TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
area51

#9976 Re: TENIS

Post by area51 »

necko_hz wrote:Razlog Nadalovog poraza jeste samo i isključivo Novak Đoković. Nije nimalo lagodan osjećaj kada 76% prvog servisa ubaciš unutra (prvi set), a protivnik ti maltene svaki ritern vrati pod noge. Zatim onaj CC bekend Đokovića 8-) Samo sam još vidio od Nalbandiana da je onako bušio Nadalov forhend bekendom. Novak je dubinom svojih udaraca uništavao Nadala. Ovaj se nije sa tim mogao nositi u kontinuitetu. A bolna spoznaja za Rafine fanove jeste da je Nadal bio bolji igrač u drugom setu. Napravio je nekoliko vinera više, pravio veči pritisak na servis protivnika i servirao za set, a opet je izgubio. Nakon što je Novak brejknuo Nadala sa nulom pri rezultatu 6-5, stekao sam utisak da može napraviti brejk kada god to želi. A Nadalov stav u tiebreaku dovoljno govori, on jednostavno ne zna šta da radi protiv Novaka kada je ovaj u svom elementu. Mora ići protiv prirode svoje igre, a to ne može u kontinuitetu raditi, tako da su greške neminovnost. Novak ga redovno tjera da igra udarac više, da veže nekoliko dobih forhenda da bi uzeo poen, a to Rafi niko nikada nije radio.

Sviđalo se to nekome ili ne, Novak je unazad 3 godine fizički spremniji i igrački kompletniji igrač od Nadala. Tako da od njega najviše zavisi šta će se u budućnosti dešavati u njihovim mečevima, bez obzira o kojoj se podlozi radilo. :wink:
Sve to stoji što si napisao ali isto tako se primjeti i nedostatak onih "pravih" mečeva kod Nadala.Ja se s druge strane bojim da će on biti onaj pravi upravo na RG,jer će do tada imati 2-3 veoma jaka turnira gdje će polako podizati formu.
Prošle godine Rafa je uzeo RG isključivo zahvaljujući prvom servisu,ove godine ako to ne popravi...
Jameka

#9977 Re: TENIS

Post by Jameka »

Nevjerovatno mi je da neko ko prati tenis i Rafaela moze tvrditi da on ne moze bolje od one mizerne partije koju je pruzio. Pa lik je skoro izletio i od Dimitrova. :-)

Koliko god, po nekima, Djovak sjajno odigrao (po meni nije, naspram onih svemirskih partija iz one ruzne 2011., ovo je bezze), na terenu igraju dva igraca i od obojice ovisi ishod meca.

Bit ce da ga Rafa sad moze uzeti samo ako Djovak ima los dan, ako ga boli zglobic ili trepuska, ako striko Toni pusti kisu u sred meca... :lol:

Roger, David = romantizam, aorist.
area51

#9978 Re: TENIS

Post by area51 »

Emilly5 wrote:Nevjerovatno mi je da neko ko prati tenis i Rafaela moze tvrditi da on ne moze bolje od one mizerne partije koju je pruzio. Pa lik je skoro izletio i od Dimitrova. :-)

Koliko god, po nekima, Djovak sjajno odigrao (po meni nije, naspram onih svemirskih partija iz one ruzne 2011., ovo je bezze), na terenu igraju dva igraca i od obojice ovisi ishod meca.

Bit ce da ga Rafa sad moze uzeti samo ako Djovak ima los dan, ako ga boli zglobic ili trepuska, ako striko Toni pusti kisu u sred meca... :lol:

Roger, David = romantizam, aorist.
Ma može Rafa bolje,to niko ne spori ali ne može toliko bolje kao što to ti misliš.
Mada (po meni) u današnjem vrhunskom svjetskom tenisu sve je do Novaka.On kad je dobro "našpanovan" ostali su u podređenom položaju i uz svoju najbolju igru koju mogu pružiti u tom trenutku,bar sad za sad.
Nego,hoćeš li samnom u BG na 1/2 DC(ako se bude igralo u BG) Srbija-Kanada ?
Moje su karte , prevoz,stručni komentar a ostalo po želji :D
Jameka

#9979 Re: TENIS

Post by Jameka »

area51 wrote: Ma može Rafa bolje,to niko ne spori ali ne može toliko bolje kao što to ti misliš.
Mada (po meni) u današnjem vrhunskom svjetskom tenisu sve je do Novaka.On kad je dobro "našpanovan" ostali su u podređenom položaju i uz svoju najbolju igru koju mogu pružiti u tom trenutku,bar sad za sad.
Znaci protiv Delpa u IW, Hasana u M, pola meca protiv Sjevernog i Monaca u MC, samo nije bio naspanovan?
Ne bih rekla. Nije Djovak u ovoj sezoni tako mocan kao sto se stjece dojam nakon prekida Rafajlove stogodisnje dominacije u MC-u.

