FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Rookie
#9951 Re: FK Zeljeznicar
Višća i Zeba = Iniesta i Xavi
Stanićeva brzina izgleda vrlo iskoristiva na desnom beku. Bio je smušen u par situacija, ali mislim da bi on to mogao odlično odigrati. Ko je bio, sve je vidio. Istaću samo Lazara. Protiv Laktaša je imao dvije intervencije na zicerima pred protivničkim golom i opet se iste stvari ponavljaju. Preočajne reakcije u zicer situacijama, iako je bio odličan u prvom poluvremenu, borben, koristan... Čini mi se da on ni ne može duže od 45 minuta igrati kako treba. A ne može ni toliko ako se unutar tog perioda nađe u kakvom ziceru, jer su mu reakcije očajne. Mislim da nema govora da su Spahić, Rovčanin i Mešanović gori, ali valjda je Lazar dobar za nekih koncepcija gdje treba da primi, zagradi se i sve osim postizanja golova... Znači, plačemo za golgeterom. A Šehićev kiks je bio i dijelom mentalni, jer je imao vremena da primi onu loptu, a onako je baš preuzeo nepotreban rizik na neravnom terenu. Kakogod, večeras fantastična predstava ŽELJE. Onaj lažnjak Zebe je neviđen na velikim terenima!
Stanićeva brzina izgleda vrlo iskoristiva na desnom beku. Bio je smušen u par situacija, ali mislim da bi on to mogao odlično odigrati. Ko je bio, sve je vidio. Istaću samo Lazara. Protiv Laktaša je imao dvije intervencije na zicerima pred protivničkim golom i opet se iste stvari ponavljaju. Preočajne reakcije u zicer situacijama, iako je bio odličan u prvom poluvremenu, borben, koristan... Čini mi se da on ni ne može duže od 45 minuta igrati kako treba. A ne može ni toliko ako se unutar tog perioda nađe u kakvom ziceru, jer su mu reakcije očajne. Mislim da nema govora da su Spahić, Rovčanin i Mešanović gori, ali valjda je Lazar dobar za nekih koncepcija gdje treba da primi, zagradi se i sve osim postizanja golova... Znači, plačemo za golgeterom. A Šehićev kiks je bio i dijelom mentalni, jer je imao vremena da primi onu loptu, a onako je baš preuzeo nepotreban rizik na neravnom terenu. Kakogod, večeras fantastična predstava ŽELJE. Onaj lažnjak Zebe je neviđen na velikim terenima!
- Šibicar
#9952 Re: FK Zeljeznicar
Zaboravih da kažem,kako mrzim kad ne igramo u plavim dresovima na domaćem terenu,jednostavno ne kontam to.
Nadam se da je ovo bilo samo za ovu utakmicu,i da ćemo u nastavku,kao domaćini,uvijek igrati u plavim dresovima.
- TheManiac987
#9953 Re: FK Zeljeznicar
mozda ovi iz cibalije nisu imali drugih dresova no crvenih, pa obicaju idu svijetli i tamni dresovi na teren. nasi su bijeli
- TheManiac987
#9954 Re: FK Zeljeznicar
to je brko trazio da cibalija obuce crvene dresove, da se naviknu nasi na boju. jer ce u tel avivu da gledaju u crveno 
- Šibicar
#9955 Re: FK Zeljeznicar
Koliko ja znam,a mislim da savršeno dobro znam,da je rijetko koji derbi bio,a da nisu bili plavi vs bordo dresova.TheManiac987 wrote:mozda ovi iz cibalije nisu imali drugih dresova no crvenih, pa obicaju idu svijetli i tamni dresovi na teren. nasi su bijeli
- TheManiac987
#9956 Re: FK Zeljeznicar
zar je bitno sad, igrali ljudi u bijelim da isprobaju maloŠibicar wrote:Koliko ja znam,a mislim da savršeno dobro znam,da je rijetko koji derbi bio,a da nisu bili plavi vs bordo dresova.TheManiac987 wrote:mozda ovi iz cibalije nisu imali drugih dresova no crvenih, pa obicaju idu svijetli i tamni dresovi na teren. nasi su bijeli
-
sjever76
#9957 Re: FK Zeljeznicar
kad dobijete pare od džeke posadite malo trave ispred golova
šalu na stranu ova vaša pobjeda je potvrda onoga o čemu ja stalno trubim a to je da hrvatski klubovi nisu uopše bolji od naših. možda dinamo ali ovo ostalo je u rangu naše lige. mi često podcjenjujemo sebe a precjenjujemo druge bez razloga.
