Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
zippoo87

#9951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

canvra888 wrote: 10/03/2025 00:07
zippoo87 wrote: 09/03/2025 23:59
canvra888 wrote: 09/03/2025 23:45

Majstore, ja na podforume politike uđem povremeno i ostavim ponekad neki post.

Eto uđi mi na profil, isfiltriraj postove po ključnim riječima, nađi jedan post gdje hvalim i afirmativno govorim o SDA, ja više nijednog posta na ovoj temi neću ostaviti. A naći ćeš hrpu onih gdje ih prozivam i ismijavam.

S druge strane, na skoroj svakoj stranici ove teme tada kada povremeno uđem, tu su tvoji postovi gdje redovno samo braniš trojku u apsolutno svakoj situaciji.

Nismo isti :wink:
Pa eto,kada vec tako malo ulazis na politiku,zaprati malo bolje i mene,pa ces vidjeti koliko fulas i provaljujes se :D
I ne podrzavam ja slijepo >Trojku,nego podrzavam logiku i istinu...a to dvoje su strani pojmovi neznalicama i ovim huskacima iz zelene kuhinje. Ti se svrstavas uz te,mozda cak i nesvjesno.
Pusis pricu i narativ SDFA botova a onda kada dobijes zelenu etiketu,onda "ti si ovdje slucajni prolaznik" :D
Ne ulazim na političke podforume upravo iz ovog razloga - vaša međusobna botovska prepucavanja koja zagade sve podforume.

Ne pušim ničiju priču, jer nemam političke favorite za razliku od tebe. Napisao sam da iz tvojih postova još nikad nisam pročitao neku kritiku upućenu trojci i pri tome i dalje stojim dok se ne uvjerim u suprotno. Postoje li takvi postovi?

I zanimljivo da me nikad nisu etiketirali drugi nepolarizovani, apolitični forumaši, nego su to uvijek navijači crvenih ili zelenih. Sve po dobro ustaljenom patternu.
Evo samo cu ti opet napisati da se u mom slucaju PROVALJUJES :lol:
Mene ne zanima za koga navijas,nego STA PISES. A pises floskule i lazi iz zelenog tabora.
Nemoj to raditi,pa ti nece niko ni govoriti da si ovakav ili onakav. Jer covjek zdravog razuma i sa barem malo pameti,ne moze ne razlikovati SDFA lazi od istine.
Pa ako to ne razlikujes,sam zakljuci sta sa tobom nije uredu.
SaraFina

#9952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

skupljac_zeljeza wrote: 10/03/2025 00:10
SaraFina wrote: 09/03/2025 23:19

Libo nas. Treba uzeti na našu stranu sve one koji su protiv Mileta. I deklarativno. Znamo kakvi su i ko su, ali trebaju nam za njegovo svrgavanje.
Ne bih se ja zalijetao a priori i tvrdio da nema u opoziciji ljudi koji bi bili konstruktivni. Imali smo primjer Šarovića kao ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Nisu svi Nešići. Vukanovića bi i Konaković pogurao kako sinoće reče Senadu jer se prvo to mjesto izgleda mora riješiti. Bolji kandidat sigurno od Čovićevog Selaka. Crnadak i Bosić imaju isto crvenu crtu RS, ali to dolazi vremenom kako budemo išli prema EU tako da će administrativne jedinice entiteti i kantoni blijediti u odnosu na državu jer tada država prenosi dio suvereniteta na Uniju, a ne mogu administrativne jedinice. Presude iz Strazbura nas pripremaju za tu fazu pa je bila onolika frka oko presude Kovačević mada je u presudi Zornić bolje precizirano. Valja nam svoje zakone uskladiti sa Evropskom konvencijom što smo obavezni i po postojećem Ustavu, a tek u pregovorima koji nas čekaju.
Treba uvesti u vlast sve konstruktivne. To se slazem. I uvodjenjem u vlast tih konstruktivnih ujedno treba HDZ baciti u ćošak. To nam je dvostruka dobit kadrijesimo Dodika.
romagnoli90