Ako mu otme i RG, to ce biti crni dan za tenis :mrgreen: , ali i pokazatelj pravog stanja stvari.
area51

#9980 Re: TENIS

Post by area51 »

Emilly5 wrote:
area51 wrote: Ma može Rafa bolje,to niko ne spori ali ne može toliko bolje kao što to ti misliš.
Znaci protiv Delpa u IW, Hasana u M, pola meca protiv Sjevernog i Monaca u MC, samo nije bio naspanovan?
Ne bih rekla. Nije Djovak u ovoj sezoni tako mocan kao sto se stjece dojam nakon prekida Rafajlove stogodisnje dominacije u MC-u.

Ako mu otme i RG, to ce biti crni dan za tenis :mrgreen: , ali i pokazatelj pravog stanja stvari.
Što bi bio "crni dan za tenis" , Ako može neki razuman odgovor ?
Slažem se i ja da Novak nije moćan kao te 2011 ali mi se isto tako čini da je i on kao i RF ili Rafa malo došao pameti pa je počeo "taktizirati" sa pojedinim turnirima.Ne zapinje ko konj baša svaki turnir.
Ideš li ili ne ? :P
necko_hz

#9981 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Me znam uopšte ko je tvrdio da Rafael ne može bolje od onoga prekjučer, kao što ne znam zašto se ovdje redovno svaka izjava pogrešno protumači ?! :-) Je li pogrešno reči da u mečevima Đokovića i Nadala ishod zavisi najviše od Đokovića ?! Nije, zašto ?! Zato što u posljednje 3 godine protiv njega ima 9-3 u međusobnim, zato što se u maltene svakom odigranom meču od 2011 do dana današnjeg pokazalo da je Đoković fizički spremniji igrač, baš kao i jučer iako se praktično nije ni pripremio za ovaj turnir, zbog povrede zgloba. Zato što redovno pokazuje da je Nadal taj koji se mora prilagođavati njemu, a ne obratno. Zato što je i taktički i igrački i stilski savršeno kompetentan da anulira Nadalove vrline i pretvori ih u mane.
Nije niko pao s kruške pa da ne vidi kako se odvijaju i šta odlučuje u njihovim mečevima, čak je i @Leopold to primijetio. ;-)
area51 wrote:Sve to stoji što si napisao ali isto tako se primjeti i nedostatak onih "pravih" mečeva kod Nadala.
Nedostajalo je i protiv Rogera, Gulbisa, Delpa u IW-u, pa ih je prešišao. Protiv Gulbisa i Delpa su mečevi fizički bili mnogo zahtjevni, ali je Nadal u oba susreta pokazao da je fizički u boljoj kondiciji nego pomenuti. Sjećaš li se bekenda kako ga je služio ?! Pa onako je lupao po loptici samo još 2009 u Melbournu. Agresivnost ?! U sva tri meča je imao više vinera od protivnika.

Šta se dešava protiv Đokovića ?! Protiv 98% toura jedan Rafin IO forhend bi bio dovoljan da završi poen, a protiv Novaka mora vezati 3 ili 4 takva. Tako dolazi do grešaka, pa se stiče utisak da Nadal pravi greške zato što nije u svom elementu, a ne zato što ga protivnik primora na to. S druge strane, Novakove ofanzivne sposobnosti su jače nego Rafine, pa je u stanju i lakše dolaziti do poena, a da pritom zadrži dobar ratio W/UE. Razlika u servisu je enormna, u riternu također. Šta je poenta toga ?! - Nadal se mnogo više troši da bi zaradio poen, a u večini slučajeva to se pokaže kao ' Sizifov posao', pa je kako meč odmiče fizički, igrački i psihički inferiorniji u odnosu na Đokovića. A u želji da bude agresivniji samoubije se vlastitim greškama.

Da se razumijemo, Nadal još nije u Top formi, trebaće vremena i mečeva da se vrati u prošlogodišnju formu, ali reči da je odigrao loše prekjučer i da je to glavni uzrok poraza po meni je malo(više) pretjerano i nepošteno. Svakako nije bio na svom 100% nivou, ali bi i onakav pobijedio sve i jednog igrača na touru, osim onoga od kojeg je izgubio u nedelju. Minimizirati i osporavati nečiju titulu iako je bukvalno razbio igrača koji je pomenuti turnir osvojio 8.puta uzastopno, navodnom lošom igrom dotičnog je nepotrebno i glupo prije svega, bez obzira koliko jednog voljeli, a drugog mrzili. ;-)
Last edited by necko_hz on 23/04/2013 20:17, edited 1 time in total.
Jameka

