Sirija vol. 2

Locked
muzicar_iz_parka

#99601 Re: Sirija vol. 2

Post by muzicar_iz_parka »

Šta je jače, ovo tursko učenje za uspjeh ili kurdske demonstracije podrške?

:roll:
Young Erotica

#99602 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

salik79 wrote: Evo BBC, koji - kao sto je poznato - nije naklonjen Iranu. 8-)

Salik on u iraku ima pod kontrolom najjaču paravojnu formaciju, normalno da ce da se pita puno isto kao sto je bilo normalno da oni i Kurdi saradjuju protiv isila, zajedničkog neprijatelja. Kada je nestao Isil, on je sa tenkovima resio svoj mali nesporazum za kurdima, nema potrebe da se pravimo naivni, valjda mozemo objektivno sagledati situaciju.
salik79

#99603 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Young Erotica wrote:
salik79 wrote: Evo BBC, koji - kao sto je poznato - nije naklonjen Iranu. 8-)

Salik on u iraku ima pod kontrolom najjaču paravojnu formaciju pod svojom kontrolom, normalno da ce da se pita puno isto kao sto je bilo normalno da oni i Kurdi saradjuju protiv isila, zajedničkog neprijatelja. Kada je nestao Isil, on je sa tenkovima resio svoj mali nesporazum za kurdima, nema potrebe da se pravimo naivni, valjda mozemo objektivno sagledati situaciju.

Jesi li pregledao prilog? Prije nego sto pogledas nemam namjeru ulaziti u raspravu.
handžar88

#99604 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:
handžar88 wrote:
salik79 wrote:Evo, ovaj je primjer, do prije godinu dana skoro da nije ni znao sta je islam, nije bio vjernik, a danas je ekspert kako za akaid, tako i za historiju islama...Svi na isti kalup. :skoljka:
Ma dzaba ti druze da si hiljadu godina u islamu sta to mijenja ako govoris neistinu.. ne stidim se toga, hvala Allahu pa me odma na pravu put uputio.. mogo sam tako ko ti nedaj boze 20 godina pa da se ne pomaknem sa hu hu hu
Kao kada bi atomski fizicar spao na nivo osnovnoskolca i sa njim se raspravljao o osnovama fizike.
Pa to i jest tvoj problem sto mislis da si atomski fizicar a ne znas osnove.. ja mozda i jesam osnovac u tom svijetu al bar to dokle sam stigo sam ispravno naucio.
Pogledam na yotube onog tvog "sejha" da bas vidim sta prica, covjek nije ni poceo ders u prvoj recenici pocini mali širk.. al sta ti znas sta je mali sirk, kakav mu je tek ucenik kad on tako fula. Vratite se u osnovnu skolu pa onda sanjajte o atomskoj fizici.
salik79

#99605 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

handžar88 wrote:
salik79 wrote:
handžar88 wrote: Ma dzaba ti druze da si hiljadu godina u islamu sta to mijenja ako govoris neistinu.. ne stidim se toga, hvala Allahu pa me odma na pravu put uputio.. mogo sam tako ko ti nedaj boze 20 godina pa da se ne pomaknem sa hu hu hu
Kao kada bi atomski fizicar spao na nivo osnovnoskolca i sa njim se raspravljao o osnovama fizike.
Pa to i jest tvoj problem sto mislis da si atomski fizicar a ne znas osnove.. ja mozda i jesam osnovac u tom svijetu al bar to dokle sam stigo sam ispravno naucio.
Pogledam na yotube onog tvog "sejha" da bas vidim sta prica, covjek nije ni poceo ders u prvoj recenici pocini mali širk.. al sta ti znas sta je mali sirk, kakav mu je tek ucenik kad on tako fula. Vratite se u osnovnu skolu pa onda sanjajte o atomskoj fizici.
U vas se sve svodi na "sirk". To vam je osnova "akide" i u njoj cete se valjati ko krme u blatu, a da nikada rijeke, a kamoli mora, ugledati necete...
Novosti

#99606 Re: Sirija vol. 2

Post by Novosti »

salik79 wrote:
Novosti wrote:Nema nista komičnije od tih anti-Šija ajd one na Bliskom Istoku donekle i razumijem, narod tup i zaosto al ove naše budale kad krenu time koji dojučer nisu ni znal za šiizam e onda je to u najmanju ruku debilno.

Kako god, Iran jeste pomagao Armiju BiH i tu mu treba dat priznanje jeste slao naoružanje i ljude ali ne iz neke ljubavi prema BiH već radi širenja šiizma. Odkud poslje rata šiitski misionari odkud uopšte šiizam koji je bio stran bosanskom muslimanu prije 90-ih.

Jeste, zato danas imamo toliki broj sija u BiH, koje su strasno glasne, za razliku od nezamjetnih vehabita...A vehabizam je, kao sto je poznato, autohton na ovom podrucju.
Ja Selefije nisam nigdje ni spominjo, ja neznam čemu to crno-bijelo gledanje čim kritikuješ jedne odma si na drugoj strani... ja nisam ni pro-Šija ni pro-Selefija.
handžar88

#99607 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:@Bobi

Ama, vazda zapocnu istu suplju...Naravno, zna se sta je tema.

