Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
bingov buraz

#9976 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bingov buraz »

logika na klixu izgleda ovako
Ja ne znam koji kurac su oni u Varsavskom getu dizali pobunu,sa tim su samo pogorsali stvari.
_mufljuz_

#9977 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by _mufljuz_ »

bingov buraz wrote:logika na klixu izgleda ovako
Ja ne znam koji kurac su oni u Varsavskom getu dizali pobunu,sa tim su samo pogorsali stvari.
jeste a Adolf cestita Pesah jevrejima koji cekaju na peci u Ausvicu i Dahauu
harač

#9978 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

nikad nije ni bilo sumnje da je za hamas sve ovo bila prihvatljiva žrtva. oni će ovo preživjeti. vodstvo se već uhljebilo u dohi, odakle pozivaju na borbu do smrti. za palestince nisam siguran
MUNAFIK

#9979 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MUNAFIK »

cyprus wrote:
escobar__ wrote:Da nema Hamasa našli bi već neki drugi Hamas. Ili bi ga iscenirali. U svakom slučaju, do napada bi došlo ovako ili onako.
Ne kažem da ne bi, nego samo da Hamas dodatno doprinosi patnjama palestinskog naroda...
MUNAFIK wrote:Pa ako neko ima agresorsku, genocidnu politiku decenijama apsolutno je irelevantno pricati da li zrtva valja ili ne valja...
Hamas nije žrtva...
Hamas je nastao iz svog naroda... Borci u Hamasu su palestinci kojima su Izraelci porusili i pobili manje vise sve sto su imali... Hamas je sada glas napacenog naroda koji odbija da se preda!!! Naravno da je narod zrtva... i svi u Hamasu su zrtve...
harač

#9980 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

već su napravili mnoštvo imbecilnih političkih grešaka zbog kojih sada krvavo ispaštaju. izjednačavanje palestinaca sa hamasom, bila bi jedna od glupljih. istina, ne bi me iznenadilo
bingov buraz

#9981 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bingov buraz »

_mufljuz_ wrote:
jeste a Adolf cestita Pesah jevrejima koji cekaju na peci u Ausvicu i Dahauu
:thumbup:

inace Palestinci su bili najsekularniji muslimanski narod prije nego sto su najebali (slicnost sa Bosnjacima se moze povuci),takodje su mnogo polagali na skolovanje za razliku od nekih drugih kozojeba s kojima dijele vjeru pa im ni to nije pomoglo.

Njih jedini moderno naoruzanje i kakav takav balans moze spasiti,nece ni Tajson na tebe kad zna da imas bejzbol palicu :mrgreen:
cyprus

#9982 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

and wrote:volio bih i ja da palestinu brani dobro organizovana,naoružana nuklarna sila,ali na žalost to je samo slabo naoružani hamas
zašto UN ne istjera izraelce s okupiranih teritorija i ne kontrolišu tu zonu?
Palestinu ne brani niko... Hamas nije branitelj Palestine ni Palestinaca... Branitelji neke populacije nastoje smanjiti žrtve među tom populacijom... Hamas to ne nastoji... Hamas ima drugačije ciljeve, interese i metode...

A da li je UN nešto slično ikad igdje uradio ili mogao uraditi? :-)
krater

#9983 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by krater »

_mufljuz_ wrote:utješno je to što je Hamas rokno toliko naci-onistickih majmuna - ja zaista ne pamtim da ih je ikad toliko i jedan palestinski otpor povalj'o... :thumbup:

ocito je da je hamas odlican vojnicki i odlicno obucen vojno - samo im nedostaje PO i PA oruzje......

kad koza ide - nek se barem proda skupo :thumbup:
:thumbup:
Sezam

#9984 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sezam »

cyprus wrote:
and wrote:volio bih i ja da palestinu brani dobro organizovana,naoružana nuklarna sila,ali na žalost to je samo slabo naoružani hamas
Palestinu ne brani niko... Hamas nije branitelj Palestine ni Palestinaca... Branitelji neke populacije nastoje smanjiti žrtve među tom populacijom... Hamas to ne nastoji... Hamas ima drugačije ciljeve, interese i metode...

