Vomex ili Vomacur, to mi iskusniji moreplovci koristimodetroit-mercy wrote:Hebalo me je jednom u Mexicu, Tito dragi nisam znao da je tako jebenosumirprimus wrote:cccc, covjece, pa ti si do murike doso i neke sitnice da te sprecavaju, a blizu i mehiko.
makar povraco naizvrat muski to istrpi i odradi za raju, za drrrzavu, za sve forumase koji ne mogu, haj sto sam mijenjo boje ko semafor, nego sam povratio jedno 8000 puta
. Da mi je ko prico ne bih vjerovao, najgori mahmurluk pomnozi sa 76 :mrgreen i to tije to odprilike:. Da me je auto udarilo lakse bi podnio
.
Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- 512MB
#9976 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
- 512MB
#9977 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa mi smo EU, koji ce mi vrag Mexico kad imam Spaniju/Italiju pred nosom u shengenu... osim toga vise smo navikli na jezera, ko kanadjanisumirprimus wrote:jarane jesl bar i ti sta u mehiku zakacio ako je vec i tebe ...![]()
na osnovu povrsnog zakljucivanja sa forumskim pricama
doso sam do prostog zakljucka da je murika interesantnija od evrope.
ovi nasi europejci sve nesto stednja, bacikla, aldi,poso poso poso,dnevnica, bolovanje.
a i gdje ima meksiko u evropi? nidje.
- 512MB
#9978 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kako li su tebe Banovici mimoisli? Pajde su ti haman svi zaglibilimuha_sa wrote:doklena ste-imal šta novo
- muha_sa
#9979 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pratim512MB wrote:Kako li su tebe Banovici mimoisli? Pajde su ti haman svi zaglibilimuha_sa wrote:doklena ste-imal šta novo
-
Suzie Q
#9980 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Preseli u Hercegovinu, isplativije ti je a jos kad ti bura da zaleta nece ti ni biciklo trebatiSeyfo wrote:U većini BiH je zima 4 mjeseca, ljeto 2-3 mjeseca, češće 2 mjeseca. Osam mjeseci moram grijati, znači grijna sezona 15.10-15.4 nije dovoljna jer se često grije u septembru i u maju po 15 dana. Na bicikl se može računati 1.6-30.9. I sad da ja smatram bicikl prevoznim sredstvom do posla?
Ma dajte molim vas
-
kurtasevic
#9981 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa Bosna ti je Mexiko u Evropi, lol.sumirprimus wrote:jarane jesl bar i ti sta u mehiku zakacio ako je vec i tebe ...![]()
na osnovu povrsnog zakljucivanja sa forumskim pricama
doso sam do prostog zakljucka da je murika interesantnija od evrope.
ovi nasi europejci sve nesto stednja, bacikla, aldi,poso poso poso,dnevnica, bolovanje.
a i gdje ima meksiko u evropi? nidje.
-
Suzie Q
#9982 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Sta lovio, preparirao i drzi na zidovima brojnih nekretninamali_balon wrote:U pivu i kilu janjetine i kupus salatu, da je onaj koala gonjo sabljarke, negdje na pucini oko brizbejna....sumirprimus wrote:znaci nije niko lovio sabljarke?
e eto ga
Kad se vrati iz Banovica za mjesec dana, reci ce da smo kokuzi i fukare sto dalje od sardine nisu dogurali
-
mali_balon
#9983 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Suzie Q wrote:Sta lovio, preparirao i drzi na zidovima brojnih nekretninamali_balon wrote:U pivu i kilu janjetine i kupus salatu, da je onaj koala gonjo sabljarke, negdje na pucini oko brizbejna....sumirprimus wrote:znaci nije niko lovio sabljarke?
e eto ga![]()
Kad se vrati iz Banovica za mjesec dana, reci ce da smo kokuzi i fukare sto dalje od sardine nisu dogurali
-
sumirprimus
#9984 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Pa to ti kajem u evropi sve nesto sprceno
Pecas i veslas u jezeru.Oni tamo u okeanu.
Pecas i veslas u jezeru.Oni tamo u okeanu.
-
Suzie Q
#9985 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
mali_balon wrote:Sta lovio, preparirao i drzi na zidovima brojnih nekretninaSuzie Q wrote:U pivu i kilu janjetine i kupus salatu, da je onaj koala gonjo sabljarke, negdje na pucini oko brizbejna....![]()
I jos umacemo kruh u ulje da se bolje najedemo, obližemo konzervu
-
sumirprimus
#9986 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Blago vama bar umocite

- muha_sa
#9987 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ja poklopce ližem, jal od jogurta jal kefirasumirprimus wrote:Blago vama bar umocite![]()
- mirsek
#9988 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisam znao je dm u Njemackoj jeftiniji od naseg dm-a na vecini artikala, u nekim stvarima i 30%. A nisu ni restorani toliko preskupi, njihovi osrednji restorani su na nivou nasih najskupljih po cijenama.