šalu na stranu ova vaša pobjeda je potvrda onoga o čemu ja stalno trubim a to je da hrvatski klubovi nisu uopše bolji od naših. možda dinamo ali ovo ostalo je u rangu naše lige. mi često podcjenjujemo sebe a precjenjujemo druge bez razloga.
- TheManiac987
#9958 Re: FK Zeljeznicar
Brko švalerčina

Last edited by TheManiac987 on 09/07/2010 01:06, edited 1 time in total.
-
salle_eh1986
#9959 Re: FK Zeljeznicar
ono je kiksao stanić(21) a savić je bio 14-ka i po meni je bio jedan od najboljih na terenu...TheManiac987 wrote:onaj novi iz zvijezde se nije proslavio. prva intervencija igranje sa zivotom na vrhu sesnaesterca
Kako sam ja upratio pstavku na terenu, ekipa izgleda ovako (i mogu reći da sam prezadovoljan prikazanim)
---------------------Šehić------------------------
Radovanović----Bogičević----Mešić---Stanić
Višća----------------Ćulum--------------Bešlija
-------------Zeba-------------Savić-------------
--------------------Popović----------------------
Inače, šta mi je još zapalo za oko je to što je Amar izmiješao brojeve igračima na dresovima, najvjerovatnije kako bi šunjalice iz Tel-aviva stekli pogrešnu sliku o igračima...Namazan je ovaj naš brko
Last edited by salle_eh1986 on 09/07/2010 02:22, edited 2 times in total.
- TheManiac987
#9960 Re: FK Zeljeznicar
ja sam na golmana misliosalle_eh1986 wrote:ono je kiksao stanić(21) a savić je bio 14-ka i po meni je bio jedan od najboljih na terenu...TheManiac987 wrote:onaj novi iz zvijezde se nije proslavio. prva intervencija igranje sa zivotom na vrhu sesnaesterca
Kako sam ja upratio pstavku na terenu, ekipa izgleda ovako (i mogu reći da sam prezadovoljan prikazanim)
Inače, šta mi je još zapalo za oko je to što je Amar izmiješao brojeve igračima na dresovima, najvjerovatnije kako bi šunjalice iz Tel-aviva stekli pogrešnu sliku o igračima...Namazan je ovaj naš brko
-
LSD
#9961 Re: FK Zeljeznicar
Ono sa brojevima je poseban fol za onog špijuna iz Izraela koji nas je danas snimao.salle_eh1986 wrote:ono je kiksao stanić(21) a savić je bio 14-ka i po meni je bio jedan od najboljih na terenu...TheManiac987 wrote:onaj novi iz zvijezde se nije proslavio. prva intervencija igranje sa zivotom na vrhu sesnaesterca
Rovcanin zadužio broj 3 nidje veze
Misim da ce Savić igrati povucenije u liniji sa Ćulumom...ovi ostali ispred i to bi bila ta opaka petorka u vezi
Nešto ovako:
Radovanović----Bogičević----Mešić-----Stanić (ili neko drugi)
-----------------Ćulum--------Savić--------------
Bešlija-------------Zeba------------------Višća
-----------------Popović (ili neko drugi)
-
Max Bunker
#9962 Re: FK Zeljeznicar
Ovo ja trubim i trubim, zadnjih par godina. Njihova liga, nije 1 % jaca od nase i kada bi igrali zajednicku ligu, vjeruj da ni onako napuhani Dinamo, ne bi bio siguran da ce biti prvak. Razlika je u tome, sto Hrvati i svoje govno znaju upakovati u ukrasni papir, pa tako jedna liga koja realno nije nista bolja od nase, u nasim ocima izgleda kao cudo.TheManiac987 wrote:Ja dobre tekme. Svaka čast za ubijedljivu pobjedu od 4-1 nad trećom ekipom HNL-a. Ako su oni bili treci u hrvata koji bi mi tek bili. Dva gola iz prekida dva iz igre. Debi Zebe na Grbavici krunisan golom. Utakmicu obilježio kiks Šehe kad je sam sebi dao gol, tako reći, kad je jednu povratnu loptu slabo izbio a ona se odbila od nogu Šehe i završila u golu. Brko izmijenjo cijeli sastav tako da je gotovo 22 igraca dobilo priliku da igra veceras. Nakon odigrane tekme mislim da bi se mogao izvuci dobar rezultat u Tel Avivu al ima tu jos mnogo toga da se uradi. Turi Bajru ale je urodilo plodom, Bajro odigro 10ak minuta na grbavici.
