Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Pedja Kojovic
#9976 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
dr.gog
Nemam.
Monty Payton jeste smijesna, ali jako pametna ekipa.
(Kao i Jon Stewart).
Nijedan od ta dva elementa, barem za mene, nije prisutan u sali nase kantonalne Skupstine.
p.k.
Nemam.
Monty Payton jeste smijesna, ali jako pametna ekipa.
(Kao i Jon Stewart).
Nijedan od ta dva elementa, barem za mene, nije prisutan u sali nase kantonalne Skupstine.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#9977 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
veljaca
Ne slazem se da se dugmetom "suzdrzan" ne moze izraziti odredjeni stav.
Nacin na koji je pred Skupstinu postavljeno pitanje i mehanizam glasanja nam je omogucio da precizno definisemo principijelnu poziciju Nase stranke u ovom okrsaju bivsih politickih "supruznika". Pritiskom na dugme suzdrzan ja sam glasao protiv smjene SDP-SBB Vlade, ali i izrazio svoje nezadovoljstvo spram nekih njihovih poteza.
Ali to su mozda finese skupstinskog rada i nemam nista protiv za jednu filozofsku diskusiju o tome da li to dugme treba ili ne treba da bude na raspolaganju clanovima parlamenata.
Jedino pravo pitanje sinoc je bilo da li onih koji su za smjenu ima 18.
Nazalost bilo ih je.
p.k.
Nacin na koji je pred Skupstinu postavljeno pitanje i mehanizam glasanja nam je omogucio da precizno definisemo principijelnu poziciju Nase stranke u ovom okrsaju bivsih politickih "supruznika". Pritiskom na dugme suzdrzan ja sam glasao protiv smjene SDP-SBB Vlade, ali i izrazio svoje nezadovoljstvo spram nekih njihovih poteza.
Ali to su mozda finese skupstinskog rada i nemam nista protiv za jednu filozofsku diskusiju o tome da li to dugme treba ili ne treba da bude na raspolaganju clanovima parlamenata.
Nazalost bilo ih je.
p.k.
- Alfons Kauders
#9978 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne vidim mjesta za kritiku. Mislim da je NS i trebala biti suzdrzana - bilo koja druga opcija bi ih kostala na izborima, neki bi im zamjerali sto su trabant SDP-a, a neki zato sto su podrzali SDA. Ovako samo kulerski, prst u uho i cao - glasali ste gledajte, ima jacih stranaka pa neka one preuzimaju odgovornost.
Nemojte da se pravimo budale, na kraju krajeva ipak je do glasaca - narod je birao skupstinu u direktim izborima, veliki dio glasaca je da svoje povjerenje strankama koje su bile na vlasti do 2010, pa bujrum, neka uzivaju...
Nemojte da se pravimo budale, na kraju krajeva ipak je do glasaca - narod je birao skupstinu u direktim izborima, veliki dio glasaca je da svoje povjerenje strankama koje su bile na vlasti do 2010, pa bujrum, neka uzivaju...
-
Innovation
#9979 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
4.06.2012.g. bilo je 19 ruku, nazalost. Bilo je to bez upozorenja, nelegalna sjednica i "legalna smjena". Ovo je ipak bilo postenije, podnesen zahtjev 20 dana ranije za legalnu sjednicu sa jednom tackom dnevnog reda. Ovih sad 18 ruku je samo strasno pogrijesilo, sto su im dozvolili da odrze predizborni skup, na sjednici SKS. Pokusali su iscrpljivanjem tih 18 ruku /misleci da su jako mudri/da promjene broj ruku. Tako je Dino "zahtjevas" po Vama postao i "papak"zbog toga sto je ljudima donio okrepljenje. Ono vise nije bila skupstina, ono je bio cirkus.
-
Pedja Kojovic
#9980 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
innovation
"Papanluk" nije cesta rijec u mom vokabularu i meni je krivo sto sam je sinoc upotrijebio izmedju ostalog i zato sto ona zapravo ne opisuje adekvatno sta mislim o ljudima koji jedu i piju u skupstinskoj sali, u vrijeme vazne sjednice, dok ministar govori o bivsim borcima i porodicama onih koji su poginuli braneci zemlju.
(Futavizam bi bilo adekvatnije).
Taj detalj je pokazao da je, razlika izmedju nas i njh mnogo veca od razlike u politickim programima.
Radi se o razlikama u fundamentalnim vrijednostima, dakle civilizacijskim.
p.k.