#9953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

SaraFina wrote: 10/03/2025 00:10
romagnoli90 wrote: 10/03/2025 00:09
zippoo87 wrote: 10/03/2025 00:01
Bi li ti naredio i stajao iza te naredbe,oruzanog sukoba dvije formacije u BiH ? Ili su veca muda kada se tebe nista ne pita ?
Ako do toga dodje,do naredbe za hapsenje Dodika,traziti ce se asistiranje EUFORA,NATOa,koje je svakako u njihovom opisu posla,to su im zadaci u Dejtonu zadani.
Pa vidi, ako SIPA ne može, ne želi, nije sposobna da po nalogu Tužilaštva uhapsi Dodika jer ne želi/ne smije da se konfrontira sa MUP-om RS zbog straha od potencijalnog sukoba, koji će nam onda khurac ta agencija? Neka ga uhapsi EUFOR i mirna Bosna (što će se najvjerovatnije i dogoditi), ali nemojmo onda da palamudimo o "državnim institucijama koje rade svoj posao".
Drzavne institucije su ti i sud i tuzilastvo.
Naravno, good point, ali kad ih već spominjemo i pričamo o pravnoj državi, evo naprimjer da podsjetimo da su Sud BiH i Ustavni sud BiH davnih dana presudili da je negiranje genocida krivično djelo i da je datum 9. januar kao "dan Republike Srpske" u više navrata proglašen neustavnim, pa šta, opet se i dalje negira genocid i svake godine 9. januara imamo četničku paradu pijanstva i kiča, ne vidim nešto da je iko iz RS-a do sada procesuiran zbog toga :mrgreen:
Last edited by romagnoli90 on 10/03/2025 00:17, edited 3 times in total.
zippoo87

#9954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

romagnoli90 wrote: 09/03/2025 23:47

Elmedin Konaković: "U slučaju nepoštivanja sudskih odluka i presuda, nećemo na Dodika slati policiju, jer on kontroliše MUP RS!"

“Nećemo u slučaju nepoštivanja nekih sudskih odluka i presuda, slati naoružane ljude na naoružane ljude, jer Milorad Dodik kontroliše jedan dio MUP-a RS."

Ako vam ova izjava ulijeva povjerenje da će državne instutucije uhapsiti i procesuirati Milorada Dodika zbog državnog udara kojim je Dodik poništio te institucije na pola teritorije Bosne i Hercegovine, onda aferim. :thumbup: :mrgreen:
Bi li ti naredio i stajao iza te naredbe,oruzanog sukoba dvije formacije u BiH ? Ili su veca muda kada se tebe nista ne pita ?
Ako do toga dodje,do naredbe za hapsenje Dodika,traziti ce se asistiranje EUFORA,NATOa,koje je svakako u njihovom opisu posla,to su im zadaci u Dejtonu zadani.
Pa vidi, ako SIPA ne može, ne želi, nije sposobna da po nalogu Tužilaštva uhapsi Dodika jer ne želi/ne smije da se konfrontira sa MUP-om RS zbog straha od potencijalnog sukoba, koji će nam onda khurac ta agencija? Neka ga uhapsi EUFOR i mirna Bosna (što će se najvjerovatnije i dogoditi), ali nemojmo onda da palamudimo o "državnim institucijama koje rade svoj posao".
Svugdje u svijetu,kada su u pitanju neke velike vojne ili policijske akcije,snage udruze i drzavne snage i internacionalne i spijunske i obavjestajne i niko ne prosipa suplju druzavi u kojoj se akcija odvija,da "to ne rade institucije". Je li svake godine bude po nekoliko raznoraznih NATO i policijskih vjezbi,gdje koordinisano rade vojska,policija,obavjestajci,upravo za akcije visokog rizika. I opet niko ne govori,da nasa policija "Nisu drzavne institucije",...
Osim vas botova zelenih termita.

