Nalijecu motorom na auto ko japanci na brodove 44tevješalica wrote:http://www.avaz.ba/clanak/287266/motoci ... mni-za-lov
lovačka priča kako motociklisti divljaju....i ova policija laže uvijek cccccc![]()
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /170415097
nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- triconja
#9976 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
- triconja
#9977 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Trebo si napisat na papiru "nauci parkirat papak" i ispod cvaju i stavit ispod brisacaBlack swan wrote: ja sam za novu godinu puko. nekog lika na parkingu zbog leda![]()
samo se preparkiro da ne skonta ko je![]()
ali nije bilo nikakvih ostecenja koliko sam skontao
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#9978 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
jasta cu boli me djon
dobra mu limarija a meni se plastika savija...kod mene nije bilo ostecenja
pa prerpostavljam ni kod njega
kad sam se vratio s proslave nigdje nikog na parkingu... bezbeli preovincija dosli na carobnjaka
dobra mu limarija a meni se plastika savija...kod mene nije bilo ostecenja
kad sam se vratio s proslave nigdje nikog na parkingu... bezbeli preovincija dosli na carobnjaka
- triconja
#9979 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Grihota moj labude, ima li imalo ljudskosti u tebi? 
- Truba
- drug_profi
#9981 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Da nije kakva siva Corsa bila u pitanju?Black swan wrote:jasta cu boli me djon![]()
dobra mu limarija a meni se plastika savija...kod mene nije bilo ostecenja![]()
Joj jest mi to auto baksuzno. maleno, a zrtva na parkingu stalno. Astra koja je veca, na istom parkingu, samo jednom ogrebana, a tada je i uhvacen krivac i naplacena steta.
- Truba
#9982 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ma jok nako od celika auto
bas je puklo a ostecenja nije bilo
mozda su se plasitike sudarile ili je moja felga od led ili trotoar
bas je puklo a ostecenja nije bilo
mozda su se plasitike sudarile ili je moja felga od led ili trotoar
-
tempuser
#9983 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Imao sam ja slucaj jednog takvog sto je sam procjenjivao da nema stete pa se ispario...
Dolazim na parking nakon 1-2 dana koliko nisam vozio auto i vidim branik visi, a desni far gleda nebu pod oblake i za brisacem ceduljica "udario vas je auto xxx - X - xxx", ali bez datuma i vremena kad niti ko je ostavio poruku. Ja nazovem muriju dok su dosli komsinica sa prozora se javi da je ona vidjela, rece dan i vrijeme, da je auto crn i misli da je Alfa Romeo (!?). Provjeri murija po reg, broju Opel Meriva (toliko o zenama i autima) reg. na racunovodstvenu firmu u S. Gradu, ali ta firma ima kanc u mojoj zgradi i posaljem muriju tamo. Ispostavi se da je to brat vlasnice i lik se pojavio s nekom socijalnom pricom kako je imao los dan, bio na pregledu, losi nalazi, samo sto se covjen ne sazali, a na pitanje zasto je pobjegao krenu prica pa eto ja vidio da na mom autu nema stete pa sam mislio da je tako i na tvom. Nemas sta da mislis, mogao si da vidis da je bilo stete. Kasnije nesto glumio finocu, nagodan, posten, al dzaba mu, udario i pobjegao pa mu je murija pisala i sudar i bjezanje.
Nakon nekog vremena neki drkadzija udari auto za koji znam da je od nekog iz zgrade, naravno bez razmisljanja zapisao broj, datum i vrijeme i ostavkio za brisacem.
Dolazim na parking nakon 1-2 dana koliko nisam vozio auto i vidim branik visi, a desni far gleda nebu pod oblake i za brisacem ceduljica "udario vas je auto xxx - X - xxx", ali bez datuma i vremena kad niti ko je ostavio poruku. Ja nazovem muriju dok su dosli komsinica sa prozora se javi da je ona vidjela, rece dan i vrijeme, da je auto crn i misli da je Alfa Romeo (!?). Provjeri murija po reg, broju Opel Meriva (toliko o zenama i autima) reg. na racunovodstvenu firmu u S. Gradu, ali ta firma ima kanc u mojoj zgradi i posaljem muriju tamo. Ispostavi se da je to brat vlasnice i lik se pojavio s nekom socijalnom pricom kako je imao los dan, bio na pregledu, losi nalazi, samo sto se covjen ne sazali, a na pitanje zasto je pobjegao krenu prica pa eto ja vidio da na mom autu nema stete pa sam mislio da je tako i na tvom. Nemas sta da mislis, mogao si da vidis da je bilo stete. Kasnije nesto glumio finocu, nagodan, posten, al dzaba mu, udario i pobjegao pa mu je murija pisala i sudar i bjezanje.