#9982 Re: TENIS

Post by Jameka »

area51 wrote:
Emilly5 wrote: Ako mu otme i RG, to ce biti crni dan za tenis :mrgreen: , ali i pokazatelj pravog stanja stvari.
Što bi bio "crni dan za tenis" , Ako može neki razuman odgovor ?
Slažem se i ja da Novak nije moćan kao te 2011 ali mi se isto tako čini da je i on kao i RF ili Rafa malo došao pameti pa je počeo "taktizirati" sa pojedinim turnirima.Ne zapinje ko konj baša svaki turnir.
Ideš li ili ne ? :P
Aha, taktika mali mrav. :lol: Protv Delpa je odigrao najbolje sto moze, potrosio se i spusio. Ni tu nikakvog taktiziranja.
S Hasanom ga zameo vjetar, a tek s Monacom je bilo pravog taktiziranja. Idem sepat, zvati doktora, pripremit alibi, pa ako me ne krene, rahat predat. :skoljka:

Kako ne bi bio crni dan za tenis da jedan igrac pokupi sve sto se pokupit moze, pa sta bi to reklo o ostatku toura, gdje su oni bili, sta su radili... :-) Jel' dovolno razuman odgovor? Image
Jameka

#9983 Re: TENIS

Post by Jameka »

necko_hz wrote:Me znam uopšte ko je tvrdio da Rafael ne može bolje od onoga prekjučer, kao što ne znam zašto se ovdje redovno svaka izjava pogrešno protumači ?! :-) Je li pogrešno reči da u mečevima Đokovića i Nadala ishod zavisi najviše od Đokovića ?! Nije, zašto ?! Zato što u posljednje 3 godine protiv njega ima 9-3 u međusobnim, zato što se u maltene svakom odigranom meču od 2011 do dana današnjeg pokazalo da je Đoković fizički spremniji igrač,
Jest, pogresno je reci. Ipak se tu i Rafu nesto pita. Ili je Rafa te tri pobjedice nakuckao jer se Djoko nije trudio?
Zasto navoditi samo zadnje tri godine? Hajmo zadnjih 8. Tu Rafa ima 19:15. Ili hajmo zadnje dvije, 3:2 za Rafu. :D
Zasto bi pocetna tacka svih mjerenja bila ta perverzna godina (ne ponovila se Image) . U njoj je sve ovisilo od Djovaka ili od droga koje je uzimao, a onda je opet 2012. naglo postao covjek.
necko_hz wrote: baš kao i jučer iako se praktično nije ni pripremio za ovaj turnir, zbog povrede zgloba.
Kakve crne povrede. :-) Image
necko_hz wrote: Nije niko pao s kruške pa da ne vidi kako se odvijaju i šta odlučuje u njihovim mečevima, čak je i @Leopold to primijetio. ;-)
Interesantno. Znaci, ako se neko ne slaze s tvojim misljenjem, pao je s kruske. Image
necko_hz wrote: Da se razumijemo, Nadal još nije u Top formi, trebaće vremena i mečeva da se vrati u prošlogodišnju formu, ali reči da je odigrao loše prekjučer i da je to glavni uzrok poraza po meni je malo(više) pretjerano i nepošteno. Svakako nije bio na svom 100% nivou, ali bi i onakav pobijedio sve i jednog igrača na touru, osim onoga od kojeg je izgubio u nedelju. Minimizirati i osporavati nečiju titulu iako je bukvalno razbio igrača koji je pomenuti turnir osvojio 8.puta uzastopno, navodnom lošom igrom dotičnog je nepotrebno i glupo prije svega, bez obzira koliko jednog voljeli, a drugog mrzili. ;-)
Gore se bunis na pogresno tumacenje, a sad donosis ovakakv zakljucak? :-) Ko je rekao da je losa Rafina igra glavni uzrok poraza? Jest, odigrao je uzasno, ali to cijelo vrijeme apostrofiram jer se ovdje tvrdi da je nebeski odigrao kako mu samo ime kaze, a uopste nije. Minimizirat i osporavat? :lol: Koliko god Djovak bio odvratan tip, za mene jos gore jer do trofeja dolazi preko mog omiljenog igraca, svaka titula je apsolutno zasluzena. Jer da nije zasluzio, ne bi ni osvojio, jel'. :lol: Niko tu nikome nista ne poklanja.
necko_hz

