Sirija vol. 2
- husein_kapetan
#9951 Re: Sirija vol. 2
Sa druge strane opet..a sve u svrhu "zastite" od eventualne epizode ovog "proljeca" Erdogan cisti redove opozicije.. sada.. in personam.. trazi od drzavnih tuzioca da se onoj dvojici lidera HDP-a ( Selahattin Demirtas i Figen Yuksekdag, ) sudi za izdaju i da im se oduzme parlamentarni imunitet..
Kada sam prije nekog vremena hipoteticki pisao o anti arapsko proljece strategiji kao izvjesnosti nisam ni slutio da ce ovako brzo biti evidentna.
Kada sam prije nekog vremena hipoteticki pisao o anti arapsko proljece strategiji kao izvjesnosti nisam ni slutio da ce ovako brzo biti evidentna.
- salik79
#9952 Re: Sirija vol. 2
Drvenija87 wrote:

Jbt, ovi ko Monty Python flying circus
- salik79
#9953 Re: Sirija vol. 2
Eh, tamam, tu sam te cekao...Je l' Thani dobar, ili djubre?!sarajevoxxxx wrote:Masovni ubica je samo to i ništa više. Smatrati da je Asad bolje rješenje je besmisleno. Šta onda reći simpatizerima Isila. Po svim podacima Asad je daleko najviše masakara počinio. Znači njima treba suditi i za ono što nisu počinili, jer zaboga oni bi bili gori da im se ukaže prilika, a Asadu oprostiti iako je počinio masakre nad civilnim stanovništvom. To se zove mrznja i fašizam. Moj je dobar iako je đubre.
Evo Nusra front mogla je mučiti zarobljenike da je htjela, nisu to uradili. Asadov režim i muči i ubija i kolje. Ne samo ove zadnje 4 godine već zadnje 4 decenije. Da je Isil i deset puta više zla nanio opet je daleko iza Asada i muslimana bogataša uhljeba i elite koji ga podržavaju.
A, Nusra je nema dalje
- salik79
#9954 Re: Sirija vol. 2
Eh sad, necemo se vrijedjati!Herr Flick wrote:Za nas sekularne i umjerene Assad je bolji izbor,za vas vise okrenute vjeri naravno da su Nusra i co. bolji izbor,nema se sta tu puno pricatisarajevoxxxx wrote:Masovni ubica je samo to i ništa više. Smatrati da je Asad bolje rješenje je besmisleno. Šta onda reći simpatizerima Isila. Po svim podacima Asad je daleko najviše masakara počinio. Znači njima treba suditi i za ono što nisu počinili, jer zaboga oni bi bili gori da im se ukaže prilika, a Asadu oprostiti iako je počinio masakre nad civilnim stanovništvom. To se zove mrznja i fašizam. Moj je dobar iako je đubre.
Evo Nusra front mogla je mučiti zarobljenike da je htjela, nisu to uradili. Asadov režim i muči i ubija i kolje. Ne samo ove zadnje 4 godine već zadnje 4 decenije. Da je Isil i deset puta više zla nanio opet je daleko iza Asada i muslimana bogataša uhljeba i elite koji ga podržavaju.
- insomnia78
#9955 Re: Sirija vol. 2
To, ta vojska, je vise onako, dekorativnozrakomlat wrote:Gdje naleti na to? Ja sam danas negdje vidio kao raspoređena iranska vojska oko konzulata zbog mogućih demonstracija itdhusein_kapetan wrote:Kao sto rekoh..
Izgleda gori saudijski konzulat u Teheranu..
-
solar7
#9956 Re: Sirija vol. 2
a druga su opet govna maxzus burad pravila i onda iz helikoptera bacala i 100 postotno pogadjala bez civilnih zrtavaEm2r wrote:Ne moze mi niko reci da ovo nije sistematska tortura ubijanje itd (sto se cesce rezimu prisiva) govna su maxuz povarila ovu konstrukciju da razapinju ljude na nju.