Dakle, tvoj stav je da je Armija BiH kriva za smrt hiljada civila i djece tokom opsade Sarajeva.
cyprus

#9985 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

Sezam wrote:
cyprus wrote:

Dakle, tvoj stav je da je Armija BiH kriva za smrt hiljada civila i djece tokom opsade Sarajeva.
A tvoj stav je da porediš Armiju RBiH sa terorističkom organizacijom?
Sezam

#9986 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Sezam »

cyprus wrote:
Sezam wrote: Dakle, tvoj stav je da je Armija BiH kriva za smrt hiljada civila i djece tokom opsade Sarajeva.
Nigdje nisam poredio Armiju BiH i IDF.
Korisnica_

#9987 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Korisnica_ »

cyprus wrote:
Vidim mnogima je sasvim u redu porediti ABiH sa Hamasom :-) :-) :-) Ne mogu da vjerujem :-) :-) :-)

Cetnici naravno jedva cekaju takve usporedbe, to je ono sto su govorili cijelo vrijeme
Bosanski_kralj

#9988 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_kralj »

Hamas ubije 3 civila, a Izrael 1000 civila i onda su ovi prvi teroristi. Ojj `šenco.
_mufljuz_

#9989 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by _mufljuz_ »

Sezam wrote:
cyprus wrote:
Sezam wrote: Dakle, tvoj stav je da je Armija BiH kriva za smrt hiljada civila i djece tokom opsade Sarajeva.
Nigdje nisam poredio Armiju BiH i IDF.

:lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:

pa jeste cifrusu je IDF legitimna vojna sila kojoj je je li dozvoljeno izivljavanje nad slabim stanovnistvom i neznatnom vojnom gerilom :mrgreen: sto je li nema nikakve veze sa neo-terorizmom, uber-naci(onisticko)fasistoidnim idejama, i koncentracionim logorom bez ikakvog prava uvoza izvoza ulaza i izlaza.....

to je je li legalno sve - samo zato sto taj mali narod od 1.5 mil ljudi nema nikakve zastitnike....

Gebels bi bio mala maca za forumske naci-ljupce a dijete za fasisticku zapadnu retoriku.....

Ova propagandisticka igra spinovanja, lazi, cestitanja bajrama muslimanima :lol: :lol: :lol: :lol: , pretvaranja zrtvi u zlocince, inicijatore tzv rata, a ultraagresibi smijesna bila i Trecem Rajhu....
Last edited by _mufljuz_ on 29/07/2014 15:56, edited 1 time in total.
_mufljuz_

#9990 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by _mufljuz_ »

al cestitanje bajrama muslimanima je vrh licemjerja..... znaci nema dalje :mrgreen:
muzicar_iz_parka

#9992 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by muzicar_iz_parka »

Jel javio Keri da li se jadni IDF izvukao nakon što su bili poklopljeni od strane terorističkog Hamasa? :shock:
_mufljuz_

#9993 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by _mufljuz_ »

mislim da bi mu vise pristajalo ime Ker.....

al nema sta CIA radi punom parom ovih dana - Libija, Izrael, Ukrajina,

Jemen, Pakistan, Afganistan - operacije se ne spominju....

O iranskom nuklearnom programu vise nema ni slova - izgleda da su arijanci ipak napravili atomsku bombu....

Egipat odradjen uspjesno.....
Arata

#9994 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arata »

_mufljuz_ wrote:
Kikibombona wrote:
_mufljuz_ wrote: ne kontam onda je li tvoj odgovor na agresiju vazelin za guzicu? mislim sta mi ovdje pricamo - smanjenje drzave za ljude na nivo koncentracionog logora kao i uslova za iste i nada da ce im izrael otvoriti izlaze i slobodan zivot.???

mislim WTF? vise je i vrapcima na grani jasno da izrael da hoce moze poravnat tu teritorijicu i sto upravo radi - kartom je vec jasno da se potiskuju palestinci u enklavu a da ovi sire naseobine na palestinskim teritorijama koje su okupirane....

koji dio mnogima nije jasan kad je u pitanju Hamas? Hamas je ekstremno vojno krilo nastalo 1987 a ne 1947 pa da eto kao zbog radi Hamasa sva sranja izbijaju - sta sa ugnjetavanjem cijelih 40godina prije??? mislim dje je logika da palestinac boca mecku da bi dobio svu silu genocida na sebi - nisu valjali kad su se vazelinizirali - ne valjaju ni sad jer ispucavaju raketice za tjeranje tuce....

boga ima - al opet za odabrane izgleda - 100% sam ubijedjen da ga ima - samo sto je Gazi, Ruandi, Mjanmaru i Burmi, Afganistanu, Iraku, Libiji - rek'o "Laku noc bas mi je gotivno gledat kako vas gnjetu"
Da si zatvoren sa Tajsonom u celiji da li bi ga tukao ako bi ti uzeo rucak, higijenske preparate i sl? Otpor ne bi imao smisla. Opet bi ti uzeo i jos bi dobio mare.

Palestinci sami ne mogu nista. Ne mogu aposlutno nista. Sve sto urade ide u korist Izraelu. Ironija je druze moj da Palestinci samo ubrzavaju proces otimacine.