Tako da,ako dodje do toga,drzavne institucije ce raditi svoj posao,uz asistenciju i drugih agencija ,ako procijene da za to ima potrebe.
Tacka.
Last edited by zippoo87 on 10/03/2025 00:17, edited 1 time in total.
canvra888

#9955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

zippoo87 wrote: 10/03/2025 00:12
zippoo87 wrote: 09/03/2025 23:59

Pa eto,kada vec tako malo ulazis na politiku,zaprati malo bolje i mene,pa ces vidjeti koliko fulas i provaljujes se :D
I ne podrzavam ja slijepo >Trojku,nego podrzavam logiku i istinu...a to dvoje su strani pojmovi neznalicama i ovim huskacima iz zelene kuhinje. Ti se svrstavas uz te,mozda cak i nesvjesno.
Pusis pricu i narativ SDFA botova a onda kada dobijes zelenu etiketu,onda "ti si ovdje slucajni prolaznik" :D
Ne ulazim na političke podforume upravo iz ovog razloga - vaša međusobna botovska prepucavanja koja zagade sve podforume.

Ne pušim ničiju priču, jer nemam političke favorite za razliku od tebe. Napisao sam da iz tvojih postova još nikad nisam pročitao neku kritiku upućenu trojci i pri tome i dalje stojim dok se ne uvjerim u suprotno. Postoje li takvi postovi?

I zanimljivo da me nikad nisu etiketirali drugi nepolarizovani, apolitični forumaši, nego su to uvijek navijači crvenih ili zelenih. Sve po dobro ustaljenom patternu.
Mene ne zanima za koga navijas,nego STA PISES. A pises floskule i lazi iz zelenog tabora.
Nemoj to raditi,pa ti nece niko ni govoriti da si ovakav ili onakav. Jer covjek zdravog razuma i sa barem malo pameti,ne moze ne razlikovati SDFA lazi od istine.
Dobro majstore, ima li tvojih postova gdje kritikuješ trojku na koje me možeš uputiti ili smatraš da je trojka perfektno odradila mandat? :)
Last edited by canvra888 on 10/03/2025 00:17, edited 1 time in total.
SaraFina

#9956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

swanfilter wrote: 10/03/2025 00:12
SaraFina wrote: 09/03/2025 23:59 Jos nesto. Dodik Nema presudu za drzavni udar. Ovo je optizba bila. I kad ga privedu ja mislim da ide dokazni postupak i odbrana. Pa onda presuda i zalbe.

Mi mismo da je izvrsio drzavni udar. On ce se braniti da nije. Ne mozes ga hapsiti po optuzbi.[ Po optuzbi ga mogu prevesti jer se ne odaziva sudu.] Nego po presudi.,

Mozda sam i u krivu. Neka me Ispravi neki odvjetnik.
Moze se njega hapsiti ako sudija odluci da mu je mjesto u sudnici.
Slazem se. Po optuzbi. Sto kaze Zipi jer postoji sumnja pocinjenog kaznenog djela. Valjda to je propisano 30 Dana. Pa se produzava. Ali za ovo drzavni udar. Moramo otvoriti postupak protiv njega.
MMM1977

#9957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

Ova tema je postala nečitljiva i na istoj bi trebalo zabraniti prepucavanja Trojka/SDA dok se situacija sa Dodikom ne riješi.
Thorgerson

#9958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

demagog wrote: 10/03/2025 00:02 Mislim da bi, ako se Dodik ne odazove pozivu, trebalo raspisati potjernicu. Zakon tako nalaze.

Da li treba slati policiju ili koga god kome je to u opisu radnog mjesta, (SIPA, sudska policija, sta ja znam ko…) u Banja Luku da ga privede?
U ovim okolnostima ne treba.

Jednostavno nisu fizicki u stanju da izvrse takav zadatak, a politicki bi bilo pogubno da dodje do sukoba i da padne krv koja se moze pripisati agresivnom nastupu BH institucija.

Naravno, ako se EUFOR prihvati tog zadatka, druga je prica.
:skoljka:
Pa to i govorim. Evo i da dodje ta situacija, postoji veliki i ogroman rizik za takvu akciju.

