SDP
- quasar
#9951 Re: SDP
A jbt. pa vi ko djeca uhvatili se sto je Niksic rekao. To je ba politicar. Zajebava vas.
- webby-x
#9952 Re: SDP
Ne zajebaje on nas.quasar wrote:A jbt. pa vi ko djeca uhvatili se sto je Niksic rekao. To je ba politicar. Zajebava vas.
Ja nisam povjerovao da će FBiH biti Zapadna Njemačka.
Što je najgore, do nedavno je FBiH zaista bila Zapadna Njemačka
u odnosu na RS.
Last edited by webby-x on 22/02/2012 19:51, edited 1 time in total.
- Optimus Prime
#9953 Re: SDP
Pa odgovorio sam ti.KatarinaKosaca wrote:
Ja čekam tvoje da je ova vlada bolja od predhodne...I da je nezaposlenost smanjena
![]()
Sama cinjenica da su viskove od PDV-a ( a radi se o milijardama KM, ponavljam MILIJARDAMA) koji su se slili u drzavnu kasu iskoristili za finansiranje luksuza svojih poltrona, umjesto da su ga ulozili u razvoj, i time katastrofalno ugrozili buducnost zemlje, je sasvim dovoljan dokaz da su znatno nesposobniji od platformasa.
-Toleriranje povecanja broja bivsih boraca i invalida za nekoliko desetina hiljada,i to 10 godina nakon zavrsetka rata, sto nas je vec u sumi kostalo vise od jedne milijarde.
Srecnom nova vlast je uspjela smanjiti taj broj za nekih 3200, i proces ide dalje.
-Uporedi povecanja broja zaposlenih u javnom sektoru u doba bivse vlasti i onog sto se desavalo ove godine.
-Uzmi u obzir raznorazne privatizacijske malverzacije i neuspjesne privatizacije, i onda mi daj primjere sta su to platformasi neuspjesno privatizirali ili u bescjenje prodali.
-Kakvo je stanje bilo u razvojnoj banci i sta se radilo sa tim parama za vrijeme bivse vlasti, a kako je danas.
-Tromost u izgradnji autocesta, sto se ocito promijenilo.
-Nezainteresiranost bivse vlasti za istrazivanja naftnih nalazista.
-Nezainteresiranst bivse vlasti za stavljanje drzavnih firmi sa prostora bivse HZHB pod ingerencije FBiH-a.
itd. Mogao bih do sutra ovako ali nema smisla posto se poenta nazire
Sad cekam tvoje argumente
- webby-x
#9954 Re: SDP
Ne razumijem. Te milijarde je potrošila SDA,Optimus Prime wrote:Sama cinjenica da su viskove od PDV-a ( a radi se o milijardama KM, ponavljam MILIJARDAMA) koji su se slili u drzavnu kasu iskoristili za finansiranje luksuza svojih poltrona, umjesto da su ga ulozili u razvoj, i time katastrofalno ugrozili buducnost zemlje, je sasvim dovoljan dokaz da su znatno nesposobniji od platformasa.
koja je glavni partner u "platformi".
Koliko je budžet manji? Što se dobilo?Optimus Prime wrote:Srecnom nova vlast je uspjela smanjiti taj broj za nekih 3200, i proces ide dalje.
Uzelo se malo invalidima (lažnim i pravim), a dalo vjerskim zajednicama.
Jak pomak.
Možeš li dati te podatke?Optimus Prime wrote:Uporedi povecanja broja zaposlenih u javnom sektoru u doba bivse vlasti i onog sto se desavalo ove godine.
Usporedit ćemo 4 prošle godine i na kraju ovog mandata.
Pa tek su sjeli, polako. Ide brzo prodaja onoga što je ostalo, najvrjednije.Optimus Prime wrote:Uzmi u obzir raznorazne privatizacijske malverzacije i neuspjesne privatizacije, i onda mi daj primjere sta su to platformasi neuspjesno privatizirali ili u bescjenje prodali.
Doduše, ja sam za privatizaciju, pa kada bi SDP prodao ovo što je ostalo to bi bio plus
samo kada bi novac iskoristili za autoput.
Smiješno, pa o tome se priča godinama i SDP je na gotovo tu došao.Optimus Prime wrote:Nezainteresiranost bivse vlasti za istrazivanja naftnih nalazista.
Inače, BiH nema još nikakve koristi od toga. Nikakve.
Pa i nije baš.Optimus Prime wrote:Tromost u izgradnji autocesta, sto se ocito promijenilo.
