Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote:Ako cete iskreno, malo mi i ta Marca i generalno spanski mediji idu na qrac. Ako je kod nas zuta stampa, onda je kod njih nesto ispod. Previse mi to djeluje tamo uskurceno, glume ti mediji nekakvu silu, jebote imam nekad osjecaj da kompletna masinerija Marce stoji iza Madrida, vedre i oblace.
urednik marce je dobar perezov prijatelj. nema negativanog clanaka o mourinhu (ili madridu) a da isti perez nije odobrio. velike su pare u pitanju.
u madridu se desavalo da trener danas podigne pehar a vec sutra je bio na zavodu za zaposljavanje (del bosque, capello), a da ne sutiraju nekoga ko je od avgusta izgubio 6 utakmica. (npr. barcelona je izgubila manje od toga (5), u cijeloj 2012. godini).
haj ne lupaj Barcelone ti, koga bolan ne bio Perez kontrolishe, jesi ti dobar, pa hvalish se kako non stop chitash Marcu a nisi prochitao kad je Mourinho tuzio njihovog glavnog i odgovornog urednika i dobio tu tuzbu na Sudu i uzeo ogromne novce koje je dao u humanitarne svrhe, ti si ba trol obicni, ti na hinjski nacin dodjes ovdje i prosipanjem izmisljotina provociras "pametovanjem" o Madridu, a dises za tu Barcelonu
uzeli ste titulu, Messi je Bog, ti si najpametniji, uzece te i Ligu prvaka, vratice vam se Pep, niste nikada imali pomoc sudija, sve je super u vezi Barcelone, svemirci se stide njihove vanzemaljske igre, samo sjashi vishe s tim hinjacima
BHF_Manijak wrote:Ako cete iskreno, malo mi i ta Marca i generalno spanski mediji idu na qrac. Ako je kod nas zuta stampa, onda je kod njih nesto ispod. Previse mi to djeluje tamo uskurceno, glume ti mediji nekakvu silu, jebote imam nekad osjecaj da kompletna masinerija Marce stoji iza Madrida, vedre i oblace.
urednik marce je dobar perezov prijatelj. nema negativanog clanaka o mourinhu (ili madridu) a da isti perez nije odobrio. velike su pare u pitanju.
u madridu se desavalo da trener danas podigne pehar a vec sutra je bio na zavodu za zaposljavanje (del bosque, capello), a da ne sutiraju nekoga ko je od avgusta izgubio 6 utakmica. (npr. barcelona je izgubila manje od toga (5), u cijeloj 2012. godini).
haj ne lupaj Barcelone ti, koga bolan ne bio Perez kontrolishe, jesi ti dobar, pa hvalish se kako non stop chitash Marcu a nisi prochitao kad je Mourinho tuzio njihovog glavnog i odgovornog urednika i dobio tu tuzbu na Sudu i uzeo ogromne novce koje je dao u humanitarne svrhe, ti si ba trol obicni, ti na hinjski nacin dodjes ovdje i prosipanjem izmisljotina provociras "pametovanjem" o Madridu, a dises za tu Barcelonu
uzeli ste titulu, Messi je Bog, ti si najpametniji, uzece te i Ligu prvaka, vratice vam se Pep, niste nikada imali pomoc sudija, sve je super u vezi Barcelone, svemirci se stide njihove vanzemaljske igre, samo sjashi vishe s tim hinjacima
Uuuuuuuuuuuuuuuuuuuu sto je ovo ostro bilo
Bez dlake na jeziku kao sto kazu
Jeste bilo oshtro, ali neutemeljeno.
Ako nekoga Marca gura, podrzhava, onda to jeste Real.
Isto tako Mourinhova tuzhba znachi samo jedno, da Madrid nije Mourinha doveo kako bi napravio od njega nekog trenera na duge staze, nego je doveden po zadatku, koji je jednim dijelom ispunio. Da li ce uspjeti i drugi dio, tj. osvajanje Lige shampiona, ostaje da se vidi.
burek_in_space wrote:Jeste bilo oshtro, ali neutemeljeno.
