Necu to da radim,prvo nemam printer i ne kupuje mi se radi njih drugo duzni su mi na vrijeme racun dostavit.Ne trazim nista sto me zakonski ne sljeduje.Njihova je duznost i obaveza do 25 da mi racun dostave mada je i to bezobrazluk jer je racun online bio dostupan treceg ali hajde.DON_eARL wrote: ↑17/02/2022 12:39Pogledaj kada je obračun kod navedenih javnih preduzeća i sve će ti se samo reći. Plati dva računa odjednom i svi budući će ti dolaziti prije Elekroprivrede, ViK-a i svih drugi javnih preduzeća.doktornauke wrote: ↑17/02/2022 12:07
I sta dobivam ako mi je na mailu,hocu racun koji predam i platim kao sto to svi rade.Ako nije problem vodovodu slati cijeloj drzavi,elektroprivredi sto je problem samo telemahu?A možeš i imati jedan račun u zaostatku, neće te isključiti.
![]()
Uglavnom, imaš bar dva načina da platiš račun bez papira, imaš opciju da printaš sam sebi e-račun do 10. u mjesecu, ali je lakše šupljirati po forumu.
Telemach BH
Moderator: Benq
- doktornauke
#9976 Re: Telemach BiH
-
DON_eARL
#9977 Re: Telemach BiH
Pa napisao ti je neko iznad, isporuka računa je do 25. u mjesecu, tako definisano njihovim pravilima. Imaš mogućnost da platiš Online, imaš opciju e-račun. Ako ti se ne sviđaju navedene opcije, čekaj poštara. 
- beni-bu-man
- doktornauke
#9979 Re: Telemach BiH
Cekaju oni moje pare ja uslugu imam,samo mi je preglupo i jako amaterski da evo racuna 14 dana od kako je dostupan online jos nema.
- Tesla Edison
#9980 Re: Telemach BiH
Ne moraš printati, plati mobilnim ili internet bankarstvom, a možeš i preko bankovnih kartica direkt sa portala
- doktornauke
#9981 Re: Telemach BiH
Znas kad se ono bas zainatis na nesto e tako sam ja na racun,hocu da mi ga dostave pa makar,necu drugacije da im placam.Tesla Edison wrote: ↑17/02/2022 16:09Ne moraš printati, plati mobilnim ili internet bankarstvom, a možeš i preko bankovnih kartica direkt sa portala![]()
- Crni cvijet
#9982 Re: Telemach BiH
Apsolutno ista stvar bila u pitanju. Račun Telemacha mi uvijek zadnji dolazi a pretprošli mjesec, ili tako nešto, nije nikako stigao. Kliknem online na onaj kao e račun dobijem neku žlj uplatnicu, nije uopšte klasični izgled računa a ni klasične bankovne uplatnice. Odem na naplatno mjesto pa su me pronašli preko adrese i imena i tako sam na kraju platila. Stvarno do sad nisam nikad imala slučaj da nikako ne dođe račun tako da me iznenadilo. Evo sad svi računi čekaju da stigne Telemach (doduše i Telecom telefon) da mogu ići platit jer od posla ne mogu stići više dana čekati po redovima jedno po jedno.doktornauke wrote: ↑17/02/2022 15:58Necu to da radim,prvo nemam printer i ne kupuje mi se radi njih drugo duzni su mi na vrijeme racun dostavit.Ne trazim nista sto me zakonski ne sljeduje.Njihova je duznost i obaveza do 25 da mi racun dostave mada je i to bezobrazluk jer je racun online bio dostupan treceg ali hajde.DON_eARL wrote: ↑17/02/2022 12:39
Pogledaj kada je obračun kod navedenih javnih preduzeća i sve će ti se samo reći. Plati dva računa odjednom i svi budući će ti dolaziti prije Elekroprivrede, ViK-a i svih drugi javnih preduzeća.A možeš i imati jedan račun u zaostatku, neće te isključiti.
