Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bhf ovako ja predpostavljam da ce biti , do Lowata je da izabere mada mi se sviđa ideja sa Gomezom u špicu ali samo ako iza njega stoji Gotze na 10ci ili ako igraju sa tri veznjaka.
Kako god nadati se da ce nekim cudom Podolski ostat kuci i da ce Khedira i Ozil povrjediti krizne ligamente koljena ili slomiti nogu na pripremama.
Drugi najbolji njemacki veznjak ove sezone mora igrati ili u najmanju ruku biti na klupi . (Weigl)
Sto se tiče krila hijerarhija po kvalitetu je : Reus, Muller , Draxler,Sane ,Sirle i ne treba niko vise.
Postoji varijanta vezni red kompletan bes defanzivnog veznog, kao protiv Italije. Tu je Ozil odigrao poziciju "sestice" i kako sam kaze OK mu je sasvim bilo, vise je ucestvovao u igri, nego kad je na 10-ki, imao vise kontakata s loptom, tako da nije nemoguce da u nekim utakmicama vezni red upravo bude:
Kroos - Ozil
Reus - Goetze - Muller
Gomez
Ovo zastrasujuce djeluje, ali protiv jacih ekipa, s jakom kontrom, tesko bi islo. Za grupne faze sasvim OK, s tim sto protiv Poljaka se ne bih kockao, imaju jako dobro tranziciju.
BHF_Manijak wrote:Postoji varijanta vezni red kompletan bes defanzivnog veznog, kao protiv Italije. Tu je Ozil odigrao poziciju "sestice" i kako sam kaze OK mu je sasvim bilo, vise je ucestvovao u igri, nego kad je na 10-ki, imao vise kontakata s loptom, tako da nije nemoguce da u nekim utakmicama vezni red upravo bude:
Kroos - Ozil
Reus - Goetze - Muller
Gomez
Ovo zastrasujuce djeluje, ali protiv jacih ekipa, s jakom kontrom, tesko bi islo. Za grupne faze sasvim OK, s tim sto protiv Poljaka se ne bih kockao, imaju jako dobro tranziciju.
Ovdje niko ne brani. Moze za pobjedu od 5-3. Ja bih odmah navijao za ove
BHF_Manijak wrote:Zato ti kazem, protiv najjacih ovo ne moze ni u ludilu. Ovako su recimo igrali protiv Italije, 4:1 dobili, Italija nije 2 sanse napravila.
Zasto? Ovo je moj ideal fudbala. U startu kazu: "Mi smo najbolji i dosli smo da vas razvalimo" Pusti taktiziranje kad imas ovaj materijal
Po kakvoj zasluzi je Svajni u rosteru nije mi jasno, nije odigro mec kako treba kod Jedinstva, par igraca je u losoj formi, valja ih dignuti za prvenstvo.
Partijaner wrote:Po kakvoj zasluzi je Svajni u rosteru nije mi jasno, nije odigro mec kako treba kod Jedinstva, par igraca je u losoj formi, valja ih dignuti za prvenstvo.
Bilo je govora danas na pressici o njemu. AKo ne bude fizicki 100% fit, ako ne bude u formi nece ni igrati, trazit ce se novi kapiten i to je to.
@nKrkan, jeste 3-4-3 ili 5-3-2 kad se bekovi pokuvu kad protivnik napada. Najavio je vec Joachim da ce miksati sada u prijateljskim i probavati neke nove varijante, tako da treba ocekivati par debilnih rezultata.
BHF_Manijak wrote:Nemoj zezat Krkane, Gomez mora igrati u spicu. Sto puta dosad se pokazalo kod Svaba, da mora biti klasicna "devetka" naprijed, da odvlaci stopere i stvara visak, jer nekakve lazne devetke su se pokazale totalno neproduktivnim. Goetze npr. izmedju dva visoka i jaka stopera cesto biva pojeden totalno.
Ostalo manje vise OK, mada me ovaj Hector bode u oci strasno. Najveca mu je prednost sto trenutno nema nijedan lijevi bek kao alternativa, inace lik prosjek obicni.
Cudi me da Schmelzera nije pozvao?
I ne zezaj za Brandta, decko u strasnoj formi igra, jednostavno on i Sane moraju ostati, kao alternative i igraci koji svojom brzinom mogu unijeti preokret u utakmicu, ako od pocetka ne ide kako treba. Dobri u duelima 1 vs 1, brzi, dobri tehnicari, jako dobri u zavrsnici. Podolski neka otpadne, Rudy, Bellarabi i Kimmich, Weigla bih ja prije ostavio.
Gomez bi mogao dobiti priliku u drugom poluvremenu. Ova "niska" postava Njemaca naprijed je dala rezultate i na SP. Ovaj Hector je loš i za nadati se da će stavit Cana na tu poziciju, iako igra u Liverpulu zadnjeg veznog, ali je karijeru počeo kao bek. Napad sa Reus-om je nova dimenzija i konačno da i on zaigra na velikom takmičenju. Ovi mladići koje si pomenuo treba da su na spisku, ali nikako počinjati utakmice sa njima. Šteta za Gundogana, ali sredina je izuzetno jaka i ima ko da ga zamjeni. Ne znam šta će mu Podolski, ali on ide na EP jer je ime i zbog njega će neki od ovih mladića otpasti.
Nikad ne reci za Reusa on se jos stigne povrijedit ako ne u finalu DFB pokala onda na pripremama