Vidjet ćemo koliko će kilometara izgraditi do kraja mandata.
Tvrtke su uvijek bile pod ingerencijom Vlade FBiH.Optimus Prime wrote:Nezainteresiranst bivse vlasti za stavljanje drzavnih firmi sa prostora bivse HZHB pod ingerencije FBiH-a.
To što sada direktore imenuje HSP i Lijanović, a ne HDZ nije baš neki plus.
Tanko ti je ovo.Optimus Prime wrote:Mogao bih do sutra ovako ali nema smisla posto se poenta nazire
- Optimus Prime
#9955 Re: SDP
Ma dasta, SDP je izmislila nepotizam.webby-x wrote:Ovdje smo saznali da zapošljavanje svoga brata ili ocanovi.dan.nova.nafaka wrote:nepotizam još izraženiji
na odgovorne visokoplaćene funkcije nije nepotizam.
SDA, SBiH i HDZ ne znaju sta je to.
Samo se pitam po kojoj osnovi su ubacili nekoliko desetina hiljada ljudi u javni sektor. Valjda zbog njihovih kvalifikacija.
Gdje ono radi kcerka "velikog vodje" HDZ-a? Siguran sam da je na osnovu svojih kvalifikacija zasluzila platu od 4000 KM u razvojnoj banci?
- novi.dan.nova.nafaka
#9956 Re: SDP
Nikad se nisu, do dolaska SDP-a na vlast, u EP-u nisu mjerila krvna zrnca stotina rukovodilaca. Koliko sam saznao, jako slična situacija je u BHT-u, Energoinvestu...Optimus Prime wrote:Ma dasta, SDP je izmislila nepotizam.webby-x wrote:Ovdje smo saznali da zapošljavanje svoga brata ili ocanovi.dan.nova.nafaka wrote:nepotizam još izraženiji
Samo se pitam po kojoj osnovi su ubacili nekoliko desetina hiljada ljudi u javni sektor. Valjda zbog njihovih kvalifikacija.
Gdje ono radi kcerka "velikog vodje" HDZ-a? Siguran sam da je na osnovu svojih kvalifikacija zasluzila platu od 4000 KM u razvojnoj banci?
- webby-x
#9957 Re: SDP
Nije, samo ga je dovela do novih visina.Optimus Prime wrote:Ma dasta, SDP je izmislila nepotizam.
Brat, otac, kuma ... sve na visokim pozicijama i imenovani bez srama.
Ja ti i govorim da nema velike razlike, a vidim i ti se slažeš.
Pa i SDP-ovi ljudi su tu, pogotovo po Sarajevu.Optimus Prime wrote:Samo se pitam po kojoj osnovi su ubacili nekoliko desetina hiljada ljudi u javni sektor. Valjda zbog njihovih kvalifikacija.
Vjerojatno na osnovu istih kvalifikacija prema kojima je MašićOptimus Prime wrote:Gdje ono radi kcerka "velikog vodje" HDZ-a? Siguran sam da je na osnovu svojih kvalifikacija zasluzila platu od 4000 KM u razvojnoj banci?
ministar, a Nikšić premijer. Ova ženska je barem završila ekonomiju u
Austriji koliko znam.
-
detroit-mercy
#9958 Re: SDP
Ovo si ukrao iz Engleskog jezikakomeba wrote:Ne raspravljajte uzalud sa Katarinom...uzdiće vas na svoj nivo i dotući na empiriju.
-
detroit-mercy
#9959 Re: SDP
E jest' ti hargument, nesto kao sta fali da ubijamo i ovi prije nas su to radiliOptimus Prime wrote:Ma dasta, SDP je izmislila nepotizam.webby-x wrote:Ovdje smo saznali da zapošljavanje svoga brata ili ocanovi.dan.nova.nafaka wrote:nepotizam još izraženiji
Pa valjda bi trebali da se razlikuju od prethodnih.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#9960 Re: SDP
Pa, evo pročita sve što smo napisali iznad. Mada, ja to tebi i nisam imala namjeru ozbiljno elaborirati, jer si jednostavno predaleko i vidi se da ne živiš ovdje, ne plaćaš poreze, samo znaš posredno sitauciju.Optimus Prime wrote:Sad cekam tvoje argumente
Za Razvojnu banku se uskoro očekuje da se smijeni Džaferović i stavi SDP čovjek i KC da se smijeni Gavrankapetanović i stavi Damir Aganović, SDP-ovac. Eto, to je još preostalo, već kad ti spomenu Razvojnu banku.
