Teretana
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
enisss
#9976 Re: Teretana
Da bi organizam ostao u anabolicnom stanju, znam tacno koliko je potrebno grama bcaa da bi bio pokriven, tj da ne bi usao u katabolizam.
1g po 1 lbs je nedovoljno ako pricamo o izgradnji misica.
Tijelo koristi protein za mnoge, ali mnoge druge funkcije, ne samo za izgradnju misica.
Samo oko 50 do 60 grama se iskoristi za detoksifikaciju u zavisnosti od tezine same osobe.
1g po 1 lbs je nedovoljno ako pricamo o izgradnji misica.
Tijelo koristi protein za mnoge, ali mnoge druge funkcije, ne samo za izgradnju misica.
Samo oko 50 do 60 grama se iskoristi za detoksifikaciju u zavisnosti od tezine same osobe.
-
enisss
#9977 Re: Teretana
I nije mi jasno sad, prvo kazes ne treba bcaa, pa sad kao treba? Moras malo brze da koristis taj google, mene si vec dobrano zbunio 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#9978 Re: Teretana
na foe mi je i ne čitam mu postove, ne da mi se, isto je ovako i na fudbalu, ali evo čisti prijedlog... on nek' trenira bez ikakvih suplemenata, naći ćemo nekog iste kilaže i konstitucije, dati mu suplemente, pa da vidimo ko će prije napredovati... 
da ne spominjem kakav mentalni boost imaju neki preparati.
- MyTao
#9979 Re: Teretana
Da covjeku koji ti za izvor nudi Harvard School of Medicin je idiot... a sve sto ti imas je bodybuilding.comenisss wrote:Nije ni cudo sto nam je u Bosni hirurg ministar komunikacija
Da nije smijesno bilo bi tuzno... ovo nisu moja misljenja vec misljenja ljudi koji su strucni u tome... ti nisi kao ni ja... ti si vjerovatno personalni trener (nista protiv toga) ali nisi doctor. I ne mozes mi reci da su te u skoli naucili da ti je potrebno 10g BCAA-a jer za to bi postojao neki izvor, neka knjiga I naucni rad po tom pitanju, a kao sto vidimo ne postoji... postoje samo licna iskustva ljudi kao ti, koji to dijele kao da se radi o naucnoj teoriji. Ako stvarno imas neki izvor koji je kredibilan bas bi volio da to podjelis sa nama ja nikada nisam imao problem da priznam kada nisam u pravu. Istrazivao sam dosta na ovu temu, i svi kredibilni izvori vodi na to da supplamenti nisu od tolike pomoci koliko ih kompanije zele prikazati. Jedina velika prednost koja se moze dati suplamentima je njihova prakticnost... kao sto reko osoba koja radi i bavi se drugim stvarima nema vremena da u sebe unese po 200 ili 250 grama proteina.
Mnogi preporucuju da se unosi negdje oko 1 do 1.5 g per lb... sve ostalo nema nekog efekta jer postoji granica koliko tijelo moze konzumirati...
btw... ja ne zivim u Bosni nisam tu ni odrastao kao sto se da primjetiti iz moje "divne" gramatike... ali svako ko razmislja kriticki moze sam za sebe istraziti i vidjeti internet je cudo
Ti si popusio foru onih koji prave i proizvode supplamente (za koje sam i sam radio jedan kratak period)... Teretana je inace jednostavna stvar, dizi teze i intezivnije, hrani se zdravo i sa dovoljno proteina i nema sanse da neces dobiti masu (ako ti je to cilj). Zelis izgubiti salo, unosi 500 manje kalorija na dan nego sto ti tijelo treba, dizi tegove i nema sanse da neces izgubiti salo... magicne pilule i gelovi na svu nesrecu nas sviju ne postoje, samo rad kao i u svemu u zivotu.
