iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
amelinoo

#9951 Re: iPhone - All about

Post by amelinoo »

azdralovic wrote:mozes probati bez sim kartice da ga upalis i aktiviras cisto da mozes uci u opcije...nadaj se odgovarajucem basebandu i 6.1.2 softwareu... ako je updatean na 6.1.3 imas veoma skup ipod :D ili trazi fabricki unlock
evo nekako sam preko redsnow uspio ovo da vidim
Image
znači ne može se prebaciti na našu mrežu.
kako da ga upalim spojim ga na wifi neće spojim na itunes neće i stalno me vrti u krug :)
može li se uraditi jailbrake da rade barem aplikacije?
Jazzy.ba

#9952 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Kao sto sam i mislio, 4.12 baseband koji ne otkljucava gevey. Trebas fabricki unlock od operatera.
azdralovic

#9953 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

amelinoo wrote:
azdralovic wrote:mozes probati bez sim kartice da ga upalis i aktiviras cisto da mozes uci u opcije...nadaj se odgovarajucem basebandu i 6.1.2 softwareu... ako je updatean na 6.1.3 imas veoma skup ipod :D ili trazi fabricki unlock
Image
kako da ga upalim spojim ga na wifi neće spojim na itunes neće i stalno me vrti u krug :)
moze sa redsnowom zadnjim jailbrake(tethered) ... http://www.jailbreakmodo.com/jailbreak- ... hered.html

raspitaj se za factory unlock, mozda je na nekoj mrezi koja nudi besplatan ili za neku minimalnu cifru
novikorisnik

#9954 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

Koliko kosta unlock kod madjarskog t-mobile, nakon isteka ugovora?
EUROBIH

#9955 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

novikorisnik wrote:Koliko kosta unlock kod madjarskog t-mobile, nakon isteka ugovora?

Rade samo SN koji završavaju sa PON, DPMW, DTD1, DTD2, DTCO
cijena?
među 10 najskupljih u svijetu.......SAMO 3x skuplji od komšijskog hrvatskog t-mobila 8-)

ako je istekao ugovor, što im se ne obratiš za legalu,ako su svi računi izmireni i nije na blacklisti?
novikorisnik

#9956 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

EUROBIH wrote:
novikorisnik wrote:Koliko kosta unlock kod madjarskog t-mobile, nakon isteka ugovora?

Rade samo SN koji završavaju sa PON, DPMW, DTD1, DTD2, DTCO
cijena?
među 10 najskupljih u svijetu.......SAMO 3x skuplji od komšijskog hrvatskog t-mobila 8-)

ako je istekao ugovor, što im se ne obratiš za legalu,ako su svi računi izmireni i nije na blacklisti?
ja u stvari i mislim na legalno otkljucavanje...
amelinoo

#9957 Re: iPhone - All about

Post by amelinoo »

azdralovic wrote:
amelinoo wrote:
Image
moze sa redsnowom zadnjim jailbrake(tethered) ... http://www.jailbreakmodo.com/jailbreak- ... hered.html
uradio sam sve po ovom uputstvu, pičila su ona slova, trebalo bi da je uradio jailbrake.
eh sad upalim telefon podesim jezik državu, pojavi se ga spojim na wireless ili na itunes. kad spojim na wireless pojavi se ovoImage, ne uspijeva ni preko itunesa.
u čemu je fazon?
azdralovic

#9958 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

amelinoo wrote:mozes probati bez sim kartice da ga upalis i aktiviras cisto da mozes uci u opcije...nadaj se odgovarajucem basebandu i 6.1.2 softwareu... ako je updatean na 6.1.3 imas veoma skup ipod :D ili trazi fabricki unlock
Image

uradio sam sve po ovom uputstvu, pičila su ona slova, trebalo bi da je uradio jailbrake.
eh sad upalim telefon podesim jezik državu, pojavi se ga spojim na wireless ili na itunes. kad spojim na wireless pojavi se ovoImage, ne uspijeva ni preko itunesa.
u čemu je fazon?
trebalo bi da imas dolje na dnu skip ili tako nesh ... ili probaj samo home button ...

sta ti se desi kad skopcas na itunes?

eeee da zaboravio sam... to ti je tethered jailbreak moras upaliti mobitel kroz redsnow ako vec nisi ... znaci otvoris redsnow,extra, just boot tether... ubacis iphone u dfu i sacekas da se magija desi
amelinoo

#9959 Re: iPhone - All about

Post by amelinoo »

azdralovic wrote:
amelinoo wrote:mozes probati bez sim kartice da ga upalis i aktiviras cisto da mozes uci u opcije...nadaj se odgovarajucem basebandu i 6.1.2 softwareu... ako je updatean na 6.1.3 imas veoma skup ipod :D ili trazi fabricki unlock
Image

u čemu je fazon?
trebalo bi da imas dolje na dnu skip ili tako nesh ... ili probaj samo home button ...

eeee da zaboravio sam... to ti je tethered jailbreak moras upaliti mobitel kroz redsnow ako vec nisi ... znaci otvoris redsnow,extra, just boot tether... ubacis iphone u dfu i sacekas da se magija desi
probao sam i tu varijantu, bio je onaj ananas na ekranu.
evo šta kaže itunes.
Image
po nekoj logici trebao se moći pokrenuti i bez sim kartice.
azdralovic

#9960 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

amelinoo wrote:
azdralovic wrote:
Image

u čemu je fazon?

