Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zippoo87

#9951 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

ja sam sada trazio refund za nesto sto sam narucio sa banggooda,nakon 2 mjeseca nije doslo
rekao sam ako dodje da cu platiti ponovo,mada mi je previse 2 mjeseca a nema ni TNa
r_faruk

#9952 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by r_faruk »

nadžak wrote:
r_faruk wrote:ja sam ostavio pozitivan dojam za ovaj artikal sto sam kupio prvi put jer je stvarno brzo stigao. medjutim za drugu narudzbu se zeznem i ostavim pozitivan dojam, a paket nije jos stigao... s obzirom da je isti artikal u pitanju, mislio sam da ostavljam dojam za onu narudzbu koja je stigla (zaboravio da sam to vec uradio), inace ovo je prvi put da mi nesto nije stiglo... s tim da sam do sada narucio svega 25-30 artikala...
Kad si naručio? Kasne pošiljke svima pa sačekaj još ako nije baš previše. MA nek si ostavio i taj dojam, riješićeš stvar direktno sa prodavcom ionako. Još će lakše bit kad mu kažeš da si ostavio pozitivan dojam i da hoćeš da sa njim riješiš problem bez uplitanja ebaya i paypala. Baš ako ne bude išlo onda uključi i njih.

nrucio 1. februara
iSwagga

#9953 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by iSwagga »

Capsicum wrote:
The BEN10 wrote:Nisam ništa naručivao neko vrijeme, jel to opet zastoj!? Jel samo u pitanju ebay ili i gearbest i njemu slične stranice?
I Gearbest isti problem. Ako preko njih narucujes obavezno trazi da ti salju preko PostNL i uzmi tracking number, a ako ti nije skupo, uzmi i ono osiguranje...
U posljednje vrijeme sam nekoliko stvari narucio preko GearBest-a i sve uredno dolazilo i to bez PostNL, tracking broja i osiguranja.
Saka

#9954 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Saka »

Boateng wrote:Preko koje stranice naručiti Xiaomi Piston 3 slušalice, a da ne dobijem kopiju i da me ne oderu sa dostavom?
Ne uzimaj te vec ove: http://m.gearbest.com/earbud-headphones/pp_261864.html

Imam i Piston 2 i 3 i ove nove hybrid i one su daleko najbolje.
Capsicum

#9955 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Capsicum »

iSwagga wrote:
Capsicum wrote:
The BEN10 wrote:Nisam ništa naručivao neko vrijeme, jel to opet zastoj!? Jel samo u pitanju ebay ili i gearbest i njemu slične stranice?
I Gearbest isti problem. Ako preko njih narucujes obavezno trazi da ti salju preko PostNL i uzmi tracking number, a ako ti nije skupo, uzmi i ono osiguranje...
U posljednje vrijeme sam nekoliko stvari narucio preko GearBest-a i sve uredno dolazilo i to bez PostNL, tracking broja i osiguranja.
Drago mi je zbog tebe. I meni je stigla jedna pošiljka od njih, ali zato 2 nisu. Problem postoji. Nekog pogađa više, nekog manje. Stvar je u tome da našu poštu boli neka stvar zbog toga.
channel10

#9956 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

Do koliko dana se moze traziti full refund na paypalu? Narucio sam nesto sa gearbesta 16.02. i poslali su 18.02.. Evo jos uvijek nije stiglo.
quarterback

#9957 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

channel10 wrote:Do koliko dana se moze traziti full refund na paypalu? Narucio sam nesto sa gearbesta 16.02. i poslali su 18.02.. Evo jos uvijek nije stiglo.

If there’s an issue with an item you’ve ordered online, you have 180 days to open a dispute from the date the payment was made

i normalno je prilicno da nije stiglo... 45 dana je jos uvijek sasvim OK
channel10

#9958 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

quarterback wrote:
channel10 wrote:Do koliko dana se moze traziti full refund na paypalu? Narucio sam nesto sa gearbesta 16.02. i poslali su 18.02.. Evo jos uvijek nije stiglo.