#9984 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Emilly5 wrote:Ipak se tu i Rafu nesto pita.
Pita se, ali mnogo manje od Novaka. To je valjda bar jasno. Niko nije napisao da se Novak za sve pita, da će dobiti svaki njihov naredni meč, već da od njega više zavisi ishod meča, nego od Rafe.
Emilly5 wrote:Zasto navoditi samo zadnje tri godine?
Zato što je 2011 Đoković sazrio i fizički i mentalno i počeo igrati svoj najbolji tenis, a da pritom Rafa nije igrao ništa lošije nego u godinama ranije. (to se odnosi na 2011 i 2012 godinu).
Emilly5 wrote:Zasto bi pocetna tacka svih mjerenja bila ta perverzna godina (ne ponovila se ) . U njoj je sve ovisilo od Djovaka ili od droga koje je uzimao, a onda je opet 2012. naglo postao covjek.
Opet, zato što je ta godina označila početak njegovo primea. Neko će reči da je Đoković sada lošiji igrač nego 2011, ali nije. Mnogo je kompletniji i raznovrsniji, samo što je tada bio u boljoj formi.
Emilly5 wrote:Kakve crne povrede.
Interesantno. Nadal kroz čitav IW povlači priču o koljenu i bolove koje osjeća, a kreče se i dobija mečeve bez ikakvih problema, bez da mu je neko to prebacivao. :-) Eto Novak je glumio povredu, dok Nadal fakat ima meniskus koljena. :-)
Emilly5 wrote:Interesantno. Znaci, ako se neko ne slaze s tvojim misljenjem, pao je s kruske.
Ne, već ako nego gleda tenis ružićastim naoćalama, pao je s kruške.
Emilly5 wrote: Ko je rekao da je losa Rafina igra glavni uzrok poraza?
Pa kad neko kaže da ovo nije ni 50% Rafe, a pritom je čovjek imao servis za drugi set, kako onda da drugačije protumačim Vaše izjave ?!
Emilly5 wrote:jer se ovdje tvrdi da je nebeski odigrao kako mu samo ime kaze, a uopste nije.
To što je Đoković poslije meča rekao da je prvi set najbolje što on može odigrati na šljaci ništa ne znači ?! :-)
Emilly5 wrote:Minimizirat i osporavat?
Da, minimizirati i osporavati. Potenciranje Nadalove loše igre raznoraznim postotcima, a pritom ne reči da je Đoković odigrao strašan meč i jednostavno preslušao Španca.
radostan dan

#9985 Re: TENIS

Post by radostan dan »

area51 wrote:
Emilly5 wrote:Nevjerovatno mi je da neko ko prati tenis i Rafaela moze tvrditi da on ne moze bolje od one mizerne partije koju je pruzio. Pa lik je skoro izletio i od Dimitrova. :-)
Ma može Rafa bolje,to niko ne spori ali ne može toliko bolje kao što to ti misliš.

hoću ja

Image

:mrgreen:
area51

#9986 Re: TENIS

Post by area51 »

radostan dan wrote:
area51 wrote:

hoću ja

Image

:mrgreen:
:lol:
neću ja
:lol:
:thumbup:
Jameka

#9987 Re: TENIS

Post by Jameka »

necko_hz wrote:...
Vao, sto si mi izmasakrirao post. :-) Sve ono izrezano je odgovor na tvoje novo napisano.

Npr. samo ovo o osporavanju. Sve sam objasnila i nacrtala, a ti mi opet isto imputiras. :skoljka:

Nije ni bitno, gledaj kroz kakve naocale hoces, tvoja stvar, ali ipak dopusti da svako ima pravo na svoje misljenje, ma koliko se ono nekome cinilo glupo i nidze veze.
necko_hz

#9988 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Emilly5 wrote:Sve ono izrezano je odgovor na tvoje novo napisano.
Baš kao što je napisano, između ostalog, odgovor na tvoje izrezano.
Emilly5 wrote:Nije ni bitno, gledaj kroz kakve naocale hoces, tvoja stvar, ali ipak dopusti da svako ima pravo na svoje misljenje,
A kako sam ja to zabranio i ko sam ustvari ja da zabranim nekome da priča/piše šta hoće ?! :-) Kao što ti imaš pravo da napišeš šta želiš, ja imam pravo da na to odgovorim i kažem šta ja mislim o tome, argumentirajući svoj stav. Pa čak i da kažem da je glupo i niđe veze. :sax:
Jameka

#9989 Re: TENIS

Post by Jameka »

necko_hz wrote:
Emilly5 wrote:Sve ono izrezano je odgovor na tvoje novo napisano.
Baš kao što je napisano, između ostalog, odgovor na tvoje izrezano.
Emilly5 wrote:Nije ni bitno, gledaj kroz kakve naocale hoces, tvoja stvar, ali ipak dopusti da svako ima pravo na svoje misljenje,
A kako sam ja to zabranio i ko sam ustvari ja da zabranim nekome da priča/piše šta hoće ?! :-) Kao što ti imaš pravo da napišeš šta želiš, ja imam pravo da na to odgovorim i kažem šta ja mislim o tome, argumentirajući svoj stav. Pa čak i da kažem da je glupo i niđe veze. :sax:
:-)
Padovi s kruske, ko je glup, a ko nije, ruzicaste naocale i razne akrobacije kojim si se posluzio nije argumentiranje stava.
Malo stani, razmisli, moze li covjek s ozljedjenim zglobom odigrati najbolju partiju na zemlji ikad. :lol:

Ovakav patronatski ton i imputiranje nisam odavno srela. I ja :sax:

Image
necko_hz

#9990 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Emilly5 wrote:Padovi s kruske, ko je glup, a ko nije, ruzicaste naocale i razne akrobacije kojim si se posluzio nije argumentiranje stava.
Fakat te vrijeđa ovo za krušku ?! :mrgreen:

Ružićaste naoćale ili tardizam ?! - Uzimanje u obzir samo onoga što ide u korist tvom igraču. Evo, zanemaruješ Đokoviću ono što Nadalu nikad nisi zamjerala ?! Čovjek sa meniskusom na koljenu bez problema osvaji titulu na podlozi, gdje je zadnji put slavio još 2010 godine. To je očiti primjer, da ne govorim ono o postotcima ?! :-) :lol:

Samo se ne sjećam da ti rekoh da si glupa. To je već vrijeđanje, a koliko god ja zadrt bio, ipak ne udaram ispod pojasa. ;-)

Ostalo sam sasvim dobro argumentovao. 8-)
Emilly5 wrote:Malo stani, razmisli, moze li covjek s ozljedjenim zglobom odigrati najbolju partiju na zemlji ikad.
Može li čovjek sa bolesnim koljenima redovno osvajati GS-ove ?! Glede zgloba, prije svega radilo se o lakšoj povredi. Prvih nekoliko mečeva odigrao je lošije vjerovatno zbog straha, a od meča sa Monacom sve je mnogo drugačije izgledalo. Svako ko je gledao prvi set protiv Nadala, a da pritom nije -tard, potvrdit će ovo što je Đoković rekao. Čista demonstracija sile. 8-)
Emilly5 wrote:Ovakav patronatski ton i imputiranje nisam odavno srela. I ja
Ima li još nešto da ti smeta ?! 8-)
Blek Stena

#9991 Re: TENIS

Post by Blek Stena »

Novakovo ocekivanje da mu ovo bude najbolja sezona u karijeri nagovjestava da ce ponovo pocet da se drogira kao 2011. Samo da se ne navuce jbt. :D say no to drugs
Jameka

#9992 Re: TENIS

Post by Jameka »

necko_hz wrote: Ima li još nešto da ti smeta ?! 8-)
Upeklo, a? 8-)

Ne smeta meni nista, inace ne bih bila ovdje. Pa ni to sto ne mozes razlikovati prirodu Rafine i navodne Djovakove povrede. Proguglaj malo, sve ce ti se samo kasti. 8-)
necko_hz

#9993 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Emilly5 wrote:Upeklo, a?
Eto te ko fanovi 'nebeskog' nakon neke velike pobjede. 8-) Šega. :mrgreen:
Emilly5 wrote:Ne smeta meni nista, inace ne bih bila ovdje. Pa ni to sto ne mozes razlikovati prirodu Rafine i navodne Djovakove povrede. Proguglaj malo, sve ce ti se samo kasti.
Očito smeta, čim potenciraš. :-) Jedino što ja ne mogu razlikovati jeste zamjeranje jednom igraču nešto, a pritom zanemarujući da to isto radi tvoj omiljeni igrač. Novak se žali na povredu zgloba i osvoji turnir - Novak folirant. Rafa se žali na bolove u koljenu i osvoji turnir - Rafa kralj, šah, mat, idol. :-) Dvostruki aršini 'at his best'. :mrgreen:
Uspjela bi mu taktika skidanja pritiska sa sebe i ovaj put, da nije naletio na boljeg. 8-)
Jameka

#9994 Re: TENIS

Post by Jameka »

necko_hz wrote:
Emilly5 wrote:Upeklo, a?
Eto te ko fanovi 'nebeskog' nakon neke velike pobjede. 8-) Šega. :mrgreen:
Ne razumijem cemu ta neukusna poredba. :D
Vidim po cijelom postu si pronosao naocale, pa pitam jel' to sunce upeklo.
necko_hz wrote:
Emilly5 wrote:Ne smeta meni nista, inace ne bih bila ovdje. Pa ni to sto ne mozes razlikovati prirodu Rafine i navodne Djovakove povrede. Proguglaj malo, sve ce ti se samo kasti.
Očito smeta, čim potenciraš. :-) Jedino što ja ne mogu razlikovati jeste zamjeranje jednom igraču nešto, a pritom zanemarujući da to isto radi tvoj omiljeni igrač. Novak se žali na povredu zgloba i osvoji turnir - Novak folirant. Rafa se žali na bolove u koljenu i osvoji turnir - Rafa kralj, šah, mat, idol. :-) Dvostruki aršini 'at his best'. :mrgreen:
Uspjela bi mu taktika skidanja pritiska sa sebe i ovaj put, da nije naletio na boljeg. 8-)
Potenciram cisto rekreativno, nek' se kotrlja.

