SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Lekler

#9976 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lekler »

Bistricanin je to :mrgreen: :thumbup:
Ma.Le.Na

#9977 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Ma.Le.Na »

Lekler wrote:Bistricanin je to :mrgreen: :thumbup:
:D :thumbup:
amortizer

#9978 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amortizer »

Ma.Le.Na wrote:
Lekler wrote:Bistricanin je to :mrgreen: :thumbup:
:D :thumbup:
Memlija? :run:
The 51st State

#9979 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by The 51st State »

Polako, polako, aj se saberi, pa ponovo procitaj sta ti pokusavamo reci... ajde, mozes ti to... :D
Dakle, poenta nije u tome sta je Ibro uradio, momak je postupio za 10, to niko ne spori... ali sta je sa svijescu ostalih gradjana kojima nije palo na pamet da pomognu policajcu u nevolji? :wink:
u nevolji :lol: :shock: , u "nevolji" je sto je neobucen, fizicki nespreman i neistreniran za posao koji obavlja, to je pravo pitanje, jebes ti drota koji uz zakonska sredstva prisile nije u stanju smiriti pomahnitalog gradjanina. ti si u tom poslu, kakvi su standardi kada je u pitanju obuka i fizicka sprema obicne policije i na kojem vremenskom nivou se ti standardi provjeravaju?
madnessa

#9980 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by madnessa »

zonbirile wrote: ja se presabro i stalno ti govorim,nije Ibro pomogao policajcu,nego policajac Ibri, što je nonsens.Ko se s kim hrvao,ko je koga povalio-odgovoriš na to i skontaš što ti hoću reći.
Šta su trebali u tom trenu da rade, da dijele dužnosti? Prvo divno je da je policajac uopće htio da se u to petlja, jer bez odobrenja nadležnih je mogao komotno da prođe i ništa ne uradi. Takve su ti sad procedure. Ishod borbe jedan-na-jedan se nikad ne može predvidjeti. Sve da je najspremniji policajac na svijetu borba sa čovjekom koji je, pa makar privremeno, skrenuo s uma može biti prerizična. Naročito kad pogledaš da je tramvaj koncipiran tako da kada ulaziš svi su na višoj poziciji od tebe, pa su samim tim u taktičkoj prednosti ukoliko hoće da te napadnu. Policajac je pokušao da se sam s njim izbori, ali mu je trebala pomoć.

Sve dok gledamo na policiju supermene i jedine koji bi trebali rješavati ovo zlo što se nakotilo po gradu, pa i državi, nećemo daleko dogurati. Policija je tu da skupa s nama radi na čuvanju reda i mira. Ljudi su uvijek izlazili policiji u susret i pomagali u akcijama. Samo se sad svi nešto ograđuju. Mi smo ti koji bismo trebali i prevenitvno djelovati. Sada ljudi okreću glave kada vide djecu kako se tuku, kradu i sl, umjesto za uho, pa čiji da je. Od malih nogu to treba kresati. Nisu me jednom komšije ili komšinice naružile i poslale mami da ispričam šta sam uradila dok oni nisu! Pa onda mati uhvati degenisati! Sve dok se ne počnemo svi do jednog ponašati kao da se ovo svima nama dešava nećemo imati sigurnosnu situaciju kakvu želimo, pa da nas čuvaju specijalci poredani jedan do drugog da mogu kolo zaigrati.
zonbirile

#9981 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

madnessa wrote:
zonbirile wrote: ja se presabro i stalno ti govorim,nije Ibro pomogao policajcu,nego policajac Ibri, što je nonsens.Ko se s kim hrvao,ko je koga povalio-odgovoriš na to i skontaš što ti hoću reći.
Šta su trebali u tom trenu da rade, da dijele dužnosti? Prvo divno je da je policajac uopće htio da se u to petlja, jer bez odobrenja nadležnih je mogao komotno da prođe i ništa ne uradi. Takve su ti sad procedure. Ishod borbe jedan-na-jedan se nikad ne može predvidjeti.
-----------------------------------------
pa koji qurac uopšte služi policija.Daj ne provaljuj se,čuj mora nazvati.Da i ti nisi drot?
junkers

#9982 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by junkers »

madnessa wrote:
Šta su trebali u tom trenu da rade, da dijele dužnosti? Prvo divno je da je policajac uopće htio da se u to petlja, jer bez odobrenja nadležnih je mogao komotno da prođe i ništa ne uradi. Takve su ti sad procedure. Ishod borbe jedan-na-jedan se nikad ne može predvidjeti. Sve da je najspremniji policajac na svijetu borba sa čovjekom koji je, pa makar privremeno, skrenuo s uma može biti prerizična. Naročito kad pogledaš da je tramvaj koncipiran tako da kada ulaziš svi su na višoj poziciji od tebe, pa su samim tim u taktičkoj prednosti ukoliko hoće da te napadnu. Policajac je pokušao da se sam s njim izbori, ali mu je trebala pomoć.