If there’s an issue with an item you’ve ordered online, you have 180 days to open a dispute from the date the payment was made

Hvala :thumbup:

Znaci nemam brige. Imam fore jos koji mjesec pa kad dodje :)
quarterback

#9959 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

channel10 wrote:
quarterback wrote:

Hvala :thumbup:

Znaci nemam brige. Imam fore jos koji mjesec pa kad dodje :)
ma nemas drug, PP je produzio period za zalbe, sacekaj jos malo, i ja cekam :-)
quarterback

#9960 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

KvaziExpert wrote:stigla danas četiri itema, jedan od prije mjesec dana, a jedan od 31.3. :P
zvala me i teta iz pošte u drugom kraju BiH, dobili moju pošiljku (mjesto se isto zove kao moje), kaže nisu gledali poštanski broj i poslali njima. I to ću dobiti za par dana.
eto dobre vijesti :D :thumbup:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#9961 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Bobi »

Ja vec odavno nista bez TN ne naručujem...GB mi je OK, čak uslikaju pošiljku prije slanja :D, PostNL i lagano...15 do 20 dana dodje :D.
quarterback

#9962 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

Bobi wrote:Ja vec odavno nista bez TN ne naručujem...GB mi je OK, čak uslikaju pošiljku prije slanja :D, PostNL i lagano...15 do 20 dana dodje :D.
ti si moderator pa se ne smiju zezati :D
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#9963 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

Kako ono ide ako nećeš da platiš carinu?
Šta se dešava sa artiklom, jel vračaju prodavcu ili ???
zippoo87

#9964 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

zippoo87 wrote:ja sam sada trazio refund za nesto sto sam narucio sa banggooda,nakon 2 mjeseca nije doslo
rekao sam ako dodje da cu platiti ponovo,mada mi je previse 2 mjeseca a nema ni TNa
zatrazim ja refund od ovog prodavaca jer mi artikal nije dosao skoro 2 mjeseca i ljudi mi vrate novac,kad taj isti dan dodje paket :D
danas sam preko paypala uplatio ponovo taj iznos ,7 eura,jer nije mi nista bilo hitno a i fer je ,dobio sam artikal kako god
CooK

#9965 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by CooK »

Bas dodjoh ovdje da vidim imaju li drugi ljudi problema sa duzinom dostave paketa iz Kine zato sto mi u zadnjih mjesec dana skoro nista ne dolazi. Vecina je poslana Singpostom sa kojim prije nisam imao problema ali u zadnje vrijeme je strasno usporilo. Kupujem od pouzdanih sellera od kojih sam i prije kupovao i nije pitanje da li su oni poslali robu ili ne. Cak sam ispao budala napadajuci Singpost na forumima sirom svijeta vjerujuci da je do njih ali me svi drugi ljudi sirom europe uvjeravaju da njima sve redovno stize. Cak imam dva gastarbajtera u Njemackoj i Svicarskoj i oni govore da uredno sve dolazi u roku. Vecina posiljki su mi sa tracking brojem i nakon sto na Singpost stranici izbaci "despatched to overseas" roba bi stizala u BiH za maksimalno 10 dana a sada imam nekoliko posiljki koje su despatched to overseas prije vise od 20 dana i idalje se ne pojavljuju na posta.ba tracking sistemu. Ne znam sta ovi nasi u posti/carini rade ili ne rade ali sta god da je nije dobro. Ne znam sta bih mogao uraditi osim sto sam javio sellerima da paketi ne stizu i oni su "submited inquiry" Singpostu da pokrene istragu za ove pakete? Moze li se kako poslati neka inspekcija ovim nasim u posti/carini?
nadžak

