda kasnije jeste neku tačkicu ali nije sigurna gdje, šta je.. :S kaže ili je vanmaterična trudnoća ili je skroz mali plod, najviše 3,4 sedmice. desni jajnik je blago prokrvljen. Po mojoj kalkulaciji plod tada i nije mogao imati više od 4 sedmice. Pregled sam radila prije 5 dana. Jučer sam uradila betu. rezultat je >2000. Planiram ponoviti sutra pa da vidim šta se dešava. Strah me te sumnje da je ne do Bog izvanmaterična. Inače nemam nikakvih simptoma vanmaterične, ne boli me ništa, nema iscjedka isl.. Mlada sam. I prva trudnoća je HB prošla skroz ok i porodila sam se prirodnim putem.
A drugo pitanje je, dr. Nakaš mi je vodio prvu trudnoću, voljela bih da mi vodi i drugu, ali znam da su se neka pravila promjenila u Vojnoj. Pa ako neko slučajno ima da ga vodi neko iz Vojne nek mi napiše kako su se naručili, šta treba itd. Da li može uputnica od dr. optše prakse bez otvaranja negdje ginekološkog kartona.?
- LieToMe
#9997 Re: Trudnjače i porodilje online
Sto se tice boldiranog ne znam da se to ista mijenjalo (do duse nisam najfriskija sa porodom, porodila sam se prije 2 godine pa mozda ima nekih promjena sem wifijaSmile :) wrote:Ja imam dva pitanja.prvo ako je dr. još uvijek aktivan na temi da mi odgovori:
Medjutim imala sam problem sa grlicem koji se od 5-6 mjeseca totalno izgubio pa sam 2-3 mjeseca bila na strogom mirovanju pa sam mu morala doci radi bolovanja preko 42 dana. U 9tom mjesecu najnormalnije isla na ctg po potrebi (onda kad mi je zakazivao, dva puta me pregledao ultrazvukom, ginekoloski samo kad mi je uzimao bris pred porod nekad). Imala srecu da se porodim u njegovoj smjeni
- JanuaryJones
#9998 Re: Trudnjače i porodilje online
Ne može se više dolaziti u dežuru i mimo naručenog termina, čak ni sa uputnicom osim ako nije hitan slučaj (Seka je malo reorganizovala stvari). Najaviš se telefonom, pred kraj mjeseca se otvara teka za sljedeći i to je to. On ti kaže kad ćeš opet, naručiš se na licu mjesta i sve tako do poroda
uputnica obavezna.
- LieToMe
#9999 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma vala meni svjedno samo da znam kad trebam doci. Pravila mi uopste ne smetaju ukoliko su za sviju ista, a ne ko kod mene u porodicnoj ambulanti kad se lijepo narucis 2-3 sedmice unaprijed i dodjes i cekas trudan po 30-40 minuta za uputnicu za vadjenje krviJanuaryJones wrote:Ne može se više dolaziti u dežuru i mimo naručenog termina, čak ni sa uputnicom osim ako nije hitan slučaj (Seka je malo reorganizovala stvari). Najaviš se telefonom, pred kraj mjeseca se otvara teka za sljedeći i to je to. On ti kaže kad ćeš opet, naručiš se na licu mjesta i sve tako do porodauputnica obavezna.
Jos kad mi neki dan rekose da mi doktorica vise ne radi sedmicu prva-sedmicu druga nego je dvije sedmice prva jednu druga
-
Smile :)
#10000 Re: Trudnjače i porodilje online
Hvala na informacijama. Znam kako je išlo prije dvije godine. ovo mi je druga trudnoća. Zvala sam jučer Vojnu i rekli su mi da da zovem u zadnjoj s edmici marta za april. U međuvremenu ću otići privatno na pregled. I ukoliko se doktor na temi javi, da kažem da sam radila betu jlčer opet i iznosi 4200 a dva dana prije toga bila je >2000. Koliko sam shvatila da bi po tome trebala biti normalna trudnoća a ne nedo Bog vanmaterična.. a po kalkulaciji sam 6 sedmica.