Sve dok gledamo na policiju supermene i jedine koji bi trebali rješavati ovo zlo što se nakotilo po gradu, pa i državi, nećemo daleko dogurati. Policija je tu da skupa s nama radi na čuvanju reda i mira. Ljudi su uvijek izlazili policiji u susret i pomagali u akcijama. Samo se sad svi nešto ograđuju. Mi smo ti koji bismo trebali i prevenitvno djelovati. Sada ljudi okreću glave kada vide djecu kako se tuku, kradu i sl, umjesto za uho, pa čiji da je. Od malih nogu to treba kresati. Nisu me jednom komšije ili komšinice naružile i poslale mami da ispričam šta sam uradila dok oni nisu! Pa onda mati uhvati degenisati! Sve dok se ne počnemo svi do jednog ponašati kao da se ovo svima nama dešava nećemo imati sigurnosnu situaciju kakvu želimo, pa da nas čuvaju specijalci poredani jedan do drugog da mogu kolo zaigrati.
pa vidiš li šta pišeš,ko dobija platu za to, Ibro ili ovaj debeli?
zonbirile

#9983 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

pa debeli naravno + beneficirani radni staž i 45-oj ode u redovnu penziju.Građani su ti koji bi trebali skakati na puntađije :D
JThomas

#9984 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

Prvo divno je da je policajac uopće htio da se u to petlja, jer bez odobrenja nadležnih je mogao komotno da prođe i ništa ne uradi.
policajac treba odobrenje nadležnih da se umiješa u slučaju fizičkog napada i uništavanja tuđe imovine? da razdvoji nas dvojicu koji se marišemo na ulici? da zgomba mene koji razvaljujem po tramvaju, TREBA ODOBRENJE?

majke ti mile na čemu si ti?
junkers

#9985 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by junkers »

JThomas wrote:
Prvo divno je da je policajac uopće htio da se u to petlja, jer bez odobrenja nadležnih je mogao komotno da prođe i ništa ne uradi.
policajac treba odobrenje nadležnih da se umiješa u slučaju fizičkog napada i uništavanja tuđe imovine? da razdvoji nas dvojicu koji se marišemo na ulici? da zgomba mene koji razvaljujem po tramvaju, TREBA ODOBRENJE?

majke ti mile na čemu si ti?
možda je zadužen samo za pojas u autu,ono to mu u opisu radnog mjesta :lol:
zonbirile

#9986 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

e da im je još to progurati i posao penzija.
amortizer

#9987 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amortizer »

madnessa wrote:

:shock:
alcho

#9988 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alcho »

Moze li meni iko reci u cemu je problem ovdje? Kakve ima veze jel ga savladao Ibro ili policajac?
zonbirile

#9989 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

alcho wrote:Moze li meni iko reci u cemu je problem ovdje? Kakve ima veze jel ga savladao Ibro ili policajac?
------------------------------------------------
nikakve,ali onda kada ne bude Ibre,svako je najebao uz prisustvo policajca :D
JThomas

#9990 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

pa policajcu je u opisu radnog mjesta i za to dobija platu, ibri nije, obojica su bili tu, a savladao ga je ibro a ne policajac.

po meni nije baš svejedno.
junkers

#9991 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by junkers »

zonbirile wrote:
alcho wrote:Moze li meni iko reci u cemu je problem ovdje? Kakve ima veze jel ga savladao Ibro ili policajac?
------------------------------------------------
nikakve,ali onda kada ne bude Ibre,svako je najebao uz prisustvo policajca :D
:lol: :lol: :lol:
alcho

#9992 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alcho »

Znaci ako ja sklonim kartonsku kutiju sa ceste, to je problem, jer je to u opisu radnog mjesta onih cika sa metlama? Ne kontam opet. Osim zelje za ubijanjem vremena na forumu, jel FAKAT ima u ovoj situaciji neki problem? A da nije tipa: "sta cemo iduci put kad se punto zabije u kiu, kia u tramvaj, vozac punta izadje da pravi nered, a ne bude Ibre?"
alcho

#9993 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alcho »

JThomas wrote:pa policajcu je u opisu radnog mjesta i za to dobija platu, ibri nije, obojica su bili tu, a savladao ga je ibro a ne policajac.

Mescini da je ovdje bas svejedno. Slucajni prolaznik pomogao policajcu da savlada napadaca kojeg on nije mogao savladati sam. Sta bi ti, da su svi polilcajci prvaci svijeta u tajlandskom boxu?
holowey

#9994 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by holowey »

alcho wrote:
JThomas wrote:pa policajcu je u opisu radnog mjesta i za to dobija platu, ibri nije, obojica su bili tu, a savladao ga je ibro a ne policajac.