I dolazimo do pat pozicije. On radi u svom brlogu sta hoce, drzava mu ne moze nista. Kako dalje? Jer ako se nista ne desi u narednom periodu, sta onda to znaci? Pa znaci da on moze dalje da nastavi sa donosenjem zakona...

Naravno. Ponistit cemo zakone, odraditi sve po zakonu, ali kad tad mora doci taj trenutak da se to zaustavi, pocinioci pohapse... i ko ce to izvesti? I kako? Cinjenica je da covjek ima prakticno privatnu vojsku.

Jedino sto se moze desiti jeste da to uradi eufor, ili da se necim, bog zna cim zaprijeti policiji rs pa da se oni odmetnu i oni to urade...

Zato kazem, ovo ni blizu nije gotovo, a ovi se svadjaju ko ce da pokupi kajmak, svi sad isplivali kazu gotov je. Pa nije gotov. Stoga, hajmo malo stati sa ranim proslavljanjem pobjede.
skupljac_zeljeza

#9959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

romagnoli90 wrote: 09/03/2025 23:47

Elmedin Konaković: "U slučaju nepoštivanja sudskih odluka i presuda, nećemo na Dodika slati policiju, jer on kontroliše MUP RS!"
To je još što niko ne zna jer njega može najprije da hapsi SIPA i Sudska policija, a trenutno niko ne vidi tu mogućnost. Dodik ima 8000 naoružanih policajaca i za sada ga oni ne bi hapsili. Zato se svi plaše eskalacije. Ne vjerujem ni da bi EUFOR krenuo u tu avanturu osim ako ne bi dobili ozbiljnije pojačanje koje bi čuvalo leđa SIPI jer ovo treba da dovrše naše institucije. Vjerovatno će se drugostepena otezati dok se ne skonta način ili dok možda Dodik ne zbriše kao Gruevski pa nas poštedi ovog pitanja.
Thorgerson

#9960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

MMM1977 wrote: 10/03/2025 00:19 Ova tema je postala nečitljiva i na istoj bi trebalo zabraniti prepucavanja Trojka/SDA dok se situacija sa Dodikom ne riješi.
I trojkasi i sda, pripremaju razanj, ugalj, loze vatru...a zec im je jos uvijek u sumi.
MMM1977

#9961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

Thorgerson wrote: 10/03/2025 00:21
MMM1977 wrote: 10/03/2025 00:19 Ova tema je postala nečitljiva i na istoj bi trebalo zabraniti prepucavanja Trojka/SDA dok se situacija sa Dodikom ne riješi.
I trojkasi i sda, pripremaju razanj, ugalj, loze vatru...a zec im je jos uvijek u sumi.
Ovdje se baš vidi kome je stalo do države a kome do vlasti, tema gori kao da su izbori za 5 dana a ne da ne znamo hoće li izbora u ovom sastavu ikada više i biti. Žalosno
SaraFina

#9962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

romagnoli90 wrote: 10/03/2025 00:16
SaraFina wrote: 10/03/2025 00:10

Drzavne institucije su ti i sud i tuzilastvo.
Naravno, good point, ali kad ih već spominjemo i pričamo o pravnoj državi, evo naprimjer da podsjetimo da su Sud BiH i Ustavni sud BiH davnih dana presudili da je negiranje genocida krivično djelo i da je datum 9. januar kao "dan Republike Srpske" u više navrata proglašen neustavnim, pa šta, opet se i dalje negira genocid i svake godine 9. januara imamo četničku paradu pijanstva i kiča, ne vidim nešto da je iko iz RS-a do sada procesuiran zbog toga :mrgreen:
Imamo. Sve to stoji. No ovdje postoji razlika. Dodiku je presudjeno kao pojedincu. On svim silama kao i za 09.01 i za negiranje genocida pokusava izvuci entitet i ljude oko sebe u postupak. No do sada je ostao usamljen u presudi. Ovaj sto je ibjavio u sluzbwnom listi je oslobodjen. Za optizbe ove nove 49 ih ima koji su glasali. Svima je jasno ko je cilj postupka. A da su oni samo popratni dekor.
romagnoli90