Toliko od mene... jako si me naljutio onim upadom i mokrom krpom po glavi zbog toga i ovoliki postovi... Necemo se sloziti to je ocigledno, tebi tvoje meni moje ( s tim da ti za tvoje nisi ponudio jos ni jedno naucno istrazivanje ili bilo sto sto ima nekog kredibiliteta)... drugi put imaj malo vise postovanja prema drugima
- MyTao
#9980 Re: Teretana
Sta ti nije jasno? Definitivno ti ne treba 10g a ne treba ti nista jer vec unosis dovoljno ako uzimas 1g per lb proteina.enisss wrote:I nije mi jasno sad, prvo kazes ne treba bcaa, pa sad kao treba? Moras malo brze da koristis taj google, mene si vec dobrano zbunio
Jebo majku danas i personal trainer misli da je u najmanju ruku doctor za ishranu
-
enisss
#9981 Re: Teretana
Ma znas kako to ide, lako je pametovati i pricati, no kad se dodje do toga da se vidi rezultat, onda nastaje sutnja. Imas masu trenera koji izgledaju kao da nikad nisu otisli u gym, ali zato oni svoje rezultate pokazuju na svojim klijentima.Velkoski wrote:na foe mi je i ne čitam mu postove, ne da mi se, isto je ovako i na fudbalu, ali evo čisti prijedlog... on nek' trenira bez ikakvih suplemenata, naći ćemo nekog iste kilaže i konstitucije, dati mu suplemente, pa da vidimo ko će prije napredovati...
Covjeku pricati o vaznosti bcaa, pogotovo leucinu je isto kao sad da ja tebi pricam o tome koliko je vazno da danas pijes vodu.
- MyTao
#9982 Re: Teretana
pa to je klasican primjer neceg sto se zove uncontrolled study... Nije ni cudo sto ljudi koji nisu strucni u nacnoj metodi idu na forume i iznose lude tvrdnje kao eniss i ti.Velkoski wrote:na foe mi je i ne čitam mu postove, ne da mi se, isto je ovako i na fudbalu, ali evo čisti prijedlog... on nek' trenira bez ikakvih suplemenata, naći ćemo nekog iste kilaže i konstitucije, dati mu suplemente, pa da vidimo ko će prije napredovati...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9983 Re: Teretana
stavi nam svoju sliku
kad me već citiraš
-
enisss
#9984 Re: Teretana
MyTao, dosao si na pravo mjesto, a sad cemo ti ubzo pokazati da pises nebuloze.
Nije ni cudo sto ne vjerujes u suplemente, garant je kompanija za koju si radio propala zbog tebe.

Evo ti malo da se edukujes. Par artikala iz Knjiga koje citam svaku noc prije spavanja.
Stoppani, J., et al., Consuming branched-chain amino acid supplement during a resistance training program increases lean mass, muscle strength and fat loss. Journal of the International Society of Sports Nutrition 2009, 6(Suppl 1):P1, 2009.Anthony, J. C., Yoshizawa, F., Anthony, T. G., Vary, T. C., Jefferson, L. S., & Kimball, S. R. (2000) Leucine stimulates translation inititation in skeletal muscle of postabsorptive rats via a rapamycin-sensitive pathway. J. Nutr. 130: 2413-2419.Crozier, S. J., Kimball, S.R., Emmert, S. W., Anthony, J. C., & Jefferson, L.S. (2005) Oral leucine administration stimulates protein synthesis in rat skeletal muscle. J. Nutr. 135: 376-382.Crowe, M. J., et al. Effects of dietary leucine supplementation on exercise performance. Eur J Appl Physiol. 2006 Aug;97(6):664-72.Bolster, D. R., Crozier, S. J., Kimball, S. R., & Jefferson, L. S. (2002) AMP-activated protein kinase suppresses protein synthesis in rat skeletal muscle through down-regulated mammalian target of rapamycin (mTOR) signaling. J. Biol. Chem. 277: 23977-23980.Koopman R, Wagenmakers AJ, Manders RJ, Zorenc AH, Senden JM, Gorselink M, Keizer HA, van Loon LJ. (2005) Combined ingestion of protein and free leucine with carbohydrate increases postexercise muscle protein synthesis in vivo in male subjects. Am. J. Physiol. Endocrinol. Metab. 