"Papanluk" nije cesta rijec u mom vokabularu i meni je krivo sto sam je sinoc upotrijebio izmedju ostalog i zato sto ona zapravo ne opisuje adekvatno sta mislim o ljudima koji jedu i piju u skupstinskoj sali, u vrijeme vazne sjednice, dok ministar govori o bivsim borcima i porodicama onih koji su poginuli braneci zemlju.
(Futavizam bi bilo adekvatnije).
Taj detalj je pokazao da je, razlika izmedju nas i njh mnogo veca od razlike u politickim programima.
Radi se o razlikama u fundamentalnim vrijednostima, dakle civilizacijskim.
p.k.
- veljaca
#9981 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hvala na odgovoru ....Pedja Kojovic wrote:veljaca
Nazalost bilo ih je.
p.k.
Samo cu komentaristi ovo: "Ne slazem se da se dugmetom "suzdrzan" ne moze izraziti odredjeni stav." - U pravu si njime se izrazava to da nemas stav ... jer nisi ni ZA a ni PROTIV .... Ili pojednostavljeno izrazio si stav da nemas stav ....
Ne kazem ja da ti nemas pravo na to, imas i te kako. I ne napadam te za to - nije mi ni na kraj pameti .... i Ne trebas se meni braniti ....
A ovo " i nemam nista protiv za jednu filozofsku diskusiju o tome da li to dugme treba ili ne treba " , ja sam za to da ne treba a vec sama tvoja najava mogucnosti diskusije, je vec STAV o toj stvari, znaci nisi po tom pitanju suzdrzan. Svaka cast ...
I da mi ne promakne ovo: "Pritiskom na dugme suzdrzan ja sam glasao protiv smjene SDP-SBB Vlade " . Vidis ipak naknadno imas STAV - i to je dobro.
I da ne zaboravim - pozdravljam tvoj stav da kritikujes potez Konakovica o unosenju hrane. Tu nije bilo mogucnosti biti suzdrzan - nema takvog dugmeta. Tu si pokazao "muda" ...
I ako moze odgovor na sljedece pitanje ( da ovi koji me napadaju ne pomisle da je provokacija - nije ), posto si u Skupstini KS i glasas cesto - kakva je razlika izmedju izbora suzdrzan i izbora neglasanja nikako ?.
Hvala unaprijed.
Puno srece i uspjeha u zivotu,
Veljaca, s.r.
-
Innovation
#9982 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Izvinjavam se, nisam shvatila, koga "nas" i "njih"?Pedja Kojovic wrote:Taj detalj je pokazao da je, razlika izmedju nas i njh mnogo veca od razlike u politickim programima.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9983 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
zaboga, radio čovjek 8 sati... pao mu šećer. 
-
Pedja Kojovic
#9984 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
innovation
Izmedju onih koji su jeli i onih koji nisu.
p.k.
Izmedju onih koji su jeli i onih koji nisu.
p.k.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#9985 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Opcija "SUZDRZAN" je itekako stav. Narocito kada se dodatno, u detaljima, obrazlozi svoj takav stav upravo onako kako je to Pedja uradio.
-
Pedja Kojovic
#9986 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
chmoljo
Sjednica je pocela u 2.
Bilo je nekoliko pauza, ukljucujuci i jednu duzu od 6 do 7:15.
Poslanici mogu izaci kad god zele, i stalno to rade.
Ono sto su oni jeli dijabeticari ne smiju jesti.
Mislim da je o ovome receno sve sto se smisleno moglo reci.
p.k.
Sjednica je pocela u 2.
p.k.
-
volant
#9987 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
papanluk pedja nego sta nego papanluk....Pedja Kojovic wrote:chmoljo
Sjednica je pocela u 2.
p.k.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9988 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
apsolutno smo se razumjeli. 
- Control panel
#9989 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
dino konakovic je najbahatiji covjek kojeg sam vidio. svaka njegova izgovorena trazi samar.
amir zukic smajlikojipovraca
ademovic, fuj
ona dva tri ljigavca necu ni spominjati.
amir zukic smajlikojipovraca
ademovic, fuj
ona dva tri ljigavca necu ni spominjati.
- Opetja033
#9990 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kao glasac i clan SDA mogu samo reci da se apsolutno slazem sa ovom tvojom konstatacijom. Dodao bih jos, hvala Bogu pa je tako.Pedja Kojovic wrote:Taj detalj je pokazao da je, razlika izmedju nas i njh mnogo veca od razlike u politickim programima. Radi se o razlikama u fundamentalnim vrijednostima, dakle civilizacijskim.
p.k.