Mescini da je ovdje bas svejedno. Slucajni prolaznik pomogao policajcu da savlada napadaca kojeg on nije mogao savladati sam. Sta bi ti, da su svi polilcajci prvaci svijeta u tajlandskom boxu?
onaj drot, da je htio, mogao je puntadziju baciti u bandak tako sto ce ga odalamiti svojom stomacinom... umjesto toga on je samo posmatrao i dao svoje strucno misljenje "ja mislim da je ovo prekrsaj, sa'cu ja nazvati stanicu da provjerim" :D
JThomas

#9995 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by JThomas »

možemo se mi složiti i da se ne slažemo.

ako su obojica bili na licu mjesta, a na slici se lijepo vidi kako ibro sjedi na frajeru, a policajac gleda sa strane - za mene je to nakaradno. eto.
kanton_1990

#9996 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kanton_1990 »

Za bijeg od crne hronike posjetite http://www.rekreacija.ba
alcho

#9997 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by alcho »

JThomas wrote:možemo se mi složiti i da se ne slažemo.

ako su obojica bili na licu mjesta, a na slici se lijepo vidi kako ibro sjedi na frajeru, a policajac gleda sa strane - za mene je to nakaradno. eto.
Pa za tebe jeste, za mene nije. Ibro pomogao policajcu, svaka cast i jednom i drugom :thumbup:

Je*o ti nas kad u svemu vidimo i nadjemo neki problem. Da sad neko od sebe posalje sleper hrane gladnima u Somaliji javilo bi se isto ovoliko pametnjakovica da negoduju i prave se pametni tipa "sta on ima slati hranu, zna se ko treba da salje"
Last edited by alcho on 25/08/2011 12:29, edited 1 time in total.
zonbirile

#9998 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

alcho wrote:Znaci ako ja sklonim kartonsku kutiju sa ceste, to je problem, jer je to u opisu radnog mjesta onih cika sa metlama? Ne kontam opet. Osim zelje za ubijanjem vremena na forumu, jel FAKAT ima u ovoj situaciji neki problem? A da nije tipa: "sta cemo iduci put kad se punto zabije u kiu, kia u tramvaj, vozac punta izadje da pravi nered, a ne bude Ibre?"
-----------------------------------------------------
pa probelm ne postoji da je Ibro bio sam,svaka mu čast.Ovako Ibro se hrvao,a drot tercao,konačno šta će Ibro na spenganom puntađiji,a onaj mu na nogama,a drot gleda...negdje u daljine.Motorola je za pasom,znači ne zove šefa.
kokuz_sa

#9999 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kokuz_sa »

jeste i vi pojedini kompleksasi

policajac-zakonski mora prvo sebe da zastiti,znaci ako neko divlja on moze normalno sa strane da gleda dok taj ne prestane a onda ga prici i uhapsiti
zakonski-postoji gradjansko hapsenje(sto je Ibro uradio) u toj situaciji policajac koji dodje je tu samo da pripomogne gradjaninu i da pricekaju patrolu koja ce da preuzme uhapsenog..

sta fali sto je ibro sjedio na liku a policajac nije..uglavnom to j eopravdano..policajac procijenio da je savladan Mirza V.,dodao lisise ibri aistirao mu prilikom vezanja ..
i onda j ebio slobodan putem motorole javiti dal treba hitna i da javi da posalju patrolna kola ili maricu
zonbirile

#10000 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

kokuz_sa wrote:jeste i vi pojedini kompleksasi

policajac-zakonski mora prvo sebe da zastiti,znaci ako neko divlja on moze normalno sa strane da gleda dok taj ne prestane a onda ga prici i uhapsiti
zakonski-postoji gradjansko hapsenje(sto je Ibro uradio) u toj situaciji policajac koji dodje je tu samo da pripomogne gradjaninu i da pricekaju patrolu koja ce da preuzme uhapsenog..

sta fali sto je ibro sjedio na liku a policajac nije..uglavnom to j eopravdano..policajac procijenio da je savladan Mirza V.,dodao lisise ibri aistirao mu prilikom vezanja ..
i onda j ebio slobodan putem motorole javiti dal treba hitna i da javi da posalju patrolna kola ili maricu
--------------------------------------------------------------------
pa rekoh već,koji li će nam qurac? Nego objasni nam kako da gleda,sa koje udaljenosti,smije li biti gadljiv na krv.koji qurac nosa pendrek i pištolj,hajde one kožne jakne su bile navlakuša za pola papaka da šljegnu u policiju.Jebi ga policija pravo banja.Nego da ti ne duvaš šta?
Locked