-
detroit-mercy
#9989 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Znaci ti vise ne umacesmuha_sa wrote:ja poklopce ližem, jal od jogurta jal kefirasumirprimus wrote:Blago vama bar umocite![]()
- muha_sa
#9990 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
detroit-mercy wrote:Znaci ti vise ne umacesmuha_sa wrote:ja poklopce ližem, jal od jogurta jal kefirasumirprimus wrote:Blago vama bar umocite![]()
samo lizes
.
do mene nije
-
detroit-mercy
#9991 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ma ja davno reko, kad uporedis odnos cijena i primanja nisu restorani bas ni jeftini kod nas. Raja ode na 10tku cevapa i onda vazi kako je jeftino.mirsek wrote:Nisam znao je dm u Njemackoj jeftiniji od naseg dm-a na vecini artikala, u nekim stvarima i 30%. A nisu ni restorani toliko preskupi, njihovi osrednji restorani su na nivou nasih najskupljih po cijenama.
Odi u malo bolji restoran u BiH i da vidis koliko procenat prosjecne plate suknes
Ili najvise poredjenje cevapi kod nas vs. resoran u Americi ili Svabiji.
Ja kupim tepsiju sirnice za $11 ovdje, jel u odnosu na primanja jeftinija u BiH ili USA ili cevapi $7-8 desetka.
- muha_sa
#9992 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Kad odem u ŠveCku šta radim vec šnjuham po cjenamadetroit-mercy wrote:Ma ja davno reko, kad uporedis odnos cijena i primanja nisu restorani bas ni jeftini kod nas. Raja ode na 10tku cevapa i onda vazi kako je jeftino.mirsek wrote:Nisam znao je dm u Njemackoj jeftiniji od naseg dm-a na vecini artikala, u nekim stvarima i 30%. A nisu ni restorani toliko preskupi, njihovi osrednji restorani su na nivou nasih najskupljih po cijenama.
Odi u malo bolji restoran u BiH i da vidis koliko procenat prosjecne plate suknes
Ja kupim tepsiju sirnice za $11 ovdje, jel u odnosu na primanja jeftinija u BiH ili USA ili cevapi $7-8 desetka.
što se restorana tice pojma nemam jer tamo nisam jeo
budalaština je poredit primanja tamo i ovdje
-
todd_smith
#9993 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
pa da je tako sto velite, zasto onda ne zive u zlatnim dvorovima, kada imaju trostruko veca primanja, a placaju isto kao i mi..
pustite suplju, u Londonu kirija za 40m2 1500 funti
- muha_sa
#9994 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
ne znam kako je u Londonu, al znam kako je u Kalmarutodd_smith wrote:pa da je tako sto velite, zasto onda ne zive u zlatnim dvorovima, kada imaju trostruko veca primanja, a placaju isto kao i mi..![]()
-
moonca
#9995 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Skupi su cevapi..$ 8detroit-mercy wrote:Ma ja davno reko, kad uporedis odnos cijena i primanja nisu restorani bas ni jeftini kod nas. Raja ode na 10tku cevapa i onda vazi kako je jeftino.mirsek wrote:Nisam znao je dm u Njemackoj jeftiniji od naseg dm-a na vecini artikala, u nekim stvarima i 30%. A nisu ni restorani toliko preskupi, njihovi osrednji restorani su na nivou nasih najskupljih po cijenama.
- muha_sa
#9996 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
zar tamo ima cevapamoonca wrote:Skupi su cevapi..$ 8detroit-mercy wrote:Ma ja davno reko, kad uporedis odnos cijena i primanja nisu restorani bas ni jeftini kod nas. Raja ode na 10tku cevapa i onda vazi kako je jeftino.mirsek wrote:Nisam znao je dm u Njemackoj jeftiniji od naseg dm-a na vecini artikala, u nekim stvarima i 30%. A nisu ni restorani toliko preskupi, njihovi osrednji restorani su na nivou nasih najskupljih po cijenama.
-
moonca
#9997 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Ima...nisam ih jela...nigdje. 
- pustopoljina
#9998 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Nisu izmislili porciju za tebe. Uzmes skolsku, pa podijelis s drustvommoonca wrote:Ima...nisam ih jela...nigdje.
Inace, kako je sve on topic, otkad havane nema.
How yes no.
- muha_sa
#9999 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
nije valjda banovaTpustopoljina wrote:Nisu izmislili porciju za tebe. Uzmes skolsku, pa podijelis s drustvommoonca wrote:Ima...nisam ih jela...nigdje.![]()
How yes no.
- pustopoljina
#10000 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?
Naravno da jeste. Sve ce ti ljudi oprostiti, ali srecu tesko.muha_sa wrote:nije valjda banovaTpustopoljina wrote:Nisu izmislili porciju za tebe. Uzmes skolsku, pa podijelis s drustvommoonca wrote:Ima...nisam ih jela...nigdje.![]()
How yes no.