Ako nekoga Marca gura, podrzhava, onda to jeste Real.
Isto tako Mourinhova tuzhba znachi samo jedno, da Madrid nije Mourinha doveo kako bi napravio od njega nekog trenera na duge staze, nego je doveden po zadatku, koji je jednim dijelom ispunio. Da li ce uspjeti i drugi dio, tj. osvajanje Lige shampiona, ostaje da se vidi.
ma briga mene za Mourinha i Mourinhove Mourinhe, lik je prekucao fudbal i uzima multimilionske iznose, dosao u Madrid da popravi svoj CV i nista vise, nego me zivciraju oni "sto znaju ko je ciji prijatelj", "kakvi su kao ljudi", "ko je s kim pio kafu", i onda umjesto o fudbalu dodjem u situaciju da pricam o jednom jedinom covjeku i o tome kakav je ko covjek, pa jbt isto kao da sjede s tim igracima i trenerima i non stop ispijaju kafe ili sta vec, cuj "blizak prijatelj".
tacno je da Marca podrzava RM nisam ni rekao suprotno, ali otkad su taj proces izgubili na Sudu, ponasaju se sasvim drugacije.
burekdzijabezmesa wrote:
ma briga mene za Mourinha i Mourinhove Mourinhe, lik je prekucao fudbal i uzima multimilionske iznose, dosao u Madrid da popravi svoj CV i nista vise, nego me zivciraju oni "sto znaju ko je ciji prijatelj", "kakvi su kao ljudi", "ko je s kim pio kafu", i onda umjesto o fudbalu dodjem u situaciju da pricam o jednom jedinom covjeku i o tome kakav je ko covjek, pa jbt isto kao da sjede s tim igracima i trenerima i non stop ispijaju kafe ili sta vec, cuj "blizak prijatelj".
tacno je da Marca podrzava RM nisam ni rekao suprotno, ali otkad su taj proces izgubili na Sudu, ponasaju se sasvim drugacije.
Sve to stoji, ali ono malo shto ja pratim fudbala, nekih 20-ak godina otprilike, znalo se uvijek da je predsjednik FCM blizak sa urednishtvom Marce.
burekdzijabezmesa wrote:
Sve to stoji, ali ono malo shto ja pratim fudbala, nekih 20-ak godina otprilike, znalo se uvijek da je predsjednik FCM blizak sa urednishtvom Marce.
a ko to negira?
i kakve meni kao fanu koristi od toga, kad onaj Modric za onolike pare ne zna dvije tekme u komadu dobro odigrat, kad Ozil nece da igra onoliko dobro koliko zna, kad Ronaldo s tri metra posalje loptu preko, kad Arbeloa apsolutno ne zna gdje mu je protivnicki igrac, kad se stoperi glavama dodaju u svojih 16 metara i prime gol u 88.minuti od pretposljednje ekipe zbog toga, nikakve, apsolutno nikakve, pored mene taj tabloid mogu komotno da zatvore.
sto se karijere pracenja fudbala tice, tu smo negdje, nema potrebe za tim
i kakve meni kao fanu koristi od toga, kad onaj Modric za onolike pare ne zna dvije tekme u komadu dobro odigrat, kad Ozil nece da igra onoliko dobro koliko zna, kad Ronaldo s tri metra posalje loptu preko, kad Arbeloa apsolutno ne zna gdje mu je protivnicki igrac, kad se stoperi glavama dodaju u svojih 16 metara i prime gol u 88.minuti od pretposljednje ekipe zbog toga, nikakve, apsolutno nikakve, pored mene taj tabloid mogu komotno da zatvore.
sto se karijere pracenja fudbala tice, tu smo negdje, nema potrebe za tim
Nisam nigdje rekao da negirash, nego si odreagovao malo oshtrije , ko da ti je neko u zdrav zub dirnuo.
Iako ni sam ne volim spominjati koliko mi je godina, sex i grad kompleks jebi ga , samo htjedoh staviti do znanja, da nisam bash od juche u aktivnom pracenju sporta.