PS lazo veceras slab, al standardan. i što nije igro Mešanović
par slika sa sjevera
http://i32.klix.com/71tjxu.jpg
http://i31.klix.com/t5g1ls.jpg
One sezone kada je Sarajevo bilo prvak, igrom slucajnosti sam pratio i Dinamo i glavu dajem, da je ona ekipa Sarajeva bila uigranija i timski jaca od Dinama ( Dinamo jeste imao igrace tipa Silve ili Modrica al oni tada jos nisu bili zvijezde ).
-
salle_eh1986
#9963 Re: FK Zeljeznicar
Ahaaaaaa, na Elvisa karićaTheManiac987 wrote:ja sam na golmana mislio
ma šta će on, dobio čovjek jedinstvenu priliku da igra i Bog zna kad će opet, al ima vremena za njega, tek je napunio 30 ljeta
Ja se brinem za ostale (a prvotimci su):
Šehić-21
Radovanović-24
Višća-20
Ćulum-25
Stanić-21
Savić-24
malo odskaču Bešlija(31), Zeba(27), Bogičević(27), Mešić(29), Popović(27)
25 godina prosjek večerašnjih prvih 11
Što bi rekli, spoj mladosti i iskustva
- ultima_palabra
#9966 Re: FK Zeljeznicar
Dođoh jučer zgažen sa posla i prevari me san
A sad mi je ža...
Ma šuhveli mi je ovo, navikao sam da gubimo prijateljske
Dobro je da su se pojačanja već uklopila, a osnova ekipe je ostala, tako da ćemo biti još uigraniji.
Hrabro u Tel Avivu, pa šta bude
Pokazuje se da naša liga nije uopšte tako loša, uprkos nevjernim Tomama...
Fakat Radovanović ima 24, meni kad igra izgleda ko da mu je 34
Ma šuhveli mi je ovo, navikao sam da gubimo prijateljske
Hrabro u Tel Avivu, pa šta bude
Fakat Radovanović ima 24, meni kad igra izgleda ko da mu je 34
- JThomas
#9967 Re: FK Zeljeznicar
ja iskreno nisam očekivao da ćemo i blizu ovako dobro izgledati, iako je cibaliji navodno otišlo 7 igrača iz prvih 11. uigrano, vrlo uigrano u svim linijama...zeba i šeha bez komentara 
- Charuga
- Globalni moderator
#9968 Re: FK Zeljeznicar
Sastav Cibalie 01.05. u prvenstvenoj utakmici sa Medjimurjem (0:2 dobila Cibalija na strani):
Antolović - Tomić, Lučić, Parmaković - Grgić, Radotić, Lukačević, Rugašević - Pavličić (Leutar 82') - Baraban (Šimunac 88'), Kresinger (Prgomet 89'). Trener: Stanko Mršić
Sastav Cibalie 08.05. u prvenstvenoj utakmici sa Croatiom S. (5:0 dobila Cibalija kuci):
Antolović - Tomić (Prgomet 75') , Lučić, Parmaković - Radotić, Mazalović, Milardović (Grgić 70') , Rugašević (Lukačević 65') - Pavličić - Kresinger, Baraban. Trener: Stanko Mršić
Jucerasnji sastav:
Matković, Leutar. Tomić, Kresinger, Kvesić, Parmaković, Radotić, Prgomet, Božić, Jurić, Malčić.
Usli sa klupe: Čuljak, Duvnjak, Grgić, Matić, Baraban, Mazalović.
Gledajuci ove sastave ostali su bez Antolovica (golman), Lučića. Lukačeviča, Rugaševića, Pavličića i Milardoviča a dosli su neki drugi igraci.
Odlazak igraca je normalna stvar i to ne treba da umanjuje nasu jucerasnju pobjedu. Na kraju krajeva, i nama su otisla 4 igraca i rezervni golman.
Antolović - Tomić, Lučić, Parmaković - Grgić, Radotić, Lukačević, Rugašević - Pavličić (Leutar 82') - Baraban (Šimunac 88'), Kresinger (Prgomet 89'). Trener: Stanko Mršić
Sastav Cibalie 08.05. u prvenstvenoj utakmici sa Croatiom S. (5:0 dobila Cibalija kuci):
Antolović - Tomić (Prgomet 75') , Lučić, Parmaković - Radotić, Mazalović, Milardović (Grgić 70') , Rugašević (Lukačević 65') - Pavličić - Kresinger, Baraban. Trener: Stanko Mršić
Jucerasnji sastav:
Matković, Leutar. Tomić, Kresinger, Kvesić, Parmaković, Radotić, Prgomet, Božić, Jurić, Malčić.
Usli sa klupe: Čuljak, Duvnjak, Grgić, Matić, Baraban, Mazalović.
Gledajuci ove sastave ostali su bez Antolovica (golman), Lučića. Lukačeviča, Rugaševića, Pavličića i Milardoviča a dosli su neki drugi igraci.