Ocito da nije upalio apel da se progugla sta o prirodi Rafajlove povrede. :D
Covjek moze igrati danima, mjesecima, da ne osjeca nikakve smetnje.

Djovak sepa, krevelji se, zove doktora, kaci na fejs sliku noge na samrti, Vajda prica o pomjerenoj kosti... To nije nesto sto prolazi preko noci.
Najinteresantnije sto je sve te probleme sa zglobom imao u trenutcima meca kada mu nije islo bas najbolje. Valjda je takva priroda povrede, kad krene, bolovi prolaze. :lol:

Da je imao ikakve smetnje, potpuno sam ubjedjena da ne bi zbog MC-a rizikovao nastup na Roland Garrosu i Wimbledonu.
A tek' nakon titule, nikakve sumnje nema da je samo glumio, pripremao sebi, ispostavit ce se, nepotreban alibi. 8-)
necko_hz

#9995 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Emilly5 wrote:Ne razumijem cemu ta neukusna poredba.
Bolje što ne razumiješ, vjeruj mi. :mrgreen:
Emilly5 wrote:Covjek moze igrati danima, mjesecima, da ne osjeca nikakve smetnje.
I redovno se žaliti na bolove tokom preskonferencija ?! :-) Zaboravih da se u MC-u žalio čak i na leđa, kao ne može dobro da servira. :-)
Emilly5 wrote:Djovak sepa, krevelji se, zove doktora, kaci na fejs sliku noge na samrti, Vajda prica o pomjerenoj kosti... To nije nesto sto prolazi preko noci.
Opet, ako je iko poznat po traženju MTO-a onda je to Nadal. Ako je iko poznat po potenciranju povreda, onda je to Nadal. Samo ne vidim da se neko žalio na to. A poznato je da je i Federer dao svoje mišljenje o tome, poprilično kvalitetan šuk. 8-)
Emilly5 wrote:Najinteresantnije sto je sve te probleme sa zglobom imao u trenutcima meca kada mu nije islo bas najbolje.

Ugledao se na pravog čovjeka. Sjećamo se, nadam se ovog meča i trenutka u kojem je zatražio MTO. Naravno, poslije tiebreaka, nikakvih problema sa petama i žuljevima nije bilo. Gdje li je Emily tada bila da prokomentariše situaciju ?! :-)
Emilly5 wrote:Da je imao ikakve smetnje, potpuno sam ubjedjena da ne bi zbog MC-a rizikovao nastup na Roland Garrosu i Wimbledonu.
Slažem se. Zato mislim da je u prvih nekoliko kola strah bio prisutan kod Novaka. Mada je i prije MCa rečeno da se radi o lakšoj povredi.
Emilly5 wrote:A tek' nakon titule, nikakve sumnje nema da je samo glumio, pripremao sebi, ispostavit ce se, nepotreban alibi.
Sve da i jest tako, opet ostaje činjenica da Novaku osporavaš ono što Nadalu nikad nisi.

http://--- SPAM ---/index.php/arhivav ... preman-sam (s p o r t 24.ba)

I to je ono što je meni smiješno. Novak 'vakav, 'nakav, nikakav, folirant, a Nadal je to u x puta večoj mjeri. ;-)
Jameka

#9996 Re: TENIS

Post by Jameka »

Nisam pratila te preseci, pa ne znam sta je pricao, ali na terenu nije nista izigravao, za razliku od znamo vec koga.
Da se Djovak zali po presicama, ne bih a rekla, ali ono prenemaganje po terenu znatno utice na protivnika, sto i nije bas fer plej.
Sad vadis neke primjere sa zuljevima iz naftalina. Mrsko mi otvarat klip, ali ako je ono sto mislim da je, covjeku se na nozi vidi sve na sto se zalio.
Kakav god da je, od Djovaka ne moze biti gori. (smjesno mi i uporedjivat dusu od covjeka, stvarno korektnog i fer plej igraca s ovom varalicom, al' haj')