A ona slicica je postavljena zbog zeze s upotrebom slova B, umjesto P, od strane Arapa, a istovremeno oslikava intelektualni domet prosjecnog vehabita.
"Oni" neki tako jelde uvijek zapocnu..

Prvo ulijeces s pricom o iraku, da bi ti ja postavio legitimno pitanje koje ima veze sa sirijom
handžar88 wrote:
salik79 wrote:Nego, je l' ko prenio kako su danas "zaigrani" Ameri iz helikoptera u Anbaru pobili 7 civila i 11 ranili? U ovom "sportu" su se uvijek isticali...
A jesil ti jednom makar prenio kad se rusi zaigraju ili kad assadovim ispadne bure iz helikoptera.. nemoj ba bit licemjer nema nista gore od toga.
A t oj naredni post
salik79 wrote:@handzar88

Kao sto sam i pretpostavljao, demagogija lika koji je nakon nepune godine "ulaska u vjeru" kompetentan za ocjenu akide, imana, ilma i svega ostalog vezanog za vjeru drugih insana.
i koji to "oni" uvijek pocinju s tom temom?
insomnia78

#99608 Re: Sirija vol. 2

Post by insomnia78 »

Mali je ovo forum kolki je cojk sektas. Da se ne lazemo
handžar88

#99609 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:
handžar88 wrote:
salik79 wrote:
U vas se sve svodi na "sirk". To vam je osnova "akide" i u njoj cete se valjati ko krme u blatu, a da nikada rijeke, a kamoli mora, ugledati necete...
Naravno, to je i osnova.. kao sto je i poslanik saws trazio od stanovnika Mekke prvo da se ostave sirka.. nema price ni ocemu drugom dok se to ne iskorijeni.
salik79

#99610 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Novosti wrote:
salik79 wrote:
Novosti wrote:Nema nista komičnije od tih anti-Šija ajd one na Bliskom Istoku donekle i razumijem, narod tup i zaosto al ove naše budale kad krenu time koji dojučer nisu ni znal za šiizam e onda je to u najmanju ruku debilno.

Kako god, Iran jeste pomagao Armiju BiH i tu mu treba dat priznanje jeste slao naoružanje i ljude ali ne iz neke ljubavi prema BiH već radi širenja šiizma. Odkud poslje rata šiitski misionari odkud uopšte šiizam koji je bio stran bosanskom muslimanu prije 90-ih.

Jeste, zato danas imamo toliki broj sija u BiH, koje su strasno glasne, za razliku od nezamjetnih vehabita...A vehabizam je, kao sto je poznato, autohton na ovom podrucju.
Ja Selefije nisam nigdje ni spominjo, ja neznam čemu to crno-bijelo gledanje čim kritikuješ jedne odma si na drugoj strani... ja nisam ni pro-Šija ni pro-Selefija.

Pa zato sto spominjes nekakve misionare koje u zivotu nisi sreo, usput se upustajuci u "stranosti" i "ne stranosti" necega bosanskom muslimanu. Nisam te svrstao ni na jednu stranu, ali mi smijesno kada laik zeli biti "neutralan", a da konkretno nema pojma o datoj materiji, komentarisuci o necemu u sta se sam nije osvjedocio, ni po kojem pitanju.
salik79

#99611 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

handžar88 wrote:
salik79 wrote:
handžar88 wrote: Pa to i jest tvoj problem sto mislis da si atomski fizicar a ne znas osnove.. ja mozda i jesam osnovac u tom svijetu al bar to dokle sam stigo sam ispravno naucio.
Naravno, to je i osnova.. kao sto je i poslanik saws trazio od stanovnika Mekke prvo da se ostave sirka.. nema price ni ocemu drugom dok se to ne iskorijeni.
Presmijesan si, kao i Kuduz, Ljakic, Pezic i ostala bradata, kratkopantalonaska bratija (koja bi ocjenjivala ko je pocinio "sirk", ili uveo "bidat", te ga zbog toga obezglavljivao).
Young Erotica

#99612 Re: Sirija vol. 2

Post by Young Erotica »

salik79 wrote: Jesi li pregledao prilog? Prije nego sto pogledas nemam namjeru ulaziti u raspravu.
Pa vec sam procitao o liku sta se moglo na brzinu naci na internetu, jeste zajeban niko to ne spori. Ne znam koja je poenta videa na činjenicu da je bio spreman Kirkuk uzeti na silu,da se ovi nisu razbezali a ne kao sto ti predstavljas.
salik79

#99613 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

handžar88 wrote:
salik79 wrote:@Bobi

Ama, vazda zapocnu istu suplju...Naravno, zna se sta je tema.

A ona slicica je postavljena zbog zeze s upotrebom slova B, umjesto P, od strane Arapa, a istovremeno oslikava intelektualni domet prosjecnog vehabita.
"Oni" neki tako jelde uvijek zapocnu..