Inače od svega pobrojanog ništa nije tačno što si napisao, a najveća je provala, odvala da se povećao broj zaposelnih. Ja znam da je to predizborno obećanje, ali, kojim slučajem nikada Dragom Vođi nisam vjerovala. Možda za to i odem na prisilni rad, nikad se ne zna
- madner
#9961 Re: SDP
Nametnutawebby-x wrote:Kao prvo, uspostavljena je po zakonu, a nije nametnuta.Optimus Prime wrote:Ja jos cekam tvoje argumente zbog cega mislis da je bivsa vlada "bolja" od ove platformaske.
Što se tiče ekonomske politike, obe su približno isto loše,
čak je ova još više jer na sve namete uvodi još veće.
Nezaposlenost je veća, ekonomska situacija gora, međuetnički
odnosi najgori od rata, snalaženje u prirodnoj nepogodi stravično.
Što je dobro u ovoj Vladi, bilo bi bolje pitanje.
Inače, malo je glupo ovu vlast zvati "platformaška" kada još
ništa iz platforme nisu ostvarili.
Namecanje ide pod plus.
Ekonomska politika nije ni slicna, ove ide tebi kao minus zbog trolanja.
Medjuetnicki odnosi su bili toliko sjajni u posljeratnom periodu da je drzava naprosto cvjetala. I ovo ide pod plus.
Dakle imamo dva plusa.
- Optimus Prime
#9962 Re: SDP
Znaci nije istina da su SDA, SBiH i HDZ-ovi za samo par godina svoje vladavine u nepovrat spiskali nekoliko milijardi KM koje je drzava uzela na PDV-u, i time generirali uzrok svih problema, koje sada SDP za vrijeme najgore recesije u Evropi mora da rijesava?KatarinaKosaca wrote:Pa, evo pročita sve što smo napisali iznad. Mada, ja to tebi i nisam imala namjeru ozbiljno elaborirati, jer si jednostavno predaleko i vidi se da ne živiš ovdje, ne plaćaš poreze, samo znaš posredno sitauciju.Optimus Prime wrote:Sad cekam tvoje argumente
Za Razvojnu banku se uskoro očekuje da se smijeni Džaferović i stavi SDP čovjek i KC da se smijeni Gavrankapetanović i stavi Damir Aganović, SDP-ovac. Eto, to je još preostalo, već kad ti spomenu Razvojnu banku.
Inače od svega pobrojanog ništa nije tačno što si napisao, a najveća je provala, odvala da se povećao broj zaposelnih. Ja znam da je to predizborno obećanje, ali, kojim slučajem nikada Dragom Vođi nisam vjerovala. Možda za to i odem na prisilni rad, nikad se ne zna
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9963 Re: SDP
katarina, hocel to?KatarinaKosaca wrote:Jednako kako ti koja nisi glasala za SDA ili SBIH o njima pišeš. Ili o Fahri. Vladajuća su stranka, dio su političke scene i sasvim je legitimno da i nelgasači o njima pričajuplain vanilla wrote:moze li mi neko objasniti zasto se ljudi koji ne glasaju za SDP, ne vole SDP i nisu clanovi SDP-a brinu toliko o SDP-u?![]()
ipak su ovo unutarnje stvari strankeJer i neglasači plaćaju poreze za tvoju info
![]()
Nego, tvoje je pitanje jako logično, jer SDP zaista i smatra da vlada samo za svoje simpatizere , a ne za sve građane. Tu je za plakanje. Naravno, ove druge nisu radi toga oslobodili nameta
ovo sto se danas desilo je pitanje unutarnjih odnosa stranke, ne placas ti nekome da bude u GO
a ti ionako dobijas placu s budzeta, dakle
- Optimus Prime
#9964 Re: SDP
A ni toleriranje ( forsiranje) naglog povecanja broja branitelja i invalida 10 godina poslije rata takodjer nije istina?
Podsjecam te da se radi o desetinama hiljada ljudi koji su nas kostali jedno 100 km autoputa, za samo par godina.
Radi li razvojna banka danas transparentnije? Niam nesto upucen, je su li dijelili tajkunima beskamatne kredite za izgradnju poslovnih objekata od kako se Zlaja pita u Federaciji?
Podsjecam te da se radi o desetinama hiljada ljudi koji su nas kostali jedno 100 km autoputa, za samo par godina.
Radi li razvojna banka danas transparentnije? Niam nesto upucen, je su li dijelili tajkunima beskamatne kredite za izgradnju poslovnih objekata od kako se Zlaja pita u Federaciji?