Za razliku od onog radosni dan i Edin H. koji samo shto se Socratesa josh ne sjecaju
Lud i ponosan wrote:Murinjom, da je pametan, na kraju sezone treba se zahvaliti na saradnji i uhvatiti se noge... Pogani mediji, atmosfera, nerealna ocekivanja, megalomanski planovi bez sistemske izgradnje,...
Sve u redu, al koja nerealna očekivanja?
Jel to nije realno da se od velikog kluba kao što je real, koji za jednog igrača redovno daju po 40 miliona i koji ima, kako neki kažu najboljeg trenera svih vremena, očekuje borba za titulu i osvajanje lige prvaka?
Murinjo je za kratko vrijeme uspio napraviti tim koji moze parirati sistemu koji se gradio godinama, a samo Real je u zadnje 2 godine uspio nadigradi Barcelonu, niko drugi... Da, ulozeno je dosta, ali je i rezultat fascinantan...
Cim krene lose, odmah se pljuje, kritikuje, vrsi nevjerovatan pritisak, izmisljaju afere, podizu tenzije... Nije realno ocekivati da Real gazi u svakoj utakmici, da osvoji sve sto se moze osvojiti za 2 godine... a to se upravo i trazi. Fudbal nije zuta stampa i "medijske slobode" mi sve vise smetaju.
Drugo, trenutni igracki kadar nije sposoban realizovati sve ono sto se od njega ocekuje, zaista nedostaje kvalitetnijih pojedinaca i to se ove godine najbolje osjetilo. Ozil povremeno bljesne, Di Marija isto tako, napadacki duo totalno neefikasan. A sta tek reci za defanzivce?
imas pice od mene kolko kosta da kosta moze jedna kisela a?
ova replika nije ni na nivou dvanaestogodišnjaka......
505sCrtom wrote:da se i ja ocitujem glede morinha.
od proslosedmicne utakmice kupa, marca je objavljivala, svaki dan, najmanje po jedan negativan clanak o mourinhu. znaci da je pod uzasnim pritiskom madridske uprave, koja je opet jako bliska sa urednistvom marce. do razvoda je ocito doslo, sada je samo pitanje igara i igrica oko puno miliona eura iz mourinhovog ugovora. trazi se nacin da se madrid sto jeftinije izvuce (a i mourinho) iz te pravne zavrzlame. u pitanju je ustvari, ko ce koga bolje zeznuti.
sad, posto je pep ocito, prvi izbor svim velikim klubovima, ceka se na njegovu odluku. recimo, prosle sedmice je odbio ponudu psg-a. a mourinho je iduci na njihovoj listi. moguce je da ga tamo toliko zele da bi mogli preuzeti placanje odredjene sume iz njegovog ugovora sa madridom.
mourinho bi najradije u englesku ali cisto sumnjam da mu je ostalo toliko vremena u madridu, koje mu je potrebno da bi cekao na manu, city ili arsenal u nekom komfortu. ali to ostaje da se vidi.
jedan od razloga lose igre i nezainteresovanosti igraca (na sto se mourinho zali), je i to sto su igraci vidjeli da on broji zadnje dane, pa je s tim i autoritet nestao.
s mourinhom ce najvjerovatnije otici i vecina portugalaca.
eto, to je neki moj zakljucak, izvucen iz procitanog zadnjih desetak dana.
sto se tice ls, iz do sad vidjenog, meni je jasno k'o dan da madrid nema kapacitet za taj trofej ove sezone (ili bilo koji drugi). jedino da im se posreci kao chelsea-u prosle sezone. ako izbjegnu njemacke i engleske timove, mogli bi se progurati do 1/4 finala ls. to je to.
Izvini, ali nemaš sposobnosti da budeš objektivan... ovo je lista želja, prije nego komentar.
Madrid ima vjerovatno najkompletniji roster u Evropi, i za njih reći da nemaju kapacitet za trofej je infantilno. Oni su prvenstvo izgubili na malim utakmicama... u direktnim utakmicama protiv Barcelone (a i još nekih jačih timova) su pokazali da nisu nimalo inferiorni. Mislim da takva ekipa i takav trener imaju sposobnost da se dignu u tih nekih 10tak ključnih utakmica... pitanje hoće li, ali smiješno je otpisati ih.
