iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dedovic.almir

#9976 Re: iPhone - All about

Post by dedovic.almir »

Lady Saray wrote:koliko je ok traziti za 4s 16gb fabricki otkljucan koji izgleda kao nov a koliko bi trebalo doplatiti u zamjenu za i5
Mozda nekih 350 EUR.

Nemas potrebe da ga mjenjas za i5 puno ce te kostati razlika, a neces dobit previse veliko odstupanje u kvalitetu i radu, jer su oba super
dedovic.almir

#9977 Re: iPhone - All about

Post by dedovic.almir »

Imal ko ideju koji je najbolji mail program za iPhone 5 - ovaj ponudjeni mi nije nesto'

(osim ovog Mailbox jer ne koristim gmail).
Jazzy.ba

#9978 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Lady Saray wrote:koliko je ok traziti za 4s 16gb fabricki otkljucan koji izgleda kao nov a koliko bi trebalo doplatiti u zamjenu za i5
Kajat ces se kao neki u mojoj blizini sto su uradili uopste zamjenu 4s za 5. Pricekaj 5s.
pinokio04

#9979 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

4s kao nov po pik u se krece oko 650 km, a 5 ice iko 900 km, tako da je realno doplatit po meni 250 km
Ali svi traze od 350 do 500 kn doplate. Tako sto rece ne isplati se dati toliko doplate, radije ga prodaj pa dodaj 200 250 km pa uzmu peticu. Ja bi doplatio 250 km maximum, ne više. Petica je bolja, ne puno ali jee
grabber

#9980 Re: iPhone - All about

Post by grabber »

Danas je na AppStoreu odobrena i uploadovana moja prva aplikacija za iOS. O čemu se tačno radi, možete pogledati na sljedećem linku:

https://itunes.apple.com/us/app/web2sms ... ?ls=1&mt=8

Nadam se da će korisnici BH Telecoma i iPhonea skinuti i testirati, pisati iskustva i prijedloge i između ostalog ostaviti pozitivan rating na AppStoreu (što bi mi jako puno značilo, za buduće aplikacije itd). Aplikaciju sam testirao na odmoru prošle godine na svom telefonu i jako korisna stvar kada ste npr u inostranstvu, slanje poruke "konvencionalnim" putem je oko 2 KM iz zemalja EU, a preko ovog ide ono klasično kao preko bhmobile portala: 3 dnevno besplatno, i dalje po 0.07 KM (ukoliko se ima pristup internetu, a vrlo često ima u hotelima itd). Takođe, aplikaciju je moguće koristit svugdje u BiH gdje postoji signal BH Telecom oZone mreže (ne mora se imati uopšte oZone account), nego samo se potrebno prikačiti na mrežu, pokrenuti aplikaciju i sve funkcioniše.
Son1

#9981 Re: iPhone - All about

Post by Son1 »

grabber wrote:Danas je na AppStoreu odobrena i uploadovana moja prva aplikacija za iOS. O čemu se tačno radi, možete pogledati na sljedećem linku:

Nadam se da će korisnici BH Telecoma i iPhonea skinuti i testirati, pisati iskustva i prijedloge i između ostalog ostaviti pozitivan rating na AppStoreu (što bi mi jako puno značilo, za buduće aplikacije itd). Aplikaciju sam testirao na odmoru prošle godine na svom telefonu i jako korisna stvar kada ste npr u inostranstvu, slanje poruke "konvencionalnim" putem je oko 2 KM iz zemalja EU, a preko ovog ide ono klasično kao preko bhmobile portala: 3 dnevno besplatno, i dalje po 0.07 KM (ukoliko se ima pristup internetu, a vrlo često ima u hotelima itd). Takođe, aplikaciju je moguće koristit svugdje u BiH gdje postoji signal BH Telecom oZone mreže (ne mora se imati uopšte oZone account), nego samo se potrebno prikačiti na mrežu, pokrenuti aplikaciju i sve funkcioniše.
Odlicna aplikacija :thumbup:
Ocjena 5 i na appstore-u :bih:
Jazzy.ba

#9982 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Odlicna aplikacija, radi perfektno. Svaka cast. Jesi li kontaktirao telekom u vezi ovoga?
grabber

#9983 Re: iPhone - All about

Post by grabber »

jesam kontaktirao telekom i rekli su mi da "ako želim koristiti njihov logo i ime, moram im platiti". toliko o njihovoj zainteresovanosti za mobilne aplikacije :-D
Jazzy.ba

#9984 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Prosto ne mogu da vjerujem, kakav amaterizam sa njihove strane.