- nixon69
#9957 Re: Sirija vol. 2
Imas koji video kao dokaz da su bacali burad a ne avionske bombe?solar7 wrote:a druga su opet govna maxzus burad pravila i onda iz helikoptera bacala i 100 postotno pogadjala bez civilnih zrtava
- Em2r
#9958 Re: Sirija vol. 2
Bravo za njih. Ako su vec tako precizni.solar7 wrote:a druga su opet govna maxzus burad pravila i onda iz helikoptera bacala i 100 postotno pogadjala bez civilnih zrtavaEm2r wrote:Ne moze mi niko reci da ovo nije sistematska tortura ubijanje itd (sto se cesce rezimu prisiva) govna su maxuz povarila ovu konstrukciju da razapinju ljude na nju.
-
handžar88
#9959 Re: Sirija vol. 2
Djubre, iako je dobar.salik79 wrote:Eh, tamam, tu sam te cekao...Je l' Thani dobar, ili djubre?!sarajevoxxxx wrote:Masovni ubica je samo to i ništa više. Smatrati da je Asad bolje rješenje je besmisleno. Šta onda reći simpatizerima Isila. Po svim podacima Asad je daleko najviše masakara počinio. Znači njima treba suditi i za ono što nisu počinili, jer zaboga oni bi bili gori da im se ukaže prilika, a Asadu oprostiti iako je počinio masakre nad civilnim stanovništvom. To se zove mrznja i fašizam. Moj je dobar iako je đubre.
Evo Nusra front mogla je mučiti zarobljenike da je htjela, nisu to uradili. Asadov režim i muči i ubija i kolje. Ne samo ove zadnje 4 godine već zadnje 4 decenije. Da je Isil i deset puta više zla nanio opet je daleko iza Asada i muslimana bogataša uhljeba i elite koji ga podržavaju.![]()
A, Nusra je nema dalje![]()
![]()
- insomnia78
#9960 Re: Sirija vol. 2
Gori i u Teheranu

Izgleda da je policija uspjela preuzeti kontrolu
Francuski mediji preuzeli su vijest od njega

PS: Ima i video
https://twitter.com/aminismyname/status ... 8482375680

Police have evacuated protesters from #SaudiArabia embassy in #Tehran.
#SheikhNimr #Iran

PS: Ima i video
https://twitter.com/aminismyname/status ... 8482375680
- Em2r
#9961 Re: Sirija vol. 2
Semitsko veseljeinsomnia78 wrote:Gori i u Teheranu
Police have evacuated protesters from #SaudiArabia embassy in #Tehran.
#SheikhNimr #Iran
- nixon69
#9963 Re: Sirija vol. 2
Aj sad fino odfakajte na temu Iran,ovo je Sirija. 
- Em2r
#9964 Re: Sirija vol. 2
Cista runska vunainsomnia78 wrote:A ti stari perzijanac
-
solar7
#9965 Re: Sirija vol. 2
nadam se da samo salisnixon69 wrote:Imas koji video kao dokaz da su bacali burad a ne avionske bombe?solar7 wrote:a druga su opet govna maxzus burad pravila i onda iz helikoptera bacala i 100 postotno pogadjala bez civilnih zrtava
-
solar7
#9966 Re: Sirija vol. 2
ja se nimalo ne radujem onom razapetom insanu gore a dal si ti samo malo ironican il stvarno mislis tako to je do tebeEm2r wrote:Bravo za njih. Ako su vec tako precizni.solar7 wrote:a druga su opet govna maxzus burad pravila i onda iz helikoptera bacala i 100 postotno pogadjala bez civilnih zrtavaEm2r wrote:Ne moze mi niko reci da ovo nije sistematska tortura ubijanje itd (sto se cesce rezimu prisiva) govna su maxuz povarila ovu konstrukciju da razapinju ljude na nju.
- nixon69
#9967 Re: Sirija vol. 2
Ne salim se,daj video materijal kao dokaz i dokazi da su "barel" bobme a ne avionske koje bacaju iz helikoptera.