![]()
Uglavnom, imaš bar dva načina da platiš račun bez papira, imaš opciju da printaš sam sebi e-račun do 10. u mjesecu, ali je lakše šupljirati po forumu.
- doktornauke
#9983 Re: Telemach BiH
Crni cvijet wrote: ↑17/02/2022 16:13Apsolutno ista stvar bila u pitanju. Račun Telemacha mi uvijek zadnji dolazi a pretprošli mjesec, ili tako nešto, nije nikako stigao. Kliknem online na onaj kao e račun dobijem neku žlj uplatnicu, nije uopšte klasični izgled računa a ni klasične bankovne uplatnice. Odem na naplatno mjesto pa su me pronašli preko adrese i imena i tako sam na kraju platila. Stvarno do sad nisam nikad imala slučaj da nikako ne dođe račun tako da me iznenadilo. Evo sad svi računi čekaju da stigne Telemach (doduše i Telecom telefon) da mogu ići platit jer od posla ne mogu stići više dana čekati po redovima jedno po jedno.doktornauke wrote: ↑17/02/2022 15:58
Necu to da radim,prvo nemam printer i ne kupuje mi se radi njih drugo duzni su mi na vrijeme racun dostavit.Ne trazim nista sto me zakonski ne sljeduje.Njihova je duznost i obaveza do 25 da mi racun dostave mada je i to bezobrazluk jer je racun online bio dostupan treceg ali hajde.
Bas bezobrazluk, mislim, znas kako mozes odes kazes ime i prezime na kome se vodi racun ali ja to necu da radim,radio sam prije tako kad mi se nije cekalo.Hocu racun na vrijeme i to je sve.
- beni-bu-man
#9984 Re: Telemach BiH
Joj sjecam se 2011-te kad je TM doso u moje selo, to ja haus bio s racunima bas sto spemnu te likove sto djele racune, uzme bunt racuna i samo ih fikne u smece, pa zovi da ti salju racune, pa kaze TM mozete doci u poslovnicu platiti, aha sta ima, joj to je bio cirkus.
I sad kod Logosofta, tita mi svaki mjesec zovem da mi posalju mailom racun, mislim dodje on svakako al tek tam 10-og na mail, kaze lik 4-og u mjesecu nisu jos knjizeni
Molis ih da im platis al jok nece
I sad kod Logosofta, tita mi svaki mjesec zovem da mi posalju mailom racun, mislim dodje on svakako al tek tam 10-og na mail, kaze lik 4-og u mjesecu nisu jos knjizeni
Molis ih da im platis al jok nece
-
DON_eARL
#9985 Re: Telemach BiH
Lakše liku trolati nego unijeti broj kartice i platiti za minut.
Baš je providno postalo, čim se objavi nekakva novost, odmah iskaču nekakvi likovi sa pozicijama kanala, isporukom računa, bojom logotipa i drugim banalnostima, a na to se nakači još par botova momentalno.
@beni-bu-man Nekada su isporuku radile kurirske firme, sada je to Pošta. A obračun se mora napraviti kod svake kompaniji, a kod ISP sa desetinama i stotinama hiljada korisnika treba par dana za to. Nije ništa bolje ni kod javnih preduzeća, obračunaju potrošnju do 20-25. na satovima i onda se pošalju računi početkom narednog mjeseca. Kako koje preduzeće.
Baš je providno postalo, čim se objavi nekakva novost, odmah iskaču nekakvi likovi sa pozicijama kanala, isporukom računa, bojom logotipa i drugim banalnostima, a na to se nakači još par botova momentalno.
@beni-bu-man Nekada su isporuku radile kurirske firme, sada je to Pošta. A obračun se mora napraviti kod svake kompaniji, a kod ISP sa desetinama i stotinama hiljada korisnika treba par dana za to. Nije ništa bolje ni kod javnih preduzeća, obračunaju potrošnju do 20-25. na satovima i onda se pošalju računi početkom narednog mjeseca. Kako koje preduzeće.