Imas li jos nekih aplikacija? Obraduje me kad vidim da ima nasih ljudi koji razvijaju iOS aplikacije ovakvog kvaliteta, jer smo svakodnevno zatrpani kojekakvim android smecem od aplikacija.
grabber

#9985 Re: iPhone - All about

Post by grabber »

Nemam objavljenih, ali imam u pripremi još dvije: jednu "utility" i jednu igru koja neće biti besplatna (nažalost ili ne :-D), ali otom-potom, kada je odobre na appstore više ćemo o tom govorit
guber90

#9986 Re: iPhone - All about

Post by guber90 »

Super aplikacije, odlicno odradjeno, pregledano i jednostavno, rejting ti dam kasnije, pomrsko mi je sada, a bit ces prvi koji je dobio rejting od mene :D, barem pozitivan, bila je jedna aplikacija koja je dobila 1 i to je jedina ocjena do sada :P.

Sto se tice BH Telecoma, ne znam sto me to od njih iznenadilo, umjesto da ti ponude da budu sponzori oni bi jos neke pare :lol: .
Jazzy.ba

#9987 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Mozes li nuditi beta verzije za testere putem testflight app-a?
grabber

#9988 Re: iPhone - All about

Post by grabber »

Ne znam za testflight, ali mogu promo codes izdavati za 100 uređaja, koji mogu besplatno preuzeti aplikaciju i testirati prije nego bude vidljiva i raspoloživa za ostale
Jazzy.ba

#9989 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

.
grabber

#9990 Re: iPhone - All about

Post by grabber »

hvala puno ljudi za pozitivne ocjene i reviews :) juce ukupno 35 downloada, sto i nije toliko mali broj, ja sam zadovoljan zasad :)
Jazzy.ba

#9991 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Od mene pet zvjezdica. :)
Lady Saray

#9992 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

najvjerovatnije ce tako i biti.. prodam pa dodam.. kad se ocekuje 5s vrijedi li ga cekati kad ce i on odmah biti 1,5k kod nas

a sto se tice telekoma.. njihova racunica je logicna.. sto da korisnicima nude app da salju smsove za 7kf kada mogu od njih dobijati do 2km za isti taj sms..
Better Man

#9993 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Ako mozes vani nabaviti, onda ti je bolje, jer ces ustediti bruku novca! Evo ja sam na Iphone 5 16 GB ustedio 500 KM sto sam ga vani kupio, nego kod nas i jos znam da je 100% regukaran telefon, Sim Free, dok ovdje nikad nisi siguran sta ti je prodano.
Saka

#9994 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

grabber wrote:Danas je na AppStoreu odobrena i uploadovana moja prva aplikacija za iOS. O čemu se tačno radi, možete pogledati na sljedećem linku:

Super, nakon SMSka za Android napokon imamo i iPhone verziju. I ja sam istu stvar nedavno uradio za Windows 8: http://apps.microsoft.com/windows/en-us ... ba77d7f6ea

Inače app je odličan, pozitivno sam iznenađen grafikom, detaljima i preciznošću. Odlična stvar je što pristupa kontaktima telefona. Jedina zamjerka, koju bi mogao popraviti u sljedećoj verziji, je kad iz imenika izabereš broj koji počinje sa +38761... (a ja sve save-am tako) izbacuje grešku i neda da pošalješ. Mora se ručno broj ispraviti na 061... Mislim da bi ti bilo jednostavno napraviti replace +387 pa validirati i taj format. Još jedna sitnica: counter slova ostaje od prošle poslane poruke, ne resetuje se dok ne počneš kucati novu.

U svakom slučaju super, hvala za app i ostavljam rating dok još malo istestiram.
Last edited by Saka on 01/05/2013 01:57, edited 1 time in total.
Jazzy.ba

#9995 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

I ja sam htio napisati to kad biramo brojeve iz imenika da izbacuje gresku, valjalo bi da se to sredi.
grabber

#9996 Re: iPhone - All about

Post by grabber »

Hvala na savjetima, ispravljene su te stvari i poslao sam aplikaciju na AppStore kao verziju 1.0.1, čekam review od strane apple pa će se onda pojaviti na storeu. Moja procjena je da će to trajati 7-10 dana.
dedovic.almir

#9997 Re: iPhone - All about

Post by dedovic.almir »

Imal ko prijedlog koja aplikacija za email je najbolja (ali da nije striktno gmail).
Jazzy.ba

#9998 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Ona defaultna. :D
Lelaleli10_

#9999 Re: iPhone - All about

Post by Lelaleli10_ »

Pomagajte ljudi, imam iPhone već dugo ( 4s al helem nebitno) i ne radi mi tipka za zaključavanje, nije meni radi zaključavanja al odmah ne mogu ni snapshot nit šta.. Je l' se nekome slično desilo ?? Prije je znala ono štopati moram malo jače pritisnuti ali sad ništa mogu do sutra čuvati al' ne radi..hvala unaprijed :) :)
Jazzy.ba

#10000 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Sve ima vijek trajanja, pa tako i ta tipka, da probaš da ga odeseš na servis?
Post Reply