-
Pedja Kojovic
#9991 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
control panel
Od pobrojanih najbolje, ali i to je povrsno, poznajem Dinu Konakovicu i ne bih se slozio sa takvom kvalifikacijom.
Generalno, ja pokusavam suditi ne ljude nego njihove postupke i stavove.
p.k.
Od pobrojanih najbolje, ali i to je povrsno, poznajem Dinu Konakovicu i ne bih se slozio sa takvom kvalifikacijom.
p.k.
- Control panel
#9992 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
mozda je licno takav, govorim po onome kako se ponasa u skupstini.Pedja Kojovic wrote:control panel
p.k.
- karanana
#9993 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
nisam nikad ni otvaro ovu temu a kamoli se javljao, ali moram reci da mi se veoma svidio jucerasnji pedjin stav kako prema ovim turbulencijama, a tako posebno i prema nekulturnom, nevaspitanom potezu konakovica koji nema postovanja prema onoj instituciji ma kakva ona bila.
-
Pedja Kojovic
#9994 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
control panel
Ok i hvala vam na takvom odgovoru.
Mislim da je vazno da se slozimo da pricamo o ljudima kao javnim licnostima i njihovim stavovima i potezima i da
ne ulazimo u ono sto je licno i intimno.
p.k.
Ok i hvala vam na takvom odgovoru.
Mislim da je vazno da se slozimo da pricamo o ljudima kao javnim licnostima i njihovim stavovima i potezima i da
ne ulazimo u ono sto je licno i intimno.
p.k.
-
m_l
#9995 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Samo za neke ljude, za neke nikada.-LIBERO- wrote:Opcija "SUZDRZAN" je itekako stav. Narocito kada se dodatno, u detaljima, obrazlozi svoj takav stav upravo onako kako je to Pedja uradio.
Isto kao kad je Miro Lazovic 2010. bio suzdrzan u Domu naroda Federalnog parlamenta tokom izglasavanja zakona o povecanju plata i naknada parlamentarcima i ministrima. Vjerovatno je i on imao goleme razloge za to, mozda neki neotplacen kredit pa bi povecanje plate dobrodoslo ako neko drugi usvoji zakon, a ako ne usvoji, ispast ce fino celjade koje se nije nikome zamjerilo i koje je milostivo prema narodu, tja.
- JThomas
#9996 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
s tim da glas "za" umjesto "suzdržan" ipak na bolje mijenja šanse hoće li se kredit otplatiti.
- nosara
#9997 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Treba ostat dobar sa svakim... Ko zna kad ce zatrebat...-LIBERO- wrote:Opcija "SUZDRZAN" je itekako stav.
Inace, Kojovicu su svi dobri, za svakog ima lijepu rijec... Principijelno...
-
rahmanjin
#9998 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Velika je razlika između poteza Mire Lazovica i Pedje Kojovica. Miro Lazovic je gledao samo sebe i svoju korist. A meni se Pedjin stav svidio i ucvrstio moj stav da glasam za NS. Jer rad i ponasanje SDP-a je bio jako los, ali imas i drugu stranu da podrzavas one koji su najvise krivi za losu situaciju u kantonu a to je SDA i njenih 20 najtezih godina. A da se opet vrati SDA, pa da gledamo Konakovica, Zukica, i kompaniju...m_l wrote:Samo za neke ljude, za neke nikada.-LIBERO- wrote:Opcija "SUZDRZAN" je itekako stav. Narocito kada se dodatno, u detaljima, obrazlozi svoj takav stav upravo onako kako je to Pedja uradio.
Isto kao kad je Miro Lazovic 2010. bio suzdrzan u Domu naroda Federalnog parlamenta tokom izglasavanja zakona o povecanju plata i naknada parlamentarcima i ministrima. Vjerovatno je i on imao goleme razloge za to, mozda neki neotplacen kredit pa bi povecanje plate dobrodoslo ako neko drugi usvoji zakon, a ako ne usvoji, ispast ce fino celjade koje se nije nikome zamjerilo i koje je milostivo prema narodu, tja.![]()
-
rahmanjin
#9999 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ma ja kriv je Kojovic..nosara wrote:Treba ostat dobar sa svakim... Ko zna kad ce zatrebat...-LIBERO- wrote:Opcija "SUZDRZAN" je itekako stav.![]()
Inace, Kojovicu su svi dobri, za svakog ima lijepu rijec... Principijelno...
-
m_l
#10000 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Fazon je ne zamjeriti se nikomeJThomas wrote:s tim da glas "za" umjesto "suzdržan" ipak na bolje mijenja šanse hoće li se kredit otplatiti.