Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
Skeptic604

#9951 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Skeptic604 »

Svi sad šaptači..

Onaj šapče konjima,onaj sapce svinjama,onaj psima,onaj sapce mrtvima,onaj šapce duhovima,onaj šapce hitleru :lol: :lol: :lol:
Pjanic15

#9952 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Pjanic15 »

Skeptic604 wrote:Svi sad šaptači..

Onaj šapče konjima,onaj sapce svinjama,onaj psima,onaj sapce mrtvima,onaj šapce duhovima,onaj šapce hitleru :lol: :lol: :lol:
Previše si pod uticajem medija i tih senzacionalističkih naziva. :-)
Gojeni H

#9953 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Gojeni H »

Juce dostavljeno 30 i kusur paketa najugrozenijim porodicama u Topcic polju.
jon_jovi

#9954 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by jon_jovi »

Dok se vaše drage vođe vrate sa godišnjeg sve posljedice biti će sanirane, siguran sam u to.
Janjicar

#9955 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Janjicar »

Upravo me zvali iz uprave za Komunalne poslove iz opstine Tuzla i kazu Nacelnik donio odluku da svi koji su ucestvovali u sanaciji klizista na opstini Tuzla sljedeci mjesec imaju besplatan ulazu na Panonska jezera :thumbup: Sve sto trebate jeste ponijeti licnu kartu i na sluzbeni ulaz idete.
red evil

#9956 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by red evil »

Nije zar opet? :? :?
Kiša koja je proteklih dana padala u BiH uzrokovala je rast vodostaja rijeke Save dužinom cijelog svog toka kroz Posavski kanton, saopćio je Federalni štab civilne zaštite, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Vodostaj na brani HA Modrac u 07.00 sati iznosio je 199,31 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.). Ispust kroz temeljne otvore iznosi 59 m3/s.

Zbog obilnih padavina koje su s četvrtka na petak pogodile Općinu Srebrenik poplavljeno je nekoliko objekata u Mjesnoj zajednici Bjelave, zbog porasta vodostaja Bijele Rijeke u Mjesnoj zajednici Donji Potok i porasta rijeke Tinje, a čiji je vodostaj na mjernoj letvi kod Koprića mosta u 01.15 sati iznosio 2,90 m. Prema jutrošnjim mjerenjima nivo rijeke Tinje je 1,20 m.

Intenzivne kišne padavine u posljednja 24 sata, uzrokovale su porast nivoa vodotoka rječica i lokalnih potoka na području Lukavca te njihovo izlijevanje iz korita na pojedinim mjestima i to:
- U MZ Puračić odron je prekinuo lokalni put Bukva – Turija.
- U MZ Gnojnica „Hanište“ izlila se rječica i poplavila nekoliko stambenih objekata.
- U MZ Stupari izlio se potok i odnio lokalni put.
- U MZ Berkovica izlila su se dva potoka i poplavila nekoliko stambenih objekata.
- U MZ Kruševica od lokalnog potoka poplavljeno je nekoliko stambenih objekata.
- U MZ Dobošnica poplavljeno je nekoliko objekata.

U protekla 24 sata prijavljen je pronalazak NUS-a na području Općine Lukavac, koji će biti uklonjen u narednom periodu od strane tima za uklanjanje NUS-a.

Usljed kiše koja je padala tokom noći, oborinske vode su nanijele zemlju i pijesak na puteve u naseljima Klimenta, Bistrice i Karići (Općina Jajce), tako da je promet otežan.

Na lokalitetu Novog Šehera uposlenici Civilne zaštite Maglaj dobili su dojavu o eksplozivnoj napravi nepoznatog porijekla te je odstranili i uskladištili. A u Žepču je danas u mjestu Vinište prijavljen NUS (dvije ručne bombe u šahtu.) Prijava proslijeđena Timu za uklanjanje neeksplodiranog ubojnog sredstva FUCZ , koji će pronađena sredstva ukloniti u toku dana.
ljuspica

#9957 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by ljuspica »

Janjicar wrote:Upravo me zvali iz uprave za Komunalne poslove iz opstine Tuzla i kazu Nacelnik donio odluku da svi koji su ucestvovali u sanaciji klizista na opstini Tuzla sljedeci mjesec imaju besplatan ulazu na Panonska jezera :thumbup: Sve sto trebate jeste ponijeti licnu kartu i na sluzbeni ulaz idete.
Ajjj jes se potrudio :/ A sta ako nekog ne zanima Panonsko jezero a ucestvovo u sanaciji? I kako dokazat svoje ucestvovanje?
crnoplavo