Odlazak igraca je normalna stvar i to ne treba da umanjuje nasu jucerasnju pobjedu. Na kraju krajeva, i nama su otisla 4 igraca i rezervni golman.
- ultima_palabra
#9969 Re: FK Zeljeznicar
đUEFA odobrila
"Zmajevi" protiv Francuske na Koševu
Thierry Favre, direktor Odjela za stadione UEFA-e boravio je u dvodnevnoj posjeti Nogometnom savezu BiH, objavljeno je na web-stranici Saveza.
Favre je u srijedu provjerio stanje infrastrukturnih uslova na stadionu "Bilino polje" u Zenici, a u četvrtak je izvršio inspekciju stadiona "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu.
Predstavnik UEFA-e je rekao da će njegov kompletan inspekcijski nalaz biti dostavljen naknadno, ali da N7FSBiH može prijavit stadion "Asim Ferhatović Hase" za odigravanje utakmice BiH - Francuska koja je na rasporedu 7. septembra u 21 sat, u okviru kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine.
Pretpostavljam da ovo znači da je Koševo ok i za Hapoel...
- Charuga
- Globalni moderator
#9970 Re: FK Zeljeznicar
Da. Igrat cemo uzvratni susret na Kosevu AKO uopste dodje do njega s obzirom da je 16-og sastanak idiota u savezu u vezi ukidanja troglave azdaje a oko cega nemaju isto misljenje sa ljudima iz UEFE.ultima_palabra wrote:Pretpostavljam da ovo znači da je Koševo ok i za Hapoel...
-
AmsterdamA
#9971 Re: FK Zeljeznicar
Zna li neko link na kojem se moze pogledati utakmica iz Tel Aviva? Znam za BHT, ali nemam karticu. Hvala.
-
elSaik
-
muniza
#9973 Re: FK Zeljeznicar
"dajte dinamo da se igramoooooo"!!!
fakat prvo poluvrijeme smo ih satrali, nisu znali gdje okreću, drugo rutinski.
a sve više imam osjećaj da lazar upravo onakav kakav je odgovara osimu, igra je takva da zabijaju svi osim napadača.
ali opet nemogu da ne zamislim šta bi tek bilo kad bi imali bar jednog pravog, rasnog špica, uhhhh.
nego jel ko skonto našeg doktora mangupa kako je klepio flašu sa vodom golmanu cibalije u prvom poluvremenu
?
fakat prvo poluvrijeme smo ih satrali, nisu znali gdje okreću, drugo rutinski.
a sve više imam osjećaj da lazar upravo onakav kakav je odgovara osimu, igra je takva da zabijaju svi osim napadača.
ali opet nemogu da ne zamislim šta bi tek bilo kad bi imali bar jednog pravog, rasnog špica, uhhhh.
nego jel ko skonto našeg doktora mangupa kako je klepio flašu sa vodom golmanu cibalije u prvom poluvremenu
-
salle_eh1986
#9974 Re: FK Zeljeznicar
Ako pogledamo stanje u ligi bivše juge prije rata i sadašnje stanje klubova u ligama svojih država, nema tu neke velike razlike. da se napravi slična liga opet bi mislim bili među prvih 7-8 ekipa što je realnost ali i stanje kako je bilo i ranije. Ipak kad se vidi kolika su ulaganja klubova iz Hrvatske, Srbije pa i Slovenije, a kolika kod nas onda je ovo i više nego predobar omjer snaga
-
Adi_vp
#9975 Re: FK Zeljeznicar
Ocekujem dosta od ove ekipe,bice ovo sve bolje i bolje....
Ubjeđen sam da cemo napraviti svojevrsno iznenađenje u Izraelu...
Pojedini su okrenuli plocu pa Zajku proglasise Xavijem,a pljuvali su prilicno i kukali kako nemamo afirmisanih igraca...
Tako tako samo tako
...
Balkan je cudo,gro ljudi ne zna za rijec zadovoljan...
Imao sam srecu,bolje reci nesrecu
trenirati s malim virtuozom...
Kad neko kaze nismo doveli afirmisane igrace,to nikako ne ide pored imena malog majstora...
Ubjeđen sam da cemo napraviti svojevrsno iznenađenje u Izraelu...
Pojedini su okrenuli plocu pa Zajku proglasise Xavijem,a pljuvali su prilicno i kukali kako nemamo afirmisanih igraca...
Tako tako samo tako
Balkan je cudo,gro ljudi ne zna za rijec zadovoljan...
Imao sam srecu,bolje reci nesrecu
Kad neko kaze nismo doveli afirmisane igrace,to nikako ne ide pored imena malog majstora...