Lud i ponosan wrote:Murinjom, da je pametan, na kraju sezone treba se zahvaliti na saradnji i uhvatiti se noge... Pogani mediji, atmosfera, nerealna ocekivanja, megalomanski planovi bez sistemske izgradnje,...
Sve u redu, al koja nerealna očekivanja?
Jel to nije realno da se od velikog kluba kao što je real, koji za jednog igrača redovno daju po 40 miliona i koji ima, kako neki kažu najboljeg trenera svih vremena, očekuje borba za titulu i osvajanje lige prvaka?
Murinjo je za kratko vrijeme uspio napraviti tim koji moze parirati sistemu koji se gradio godinama, a samo Real je u zadnje 2 godine uspio nadigradi Barcelonu, niko drugi...
Da, ulozeno je dosta, ali je i rezultat fascinantan...
Cim krene lose, odmah se pljuje, kritikuje, vrsi nevjerovatan pritisak, izmisljaju afere, podizu tenzije... Nije realno ocekivati da Real gazi u svakoj utakmici, da osvoji sve sto se moze osvojiti za 2 godine... a to se upravo i trazi.
Fudbal nije zuta stampa i "medijske slobode" mi sve vise smetaju.
Drugo, trenutni igracki kadar nije sposoban realizovati sve ono sto se od njega ocekuje, zaista nedostaje kvalitetnijih pojedinaca i to se ove godine najbolje osjetilo. Ozil povremeno bljesne, Di Marija isto tako, napadacki duo totalno neefikasan. A sta tek reci za defanzivce?
Ne razumijem po cemu je rezultat facinantan. Ako je to samo zato ste je u par utakmica nadigrana Barcelona, onda je kupovina CR i Mou veoma skup sport.
Medjutim, igra Reala je katastrofa. Relativno dosta pratim sta se pise, ali nisam siguran da sam procitao da je Mou rekao igrali smo veoma lose. Uvijek je bio neki drugi razlog. Steta. Real je veliki klub, ali stanje u klubu otkad je dosao trener ne prilici Realu. Real je najljepse igrao dok je bio Delbos. i bilo je uzivanje gledati. Ali kukavicka igra sa sadasnjim trenerom, osim utakmica sa malim klubovima, nije nesto sto odusevljava. Do kada, niko nezna, ali vrijeme je da se fudbal vrati na teren i da utakmice RM prije svega budu utakmice, a ne mjesto gdje ce klovnovi biti ispred velikog kluba. I dobro je veliki Franc rekao: Moze nositi skupe prsluke i odijela, ali nikad nece biti gospodin.
Za ovaj rezultat vise je razloga. Prvo, ekipa je izgubila zar za dokazivanjem. Prosle godine su odigrali jednu od najboljih sezona Reala, i ove godine misle da ce im se sve samo dobiti. Par utakmica u pocetku useres zbog lezernosti, a onda se uvuce nesigurnost u noge i tad ni zalaganje ne pomaze. U medjuvremenu izgubis postovanje od drugih ekipa i svi ce pokusat da se napiju malo krvi, a prosle godine su svi isli na utakmicu sa Realom da izgube. Ova ekipa igra ove godine kao prosle godine kad su mislili da su osvojili ligu i onda su naglo krenuli da gube bodove, pa paf, dobiju Barcelonu.
Drugo, Marca mnogo rovari po svlacionici. Ta ista Marca je bliska Realu, ali Perez je prevelik gospodin da bi on uredjivao politiku te Marce. A Marca kad nema sokatnih naslova - ona ih izmisli. Najveci neprijatelj Reala je ova novina. Ona je bliska Realu, ali spada u bliske neprijatelje. Ne postoji novina na svijetu koja bi pisala ono sto je Marca pisala u namjeri da iskaze svoju "bliskost" Realu.
Trece, individualna losa forma igraca. Dugo vremena smo gledali nikad goreg Ozila, Benzemu, Ronalda...