Last edited by Optimus Prime on 22/02/2012 20:31, edited 1 time in total.
- plain vanilla
#9965 Re: SDP
hvala Brko, to me zanimaloRidjobrki wrote:plain vanilla wrote:smijenjen je iz nekog razloga..iz kojeg, ne znam, jer ja nisam u aktivan clan SDP-a, pa ne bih znala
Samo nagađam ali možda je ljudima u KO SDP USK dosadilo da samo klimaju glavom na Hamdine riječi, da se ni za šta ne pitaju, da nijedno zaposlenje ne može proći dok ga Hamdo ne aminuje, da im psuje mater i gađa pepeljarama na sastancima te im povremeno poruči da mu samo mogu popušiti kurac i da je on Bog tamo.
Samo nagađam, velim, a ko će ga znati...
-
popajic
#9966 Re: SDP
Optimus Prime wrote:Pa odgovorio sam ti.KatarinaKosaca wrote:
Ja čekam tvoje da je ova vlada bolja od predhodne...I da je nezaposlenost smanjena
![]()
Sama cinjenica da su viskove od PDV-a ( a radi se o milijardama KM, ponavljam MILIJARDAMA) koji su se slili u drzavnu kasu iskoristili za finansiranje luksuza svojih poltrona, umjesto da su ga ulozili u razvoj, i time katastrofalno ugrozili buducnost zemlje, je sasvim dovoljan dokaz da su znatno nesposobniji od platformasa.
-Toleriranje povecanja broja bivsih boraca i invalida za nekoliko desetina hiljada,i to 10 godina nakon zavrsetka rata, sto nas je vec u sumi kostalo vise od jedne milijarde.
Srecnom nova vlast je uspjela smanjiti taj broj za nekih 3200, i proces ide dalje.
-Uporedi povecanja broja zaposlenih u javnom sektoru u doba bivse vlasti i onog sto se desavalo ove godine.
-Uzmi u obzir raznorazne privatizacijske malverzacije i neuspjesne privatizacije, i onda mi daj primjere sta su to platformasi neuspjesno privatizirali ili u bescjenje prodali.
-Kakvo je stanje bilo u razvojnoj banci i sta se radilo sa tim parama za vrijeme bivse vlasti, a kako je danas.
-Tromost u izgradnji autocesta, sto se ocito promijenilo.
-Nezainteresiranost bivse vlasti za istrazivanja naftnih nalazista.
-Nezainteresiranst bivse vlasti za stavljanje drzavnih firmi sa prostora bivse HZHB pod ingerencije FBiH-a.
itd. Mogao bih do sutra ovako ali nema smisla posto se poenta nazire
Sad cekam tvoje argumente
-
popajic
#9967 Re: SDP
Prve sekunde nakon "istorijske vijesti " sam znao da da ce poceti zalopojke za Hamdijom...coek idol bio , zakletva , zakon...ovim je SDP sebi definitivno utabao put u dzehenem iliti pakaoAlfons Kauders wrote:I tako Hamdija odjednom svima valja.Chmoljo wrote:
Kao i Suljagic prije njega...
I Nijaz prije njega...
- novi.dan.nova.nafaka
#9968 Re: SDP
Po meni autoput nije ni blizu liste prioriteta, naročito ne ako je preduslov prodaja i ono malo ekstra profitabilnih kompanija koje imamo. Kad će ti se autoput isplatiti, za 30 godina ? A radit ga samo zato da stoka sitnog zuba može izaći i svoje dotrajale šklopocije turirati, dok je ostala infrastruktura cesta u banani je idoitizam.webby-x wrote:Pa tek su sjeli, polako. Ide brzo prodaja onoga što je ostalo, najvrjednije.
Doduše, ja sam za privatizaciju, pa kada bi SDP prodao ovo što je ostalo to bi bio plus samo kada bi novac iskoristili za autoput.
- quasar
#9969 Re: SDP
Diskreditujes sam sebe nepoznavanjem vrijednosti autoputa kao infrastrukture i svega sto donosi.novi.dan.nova.nafaka wrote:Po meni autoput nije ni blizu liste prioriteta, naročito ne ako je preduslov prodaja i ono malo ekstra profitabilnih kompanija koje imamo. Kad će ti se autoput isplatiti, za 30 godina ? A radit ga samo zato da stoka sitnog zuba može izaći i svoje dotrajale šklopocije turirati, dok je ostala infrastruktura cesta u banani je idoitizam.webby-x wrote:Pa tek su sjeli, polako. Ide brzo prodaja onoga što je ostalo, najvrjednije.
