Ma svega ima. Meni se čovjek kune kad su pregledali snimke sa kamera na predsjedništvu da su huligani imali najmodernije gas maske čija cijena prelazi par stotina Eura (ja to nisam vidio al et'daddy-kool wrote:Vrlo interesantan intervju Lukača na FaceTv, okvalifikao dešavanja prošlog petka kao neuspio državni udar.Odovojio je palioce od demonstranata. Veli, palioci su imali organizovanu logističku podršku u vidu dovlačenja molotovljevih koktela i benzina kolima, kao i da su postojali planeri i organizatori ovih akcija. Slične tvrdnje su iznesene i u najnovijoj Slobodnoj Bosni.
Čudi me da ima premalo špekulacija o mogućim motivima ovih osoba (organizacija), osim onog očiglednog - destabilizacija FBiH?
Ja se uzdam još jedino u ove ljude
Jer je od njih sve i krenulo i na njima i njihovim kolegama iz cijele BiH koji su preživjeli ovaj "Uvod u kapitalizam na balkanski način" sve treba da završi.Predstavnik Sindikata "Polihema" iz Tuzle Sakib Kopić jučer je u izjavi za "Dnevni avaz" ustvrdio da nije istina da je radnički bunt u Tuzli ugušen, poručujući da će se protesti nastaviti sve dok zahtjevi radnika ne ispune.
- Politika se, nakon prošlosedmičnih protesta, odmah konsolidirala i krenula da upravlja našim zahtjevima. Nećemo im dozvoliti da nas ponovo prevare i učine svojim podanicima. Ustrajat ćemo u svim zahtjevima zbog kojih smo krenuli u proteste. Vodeće političke partije, prije svih SDP i SDA, podvaljuju nam nekakve plenume i sastančenja po gradu, ali za nas to ne važi, jer smo tamo vidjeli dugogodišnje aktiviste i članove ovih partija - poručio je Kopić.
On tvrdi da je snažan pritisak da se sindikati i sindikalne vođe podjele u nekoliko grupa, kako se više nikad ne bi mogli okupiti na jednom mjestu.
- Okupit ćemo se, to im se kunem. Posebno sada kada su na tuzlanske sindikalne vođe i članove sindikata krenule strijele od vrha Saveza sindikata BiH, a sve da se ponovo podrži izbor Kate Iveljić na mjesto predsjednice Sindikata hemije i nemetala. Pa, to bi joj bio četvrti mandat - poručio je jučer Kopić.
I Emina Busuladžić iz sindikata "Dite" jučer je s protesta u Tuzli poručila da će sindikati ustrajati u svojim pravednim zahtjevima.