288(4): E645-653.Coburn, J. W., et al. Effects of leucine and whey protein supplementation during eight weeks of unilateral resistance training. J Strength Cond Res 2006 May;20(2):284-91.La Bounty, P., et al., The effects of oral BCAAs and leucine supplementation combined with an acute lower-body resistance exercise on mTOR and 4E-BP1 activation in humans: preliminary findings. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 5(Suppl 1):P21, 2008.De Lorenzo, A., et al. Effect of acute and chronic branched-chain amino acids on energy metabolism and muscle performance.Diabetes Nutr Metab. 2003 Oct-Dec;16(5-6):291-7.Blomstrand E.A role for branched-chain amino acids in reducing central fatigue. J Nutr. 2006 Feb;136(2):544S-547S.Gomez-Merino, D., et al. Evidence that the branched-chain amino acid L-valine prevents exercise-induced release of 5-HT in rat hippocampus. Int J Sports Med. 2001 Jul;22(5):317-22.Paddon-Jones, D., et al. Amino acid ingestion improves muscle protein synthesis in the young and elderly. Am J Physiol Endocrinol Metab. 2004 Mar;286(3):E321-8.Tipton, K. D., et al. Postexercise net protein synthesis in human muscle from orally administered amino acids. Am J Physiol. 1999 Apr;276(4 Pt 1):E628-34.Mourier, A., et al. Combined effects of caloric restriction and branched-chain amino acid supplementation on body composition and exercise performance in elite wrestlers. Int J Sports Med 1997 Jan;18(1):47-55.Cota, D., et al. Hypothalamic mTOR signaling regulates food intake. Science. 2006 May 12;312(5775):927-30.Donato, J., et al. Effects of leucine supplementation on the body composition and protein status of rats submitted to food restriction. Nutrition 22(5):520-527, 2006.Nishimura, J., et al. "Isoleucine Prevents the Accumulation of Tissue Triglycerides and Upregulates the Expression of PPAR{alpha} and Uncoupling Protein in Diet-Induced Obese Mice." J. Nutr., March 2010, in press.
Nije ni cudo sto ne vjerujes u suplemente, garant je kompanija za koju si radio propala zbog tebe.
Evo ti malo da se edukujes. Par artikala iz Knjiga koje citam svaku noc prije spavanja.
Stoppani, J., et al., Consuming branched-chain amino acid supplement during a resistance training program increases lean mass, muscle strength and fat loss. Journal of the International Society of Sports Nutrition 2009, 6(Suppl 1):P1, 2009.Anthony, J. C., Yoshizawa, F., Anthony, T. G., Vary, T. C., Jefferson, L. S., & Kimball, S. R. (2000) Leucine stimulates translation inititation in skeletal muscle of postabsorptive rats via a rapamycin-sensitive pathway. J. Nutr. 130: 2413-2419.Crozier, S. J., Kimball, S.R., Emmert, S. W., Anthony, J. C., & Jefferson, L.S. (2005) Oral leucine administration stimulates protein synthesis in rat skeletal muscle. J. Nutr. 135: 376-382.Crowe, M. J., et al. Effects of dietary leucine supplementation on exercise performance. Eur J Appl Physiol. 2006 Aug;97(6):664-72.Bolster, D. R., Crozier, S. J., Kimball, S. R., & Jefferson, L. S. (2002) AMP-activated protein kinase suppresses protein synthesis in rat skeletal muscle through down-regulated mammalian target of rapamycin (mTOR) signaling. J. Biol. Chem. 277: 23977-23980.Koopman R, Wagenmakers AJ, Manders RJ, Zorenc AH, Senden JM, Gorselink M, Keizer HA, van Loon LJ. (2005) Combined ingestion of protein and free leucine with carbohydrate increases postexercise muscle protein synthesis in vivo in male subjects. Am. J. Physiol. Endocrinol. Metab. 