Nakon nekog vremena neki drkadzija udari auto za koji znam da je od nekog iz zgrade, naravno bez razmisljanja zapisao broj, datum i vrijeme i ostavkio za brisacem.
- triconja
#9984 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Evo da ne otvaram novu temu zanima me nesto. Upravo mi se desilo da sam udario retrovizorom u retrovizor sa autom na cesti gdje je takva konfiguracija bila da se nismo mogli mimoic. Ja sam isao nizbrdo i pomjerio sam se u desno koliko god sam moga da ne spadnem sa ceste i kocio da me mimoidje auto koje je islo iz suprotne trake. I kucnu nam se retrovizori. Nisam mogao ici naprijed jer je bilo parkirano auto u mojoj traci.
Evo slika
. Znaci to je kad se ide na Zmajevac za Zenicane. Ja sam vozio auto broj 1 a taj auto broj 2. Vidio sam to auto kad sam dosao u tu poziciju nacrtanu na slici. I pocnem kociti da ne udarim u auto parkirano u mojoj traci. On nastavlja da ide i hoce proci i udari u retrovizor. Cujem udara retrovizor u retrovizor i gledam puklo mu staklo. Zanima me ko je tu kriv?
Edit: evo slika lokacije iz google earth
Evo slika
. Znaci to je kad se ide na Zmajevac za Zenicane. Ja sam vozio auto broj 1 a taj auto broj 2. Vidio sam to auto kad sam dosao u tu poziciju nacrtanu na slici. I pocnem kociti da ne udarim u auto parkirano u mojoj traci. On nastavlja da ide i hoce proci i udari u retrovizor. Cujem udara retrovizor u retrovizor i gledam puklo mu staklo. Zanima me ko je tu kriv?Edit: evo slika lokacije iz google earth

Last edited by triconja on 17/04/2017 16:20, edited 1 time in total.
- MOSALJOZE
#9985 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Onaj koji ide uz nagib ima prednost,dakle bio si duzan stati.
- triconja
#9986 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Kazem da jesam stao, on je isao da me mimoidje. Cim sam vidio da ide morao sam stati jer kao sto rekoh bilo je auto ispod i da nisam kocio udario bih u auto.MOSALJOZE wrote:Onaj koji ide uz nagib ima prednost,dakle bio si duzan stati.
Edit: nisam bas stao, cim sam ga vidio poceo sam kociti i zakocio sam tek nakon sto je on poceo da prloazi pored mene. Kad je put nikakav i bas sam se zadesio tu u to vrijeme
-
al-em
#9987 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sta ste se vi dogovorili na kraju?
- triconja
#9988 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nista, covjek mi oprostio i kaze da vozim i da pazim na okuke. Spominjao je i policiju ja kazem zovi, nije htio reko imam 20 maraka evo (bilo mi pravo krivo), pogleda u novcanik imam samo 10, nudim mu i kazem "e jebiga imam samo 10" i gleda covjek te pare i vraca mi. Kazem mu izvini i rukujemo se i eto.al-em wrote:Sta ste se vi dogovorili na kraju?
Edit: rekao mi je eto ti to 10 maraka na kafu
To je problem sad me zanima ko je tu kriv, jer da sam ja kriv sigurno bi zvao policiju.
- triconja
#9989 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Evo jos nesto da kazem. Taj kaze da nije sa Zmajevca i da ide tu prvi put. Idem na Zmajevac skoro svake sedmice i mimoilazio sam se nema kako nisam. Znalo mi se desiti na tom djelu ide auto niz nagib, ja na tom mjestu gdje sam njega ucrtao i zakocim da prodje jer znam da nema teorije da se mimoidjemo. Onda jos dalje uz put, kad dodje auto iz druge trake a nagib boze sacuvaj, pustim da prodje jer nemam gdje, vratim se i ponovo zahajcat i izaci. Onda dok se ne ukljucis na pravu cestu moras vrsiti razne vratolomije da ne sletis sa ceste dok se mimoilazis, ja uvijek stanem da drugi prodje. Mislim da taj nije htio da zovemo policiju upravo zbog toga sto ima i njegove krivice u tom svemu. Taj izgleda kao momak od dvadeset godina.