Hamas se treba rasformirati jer ne daje nikakve rezultate. Treba izvrsiti pritisak na Tursku, Iran i Arape da ekonomski pomognu Palestini, da ih pacifiziraju, skoluju itd. Trebaju insistirati na bilo kakvu rjesenju, verbalno napadati Izrael u svakoj prilici. Nasilnim metodama im daju alibi za uzurpaciju i torturu. To je pogresno, definitivno.

Palestinci su sludjeni i sami nista ne mogu. Ja im ne zamjerim. Zamjerim 'braci muslimanima' i 'zapadnim prijateljima' sto ne pomognu ovaj narod.

Zar nisu skontali da agresivno suprostavljanje Izraelu ne prolazi, da to samo UBRZAVA propast Palestine?

Jebes ponos ako dijete bude ubijeno ili osakaceno, narod sludjen, infrastruktura i uslovi zivota katastrofalni. Jebo ponos tada!
malo ti je poglup komentar - da me tajson terorise nonstop - pa 24/7 bih razmisljao kako da mu dohakam
Pa komentar mu nije nimalo glup. Nije isto:
- razmišljati i smisliti pametan način da mu "dohakaš" i
- raditi cijelo vrijeme nešto što nema efekta, već samo štetiš sebi.

Definicija budale: onaj koji radi stvari na isti način pod istim okolnostima a očekuje drugačiji rezultat.
Korisnica_

#9995 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Korisnica_ »

pismo-nosa wrote:
i Patriotska liga i TO BiH u Sarajevu je za srpske oslobodioce bila teroristička fudamentalistička organizacija koja baca srpsku nejač lavovima za doručak..
Za Srbe da, za svijet ne.

Hamas je po vlastitom priznanju islamisticka organizacija. Hamas je organizacija koja uzastopno odbija primirje, koju uopste nije briga koliko Palestinaca poginu samo da postigne svoj cilj.

Kontam ja da tebi ne smeta prikazivanje ABiH u takvom svjetlu, ali za mene (otac mi se borio u ABiH, za Republiku BiH a ne pod vjerskim parolom za nekakvu drzavu uredjenu po islamskim propisima), je to gnusna uvreda.

Usput, obozavam logiku forumasa ovdje. Ide otprilike ovako:

Prvo placete za palestinskom djecom koju Izrael ubija gdje stigne, a kad Hamas odbija primirje i zeli nastaviti borbu, to vam je super, "bolje rob nego grob", a kad dodje do grobova, do grobova palestinske DJECE, onda opet kukate. Pa odlucite se, je li super ono sto Hamas radi ili nije?
_mufljuz_

#9996 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by _mufljuz_ »

Arata wrote: Pa komentar mu nije nimalo glup. Nije isto:

Definicija budale: onaj koji radi stvari na isti način pod istim okolnostima a očekuje drugačiji rezultat.
gdje stanujes da dodjem da te maltretiram da vidim hoces li reagovat?
_mufljuz_

#9997 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by _mufljuz_ »

Korisnica_ wrote:
pismo-nosa wrote:
i Patriotska liga i TO BiH u Sarajevu je za srpske oslobodioce bila teroristička fudamentalistička organizacija koja baca srpsku nejač lavovima za doručak..
Za Srbe da, za svijet ne.

Hamas je po vlastitom priznanju islamisticka organizacija. Hamas je organizacija koja uzastopno odbija primirje, koju uopste nije briga koliko Palestinaca poginu samo da postigne svoj cilj.

Kontam ja da tebi ne smeta prikazivanje ABiH u takvom svjetlu, ali za mene (otac mi se borio u ABiH, za Republiku BiH a ne pod vjerskim parolom za nekakvu drzavu uredjenu po islamskim propisima), je to gnusna uvreda.

Usput, obozavam logiku forumasa ovdje. Ide otprilike ovako:

Prvo placete za palestinskom djecom koju Izrael ubija gdje stigne, a kad Hamas odbija primirje i zeli nastaviti borbu, to vam je super, "bolje rob nego grob", a kad dodje do grobova, do grobova palestinske DJECE, onda opet kukate. Pa odlucite se, je li super ono sto Hamas radi ili nije?
kakva ti je to priglupa retorika - otac ti je bio u ARBIH koja je branila goli zivot ljudi od cetnicke najezde - a palestincima bi branila da pokazu otpor?

sto ti nisi isla na cetnicke polozaje i rekla - ja sam za pregovore????

malo ti retorika damfa na cetnicku - al eto kao otac ti je bio u ARBIH.... i BTW da ti jos nesto kazem - gdje god su bosnjaci muslimani polozili oruzje sjekle su im se glave - i u srebrenici, i u zepi, i u bratuncu, bijeljini, banjaluci itd itd.... gdje god su podmazali guz i otisla im je glava....
Korisnica_