Last edited by DON_eARL on 17/02/2022 16:26, edited 1 time in total.
- beni-bu-man
#9986 Re: Telemach BiH
Boga mi kod mene u zgradi ne zvoni Smajo postar nego vazda nekakav drugi likDON_eARL wrote: ↑17/02/2022 16:23 Lakše liku trolati nego unijeti broj kartice i platiti za minut.![]()
@beni-bu-man Nekada su isporuku radile kurirske firme, sada je to Pošta.
- Crni cvijet
#9987 Re: Telemach BiH
Ja isto volim tako klasično račun, čisto da sutra imam neki dokaz. Ovako sa imenom samo dobiješ onaj njihov papir. Nije mi ni to neki problem ali vidim da je onom radniku na naplatnom mjestu baš smetalo što nemam račun, kao da je moja greška. Rekoh bolje da mu ne idem redovno bez računadoktornauke wrote: ↑17/02/2022 16:15Crni cvijet wrote: ↑17/02/2022 16:13
Apsolutno ista stvar bila u pitanju. Račun Telemacha mi uvijek zadnji dolazi a pretprošli mjesec, ili tako nešto, nije nikako stigao. Kliknem online na onaj kao e račun dobijem neku žlj uplatnicu, nije uopšte klasični izgled računa a ni klasične bankovne uplatnice. Odem na naplatno mjesto pa su me pronašli preko adrese i imena i tako sam na kraju platila. Stvarno do sad nisam nikad imala slučaj da nikako ne dođe račun tako da me iznenadilo. Evo sad svi računi čekaju da stigne Telemach (doduše i Telecom telefon) da mogu ići platit jer od posla ne mogu stići više dana čekati po redovima jedno po jedno.![]()
Bas bezobrazluk, mislim, znas kako mozes odes kazes ime i prezime na kome se vodi racun ali ja to necu da radim,radio sam prije tako kad mi se nije cekalo.Hocu racun na vrijeme i to je sve.
- doktornauke
#9988 Re: Telemach BiH
Normalno.Hocu racun i cao,to sto neko ne izdaje racune na vrijeme jer mu se neradi i uzima platu nije moj problem,racun izlazi treceg hocu da je maximalno do desetog kod mene, kraj price.Crni cvijet wrote: ↑17/02/2022 16:26Ja isto volim tako klasično račun, čisto da sutra imam neki dokaz. Ovako sa imenom samo dobiješ onaj njihov papir. Nije mi ni to neki problem ali vidim da je onom radniku na naplatnom mjestu baš smetalo što nemam račun, kao da je moja greška. Rekoh bolje da mu ne idem redovno bez računadoktornauke wrote: ↑17/02/2022 16:15
![]()
Bas bezobrazluk, mislim, znas kako mozes odes kazes ime i prezime na kome se vodi racun ali ja to necu da radim,radio sam prije tako kad mi se nije cekalo.Hocu racun na vrijeme i to je sve.![]()
Nisam ih sutno zbog arena ali zbog racuna hocu sigurno,dosta vise bezobrazluka.
- Crni cvijet
#9989 Re: Telemach BiH
DON_eARL wrote: ↑17/02/2022 16:23 Lakše liku trolati nego unijeti broj kartice i platiti za minut.![]()
Za ovog doktora nauka ne znam, ali ja sigurno nisam bot
- doktornauke
-
Hakiz
#9991 Re: Telemach BiH
Ma, treba vršiti pritisak da se zskonom uredi da se plaćanje rsčuna za tekući mjesec može obaviti do kraja sljedećeg mjeseca o. A ako račun dođe poslije 5. u mjesecu, do kraja trećeg mjeseca.
To znači računi za januar koji dođu do 5. februara mogu se platiti do kraja februara. Ako dođu poslije 5. februara, onda do kraja marta.
Ovako piše da je račun izdan, recimo, 29. 1. piše da se može platiti do 15. 2, a u sandučić ga ubace 10. 2.