probao sam i tu varijantu, bio je onaj ananas na ekranu.
evo šta kaže itunes.
Image
po nekoj logici trebao se moći pokrenuti i bez sim kartice.
pa jedino mi onda naumpada da se nakacis na neki wifi pa da vidis sta ce dalje biti ...
Son1

#9961 Re: iPhone - All about

Post by Son1 »

Ovo je aktivacija iPhone-a, koja je potrebna da bi ga mogao koristiti.
Ako je fabricki otljucan moze svaka kartica, ako nije onda samo mreze na koju je zakljucan.
Potrazi na internetu "hacktivate" i odradi sta se trazi da bi mogao koristiti telefon.
azdralovic

#9962 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Son1 wrote:Ovo je aktivacija iPhone-a, koja je potrebna da bi ga mogao koristiti.
Ako je fabricki otljucan moze svaka kartica, ako nije onda samo mreze na koju je zakljucan.
Potrazi na internetu "hacktivate" i odradi sta se trazi da bi mogao koristiti telefon.
pa i odradio je... poslije redsnowa se obicno ovaj prozor ne pojavljuje...
problem je sto je 6.1.3
amelinoo

#9963 Re: iPhone - All about

Post by amelinoo »

uspio sam nekako iz mnogo pokušaja, nakon što sam skinuo drugu verziju ios6, po onom uputsvu sa linka iznad. hvala svima na pomoći.
kako rekoste da seImage ne može otključati sa gevey.
kako da saznam na koju je mrežu zaključan.
evo šta sam preko google uspio naći
Image
agent_001

#9964 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

.
shalla

#9965 Re: iPhone - All about

Post by shalla »

Može li mala pomoć?
Imam i4, 16gb, simfree. Kolika je realna doplata za i4S, 16gb, simfree?
Vertig0

#9966 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

150-200KM neka moja procjena.
Son1

#9967 Re: iPhone - All about

Post by Son1 »

Zavisi sve od stanja oba telefona.
Al' 150 bi se moglo doplatiti

Koristi li ko onaj Mailbox, kolika je frka nastala s pozivnicama i svim, pa reko da vidim je l' ko ostao na njemu :D
Op3r4t0r

#9968 Re: iPhone - All about

Post by Op3r4t0r »

shalla wrote:Može li mala pomoć?
Imam i4, 16gb, simfree. Kolika je realna doplata za i4S, 16gb, simfree?
Mozes provjeriti koja je prosjecna cijena npr na ebayu za 4 a koja za 4s i znaces razliku u cijeni, mislim da je 100-150 marki, a mene vise zanima zasto bi mjenjao 4 za 4s i doplacivao kad je to isti telefon po 95% svemu, razumio bi da mjenjas 3s za 4s ali ovdje ne vidim da ces nesto puno postici osim potrositi pare :)
azdralovic

#9969 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Son1 wrote:Zavisi sve od stanja oba telefona.

Koristi li ko onaj Mailbox, kolika je frka nastala s pozivnicama i svim, pa reko da vidim je l' ko ostao na njemu :D
pa kad sam vec cekao u redu od 800 000 ljudi onda sam i nastavio koristiti xD... aplikacija je dobro osmisljena samo se nadam da ce ubrzo i podrska za ostale mailove, jer mi gmail i nije bas n1 mail... preuzeo ih je dropbox pa mislim da ce taj razvoj sada znatno brze da tece...

zamjerku imam na ovo arhiviranje mailova, jer ako pored aplikacije koristits i onaj web klijent svi mailovi iz inboxa ce se prebaciti u arhivu
Son1

#9970 Re: iPhone - All about

Post by Son1 »

azdralovic wrote:
Son1 wrote:Zavisi sve od stanja oba telefona.

pa kad sam vec cekao u redu od 800 000 ljudi onda sam i nastavio koristiti xD... aplikacija je dobro osmisljena samo se nadam da ce ubrzo i podrska za ostale mailove, jer mi gmail i nije bas n1 mail... preuzeo ih je dropbox pa mislim da ce taj razvoj sada znatno brze da tece...

zamjerku imam na ovo arhiviranje mailova, jer ako pored aplikacije koristits i onaj web klijent svi mailovi iz inboxa ce se prebaciti u arhivu
Mozes forwardovati svoj primarni mail na gmail i tako ce ti dolaziti mailovi preko mailbox-a
Radi isprobano :thumbup:

Mada je meni ova native app sasvim dovoljna za mail i cini mi se najfluidnijom, pa nju i koristim.
agent_001

#9971 Re: iPhone - All about

Post by agent_001 »

Audio Recorder tweak – snimite telefonske razgovore na iPhoneu, ko je tražio evo, meni je trebalo al još uvjek nema za i4...
almirr_51

#9972 Re: iPhone - All about

Post by almirr_51 »

koji je zadnji softwer koji se moze jailbreakovati na 3gs-u i naravno da radi s bhmobile mrezom :)
pokusavao sam podici na 5.1.1 al se mucim par dana izbacuje mi puno gresaka
Jazzy.ba

#9973 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

6.1.2, ako imas shsh blobs za njega. Mozes i na 5.1.1 ako imas shsh, logicno.
azdralovic

#9974 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Jazzy.ba wrote:6.1.2, ako imas shsh blobs za njega. Mozes i na 5.1.1 ako imas shsh, logicno.
moze i 6.1.3 ali je tethered
Lady Saray

#9975 Re: iPhone - All about

Post by Lady Saray »

koliko je ok traziti za 4s 16gb fabricki otkljucan koji izgleda kao nov a koliko bi trebalo doplatiti u zamjenu za i5
Post Reply