Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
BlackCaviar

#9976 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by BlackCaviar »

zippoo87 wrote:ide li ko od ekipe ovdje u Hrvatsku,na Plitvicka jezera...na Adria Bike Maraton...preko vikenda sada 13. i 14.6. ?
ja sam se upravo organizovao...ide nas troje,necu se takmiciti na glavnoj trci ali moguce na nekoj kracoj u subotu :D
ova druga dvojica su uplatili kotizaciju i takmice se na glavnoj trci u nedjelju
http://www.adriabike.hr/events/adria-bi ... vice-2015/

Bravo! Mene je kolega zvao da idemo, ali nisam mogao a fakat mi se išlo. Hoćemo slike kad se vratite :)
zippoo87

#9977 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

BlackCaviar wrote:
zippoo87 wrote:ide li ko od ekipe ovdje u Hrvatsku,na Plitvicka jezera...na Adria Bike Maraton...preko vikenda sada 13. i 14.6. ?
ja sam se upravo organizovao...ide nas troje,necu se takmiciti na glavnoj trci ali moguce na nekoj kracoj u subotu :D
ova druga dvojica su uplatili kotizaciju i takmice se na glavnoj trci u nedjelju

Bravo! Mene je kolega zvao da idemo, ali nisam mogao a fakat mi se išlo. Hoćemo slike kad se vratite :)
samo da ja odem,biti ce svega,pa i slika :D...i ovo je sve neplanski iskrslo,jer sam trebao raditi u subotu a ustvari cu raditi u petak a vikend necu :D
jos sam u tripu da ce me neko sa posla zvati i pokvariti mi ovo :D
malwarebyte

#9978 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 24/10/2021 23:52, edited 1 time in total.
shandrprcSA

#9979 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

jos koja slikica...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
zippoo87

#9980 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

zippoo87 wrote:
BlackCaviar wrote:

samo da ja odem,biti ce svega,pa i slika :D...i ovo je sve neplanski iskrslo,jer sam trebao raditi u subotu a ustvari cu raditi u petak a vikend necu :D
jos sam u tripu da ce me neko sa posla zvati i pokvariti mi ovo :D
ipak sam se odlucio i ja takmiciti,upravo sam kupio kartu ,nije furka ici onako kao gledalac hah :D
jest da sam kartu platio malo skuplje (250 kn=65 KM) ali ima cari u takmicenju :D
Image
palmica

#9981 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by palmica »

Ne mogu a da ne spomenem sljedeće. Svaki dan idem kroz VIls autom, lik pedala - čas uz trotoar, čas sredinom isprekidane štrafte, preko Skenderije, prema Radićevoj, svo vrijeme vozi hajmo reći nepropisno. U jednom momentu kako prolazim autom vidim lika na trotoaru, potkačio ga drugi auto. :evil: Sve što želim je da vas sve zamolim da budete malo pažljiviji, da ne ugrožavate prije svega svoj život, a potom i živote svih ostalih učesnika u saobraćaju. :bih:
quarterback

#9982 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

palmica wrote:

bice da sam ja :D
jedino me jos nije potkacio auto, ali svaki dan je upitan :D
bombašica

#9983 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

Ne zaboravite da u nedjelju obaramo Guinnessov rekord. :D
The BEN10

#9984 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by The BEN10 »

.
Pryda

#9985 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Pryda »

mzungu wrote:Ekipa,

Dajte link za iznajmit dobar bike u Sa

Hvala
Nemam link ali mogu ti preporuciti radnju preko puta Vanija, kod Doma Armije. Cijena je 4KM sat ili 20KM dan. Ja jednom iznajmio i dobio fakat vrhunsko biciklo koje vrijedi po mojoj procjeni preko 800KM. Trebas im samo ponijeti licnu kartu i iskopirat je (imas odmah pored kopirnicu). Uzivaj u voznji :thumbup:

I imas negdje na Ilidzi isto iznajmit jeftinija varijanta, drug uzeo da idemo na Trebevic, 10KM bez amortizera, istresao je bubrege do grada haha
quarterback

#9986 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

ta radnja ne radi vise
thekupus

#9987 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by thekupus »

zna li iko koje ce ulice biti blokirane sutra i u kojim intervalima?
Labirint

#9988 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Labirint »

shandrprcSA wrote:jos koja slikica...