- vješalica
- triconja
#9991 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Evo ga popricao sam sa mamom i izgleda da sam zakocio a on mene zakacio (bila u autu). Jebiga kad sam ja "picka" pa povjerova covjeku da sam ja kriv. Eto malo falilo da zijanim 10 maraka. Bas razmisljam i vracam dogadjaj i stvarno nisam kriv. Prvi se macici u vodu bacaju 
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
-
530i
#9993 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ti si morao zaustaviti auto u potpunosti i skloniti se koliko god možeš prije nego što ste se krenuli mimoilaziti, ako već niste mogli bezbjedno da se mimoiđete. I morali ste obojica gledati gdje idete...ako je on prošao auto koje je parkirano u tvojoj traci a tebe zakačio, to meni govori da si ti bio više isturen ka sredini ceste. U svakom slučaju dobro da policije nije bilo jer bi dobio kaznu i izgubio dio bonusa na osiguranju.
- triconja
#9994 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Cesta na tom mjestu je malo zajebana, sa desne strane je uzviseno jedno 15-20 centi (a ako sletis tesko da ces moci izaci normalno, mozda i podere gumu), a ispod gdje je parkiran auto je neko nasuo sljunka i tu se stalno parkira. Logicno da je malo vise desno parkiran. Ja nisam mogao vise desno i zakocio sam na vrijeme. On je "pokusao" proci i nije uspio530i wrote:Ti si morao zaustaviti auto u potpunosti i skloniti se koliko god možeš prije nego što ste se krenuli mimoilaziti, ako već niste mogli bezbjedno da se mimoiđete. I morali ste obojica gledati gdje idete...ako je on prošao auto koje je parkirano u tvojoj traci a tebe zakačio, to meni govori da si ti bio više isturen ka sredini ceste. U svakom slučaju dobro da policije nije bilo jer bi dobio kaznu i izgubio dio bonusa na osiguranju.
Par puta sam sretao auta na tom mjestu ali ljudi uglavnom puste jer nema sanse da se mimoidje, a ovaj se pravio pametan i dobio sto je dobio
Edit: da jos malo bolje docaram evo kakva je cesta

- kabal1337
#9995 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Boli te kurac ba, bilo i proslo. Sta se sekirastriconja wrote:Cesta na tom mjestu je malo zajebana, sa desne strane je uzviseno jedno 15-20 centi (a ako sletis tesko da ces moci izaci normalno, mozda i podere gumu), a ispod gdje je parkiran auto je neko nasuo sljunka i tu se stalno parkira. Logicno da je malo vise desno parkiran. Ja nisam mogao vise desno i zakocio sam na vrijeme. On je "pokusao" proci i nije uspio530i wrote:Ti si morao zaustaviti auto u potpunosti i skloniti se koliko god možeš prije nego što ste se krenuli mimoilaziti, ako već niste mogli bezbjedno da se mimoiđete. I morali ste obojica gledati gdje idete...ako je on prošao auto koje je parkirano u tvojoj traci a tebe zakačio, to meni govori da si ti bio više isturen ka sredini ceste. U svakom slučaju dobro da policije nije bilo jer bi dobio kaznu i izgubio dio bonusa na osiguranju.. Bas bih volio da je dosla policija da se posteno nasmijem
![]()
Par puta sam sretao auta na tom mjestu ali ljudi uglavnom puste jer nema sanse da se mimoidje, a ovaj se pravio pametan i dobio sto je dobio![]()
. Nisam se jednom vracao u rikverc na tom mjestu iako imam prednost, sto je sigurno sigurno je, a i ostali isto rade.
Edit: da jos malo bolje docaram evo kakva je cesta
- triconja
#9996 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ma ne sikiram se vise, a bio sam pravo nasikiran. Meni je bitno da ja nisam kriv. 
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#9997 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ko kaže da nisi kriv ? 
- MOSALJOZE
#9998 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ako misliš da je to strmo pogledaj ovaj video
Od početka do 1:13 i od 3:25
- triconja
#9999 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bogami je tezak put. Vidim cesta je toliko uska da tesko da se mogu dva auta mimoici i ako nisu dobre kocnice sudar kao od sale. Ta prigradska naselja u Sarajevu su kao favele.MOSALJOZE wrote:
Ako misliš da je to strmo pogledaj ovaj video
Od početka do 1:13 i od 3:25
Zanima me bude li tu cesto sudara?
- triconja
#10000 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sad cu potisnuti ovaj dogadjaj i vise nikad necu ovako raditi. Najgore je sto se ne sjecam ni auta od tog ni lika ni niceg. Ja stao sa strane i gledam moze li proci,on ide kako ide. Moram nabaviti dash cam sto prije.Leon16v wrote:Ko kaže da nisi kriv ?