Nego, ovi stručnjaci koji zagovaraju elektronska plaćanja zaboravljaju da niti svi ljudi imaju internet, niti ga znaju koristiti. Ima ljudi koji imaju višr od 70 ili 80 godina, nikada nisu koristili internet, ili znaju samo pritisnuti 3 tipke da uključe Skype da se čuju sa djecom koja po Evropi zarađuju kruh, kako oni da plate račune? Ili oni koji imaju samo TV, bez usluge interneta.
Kada počneš mjeriti svijet prema sebi...
To znači računi za januar koji dođu do 5. februara mogu se platiti do kraja februara. Ako dođu poslije 5. februara, onda do kraja marta.
Ovako piše da je račun izdan, recimo, 29. 1. piše da se može platiti do 15. 2, a u sandučić ga ubace 10. 2.
Nego, ovi stručnjaci koji zagovaraju elektronska plaćanja zaboravljaju da niti svi ljudi imaju internet, niti ga znaju koristiti. Ima ljudi koji imaju višr od 70 ili 80 godina, nikada nisu koristili internet, ili znaju samo pritisnuti 3 tipke da uključe Skype da se čuju sa djecom koja po Evropi zarađuju kruh, kako oni da plate račune? Ili oni koji imaju samo TV, bez usluge interneta.
- doktornauke
#9992 Re: Telemach BiH
Ma nije to prema meni nego prema svima,valjda se svi racuni trebaju dostavljat u isto vrijeme sto i jest slucaj osim telemaha jedino oni kasne po 15 dana od ostalih,sto rece forumasica iznad izdvojim dan za placanje racuna i necu da mi se gomilaju zbog necijeg nerada i neodgovornosti.Hakiz wrote: ↑17/02/2022 16:35 Ma, treba vršiti pritisak da se zskonom uredi da se plaćanje rsčuna za tekući mjesec može obaviti do kraja sljedećeg mjeseca o. A ako račun dođe poslije 5. u mjesecu, do kraja trećeg mjeseca.
- Tesla Edison
#9993 Re: Telemach BiH
Računi se ne šalju preporučenom poštom. Mogu hladno reći "mi smo ti poslali", pa ti se slikaj. Platiti se mora, dobio ga ili ne. To je po zakonu, a da li će ti račun doći na vrata, sanduče ili završiti u smeću, to niti je koga briga, niti je zakon definisao bilo šta od toga.doktornauke wrote: ↑17/02/2022 16:32Sta je trolanje zahtjevanje necega sto te zakonom sljeduje?Decko nije ti ovo obdaniste da se tako ponsas to trolanje tamo prosipaj.
- doktornauke
#9994 Re: Telemach BiH
Grijesis,postoje sanducici gdje se racun mora ubacit,ako isti nije razvaljen drugog opravdanja za krađu istog ili nedolazak nema.Kod mene nije razvaljen i hocu kao svaki drugi da me i taj na vrijeme ceka.Tesla Edison wrote: ↑17/02/2022 16:41Računi se ne šalju preporučenom poštom. Mogu hladno reći "mi smo ti poslali", pa ti se slikaj. Platiti se mora, dobio ga ili ne. To je po zakonu, a da li će ti račun doći na vrata, sanduče ili završiti u smeću, to niti je koga briga, niti je zakon definisao bilo šta od toga.doktornauke wrote: ↑17/02/2022 16:32
Sta je trolanje zahtjevanje necega sto te zakonom sljeduje?Decko nije ti ovo obdaniste da se tako ponsas to trolanje tamo prosipaj.
Dosta vise suplje nadam se da sam bio jasan i da su oni koji su trebali procitat procitali.
-
DON_eARL
#9995 Re: Telemach BiH
Trošite dan čitav da platite račune, umjesto da napravite šablone za svaku komunaliju, mijenjate samo iznos i referencu. Za 10 minuta sve gotovo, onda šetaš gradom bez brige hoće li gužva biti u Pošti ili na šalteru.