Doduše, ja sam za privatizaciju, pa kada bi SDP prodao ovo što je ostalo to bi bio plus samo kada bi novac iskoristili za autoput.
Prihod koji ce dosnositi autoput od cca. 100 km duzine bice oko 10-20 miliona godisnje.
Toliko do sada nisu uplatili ni Bosnalijek ni Šipad ni Hidrogradnja, ni FDS, ni Sarjevo Osiguranje ukupno.
- KatarinaKosaca
#9970 Re: SDP
Ovo je notorna lažplain vanilla wrote:katarina, hocel to?
ovo sto se danas desilo je pitanje unutarnjih odnosa stranke, ne placas ti nekome da bude u GO
- novi.dan.nova.nafaka
#9971 Re: SDP
Ja, dobro i ? Sad treba prodati firmu čiji je profit 150 miliona godišnje, i drugu koja ima isti potencijal da bi se svima nama priuštio tako skupi luksuz ? Ili zavaliti se u milijarde kredita čije rate će otplaćivati naši unuci...quasar wrote:Diskreditujes sam sebe nepoznavanjem vrijednosti autoputa kao infrastrukture i svega sto donosi.novi.dan.nova.nafaka wrote:Po meni autoput nije ni blizu liste prioriteta, naročito ne ako je preduslov prodaja i ono malo ekstra profitabilnih kompanija koje imamo. Kad će ti se autoput isplatiti, za 30 godina ? A radit ga samo zato da stoka sitnog zuba može izaći i svoje dotrajale šklopocije turirati, dok je ostala infrastruktura cesta u banani je idoitizam.webby-x wrote:Pa tek su sjeli, polako. Ide brzo prodaja onoga što je ostalo, najvrjednije.
Prihod koji ce dosnositi autoput od cca. 100 km duzine bice oko 10-20 miliona godisnje.
Toliko do sada nisu uplatili ni Bosnalijek ni Šipad ni Hidrogradnja, ni FDS, ni Sarjevo Osiguranje ukupno.
- plain vanilla
#9972 Re: SDP
tako si tvrdila nedavno...ne kopala ja po arhivuKatarinaKosaca wrote:Ovo je notorna lažplain vanilla wrote:katarina, hocel to?
ali nebitno, lijepo da se zanimate
javit cu vam kad budu izbori za mjesni odbor SDP-a u mojoj mjesnoj zajednici, pa dodjite
- KatarinaKosaca
#9973 Re: SDP
Za Razvojnu banku sam ti objasnila, da je sljedeća na redu zajedno sa Kliničkim centrom. Već se znaju imena esdepeovskih nasljednika. Da je Razvojna banka bila prćija SDA_HDZ, jeste i to sam ovdje često pisala. Da će sad biti nešto drugo, neće, nego jednako i gore. Samo će Fahru Radončića za kredit zamijeniti Selver Oruč, drastična razlikaOptimus Prime wrote:A ni toleriranje ( forsiranje) naglog povecanja broja branitelja i invalida 10 godina poslije rata takodjer nije istina?
Optimuse, zaista se vidi sa nisi ovdje i puno info ti nedostaje, tako da je teško sa tobom diskutirati...
- quasar
#9974 Re: SDP
Koju firmu od 150 milja? Mislis Telekom?novi.dan.nova.nafaka wrote: Ja, dobro i ? Sad treba prodati firmu čiji je profit 150 miliona godišnje, i drugu koja ima isti potencijal da bi se svima nama priuštio tako skupi luksuz ? Ili zavaliti se u milijarde kredita čije rate će otplaćivati naši unuci...
nece telekom ici na dobos prije nego ispuse recesija. Tu ti je milijarda razlike na cijeni i niko nije mahnit.
Ove firme gdje direktori i stranke gazduju kao da je njihova prcija, treba hitno prodati jer nikakvog haira drzava nema tu.
- KatarinaKosaca
#9975 Re: SDP
Ili prokopaj po arhivu ili nemoj lagati. Sto puta sam napisala čime se bavim i daleko je od budžeta. Dakle, nije lijepo lagiti.plain vanilla wrote:tako si tvrdila nedavno...ne kopala ja po arhivu
ali nebitno, lijepo da se zanimate
javit cu vam kad budu izbori za mjesni odbor SDP-a u mojoj mjesnoj zajednici, pa dodjite