Cetvrto - povrede. Ekipa je odigrala previse utakmica sa jednim napadacem i par utakmica bez napadaca. Izgubili su sirinu u napadu povredom Marcela. On je najveci gubitak Reala. Ronaldo je s njim puno bolji igrac.
Ne zamjeram puno Murinhu i nisam za to da ga mijenjaju. Mislim da Real ne moze boljeg trenera naci. Svaki trener koji dodje poslije Murinha nece imat respect svlacionice. To se moze vidjeti na primjeru proslih Murinjovih ekipa.
drugtito2011 wrote:Ne razumijem po cemu je rezultat facinantan. Ako je to samo zato ste je u par utakmica nadigrana Barcelona, onda je kupovina CR i Mou veoma skup sport.
Bravo. I ne znam čemu žalbe na igrački kadar?
Pa specijalni ih je dovodio.
drugtito2011 wrote:
Ne razumijem po cemu je rezultat facinantan. Ako je to samo zato ste je u par utakmica nadigrana Barcelona, onda je kupovina CR i Mou veoma skup sport.
Medjutim, igra Reala je katastrofa. Relativno dosta pratim sta se pise, ali nisam siguran da sam procitao da je Mou rekao igrali smo veoma lose. Uvijek je bio neki drugi razlog. Steta. Real je veliki klub, ali stanje u klubu otkad je dosao trener ne prilici Realu. Real je najljepse igrao dok je bio Delbos. i bilo je uzivanje gledati. Ali kukavicka igra sa sadasnjim trenerom, osim utakmica sa malim klubovima, nije nesto sto odusevljava. Do kada, niko nezna, ali vrijeme je da se fudbal vrati na teren i da utakmice RM prije svega budu utakmice, a ne mjesto gdje ce klovnovi biti ispred velikog kluba. I dobro je veliki Franc rekao: Moze nositi skupe prsluke i odijela, ali nikad nece biti gospodin.
Podzrav od Stoickova
Nisi simpatizer Reala, pa mislim da tebe ne bi trebala da brine ljepota Realove igre. Sad bi ja trebao da "zalim" za Pepom jer ste tad igrali bolji presing
drugtito2011 wrote:Ne razumijem po cemu je rezultat facinantan. Ako je to samo zato ste je u par utakmica nadigrana Barcelona, onda je kupovina CR i Mou veoma skup sport.
Bravo. I ne znam čemu žalbe na igrački kadar?
Pa specijalni ih je dovodio.
drugtito2011 wrote: Ali kukavicka igra sa sadasnjim trenerom, osim utakmica sa malim klubovima, nije nesto sto odusevljava. Do kada, niko nezna, ali vrijeme je da se fudbal vrati na teren i da utakmice RM prije svega budu utakmice, a ne mjesto gdje ce klovnovi biti ispred velikog kluba.
kako mozes kukavickom igrom dati 121 gol i osvojiti 100 bodova ?!
Zanimljivo je razmisljanje ovih "zabrinutih" Barceloninih navijaca za Real. Barcelona je najveci klub svih vremena, a Real nije postigao nikakav uspjeh sto je toj ekipi uzeo ligu i kup. Cak je i ovakav Real uzeo titulu ove godine toj najboljoj ekipi svih vremena.
fixer wrote:Zanimljivo je razmisljanje ovih "zabrinutih" Barceloninih navijaca za Real. Barcelona je najveci klub svih vremena, a Real nije postigao nikakav uspjeh sto je toj ekipi uzeo ligu i kup. Cak je i ovakav Real uzeo titulu ove godine toj najboljoj ekipi svih vremena.
Ja nit sam spomen'o Pepa, ni Barcelonu ni njihovu transfer politiku.
Nego brane ljudi Mourinha, nikad nije kriv, a on sastavlj'o ekipu i dovodio pojačanja.
A kad se već fatamo Guardiole...
Prvo, ekipa je izgubila zar za dokazivanjem. Prosle godine su odigrali jednu od najboljih sezona Reala, i ove godine misle da ce im se sve samo dobiti.
...u ovom se ogleda njegova veličina kao trenera.
Igrači su mu imali želju za dokazivanjem i nakon svega osvojenog.