#9963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

zippoo87 wrote: 10/03/2025 00:17
Svugdje u svijetu,kada su u pitanju neke velike vojne ili policijske akcije,snage udruze i drzavne snage i internacionalne i spijunske i obavjestajne i niko ne prosipa suplju druzavi u kojoj se akcija odvija,da "to ne rade institucije". Je li svake godine bude po nekoliko raznoraznih NATO i policijskih vjezbi,gdje koordinisano rade vojska,policija,obavjestajci,upravo za akcije visokog rizika. I opet niko ne govori,da nasa policija "Nisu drzavne institucije",...

Tako da,ako dodje do toga,drzavne institucije ce raditi svoj posao,uz asistenciju i drugih agencija ,ako procijene da za to ima potrebe.
Tacka.
Stvarno sam pokušao razgovarati normalno i civilizovano, ali zbog ovog "osim vas botova zelenih termita" stvarno nema smisla da dalje diskutujemo. Nemaš pojma šta ja sve lično mislim o toj SDA i vjeruj mi nije nimalo pozitivno, ali ne, ovdje svako ko uputi i najmanju kritiku i ne piše hvalospjeve Trojci, automatski je diskreditovan kao nekakav "sda bot". Poradite malo na komunikaciji, niste svjesni kakav kontraefekat stvarate, čitaju ovo i drugi ljudi koji nemaju nikakve veze sa strankama i ne posmatraju svijet kroz prizmu stranačko-botovskih prepucavanja. :thumbup:
Last edited by romagnoli90 on 10/03/2025 00:25, edited 1 time in total.
demagog

#9964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by demagog »

Thorgerson wrote: 10/03/2025 00:19 Pa to i govorim. Evo i da dodje ta situacija, postoji veliki i ogroman rizik za takvu akciju.

I dolazimo do pat pozicije. On radi u svom brlogu sta hoce, drzava mu ne moze nista. Kako dalje? Jer ako se nista ne desi u narednom periodu, sta onda to znaci? Pa znaci da on moze dalje da nastavi sa donosenjem zakona...

Naravno. Ponistit cemo zakone, odraditi sve po zakonu, ali kad tad mora doci taj trenutak da se to zaustavi, pocinioci pohapse... i ko ce to izvesti? I kako? Cinjenica je da covjek ima prakticno privatnu vojsku.

Jedino sto se moze desiti jeste da to uradi eufor, ili da se necim, bog zna cim zaprijeti policiji rs pa da se oni odmetnu i oni to urade...

Zato kazem, ovo ni blizu nije gotovo, a ovi se svadjaju ko ce da pokupi kajmak, svi sad isplivali kazu gotov je. Pa nije gotov. Stoga, hajmo malo stati sa ranim proslavljanjem pobjede.
Da citiram sam sebe:
Kako rece neki od forumasa utakmica jos traje i nije blizu kraja.
Mnogi vec proslavljaju pobjedu i svadjaju se oko toga ko je postigao gol, asistirao, zaustavio protivnicki napad itd
:?
zippoo87

#9965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

canvra888 wrote: 10/03/2025 00:17

Dobro majstore, ima li tvojih postova gdje kritikuješ trojku na koje me možeš uputiti ili smatraš da je trojka perfektno odradila mandat? :)
Perfektno ne postoji nigdje a u politici nikako. Svako ima i dobro sto radi i lose sto radi ili je uradio. Ali kada se nesto kritikuje ili hvali,treba biti objektivan. To je najveci problem,sto ljudi nisu objektivni a botovima to i nije u opisu zadatka,oni i jesu tu da lazu i smutnju unose. To valjda vidi i zna svaki pismen covjek...ili ne zna ?
Ali ne mozete doci ovdje,pisati o lazim i podmetati i ocekivati da niko nece reagovati. Evo ova prica oko "Dodik se promijenio"...potpisao je dogovor,trebalo je da ga provodi,isto kao i drugi sto su ga provodili. Nisu ga mogli nikako izbaciti,zbog 4 delegata SNSDa u Domu naroda i to znaju svi,pa i botovi. Ali oni namjerno to presute i lazu,da se neko neupucen upeca. Jesi li ti neupucen ili neznalica ,pa pusis tu pricu ?