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Gdje je ovo,tj kuda je ovo da prostiš? :)
shandrprcSA

#9989 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by shandrprcSA »

Labirint wrote:Gdje je ovo,tj kuda je ovo da prostiš? :)
Hresa - Crepoljsko - Bukovik - 7 Vrela - Nahorevo

GPX file: https://mega.co.nz/#!pV8QUAqI!wUPdX4M-S ... SXRDogm6to
supercali

#9990 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by supercali »

bombašica wrote:Ne zaboravite da u nedjelju obaramo Guinnessov rekord. :D
je li oboren rekord i koji je rekord u pitanju?
l33t

#9991 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by l33t »

supercali wrote:
bombašica wrote:Ne zaboravite da u nedjelju obaramo Guinnessov rekord. :D
je li oboren rekord i koji je rekord u pitanju?

http://www.klix.ba/sport/bih-oborila-jo ... /150614025

984 biciklista u jednoj liniji preslo zajedno 5km za rekord
bombašica

#9992 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

Predivan dan! Veseli bajkeri điraju se na dvotočkašima, vozaći automobila nervozno sjede u autima. :P
quarterback

#9993 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

rocket ron su trkace gume drug, a ova traka bi trebala pomoci, i ja sam je mislio naruciti ali sam na kraju uzeo nesto malo drugacije :D

Image

:mrgreen:
kabal1337

#9994 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kabal1337 »

Bolje slozi sebi tubeless, isplati se...
quarterback

#9995 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

maaaalko je deblja tamo gdje je gazni sloj :lol:

unutrasnje su mi ove sa slike, vanjske su ground control prednja i fast trak zadnja (standardna specialized guma)
zippoo87

#9996 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zippoo87 »

evo i mene frisko iz Korenice,Hrvatska,gdje se odrzavao Adria bike maraton...
https://www.facebook.com/AdriaBikeMarat ... &ref=br_tf
lajkajte,ko ne moze vidjeti slike...preko 900 ucesnika,tri vrste staze...od 33,60ak i skoro 90 km...ja sam vozio ovu najslabiju od 33 km...staza prolazi kroz nacionalni partk Plitvicka Jezera...staza je stvarno nevjerovatna,mozda i naljepsa po kojoj sam vozio...izmjenjuje se 5-6 vsta podloge (asfalt,makadam,trava,pijesak,sumski put) i bas su prelijepi predjeli kojima prolazi...vjerujem da su one dvije taze koje se penju vise u planinu i ljepse,zbog pogleda
bilo je ekipe i iz BiH,jedan je osvojio i prvo mjesto,ne znam u kojoj kategoriji...bili su oni iz mtb.ba...onaj Vucjak ili Volujak,ne znam tacno ime :D

uglavnom,preko 900 takmicara,ja sam imao broj 940...tako da je jos iza mene bilo :D
ekstra vikend...
jucer smo moja dva druga i ja u takmicenju eliminator prosli u cetvrtfinale,to je kao neki solidan nas rezultat :D
a danas,na maratonu...ovaj jedan moj drug je bio 32 od 90+ ucenika...a ja sam bio pri kraju,jer mi se shebala guma 200 metara nakon sto sam prosao cilj...tacnije prvo mi je ispuhala preko noci i pola sata prije starta sam moram da lijepim...onda kada sam je namontirao,nije dobro nalegla...poce da skace...onda sam moram novu staviti,dok sam to promijenio i sve podesio...izgubio sam 15-20 minuta i nisam ima omotivacije...vozio sam cisto rekreativno,kao turista i jedini cilj mi je bio da prodjem kroz start :D
bukvano sam pola staze vozio sam ,nikoga od ucesnika nisam vidio,eto koliko sam kasnio...vidio sam samo one sto su odustajali i vracali se :D...kasnije sam sustigao neke i pretekao
slike sada nemam,kada budu,ubaciti cu...imate par oficijelnih na toj adria fb stranici

evo jedna sa starta,nadam se da se vidi slika i ko ne lajka stranicu
Image
quarterback