#9998 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Korisnica_ »

_mufljuz_ wrote: kakva ti je to priglupa retorika - otac ti je bio u ARBIH koja je branila goli zivot ljudi od cetnicke najezde - a palestincima bi branila da pokazu otpor?

sto ti nisi isla na cetnicke polozaje i rekla - ja sam za pregovore????
Zato sto cetnici uopste nisu bili za pregovore. Oni su htjeli sve ili nista. Znam da vas hodze uce da su "cifuti" najveci sljam svijeta i da s njima jednostavno nema suzivota, ali Izraelci su historijski postupali 100x humanije prema Palestincima nego Srbi prema Bosnjacima. Naravno, zbog povlascenog statusa Arapa u islamskom svijetu, Palestinci su prikazani kao mucenici kakvih nema na svijetu (iako su sudbine mnogih, cak i mnogih nearapskih muslimana) sirom svijeta gora nego njihova. Zamisli da Izraelci u jednom danu ubiju 8000 Palestinaca, muskaraca i djece. Da izraelski vojnici siluju 50 000 Palestinki. To se nije dogodilo nikada. A dogodilo se Bosnjacima. Izraelci da su kao Srbi mogli su komotno ocistiti citavu Palestinu od Arapa, kao sto su Srbi uradili na Kosovu (a jedino su ih sprijecili da uspiju americki "cifuti"). A nisu. A ipak je velika vecina Bosnjaka mnogo vise prijateljski nastrojena prema Srbima nego prema Jevrejima :-)

Ma manite me vise tih prica vise.
Arata

#9999 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Arata »

_mufljuz_ wrote:
Arata wrote: Pa komentar mu nije nimalo glup. Nije isto:

gdje stanujes da dodjem da te maltretiram da vidim hoces li reagovat?
Ne kontaš ti ništa, mislim da je jasno da sam imaš epitete koje si dijelio komentaru :D

Znači ja te dočekam sa pištoljem, ranim te u nogu i ti završiš u bolnici. Onda mi dođeš opet na vrata da se tučeš, ja te opet ranim u nogu, ti opet u bolnicu. I tako ponavljaš sve dok ne umreš. Zar to nije glupo ponašanje? Malo strategije je puno bolje od nasumičnog divljanja
Korisnica_

#10000 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Korisnica_ »

pismo-nosa wrote:
poštovana moja sugrađanko Hamas je osnovan prije par decenija dok se patnje palestinaca protežu do 7 dencenija unazad, dakle davno prije nego li je Hamas postojao, ko je tada bio kriv za stradanje palestinske djece ? onda je bio neko drugi iz palestinskog naroda..
par decenija kasnije nakon osnivanja Izraela, glavni krivac za stradanje palestinaca bio Jaser Arafat kojeg su ko cirkusku mečku decenijama vodali po kojekakvim ženevskim, vašingtonskim, londonskim, oslo, itd mirovnim konferencijama i sporazumima. nikada ništa se nije promijenilo ! Palestinci bi ginuli, zemlja bi im se otimala, naselja i sela rušena na kojima bi se kasnije gradila nova jevrejska naselja za ološ koji se šljegao od kojekuda, sa svih strana svijeta, onda bi oni postali jadni čemeri, ugroženi palestincima koji žive svuda oko njih, a onda bi USA, UN, i sav humani demokratski svijet ustao u zaštitu tih potlačenih ljudi koje divlji barbarski Arapi terorišu i napadaju, onda bi uslijedila raketiranja IDF avijacije, granatiranja njihove artiljerije, novi rušenje, razaranje i ubijanje Palestinaca, i tako decenijama, tako u nedogled.
Hamas je po vlastitom priznanju islamisticka organizacija. Hamas je organizacija koja uzastopno odbija primirje
jeste islamistička i šta s tim? treba li samo zbog toga biti uništen? adkle ti ovim samo otkrivaš svoju mržnju prema islamu i muslimanima.
Hamas je organizacija koja uzastopno odbija primirje
eto Izrael je demokratska, miroljubiva država koja se samo brani, želi mir, suživot, toleranciju.
:-)
1. Treba biti unisten zato sto je teroristicka organizacija, zato sto ubija ljude. Znam da su za vas cifuti manje vrijedni od zivotinja, ali vjerovali ili ne, i oni su ljudi.

2. Izrael je teror drzava. Ali ja nisam za Izrael, za razliku od vas koji ste za Hamas. Ja sam realna pa znam da su i jedni i drugi govna.
Last edited by Korisnica_ on 29/07/2014 16:32, edited 1 time in total.
Locked