Dakle,da sumiramo...ja nisam uopste "crven",kako me ti etiketiras a ni obojen,nego udjem ovdje da sprdam trolove i botove u njihovim lazima.
Trojka ima kao i svako i dobrih i losih stvari ali RADE;pokusavaju,rjesavaju probleme u ovoj nasoj zabkrecini,nesto urade i lose,pa kazu da ce to ispraviti,nesto testiraju da vide kako ce ici (neradna nedjelja) ali ovo oko Dodika,tu igraju sah i deru sve nacionaliste.
Ne zaboravi,da je pad Dodika,pad i ostalih nacionalnih stranaka u BiH...SDA je pala,evo sada SNSD i naravno HDZ,kao porazena hinja,ce se prikloniti opet nekome,jer oni su uvijek za sve i protiv svega...hinjska politika ,klasicna. Ali dohakati ce se i "europejcu"...njemu ni godine ne ide u korist.
A_A_AKCIJA

#9966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

zippoo87 wrote: 10/03/2025 00:03
SaraFina wrote: 09/03/2025 23:59 Jos nesto. Dodik Nema presudu za drzavni udar. Ovo je optizba bila. I kad ga privedu ja mislim da ide dokazni postupak i odbrana. Pa onda presuda i zalbe.

Mi mismo da je izvrsio drzavni udar. On ce se braniti da nije. Ne mozes ga hapsiti po optuzbi. Nego po presudi.,

Mozes ga hapsiti i staviti u pritvor...a sudski postupak ce svakako ici. Pa ako bude osudjen ili oslobodjen...to je na kraju. Ali ima osnov sumnje da je pocinio navedeno djelo,zato ga se moze privesti.
Dodiku je izdat nalog da se na Sudu pojavi kao osumnjičeni za KD rušenje pravnog poretka države. To već imamo. Danas, u ponedjeljak se treba odazvati, koliko znam.

Ako se ne odazove, izdaje se nalog za privođenje. Ovdje MUP rs može sabotirati, ali sigurno neće biti incidenata jer Dodik moli da se dese. Već tada neće moći mrdnuti iz Banjaluke.

Ako ga ne mognu privesti, ako nije dostupan organima gonjenja, izdaje se potjernica.

Već na drugom koraku je njegova politička karijera apsolutno mrtva. I to je najbitnije.

CIK mu oduzima mandat, idu vanredni izbori za predsjednika rs...

U ovo ubacite vremensku dimenziju i druga događanja. Dok ovo traje, velika je vjerovatnoća da će opozicija preuzeti Vladu rs. Dolazi drugi ministar MUP koji će provesti nalog za hapšenje.

Već danas ima dovoljno prebjega iz SNSD većine da se oformi nova vlada. Ljudi se prepali za svoju guzicu jer znaju da njih neće Mađari spašavati od zatvora.

Najbitnije, sve je ovo razigrano od strane Trojke do najsitnijih detalja i zna se redoslijed koraka. I zna se kraj, Mile u zatvoru ili bjegunac u inozemstvu.
zippoo87

#9967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

romagnoli90 wrote: 10/03/2025 00:24

Tacka.
Stvarno sam pokušao razgovarati normalno i civilizovano, ali zbog ovog "osim vas botova zelenih termita" stvarno nema smisla da dalje diskutujemo. Nemaš pojma šta ja sve lično mislim o toj SDA i vjeruj mi nije nimalo pozitivno, ali ne, ovdje svako ko uputi i najmanju kritiku i ne piše hvalospjeve Trojci, automatski je diskreditovan kao nekakav "sda bot". Poradite malo na komunikaciji, niste svjesni kakav kontraefekat stvarate, čitaju ovo i drugi ljudi koji nemaju nikakve veze sa strankama i ne posmatraju svijet kroz prizmu stranačko-botovskih prepucavanja. :thumbup:
Prijatelju,registrovao si se prije 20 dana,da guslas na politickim temama za SDA.
Nemoj mi vrijedjati inteligenciju . Mozes pisati sa mnom ili ne moras,to ne mijenja cinjenice.
canvra888