#9997 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by quarterback »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

emir vucijak
zlajaBHF

#9998 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by zlajaBHF »

quarterback wrote:
zlajaBHF wrote:

Gir ne postoji vise a za CC znam da je Nino radio takve stvari, da li radi danas? Cisto sumnjam.

Mislim da je ovo puno pouzdanija adresa

http://www.greenvisions.ba/our-trips/mountain-biking/

Lukomir zaboravi ako nemas kondicije, cak i ako krenes od Marsala radi se o 25km u jednom pravcu, oko 4 km uspona ali je ostatak dubok i tezak makadam...
Ok, hvala na savjetima.

Imam ja kondicije, ali nema zena :D

PS: Da se pohvalim, za par sedmica vozim turu od Danske do Pariza. 1200 km za 6-7 dana
bombašica

#9999 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by bombašica »

Kakve ture ja vozim...ono, Sarajevo-Trnovo. :sad:
skafiskafsnjak

#10000 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by skafiskafsnjak »

zippoo87 wrote:evo i mene frisko iz Korenice,Hrvatska,gdje se odrzavao Adria bike maraton...
https://www.facebook.com/AdriaBikeMarat ... &ref=br_tf
lajkajte,ko ne moze vidjeti slike...preko 900 ucesnika,tri vrste staze...od 33,60ak i skoro 90 km...ja sam vozio ovu najslabiju od 33 km...staza prolazi kroz nacionalni partk Plitvicka Jezera...staza je stvarno nevjerovatna,mozda i naljepsa po kojoj sam vozio...izmjenjuje se 5-6 vsta podloge (asfalt,makadam,trava,pijesak,sumski put) i bas su prelijepi predjeli kojima prolazi...vjerujem da su one dvije taze koje se penju vise u planinu i ljepse,zbog pogleda
bilo je ekipe i iz BiH,jedan je osvojio i prvo mjesto,ne znam u kojoj kategoriji...bili su oni iz mtb.ba...onaj Vucjak ili Volujak,ne znam tacno ime :D

uglavnom,preko 900 takmicara,ja sam imao broj 940...tako da je jos iza mene bilo :D
ekstra vikend...
jucer smo moja dva druga i ja u takmicenju eliminator prosli u cetvrtfinale,to je kao neki solidan nas rezultat :D
a danas,na maratonu...ovaj jedan moj drug je bio 32 od 90+ ucenika...a ja sam bio pri kraju,jer mi se shebala guma 200 metara nakon sto sam prosao cilj...tacnije prvo mi je ispuhala preko noci i pola sata prije starta sam moram da lijepim...onda kada sam je namontirao,nije dobro nalegla...poce da skace...onda sam moram novu staviti,dok sam to promijenio i sve podesio...izgubio sam 15-20 minuta i nisam ima omotivacije...vozio sam cisto rekreativno,kao turista i jedini cilj mi je bio da prodjem kroz start :D
bukvano sam pola staze vozio sam ,nikoga od ucesnika nisam vidio,eto koliko sam kasnio...vidio sam samo one sto su odustajali i vracali se :D...kasnije sam sustigao neke i pretekao
slike sada nemam,kada budu,ubaciti cu...imate par oficijelnih na toj adria fb stranici

evo jedna sa starta,nadam se da se vidi slika i ko ne lajka stranicu
Image
Nermin Palic iz Jablanice ...prvo mjesto, koja kategorija ne znam
Post Reply