Je ne trebam vadit klipove s Djovakovim predstavama, svaki dan ih izvodi. Kada bih birala, stavila bih onu sa zadnjeg US Opena, kada ga odjednom rame zabolilo bas pred Andrijin servis za naslov. :lol:

I publika je jasno i glasno rekla sta misli o tom potezu. Al' ne vole ga zato sto je.. ono. :-) Ni prvi, ni zadnji put da su Djokicu izvizdali zbog nekorektnog ponasanja.
Nesto se ne sjecam da se to Rafajlu ikad desilo. Image

Tesko je Djovaku povjerovati i kada stvarno nesto nije uredu. On je kao onaj djecak koji je vikao vuuk, vuuk. Image

A Rafa nije, ni blizu. Tako da bih odustala od ove neukusne komparacije. Image
radostan dan

#9997 Re: TENIS

Post by radostan dan »

necko_hz wrote:
Naravno, poslije tiebreaka, nikakvih problema sa petama i žuljevima nije bilo. Gdje li je Emily tada bila da prokomentariše situaciju ?! :-)
eee, ostali su problemi sa šuljevima...

Image
necko_hz

#9998 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Prenemagao se on mnogo puta prije toga, ispucao je limit.

Bas se vidi, toliko, da se u tiebreaku i nakon sto je osvojio isti kretao bez ikakvih problema. Kak ono ti kazes, valjda takva priroda povrede.

Interesantno kako se zaborave svi fer postupci koje je Novak uradio, a zamjeraju se banalne stvari koje pojedinci rade u daleko vecoj mjeri. Da je Novak ramenom odgurno igraca kao Nadal Rosola, ovdje bi se stranice i stranice ispisale o balkanskom primitivcu. Naravno, kada je u finalu RG-a poen koji se trebao ponoviti dao Nadalu, rijetki su se sjetili da bar pozdrave taj potez. Naravno, neki su tu samo kad treba popljuvati nesto.

U jednom si svakako u pravu, ne mogu se uporedjivati. Djokovic je svakako mnogo korektniji igrac i iz svega sto se moze zakljuciti na osnovu medija i onoga sto mozemo vidjeti, puno pozitivnija i bolja osoba, a i bolji igrac trenutno. :D

Trebao bih i ja izabrati neki kvalitetan Rafin MTo, ali ne mogu se odluciti koji. Konkurencija je zestoka, Novaku ce trebati dosta vremena da razvije taj segment.

Reci nam hoce li i ove godine u eventualnom susretu na RG-u tjerati sudiju da prekida mec, ako Novaka bude krenulo ? :D Ne samo da je dobar folirant, vec i glumac, pa glumi sudiju i donosi odluke umjesto istog, te odlucuje da li je teren spreman za igru i kad ce se nastaviti mec.8-)

Svakako da je grijeh porediti ovakvog lika sa nekim ko aplaudira na svaki dobar protivnikov udarac i koji nikada ne trazi izgovore zbog poraza, koji se zna i nasaliti i zajebavati, dok je nekome vadjenje gaca iz pakasa najveci domet. Covjek nema meniskus, vec hemeroide. :D

@radosni, vidis da covjek ima upalu :D
Jameka

#9999 Re: TENIS

Post by Jameka »

necko_hz wrote: Svakako da je grijeh porediti ovakvog lika sa nekim ko aplaudira na svaki dobar protivnikov udarac i koji nikada ne trazi izgovore zbog poraza
:lol: :lol: :lol: Koji vic!
Aplaudira i lafo daje poene kada ima rezultatsku prednost. Gdje je bio taj "fer plej" u mecu s Wawom u Australiji? :-)

Ne trazi izgovore? Image Image Image Pa sta je svo to silno prenemaganje i glumljenje povreda? Izgovori! Niko njega ne moze zdravog dobit. :lol:
necko_hz wrote: dok je nekome vadjenje gaca iz pakasa najveci domet. Covjek nema meniskus, vec hemeroide. :D
Degutantno. Image
Tu smo dakle. Da si ovo napisao na samom pocetku, bilo bi jasnije zasto i o cemu ti. :thumbup:
tabija

#10000 Re: TENIS

Post by tabija »

Sve je to super, divno i krasno ali kad je sljaka u pitanju Rafa se pita pa taman sa druge strane stajao igrac koji ima Rogerov FH, Nalbijev bh, Andijev servis i Noletovu kretnju i izdrzljivost.