Mora poštar da vam na ruke donosi račune, podržavate sječu drveća i trošite energiju uzalud.
Mora poštar da vam na ruke donosi račune, podržavate sječu drveća i trošite energiju uzalud.
- beni-bu-man
#9996 Re: Telemach BiH
DON_eARL wrote: ↑17/02/2022 16:48 Trošite dan čitav da platite račune, umjesto da napravite šablone za svaku komunaliju, mijenjate samo iznos i referencu. Za 10 minuta sve gotovo, onda šetaš gradom bez brige hoće li gužva biti u Pošti ili na šalteru.![]()
Mora poštar da vam na ruke donosi račune, podržavate sječu drveća i trošite energiju uzalud.![]()
Sto jednostavno kad moze komplikovano
-
Hakiz
#9997 Re: Telemach BiH
Tačno. Onda, 60 dana za plaćanje od datuma izdavanja. To će i njima omogućiti da polako pošalju račune, a i mi ćemo imati dovoljno vremena da ih sve na vrijeme platimo.
-
Hakiz
#9998 Re: Telemach BiH
Kada si siromašan, svaka marka i pfening su ti važni. A elektronsko bankarstvo košta, mislim da barem 6-7 KM mjesečno košta ta usluga. Uz to, za svaki račun banka naplati 30-60 PF proviziju. Tako ti provizija dođe oko 1 KM po računu (usluga EB podijeljena po računima plus direktna provizija). Barem je u mojoj banci tako, a ne vjerujem da je u drugim bankama puno drugačije.beni-bu-man wrote: ↑17/02/2022 16:52DON_eARL wrote: ↑17/02/2022 16:48 Trošite dan čitav da platite račune, umjesto da napravite šablone za svaku komunaliju, mijenjate samo iznos i referencu. Za 10 minuta sve gotovo, onda šetaš gradom bez brige hoće li gužva biti u Pošti ili na šalteru.![]()
Mora poštar da vam na ruke donosi račune, podržavate sječu drveća i trošite energiju uzalud.![]()
![]()
Sto jednostavno kad moze komplikovano![]()
Kada dobiješ račun u sanduče i odeš direktno platiti u ustanovu koja ga je izdala, ili u potrošački centar, ne platiš tu marku provizije.
Eto još jedan razlog zašto.
-
Dzontra_Volta
#9999 Re: Telemach BiH
Najbolje mi je kad okrenu priču na nekog dedu i nanu, koji se ne razumiju ni u šta, pa onda zbog njih treba papirni račun, analogna televizija i sl.
Možda i treba, ali nisam baš skontao da te nane i dede pišu ovdje po forumu.
Meni nije jasno da mlad čovjek može razmišljati na način "daj papir i pečat", ne vjerujem nikome.
Pa danas ti je čitav život u cloudu, nije više ni na kompjuteru ni na CD-u, a ne na papiru.
Ja razumijem mog oca koji je penzioner i kojem je neka vrsta prekracivanja vremena stajanje u redu da plati račun ili da digne penziju. Ali mi ovi mlađi nisu nikako jasni.
Možda i treba, ali nisam baš skontao da te nane i dede pišu ovdje po forumu.
Meni nije jasno da mlad čovjek može razmišljati na način "daj papir i pečat", ne vjerujem nikome.
Pa danas ti je čitav život u cloudu, nije više ni na kompjuteru ni na CD-u, a ne na papiru.
Ja razumijem mog oca koji je penzioner i kojem je neka vrsta prekracivanja vremena stajanje u redu da plati račun ili da digne penziju. Ali mi ovi mlađi nisu nikako jasni.
- typeOnegative
#10000 Re: Telemach BiH
Nisam nimalo začuđen zbog takvih stavova i stanja uma , takvi nam i vlast biraju ...
zato nam i jeste kako nam jeste
zato nam i jeste kako nam jeste