#9968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

zippoo87 wrote: 10/03/2025 00:25
canvra888 wrote: 10/03/2025 00:17
Perfektno ne postoji nigdje a u politici nikako. Svako ima i dobro sto radi i lose sto radi ili je uradio. Ali kada se nesto kritikuje ili hvali,treba biti objektivan. To je najveci problem,sto ljudi nisu objektivni a botovima to i nije u opisu zadatka,oni i jesu tu da lazu i smutnju unose. To valjda vidi i zna svaki pismen covjek...ili ne zna ?
Ali ne mozete doci ovdje,pisati o lazim i podmetati i ocekivati da niko nece reagovati. Evo ova prica oko "Dodik se promijenio"...potpisao je dogovor,trebalo je da ga provodi,isto kao i drugi sto su ga provodili. Nisu ga mogli nikako izbaciti,zbog 4 delegata SNSDa u Domu naroda i to znaju svi,pa i botovi. Ali oni namjerno to presute i lazu,da se neko neupucen upeca. Jesi li ti neupucen ili neznalica ,pa pusis tu pricu ?

Dakle,da sumiramo...ja nisam uopste "crven",kako me ti etiketiras a ni obojen,nego udjem ovdje da sprdam trolove i botove u njihovim lazima.
Trojka ima kao i svako i dobrih i losih stvari ali RADE;pokusavaju,rjesavaju probleme u ovoj nasoj zabkrecini,nesto urade i lose,pa kazu da ce to ispraviti,nesto testiraju da vide kako ce ici (neradna nedjelja) ali ovo oko Dodika,tu igraju sah i deru sve nacionaliste.
Ne zaboravi,da je pad Dodika,pad i ostalih nacionalnih stranaka u BiH...SDA je pala,evo sada SNSD i naravno HDZ,kao porazena hinja,ce se prikloniti opet nekome,jer oni su uvijek za sve i protiv svega...hinjska politika ,klasicna. Ali dohakati ce se i "europejcu"...njemu ni godine ne ide u korist.
Long story short - nijedan jedini tvoj post kritikovanja trojke da me uputiš, iako sam napisa da nisu perfektno vodili. Hvala i prijatno.
canvra888

#9969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

demagog wrote: 10/03/2025 00:24
Thorgerson wrote: 10/03/2025 00:19 Pa to i govorim. Evo i da dodje ta situacija, postoji veliki i ogroman rizik za takvu akciju.

Da citiram sam sebe:
Kako rece neki od forumasa utakmica jos traje i nije blizu kraja.
Mnogi vec proslavljaju pobjedu i svadjaju se oko toga ko je postigao gol, asistirao, zaustavio protivnicki napad itd
:?
Pa klasično naše, euforisanje prije kraja utakmice :D Ali bez zezancije, ovo je daleko od gotovog. Može vrlo lahko biti prekretnica, a može i ostati neki status quo.
swanfilter

#9970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

Od hapsenja nema nista dok je Culum na celu Sipe, jer isti nece sprovoditi naredbe suda.

Nakon toga neko gore ce odluciti hoce li Culuma demokratski maketi, da ne bude repova poslije. Ili ce stvar preuzeti u svoje ruke i Milu odvesti bas kako su ga i doveli, u transporteru.