#9958 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by crnoplavo »

nekako se stekao utisak da je ako ne sve, ono bar vecina sanirano taman prije svjetskog, ako je bar 50% rijeseno prije svjetskog :thumbup: ostatak ce se rijesit sad s ovim donacijama koje smo dobili sa srbijom, milijarda i osamsto miliona (1.8 milijardi) :shock: ogromne OGROMNE PARE :shock: nemogu ni zamislit koliko para, samo vazno je da se upotrijebi a ne zloupotrebi, jer sigurno cebit pokusaja zloupotreba sredstava, iako ohrabruje ono sto sam procitao a to je da se pare nece davati na lijepe oci, vec za projekte, tako da smo tu potkovani,
danas u lukavcu poplava, i u nekim selima teska situacija, ne znam kad ce ta sredstva doci i biti efektivna :?
Nuken

#9959 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Nuken »

Kako je krenulo moglo bi nas opet poplaviti.Kiša već danim pada manjim intenzitetom,a u zadnja 2 dana tri pljuska :-x
red evil

#9960 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by red evil »

Kao što sam i predpostavljao, ponovo poplave. Samo se nadam da će neće biti u onom obimu kao u maju. A prognoze nisu nimalo optimistične, sutra još gore vrijeme, najavljuju, nego danas.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9961 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Truba »

mene zanima koliko je nasipa, betonskih zidova napravljeno od maja
homega

#9962 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by homega »

Black swan wrote:mene zanima koliko je nasipa, betonskih zidova napravljeno od maja
nije bilo para
Brkooo

#9963 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Brkooo »

od četvrtka/petka razvedravanje
Peryton_

#9964 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Peryton_ »

Na podrucju Srebrenika stanje identicno kao i u maju, ako ne i gore.
Ja parkirao automobil pred kucom, on otisao komsiji :sad:
MrShadow

#9965 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by MrShadow »

Ima li naznaka da bi ovo moglo stati sutra/prekosutra ili nas opet ocekuje gubitak domova za mnoge i zatvaranje putnih pravaca :/
strong69

#9966 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by strong69 »

Sta ce onda biti u oktobru? Zao mi je ovih ljudi koji ponovo prozivljavaju ovu tragediju a za koje se nista nije ucinilo da im se pomogne i da se zastite od novih poplava.
red evil

#9967 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by red evil »

MrShadow wrote:Ima li naznaka da bi ovo moglo stati sutra/prekosutra ili nas opet ocekuje gubitak domova za mnoge i zatvaranje putnih pravaca :/
Nema, tek od petka, možda četvrtka stabilizacija vremena. Sutra će po najavama biti još gori dan. :-)
Malik Urcic

#9968 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Malik Urcic »

MrShadow wrote:Ima li naznaka da bi ovo moglo stati sutra/prekosutra ili nas opet ocekuje gubitak domova za mnoge i zatvaranje putnih pravaca :/
Prognoze nisu dobre za naredna dva dana.
Image
Arsene Wenger

#9969 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Arsene Wenger »

:( Fakat, do kad će trajati ova totalna paraliza institucija vlasti? vjerovatno dok se ne počnu jebavati matere "vršiocima" vlasti, ponaosob.
lua

#9970 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by lua »

Jest' ovo se čini kao da laprdam po forumu, ali najozbiljnije govorim. Želim da ovo ostane zabilježeno. Pljuvat ću ih po ulici i nije mi žao. Sram ih i stid bilo, jedva su ljudi ponovo počeli živjeti. JEDVA. Niste u stanju bili izliti beton i napraviti jebeno korito. Neka su djeca smještena na kvalitetne pozicije i u druge države. Sve znam. Mali je to grad. Odvratni ste i nek' se metar kvadratni parketa u vikendici mog amidze sjebe krećem u akciju.
mO k3

#9971 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by mO k3 »

lua wrote:Bude li mi porodica ponovo proživljavala stres i sekiraciju krenut ću tući pripadnike SDA stranke po ulici. Ovo je činjenica i ovo će se desiti. MAJKU VAM U PIČKU JEBEM
Ne kontam sta su oni krivi ??? :shock: :?
insomnia78

#9972 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by insomnia78 »

Dje si ti prije tukla i pljuvala hljeba ti?
Troll_Happens

#9973 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Troll_Happens »

Olovku u ruke i cekat septembar i zaokruzit opet sda i sdp jebl vam oni mat.. :evil:
Najbolje citave izbore bojkotirat i stoku konacno istjerat iz volovskih klupa...
homega

#9974 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by homega »

insomnia78 wrote:Dje si ti prije tukla i pljuvala hljeba ti?
Boli?
insomnia78

#9975 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by insomnia78 »

Aha
Post Reply