Prvo ulijeces s pricom o iraku, da bi ti ja postavio legitimno pitanje koje ima veze sa sirijom
handžar88 wrote:
salik79 wrote:Nego, je l' ko prenio kako su danas "zaigrani" Ameri iz helikoptera u Anbaru pobili 7 civila i 11 ranili? U ovom "sportu" su se uvijek isticali...
A jesil ti jednom makar prenio kad se rusi zaigraju ili kad assadovim ispadne bure iz helikoptera.. nemoj ba bit licemjer nema nista gore od toga.
A t oj naredni post
salik79 wrote:@handzar88

Kao sto sam i pretpostavljao, demagogija lika koji je nakon nepune godine "ulaska u vjeru" kompetentan za ocjenu akide, imana, ilma i svega ostalog vezanog za vjeru drugih insana.
i koji to "oni" uvijek pocinju s tom temom?
A koja je prica bila o Iraku? I sta sam te pitao?
salik79

#99614 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

Young Erotica wrote:
salik79 wrote: Jesi li pregledao prilog? Prije nego sto pogledas nemam namjeru ulaziti u raspravu.
Pa vec sam procitao o liku sta se moglo na brzinu naci na internetu, jeste zajeban niko to ne spori. Ne znam koja je poenta videa na činjenicu da je bio spreman Kirkuk uzeti na silu,da se ovi nisu razbezali a ne kao sto ti predstavljas.
Pregledaj video i vidjet ces sta je poenta, nemoj zakljucivati nesto iz naslova.
muha_sa

#99615 Re: Sirija vol. 2

Post by muha_sa »

šta je ba salik :-)

nema te a ja frišku bozu napravio :-) :D
handžar88

#99616 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:
handžar88 wrote:
salik79 wrote:
Presmijesan si, kao i Kuduz, Ljakic, Pezic i ostala bradata, kratkopantalonaska bratija (koja bi ocjenjivala ko je pocinio "sirk", ili uveo "bidat", te ga zbog toga obezglavljivao).
Bravo neznalice, vrijedjas ljude zbog sunneta kojeg praktikuju.. ti se nastavi kupat u tim rijekama i moru sufijske "mudrosti", tacnije receno gluposti.
salik79

#99617 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

handžar88 wrote:
salik79 wrote:
handžar88 wrote: Naravno, to je i osnova.. kao sto je i poslanik saws trazio od stanovnika Mekke prvo da se ostave sirka.. nema price ni ocemu drugom dok se to ne iskorijeni.
Bravo neznalice, vrijedjas ljude zbog sunneta kojeg praktikuju.. ti se nastavi kupat u tim rijekama i moru sufijske "mudrosti", tacnije receno gluposti.

Istovarim im se na "sunet" koji praktikuju.
salik79

#99618 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

muha_sa wrote:šta je ba salik :-)

nema te a ja frišku bozu napravio :-) :D
Allah razi olsun :thumbup: :kiss:

Opet me ova politika privukla :D

Naletit cu na srk :D
handžar88

#99619 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:
A koja je prica bila o Iraku? I sta sam te pitao?
:lol: :lol: koji si ti folirant, ljudi jel ovo realno. Sta se ba pravis lud..
salik79

#99620 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

handžar88 wrote: :lol: :lol: koji si ti folirant, ljudi jel ovo realno. Sta se ba pravis lud..
Foliranti su oni koje slijedis, samo nisi skont'o. ;-) 8-)
Nadzornik

#99621 Re: Sirija vol. 2

Post by Nadzornik »

Vaseljenski Patrijarh Bartolomej,poglavar tj. prvi medju jednakim u cijelom pravoslavlju,uputio pismo podrske Erdoganu u akciji protiv Kurda.

Greek Orthodox Patriarch sends letter of support to Erdoğan on Afrin

Image

Image
Image

https://www.dailysabah.com/turkey/2018/ ... n-on-afrin
handžar88

#99622 Re: Sirija vol. 2

Post by handžar88 »

salik79 wrote:
handžar88 wrote:
salik79 wrote:[

Istovarim im se na "sunet" koji praktikuju.
:roll: eto u sta covjeku 20 godina u islamu prodje.
salik79

#99623 Re: Sirija vol. 2

Post by salik79 »

handžar88 wrote: :roll: eto u sta covjeka 20 godina u islamu prodje.
Bolje i to nego da sutra osvanem u nekoj siriji, ili iraku, na "Allahovom" putu obezglavljujuci domicilni narod, sa sve "tekbirom" na usnama.
ultrajvosa 1987

#99624 Re: Sirija vol. 2

Post by ultrajvosa 1987 »

Jbt kad Bosnjo mrzi sije .... idite bolan u Dobrun i pobite one cetnike na postrojavnju. Sta cete u Siriji koji k ? Cafiri mu pred vratima ono bi u Siriji da ispravlja krive Drine...
muhafuca

#99625 Re: Sirija vol. 2

Post by muhafuca »

salik79 wrote: Valjda BeKaKa? :lol:

U ovom folu:
Image
:D

Ali, ipak sam misljenja da Dzare u svome ima zadnju! :D
Jok vala kaze se BeKeKe :D

slusaj bolan co'eka na videu sto je savoxx postao

valjda on zna kako se kaa'e

https://www.facebook.com/2bahaa.al.hala ... 784151123/