Druga opcija je bolja cak i za same Srbe. Da se ne ku..rce, bez oklijevanja im pokazati ko je gazda i da ce svi redom u gacama biti pokupljeni. Nije da nemaju iskustva sa tim.
SaraFina

#9971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

A_A_AKCIJA wrote: 10/03/2025 00:27
zippoo87 wrote: 10/03/2025 00:03

Mi mismo da je izvrsio drzavni udar. On ce se braniti da nije. Ne mozes ga hapsiti po optuzbi. Nego po presudi.,

Mozes ga hapsiti i staviti u pritvor...a sudski postupak ce svakako ici. Pa ako bude osudjen ili oslobodjen...to je na kraju. Ali ima osnov sumnje da je pocinio navedeno djelo,zato ga se moze privesti.
Dodiku je izdat nalog da se na Sudu pojavi kao osumnjičeni za KD rušenje pravnog poretka države. To već imamo. Danas, u ponedjeljak se treba odazvati, koliko znam.

Ako se ne odazove, izdaje se nalog za privođenje. Ovdje MUP rs može sabotirati, ali sigurno neće biti incidenata jer Dodik moli da se dese. Već tada neće moći mrdnuti iz Banjaluke.

Ako ga ne mognu privesti, ako nije dostupan organima gonjenja, izdaje se potjernica.

Već na drugom koraku je njegova politička karijera apsolutno mrtva. I to je najbitnije.

U ovo ubacite vremensku dimenziju i druga događanja. Dok ovo traje, velika je vjerovatnoća da će opozicija preuzeti Vladu rs. Dolazi drugi ministar MUP koji će provesti nalog za hapšenje.

Već danas ima dovoljno prebjega iz SNSD većine da se oformi nova vlada. Ljudi se prepali za svoju guzicu jer znaju da njih neće Mađari spašavati od zatvora.

Najbitnije, sve je ovo razigrano od strane Trojke do najsitnijih detalja i zna se redoslijed koraka. I zna se kraj, Mile u zatvoru ili bjegunac u inozemstvu.

Ovo je JAKO vazno u moru nebitnih prepucavanja.
romagnoli90

#9972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

zippoo87 wrote: 10/03/2025 00:27
romagnoli90 wrote: 10/03/2025 00:24

Tacka.
Prijatelju,registrovao si se prije 20 dana,da guslas na politickim temama za SDA.
Nemoj mi vrijedjati inteligenciju . Mozes pisati sa mnom ili ne moras,to ne mijenja cinjenice.
Ne "guslam" ja za SDA, niti ih uopšte spominjem, samo kritikujem određene poteze Trojke i komentarišem aktuelnu situaciju u državi, naročito sad kad je u toku jebeni državni udar. To što vi svačije mišljenje koje odstupa od hvalospjeva i ode radosti liderima Trojke automatski predstavljate kao "sda botovanje", to više govori o vama i kakvu ste jadnu i učmalu atmosferu napravili na ovom forumu, u duhu najvećih diktatura, kao da je ovo privatno sijelo simpatizera Trojke gdje je dozvoljeno samo da se razmjenjuju afirmativna mišljenja i stavovi koji vama odgovaraju. Pa vi čak i dobronamjernu kritiku dočekujete kao neprijateljsku jer čitav svijet posmatrate kroz nekakve tabore - Us and Them. :lol:

Opet ti kažem, dobronamjeran savjet, nije vam ovo stranačko sijelo i privatna prćija, ovo je javni forum koji čitaju svi građani Bosne i Hercegovine, a ne samo sljedbenici kulta ličnosti Dine Konakovića. :thumbup:
Last edited by romagnoli90 on 10/03/2025 00:47, edited 4 times in total.
kokuz_sa

#9973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kokuz_sa »

Jesi siguran da ce CIK uzeti mandat za neodazivanje
SaraFina

#9974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

kokuz_sa wrote: 10/03/2025 00:36 Jesi siguran da ce CIK uzeti mandat za neodazivanje
Imace tada vec presudu onu prvu. Oduzece mu po tom osnovu.
romagnoli90

#9975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

kokuz_sa wrote: 10/03/2025 00:36 Jesi siguran da ce CIK uzeti mandat za neodazivanje
Ako bude potvrđena prvostepena presuda, Dodiku je zabrana političkog djelovanja na 6 godina u svim institucijama koje se finansiraju iz budžeta BiH, samim tim mu CIK oduzima mandat, bar bi tako trebalo da bude. :mrgreen:
Post Reply