-
sarajevoxxxx
#9968 Re: Sirija vol. 2
Evo sada 40 000 ljudi umire od gladi u gradu Madaya. Njihov grijeh je što nisu prihvatili kolektivno iseljenje iz tog područja kojeg im je savjetovao i UN. Mislim da međunarodna zajednica predano radi na radikalizaciji i da ni u snu ne želi da zaustavi rat u Siriji. Isto tako muslimanski bogataši i uhljebi. Za njih prestanak rata znači poraz kao što kaže Čeli. Bitno je sačuvati principe, a to što 40 000 ljudi trenutno umire od gladi, što su kost i koža, što se nemilice ubijaju žene i djeca, to nikome nije bitno.salik79 wrote:Eh, tamam, tu sam te cekao...Je l' Thani dobar, ili djubre?!sarajevoxxxx wrote:Masovni ubica je samo to i ništa više. Smatrati da je Asad bolje rješenje je besmisleno. Šta onda reći simpatizerima Isila. Po svim podacima Asad je daleko najviše masakara počinio. Znači njima treba suditi i za ono što nisu počinili, jer zaboga oni bi bili gori da im se ukaže prilika, a Asadu oprostiti iako je počinio masakre nad civilnim stanovništvom. To se zove mrznja i fašizam. Moj je dobar iako je đubre.
Evo Nusra front mogla je mučiti zarobljenike da je htjela, nisu to uradili. Asadov režim i muči i ubija i kolje. Ne samo ove zadnje 4 godine već zadnje 4 decenije. Da je Isil i deset puta više zla nanio opet je daleko iza Asada i muslimana bogataša uhljeba i elite koji ga podržavaju.![]()
![]()
Problem je onih hiljadu radikala u Siriji a nisu problem organizacije, vojske, nekakvi međunarodni savezi, muslimanski milijarderi, gdje ćeš gluho bilo na njih. Krivi su oni ljudi u gradovima poput Tella, poput Mosula, poput Faludže, ili Madaya i Zabadanija. Šta siromašni znaju šta je politika i pravda. Pravda je ono što ti ja kažem. Ili to ili barel-bomba, pa ti izvoli.
Za Nusru, imaju nevladine organizacije, brate zna se koje najveće đubre u Damasku, koje najviše djece poubijao, ko uživa u otkidanju glava novorođenčadima, ubijanju trudnica, ko se grohotom smije kada gleda prizore da se djeca vade ispod stotina tona ruševina.
To je sve ok. Je li tako.Gluho bilo problem je ona fukara u Madaya, treba nju satrti. Šta zna običan Sirijac koliko je važno uhljebima u Teheranu Sirija. On to ne može da shvati, za to ga treba ubiti, i njega i njegovu trudnu ženu, a ko preživi mučiti ga glađu sve dok ne umre.
-
sarajevoxxxx
#9969 Re: Sirija vol. 2
Oslobođeno režimsko uporište Bejt Saad u blizini sela Mean sjeverna okolina Hame.
- madner
#9970 Re: Sirija vol. 2
Svi bi se kurcili, a kada treba platiti ceh pomagajte ljudi.
- arman1
- Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
- Vozim: šta klepim
- Horoskop: BOG
#9971 Re: Sirija vol. 2
A US napalm je striktno selektivno oružje, a izraelsko bombardovanje je pojam preciznosti. Baš voliš sponzore.solar7 wrote:a druga su opet govna maxzus burad pravila i onda iz helikoptera bacala i 100 postotno pogadjala bez civilnih zrtavaEm2r wrote:Ne moze mi niko reci da ovo nije sistematska tortura ubijanje itd (sto se cesce rezimu prisiva) govna su maxuz povarila ovu konstrukciju da razapinju ljude na nju.
-
sarajevoxxxx
#9972 Re: Sirija vol. 2
A što bi se neko iseljavao i pristajao na politiku etničkog čiščenja? I gdje će to da idu? Misliš da je bolje onima u izbjegličkom logoru u Arsalu koji je nestao ispod snijega a gdje bi najvjerovatnije završili ovi iz Madaya?madner wrote:Svi bi se kurcili, a kada treba platiti ceh pomagajte ljudi.
I otkud nekome pravo da ne dozvoljava ulazak hrane u grad. Pa kod nas je rat bio, pa opet postoje helikopteri, dostavi se hrana ako ništa novorođenčadima mlijeko u prahu.