#9966 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

CooK wrote:Bas dodjoh ovdje da vidim imaju li drugi ljudi problema sa duzinom dostave paketa iz Kine zato sto mi u zadnjih mjesec dana skoro nista ne dolazi. Vecina je poslana Singpostom sa kojim prije nisam imao problema ali u zadnje vrijeme je strasno usporilo. Kupujem od pouzdanih sellera od kojih sam i prije kupovao i nije pitanje da li su oni poslali robu ili ne. Cak sam ispao budala napadajuci Singpost na forumima sirom svijeta vjerujuci da je do njih ali me svi drugi ljudi sirom europe uvjeravaju da njima sve redovno stize. Cak imam dva gastarbajtera u Njemackoj i Svicarskoj i oni govore da uredno sve dolazi u roku. Vecina posiljki su mi sa tracking brojem i nakon sto na Singpost stranici izbaci "despatched to overseas" roba bi stizala u BiH za maksimalno 10 dana a sada imam nekoliko posiljki koje su despatched to overseas prije vise od 20 dana i idalje se ne pojavljuju na posta.ba tracking sistemu. Ne znam sta ovi nasi u posti/carini rade ili ne rade ali sta god da je nije dobro. Ne znam sta bih mogao uraditi osim sto sam javio sellerima da paketi ne stizu i oni su "submited inquiry" Singpostu da pokrene istragu za ove pakete? Moze li se kako poslati neka inspekcija ovim nasim u posti/carini?
Kod nas stvarno ne možeš bit više pametan do koga je. Naravno, i kod mene kasne pošiljke ali evo imam pošiljku iz Bugarske koja je stigla jako brzo.
Pogledajte na tracking broju pa ćete vidjet. Ne znam šta je sa ostalim. Imam osjećaj da je glavnina problema u tome da pošiljke stvarno ne dolaze do naše države uopšte, odnosno dolaze sa velikim kašnjenjem.

RI215538247BG
CooK

#9967 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by CooK »

nadžak wrote:
CooK wrote:Bas dodjoh ovdje da vidim imaju li drugi ljudi problema sa duzinom dostave paketa iz Kine zato sto mi u zadnjih mjesec dana skoro nista ne dolazi. Vecina je poslana Singpostom sa kojim prije nisam imao problema ali u zadnje vrijeme je strasno usporilo. Kupujem od pouzdanih sellera od kojih sam i prije kupovao i nije pitanje da li su oni poslali robu ili ne. Cak sam ispao budala napadajuci Singpost na forumima sirom svijeta vjerujuci da je do njih ali me svi drugi ljudi sirom europe uvjeravaju da njima sve redovno stize. Cak imam dva gastarbajtera u Njemackoj i Svicarskoj i oni govore da uredno sve dolazi u roku. Vecina posiljki su mi sa tracking brojem i nakon sto na Singpost stranici izbaci "despatched to overseas" roba bi stizala u BiH za maksimalno 10 dana a sada imam nekoliko posiljki koje su despatched to overseas prije vise od 20 dana i idalje se ne pojavljuju na posta.ba tracking sistemu. Ne znam sta ovi nasi u posti/carini rade ili ne rade ali sta god da je nije dobro. Ne znam sta bih mogao uraditi osim sto sam javio sellerima da paketi ne stizu i oni su "submited inquiry" Singpostu da pokrene istragu za ove pakete? Moze li se kako poslati neka inspekcija ovim nasim u posti/carini?
Kod nas stvarno ne možeš bit više pametan do koga je. Naravno, i kod mene kasne pošiljke ali evo imam pošiljku iz Bugarske koja je stigla jako brzo.
Pogledajte na tracking broju pa ćete vidjet. Ne znam šta je sa ostalim. Imam osjećaj da je glavnina problema u tome da pošiljke stvarno ne dolaze do naše države uopšte, odnosno dolaze sa velikim kašnjenjem.

RI215538247BG
A kako su onda do prije nekoliko mjeseci sve posiljke dolazile i bez kasnjenja a u zadnje vrijeme ne dolaze ili dolaze sa velikim kasnjenjem? Da je do Singposta i drugih posta koje salju robu iz Kine onda bi i u drugim drzavama europe usporila dostava. I ja sam mislio da je do toga nakon sto se desio onaj napad na aerodromu u Belgiji pa kontam usporila je dostava za cijelu evropu pa je usporila dostava i za BiH posto avioni iz Kine prvo slijecu u neku od evropskih drzava(najcesce Njemacku) pa tek onda roba ide iz te drzave u BiH. Medjutim dostava za ostale europske zemlje nije usporila i u to se mozes uvjeriti obilazeci raznorazne forume, sto sam ja i uradio, jedino je dostava za BiH usporila iako nema nikakvog logicnog objasnjenja za to.
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#9968 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

Nexus2 wrote:Kako ono ide ako nećeš da platiš carinu?
Šta se dešava sa artiklom, jel vračaju prodavcu ili ???
?
nadžak

#9969 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

CooK wrote:
nadžak wrote:

RI215538247BG
A kako su onda do prije nekoliko mjeseci sve posiljke dolazile i bez kasnjenja a u zadnje vrijeme ne dolaze ili dolaze sa velikim kasnjenjem? Da je do Singposta i drugih posta koje salju robu iz Kine onda bi i u drugim drzavama europe usporila dostava. I ja sam mislio da je do toga nakon sto se desio onaj napad na aerodromu u Belgiji pa kontam usporila je dostava za cijelu evropu pa je usporila dostava i za BiH posto avioni iz Kine prvo slijecu u neku od evropskih drzava(najcesce Njemacku) pa tek onda roba ide iz te drzave u BiH. Medjutim dostava za ostale europske zemlje nije usporila i u to se mozes uvjeriti obilazeci raznorazne forume, sto sam ja i uradio, jedino je dostava za BiH usporila iako nema nikakvog logicnog objasnjenja za to.
Ne znam druže, ako saznam javim ti. :D I mene strašno zanima jer sam jedan od onih koji je pogođen kašnjenjem pošiljki.
CooK

#9970 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by CooK »

.
Last edited by CooK on 08/04/2016 21:34, edited 1 time in total.
CooK

#9971 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by CooK »

.
Last edited by CooK on 08/04/2016 21:37, edited 2 times in total.
CooK

#9972 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by CooK »

nadžak wrote:
CooK wrote:A kako su onda do prije nekoliko mjeseci sve posiljke dolazile i bez kasnjenja a u zadnje vrijeme ne dolaze ili dolaze sa velikim kasnjenjem? Da je do Singposta i drugih posta koje salju robu iz Kine onda bi i u drugim drzavama europe usporila dostava. I ja sam mislio da je do toga nakon sto se desio onaj napad na aerodromu u Belgiji pa kontam usporila je dostava za cijelu evropu pa je usporila dostava i za BiH posto avioni iz Kine prvo slijecu u neku od evropskih drzava(najcesce Njemacku) pa tek onda roba ide iz te drzave u BiH. Medjutim dostava za ostale europske zemlje nije usporila i u to se mozes uvjeriti obilazeci raznorazne forume, sto sam ja i uradio, jedino je dostava za BiH usporila iako nema nikakvog logicnog objasnjenja za to.
Ne znam druže, ako saznam javim ti. :D I mene strašno zanima jer sam jedan od onih koji je pogođen kašnjenjem pošiljki.
Od koje poste ti najvise kasne posiljke tj. imas li koju od Singposta? Interesuje me jer najvise njihovih cekam. Hvala.
nadžak

#9973 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

CooK wrote:
nadžak wrote:
CooK wrote:A kako su onda do prije nekoliko mjeseci sve posiljke dolazile i bez kasnjenja a u zadnje vrijeme ne dolaze ili dolaze sa velikim kasnjenjem? Da je do Singposta i drugih posta koje salju robu iz Kine onda bi i u drugim drzavama europe usporila dostava. I ja sam mislio da je do toga nakon sto se desio onaj napad na aerodromu u Belgiji pa kontam usporila je dostava za cijelu evropu pa je usporila dostava i za BiH posto avioni iz Kine prvo slijecu u neku od evropskih drzava(najcesce Njemacku) pa tek onda roba ide iz te drzave u BiH. Medjutim dostava za ostale europske zemlje nije usporila i u to se mozes uvjeriti obilazeci raznorazne forume, sto sam ja i uradio, jedino je dostava za BiH usporila iako nema nikakvog logicnog objasnjenja za to.
Od koje poste ti najvise kasne posiljke tj. imas li koju od Singposta? Interesuje me jer najvise njihovih cekam. Hvala.
Imam najmanje jednu takvu i nema je blizu 2 mjeseca. Možda koja još od ovih iz KIne bude poslata preko SG post. Hong Kong mi dolazi OK.
15-tak dana i eto je. China post, economy shipment, znači ona najsporija varijanta mi došla za manje od mjesec.
Mustang1

#9974 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Mustang1 »

Ja se javio neki dan ovom sto sam narucio 27. februara od njega i jos nije doslo. Kaze da sacekam jos 8 dana :D
nadžak

#9975 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Mustang1 wrote:Ja se javio neki dan ovom sto sam narucio 27. februara od njega i jos nije doslo. Kaze da sacekam jos 8 dana :D
Vidovit neki čojek :D
Post Reply