Hocu da kazem da Nole više tesko da moze dizati formu.Moze imati vece ili manje bljeskove u vidu meča ili turnira i to je to.CIjelu 2011 je drzao najvisu formu i to tako cijelu kalendarsku godinu!Malo kome je to poslo za rukom i mislim da upravo zato nece moci vratiti tu formu i sto je najbitnije odrzati je.Namjerno kazem formu jer je Nole, vecina ce se sloziti, sada bolji i pametniji igrac ali nema rezultate ko te famozne 2011 godine.
Da me neko ne shvati loše, nije ova njegova forma trenutna (2012 i 2013) loša.On igra jako dobro i konstantno.Osvoji ono sto se od njega ocekuje.2012 je osvojio AO, dogurao i do finala jos 2 GS-a, bio sasvim dobar i KONSTANTAN ali ocigledno nedovoljno za rezultate iz 2011.

S druge strane Rafa je 2012 odradio sasvim solidno.Vec na AO se vidjelo da to nece biti ni blizu 2011 sto se tice Rafa vs Djole.Taj mec je lagano mogao otici i na drugu stranu.Na sljaci je odigrao jako dobro.Posjetio me na Rafu iz 2008.Dobar servis,forehand agresivan i dubok, kretnja odlicna.Bio je generalno dosta agresivniji a broj gresaka nije znatno rastao u odnosu na prije.Djoleta 3 puta dobivao.Haj na MC-u razumijem Djokovica ali sta mu je falilo da uzme RG ili Madrid? Motiva i samopouzdanja poslje 2011 je imao siguran sam na pretek, ne pamtim da je bio povrjedjen ili bilo sta drugo.
Da se Nadal nije povrjedio i hajmo reci istrosio na sljaci 2012 vise nego obicno mozda je i WB mogao uzeti.Po mom misljenju forma i igra sa sljake bi bile dovoljno dobre da padne Roger na svetoj Wimbledonskoj travi.
Ove godine povratak nije bio loš ali se vidi da to nije jos uvijek to.Fali ono sto smo od njega ocekivali i navikli a to je konstantnost i samopouzdanje.I sam je rekao da mu se desi da ga koljeno boli 5 dana pa ne boli 2 dana pa da ga boli heftu pa ne boli 10 dana .Sa nekonstatnoscu dolazi i manjak samopuzdanja i protiv slabijih protivnika.
Ni sam nije nacisto ali su mu doktori rekli da ide ka boljem i da ce brzo doci period kad ga ne bi trebalo boliti nikako (bar do neke sljedece povrede nedo Bog)
Realno ko je ocekivao da Rafa nece osvojit MC sa onakvom igrom na IW-u? Ali to je ta konstantnost i samopouzdanje koja ce doci vremenom aBd.IW je uzeo mozda malo neocekivano, Nole ispao a Rafa odigrao bolje od ocekivanog i eto ti ga prva titula na hcu poslje 2010.Na mostu dobijes a na cupriji izgubis mada bi meni lakse bilo da je na cupriji dobio a na mostu izgubio :D
Ne moze se Rafi nista zamjerit jos uvijek pa ni poraz na MC-u.Hem sto nije igrao dugo hem sto se jos uvijek pati i priznao je to na samom pocetku, na turnirima u Juznoj i Centralnoj Americi.
Ako uspije podici formu, ako koljeno bude jos bolje slusalo tj ako dodje na nivo sa sljake iz prosle godine ja mislim da ce dobiti Djokovica na sljaci, onog Djokovica sa finala od prije par dana i Djokovica iz 2012 a to je zapravo taj manje vise konstantni, dosta dobri, Novak o kojem sam pisao par redova iznad.
Sto se samog finala tice mislim da je Novak odigrao dosta dobro (sigurno mali bljesak u odnosu na ostatak turnira) ali i da je Rafa bio dosta loš, mnogo lošiji nego na IW-u i to se vidjelo ne samo protiv Novaka vec i protiv Dimitrova pa i Tsonge kad mu je sa 4:1 dosao do 6:6 i tajbrejka.

Smio bi sad bacit opkladu da ako Rafa napravi full recovery da ce imati pozitivan omjer sa Novakom pocevsi od Madrida ove godine pa do kad treba, dok budu i jedan i drugi zdravi.Slicno sam rekao i poslje 2011 a pogotovo potvrdio poslje AO 2012 i nisam bio u krivu.

O fair playu i slicnim stvarima jednog i drugog necu ni pricati.Malo je onih koji su Srbe pobjedili u tome :D

edit: Malo ko je bolja, pozitivnija i skromnija osoba od Rafe.To sto je on malo zatvoren i stidljiv pa i losiji sa engleskim ne znaci da nije dobar.Pa taj covijek i dan danas spava sa svjetlom upaljenim a kad mu majka sjedne u auto do prodavnice udaljene 5 kilometara on je 3 puta nazove u jednom smjeru da vidi je li sve u redu. :) (iz knjige Mi Historia)

Sta mislis Formance, Rafa iz 2012 na sljaci vs Novak iz 2013?
Post Reply