Mislim, dno dna. I kaže kako to vi teroristi
- madner
#9973 Re: Sirija vol. 2
Pa ako dizes ustanak protiv tiranina, ne mozes se zaliti sto je tiranin. Imaju dvije opcije, da se predaju, ili da probiju obruc.sarajevoxxxx wrote:A što bi se neko iseljavao i pristajao na politiku etničkog čiščenja? I gdje će to da idu? Misliš da je bolje onima u izbjegličkom logoru u Arsalu koji je nestao ispod snijega a gdje bi najvjerovatnije završili ovi iz Madaya?madner wrote:Svi bi se kurcili, a kada treba platiti ceh pomagajte ljudi.
I otkud nekome pravo da ne dozvoljava ulazak hrane u grad. Pa kod nas je rat bio, pa opet postoje helikopteri, dostavi se hrana ako ništa novorođenčadima mlijeko u prahu.
Mislim, dno dna. I kaže kako to vi teroristiMadaya je trenutno fabrika terorizma. Spriječiti humanitarnu katastrofu u Madaya je milion puta važnije od svih međunarodnih zračnih udara koje izvode na Isil ovih dana. Koga oni prave budalom? Svijesno stvaraju Isil i stotine drugih Isila. Međunarodnu zajednicu boli što cijeli narod nije Isil i sirijski i irački pa da dignu stotine aviona i da rahat milione ljudi bombarduju. Ponašaju se prema narodima poput pravog fašiste od činovnika iz međunarodne zajednice pa do Bešara al Asada.
Obruc se i pravi da se protivnik tako porazi, kada bi pustali namirnice, ne bi imao smisla.
- salik79
#9974 Re: Sirija vol. 2
Da pokusam ponovo: al Thani, arapska elita i djubre DA/NE?! Kratko i jasno.sarajevoxxxx wrote:Evo sada 40 000 ljudi umire od gladi u gradu Madaya. Njihov grijeh je što nisu prihvatili kolektivno iseljenje iz tog područja kojeg im je savjetovao i UN. Mislim da međunarodna zajednica predano radi na radikalizaciji i da ni u snu ne želi da zaustavi rat u Siriji. Isto tako muslimanski bogataši i uhljebi. Za njih prestanak rata znači poraz kao što kaže Čeli. Bitno je sačuvati principe, a to što 40 000 ljudi trenutno umire od gladi, što su kost i koža, što se nemilice ubijaju žene i djeca, to nikome nije bitno.salik79 wrote:Eh, tamam, tu sam te cekao...Je l' Thani dobar, ili djubre?!sarajevoxxxx wrote:Masovni ubica je samo to i ništa više. Smatrati da je Asad bolje rješenje je besmisleno. Šta onda reći simpatizerima Isila. Po svim podacima Asad je daleko najviše masakara počinio. Znači njima treba suditi i za ono što nisu počinili, jer zaboga oni bi bili gori da im se ukaže prilika, a Asadu oprostiti iako je počinio masakre nad civilnim stanovništvom. To se zove mrznja i fašizam. Moj je dobar iako je đubre.
![]()
Problem je onih hiljadu radikala u Siriji a nisu problem organizacije, vojske, nekakvi međunarodni savezi, muslimanski milijarderi, gdje ćeš gluho bilo na njih. Krivi su oni ljudi u gradovima poput Tella, poput Mosula, poput Faludže, ili Madaya i Zabadanija. Šta siromašni znaju šta je politika i pravda. Pravda je ono što ti ja kažem. Ili to ili barel-bomba, pa ti izvoli.
Za Nusru, imaju nevladine organizacije, brate zna se koje najveće đubre u Damasku, koje najviše djece poubijao, ko uživa u otkidanju glava novorođenčadima, ubijanju trudnica, ko se grohotom smije kada gleda prizore da se djeca vade ispod stotina tona ruševina.
To je sve ok. Je li tako.Gluho bilo problem je ona fukara u Madaya, treba nju satrti. Šta zna običan Sirijac koliko je važno uhljebima u Teheranu Sirija. On to ne može da shvati, za to ga treba ubiti, i njega i njegovu trudnu ženu, a ko preživi mučiti ga glađu sve dok ne umre.
- husein_kapetan
#9975 Re: Sirija vol. 2
Imali neko.. upucen.. da mi makar parcijalno "prevede" misao ovog gore..