288(4): E645-653.Coburn, J. W., et al. Effects of leucine and whey protein supplementation during eight weeks of unilateral resistance training. J Strength Cond Res 2006 May;20(2):284-91.La Bounty, P., et al., The effects of oral BCAAs and leucine supplementation combined with an acute lower-body resistance exercise on mTOR and 4E-BP1 activation in humans: preliminary findings. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 5(Suppl 1):P21, 2008.De Lorenzo, A., et al. Effect of acute and chronic branched-chain amino acids on energy metabolism and muscle performance.Diabetes Nutr Metab. 2003 Oct-Dec;16(5-6):291-7.Blomstrand E.A role for branched-chain amino acids in reducing central fatigue. J Nutr. 2006 Feb;136(2):544S-547S.Gomez-Merino, D., et al. Evidence that the branched-chain amino acid L-valine prevents exercise-induced release of 5-HT in rat hippocampus. Int J Sports Med. 2001 Jul;22(5):317-22.Paddon-Jones, D., et al. Amino acid ingestion improves muscle protein synthesis in the young and elderly. Am J Physiol Endocrinol Metab. 2004 Mar;286(3):E321-8.Tipton, K. D., et al. Postexercise net protein synthesis in human muscle from orally administered amino acids. Am J Physiol. 1999 Apr;276(4 Pt 1):E628-34.Mourier, A., et al. Combined effects of caloric restriction and branched-chain amino acid supplementation on body composition and exercise performance in elite wrestlers. Int J Sports Med 1997 Jan;18(1):47-55.Cota, D., et al. Hypothalamic mTOR signaling regulates food intake. Science. 2006 May 12;312(5775):927-30.Donato, J., et al. Effects of leucine supplementation on the body composition and protein status of rats submitted to food restriction. Nutrition 22(5):520-527, 2006.Nishimura, J., et al. "Isoleucine Prevents the Accumulation of Tissue Triglycerides and Upregulates the Expression of PPAR{alpha} and Uncoupling Protein in Diet-Induced Obese Mice." J. Nutr., March 2010, in press.
-
enisss
#9985 Re: Teretana
I jos jednom, kao sto kaze Velkolski, postavi nam sliku svoju ili ljudi koje treniras, da vidimo rezultat tvog silnog znanja.
-
enisss
#9986 Re: Teretana
Jbt prije par dana pricam sa ljudima poput Mat Porter, John Meadows, Ben Pakulski, i onda dodjem ovdje na forum da citam kako ne treba unositi suplemente.
Sudija sviraj kraj.
Sudija sviraj kraj.
- MyTao
#9987 Re: Teretana
Procitat cu to sto si postavio i javit cu ti kada vidim...enisss wrote:I jos jednom, kao sto kaze Velkolski, postavi nam sliku svoju ili ljudi koje treniras, da vidimo rezultat tvog silnog znanja.
a ja ne treniram ljude, treniram sebe i radim na sebi, moj cilj nije biti masivan tako da ne ocekuj stijenu... poenta je da ovo sto pricam ne pricam u svoje ime i iz svog iskustva... to je neki zakljucak stvari koje sam procitao dok sam istrazivao.
Call me stupid ali nekako vise vjerujem nekom istrazivanju koje je uradila neka naucna i medicinska organizacija a ne neki bodybuilder kojeg sponzorise GNC...
Sto se tice posla, radio sam u quality control departmentu tako da nisam imao nikakve veze sa sastojcima i forumalama niti tvrdim da se razumijem toliko u njih.
- MyTao
#9988 Re: Teretana
Care... ne znam dali si skontao ili ne, ali argument je da sve sto trebas mozes dobiti kroz zdravu i adekvatnu ishranu... a ne da ti te stvari ne trebaju.enisss wrote:Jbt prije par dana pricam sa ljudima poput Mat Porter, John Meadows, Ben Pakulski, i onda dodjem ovdje na forum da citam kako ne treba unositi suplemente.
Sudija sviraj kraj.
-
enisss
#9989 Re: Teretana
Cuj Stoppanija sponzorise gnc, daj drug da se uozbiljimo! On je sa Gnc posljednjih par mjeseci, i za tvoju informaciju njega niko nije sponzorisao.
Isti prejym koji i dan danas ja kupujem on je privatno pravio za sebe miksajuci odredjene sastojke.
Pa sama cijena prejyma ti pokazuje da on NIJE sponzorisan ni od koga, jer da jeste, samo prejym bi bio preko 80$.
Isti prejym koji i dan danas ja kupujem on je privatno pravio za sebe miksajuci odredjene sastojke.
Pa sama cijena prejyma ti pokazuje da on NIJE sponzorisan ni od koga, jer da jeste, samo prejym bi bio preko 80$.
-
enisss
#9990 Re: Teretana
Mozes! Ali je kolicina hrane koju moras unijeti ogromna, narocito kada ti najvise suplementi trebaju, a to je prije i poslije treninga.MyTao wrote:Care... ne znam dali si skontao ili ne, ali argument je da sve sto trebas mozes dobiti kroz zdravu i adekvatnu ishranu... a ne da ti te stvari ne trebaju.enisss wrote:Jbt prije par dana pricam sa ljudima poput Mat Porter, John Meadows, Ben Pakulski, i onda dodjem ovdje na forum da citam kako ne treba unositi suplemente.
Sudija sviraj kraj.
Ovdje pricamo o tajmingu, koji je jako bitan zbog samog inzulina, hormona a i sinteze proteina.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9991 Re: Teretana
kad budeš dolazio ovamo, ponesi jedan pre jym

-
enisss
#9992 Re: Teretana
Zamisli kad te spuca 26,5 g sastojakaVelkoski wrote:kad budeš dolazio ovamo, ponesi jedan pre jym![]()
![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9993 Re: Teretana
gledam na ibeju, 50+ dolara samo poštarina 
-
enisss
#9994 Re: Teretana
Ovamo je 43$, meni dobro jer me pokrije sa kreatinom i bcaa, nekad ako radim cardio ujutro uzmem samo bcaa od bpi.Velkoski wrote:gledam na ibeju, 50+ dolara samo poštarina
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#9995 Re: Teretana
kod nas je više manje siromašna ponuda, a ne isplati se ništa naručit'... jbg
fali mi stari hemorage s dmaa
fali mi stari hemorage s dmaa
- undefined007
#9996 Re: Teretana
whey bez okusa + dex + nesquik = savršen okus 
-
enisss
#9997 Re: Teretana
Savrsen okus da dobijes secerundefined007 wrote:whey bez okusa + dex + nesquik = savršen okus
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#9998 Re: Teretana
Ja jucer pojedoh milku od 300 g, i danas sam se ogulio od treninga, ne bi li bar malo minimizirao toliku kolicinu secera.enisss wrote:Savrsen okus da dobijes secerundefined007 wrote:whey bez okusa + dex + nesquik = savršen okus
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#9999 Re: Teretana
Ja nakon povracanja izgubio apetit totalno, danas eto pokušao da jedem sve što više, da se malo napunim, pa da sutra možda pocnem lagano sa treningom, pa cemo vidjet kako ce ici 
Kad mi se protein gadio popit, eto dokle je bilo došlo
Kad mi se protein gadio popit, eto dokle je bilo došlo
-
golman
#10000 Re: Teretana
Ja popio pivu prije mjesec i po....konektovan wrote:Ja jucer pojedoh milku od 300 g, i danas sam se ogulio od treninga, ne bi li bar malo minimizirao toliku kolicinu secera.enisss wrote:Savrsen okus da dobijes secerundefined007 wrote:whey bez okusa + dex + nesquik = savršen okus