I ovo mi je papanski, i od jednih i od drugih. Idite u Afrin pa se bijte, ne glumite mudonje po Njemačkoj.muhafuca wrote:Ope' Marisana![]()
U Stutgartu se Afrin brani![]()
Sirija vol. 2
-
Stari_demagog
#99326 Re: Sirija vol. 2
- astala_vistala
#99327 Re: Sirija vol. 2
@kroks
Hvala na odg.
Hvala na odg.
-
The 51st State
#99328 Re: Sirija vol. 2
muhafuca wrote:Ope' Marisana![]()
vidis se da i u njemackoj kurdi razumiju samo jezik sile.
- salik79
#99329 Re: Sirija vol. 2
Moze, hajde nam prevedi dio u kojem se spominje "isporuka oruzja" i dio u kojem stoji da je nekakva "isporuka oruzja" bila u toku, te da je obustavljena.Kikibombona wrote:http://www.spiegel.de/politik/deutschla ... 89780.htmlsalik79 wrote:Hajde nam reci odakle si ovo isisao?!Kikibombona wrote: Njemacka obustavila isporuku oruzja Turskoj radi agresije na Efrin.
http://www.tagesspiegel.de/politik/waff ... 79518.html
Hoces da ti prevedem?
-
The 51st State
#99330 Re: Sirija vol. 2
nijebisporuka obustavljena nego program modernizacije turskih leoparda, doduse samo su sebe zajebali sa tim jer ce im kurac iko kupiti tenkove znajuci da im mogu servis stopirati kad god se "zelenim" u njemackoj cuna digne.
- Nadzornik
#99331 Re: Sirija vol. 2
Vise turskih tenkova Leopard 2 cekaju da udju u Afrin.

Kurdska generalica porucuje zapadnjacima da Afrin i Deir ez Zor nemaju istu vaznost za Kurde.
Afirin je vazan za nas i mi imamo pravo da se branimo i upozorava da zapadnjaci ne cine nista da se Turci zaustave i da ce napustiti
Deir ez Zor i prebaciti svoje snage da se bore protiv Turaka u Afrinu.

Kurdska generalica porucuje zapadnjacima da Afrin i Deir ez Zor nemaju istu vaznost za Kurde.
Afirin je vazan za nas i mi imamo pravo da se branimo i upozorava da zapadnjaci ne cine nista da se Turci zaustave i da ce napustiti
Deir ez Zor i prebaciti svoje snage da se bore protiv Turaka u Afrinu.

- muhafuca
#99332 Re: Sirija vol. 2
Ma mani pusti, jest problem dobar tenk nabavit ako se svabe nastave ofirati.
Prodat ce im i Rusi i Ameri zadnju generaciju bez ikakvih problema i problem rjesen.
Nije Leopard nista specijalno. I Rusi i Ameri prave bolje tenkove.
Prodat ce im i Rusi i Ameri zadnju generaciju bez ikakvih problema i problem rjesen.
-
The 51st State
#99333 Re: Sirija vol. 2
mudar potez nema sta, zato i jesu zenski generali dominirali kroz istoriju.
- salik79
#99334 Re: Sirija vol. 2
Jeste, ako kao vehabiti smatras da Iran nije muslimanska zemlja. A i to mozda...Stari_demagog wrote:Turska je trenutno najrelevantniji predstavnik islama i zato je trn u oku svima. Arapski pičići su se davnih dana prodali Amerima i kao što vidim niko ih više ne spominje kao problem.DaysleepeR wrote: koja fula teme
niti je Turska predstavnik islama niti njihova agresija na Siriju ima ikakve veze sa islamom
voljeti islam znači i braniti čast islama i osuđivati negativne stvari koje se u ime islama rade
Ja osuđujem te negativne stvari, ISIL, Al Qaida, Talibani svoje aktivnosti ne provode u ime islama, a već sam ti u postu rekao da podržavanje Turske s moje strane nema veze sa religijom nego sa politikom. To što drugi sa religijskog aspekta biraju strane u ratu je njihov problem. Fidel Castro nije bio musliman, ali sam njegovu politiku opiranja kolonijalizmu uvijek podržavao, iako sam protivnik komunističkih režima.
-
The 51st State
#99335 Re: Sirija vol. 2
prave turci svoj vec, a kratkorocno bi nogli rusi uletiti sigurno, ako svabe nastave da glume ludilo.muhafuca wrote:Ma mani pusti, jest problem dobar tenk nabavit ako se svabe nastave ofirati.
-
Stari_demagog
#99336 Re: Sirija vol. 2
Iran je islamska država koja za mene nema nikakav značaj osim što podržavam i njihovu borbu protiv modernog kolonijalizma, ali moj lider ne mogu biti.salik79 wrote:Jeste, ako kao vehabiti smatras da Iran nije muslimanska zemlja. A i to mozda...Stari_demagog wrote:Turska je trenutno najrelevantniji predstavnik islama i zato je trn u oku svima. Arapski pičići su se davnih dana prodali Amerima i kao što vidim niko ih više ne spominje kao problem.DaysleepeR wrote: koja fula teme
niti je Turska predstavnik islama niti njihova agresija na Siriju ima ikakve veze sa islamom
voljeti islam znači i braniti čast islama i osuđivati negativne stvari koje se u ime islama rade
Ja osuđujem te negativne stvari, ISIL, Al Qaida, Talibani svoje aktivnosti ne provode u ime islama, a već sam ti u postu rekao da podržavanje Turske s moje strane nema veze sa religijom nego sa politikom. To što drugi sa religijskog aspekta biraju strane u ratu je njihov problem. Fidel Castro nije bio musliman, ali sam njegovu politiku opiranja kolonijalizmu uvijek podržavao, iako sam protivnik komunističkih režima.
- Nadzornik
#99337 Re: Sirija vol. 2
Salih Maslem Mohamed

There is a massacre in Afrin and the outside world is watching! It's time to put an end to the Turkish teror state! Where are your humanity!
Act now! Every second counts! Dont play.

There is a massacre in Afrin and the outside world is watching! It's time to put an end to the Turkish teror state! Where are your humanity!
Act now! Every second counts! Dont play.

- Kikibombona
#99338 Re: Sirija vol. 2
Sreca pa su vjernici dosli na vlast. Tacno je da su Nusajbin, Sirnak, Gever, Dzizire, Sur i drugi gradovi sravnjeni sa zemljom, ALI SU SACUVANE DZAMIJE. Sta ce sirotinji kuca? Vazno je dzamije sacuvati.Stari_demagog wrote:Sto puta sam spomenuo te progone Kurda za vrijeme Ataturka, ali se niko na to nije ni osvrnuo jer gdje će komunjare proganjati ljude.
Tako je stigla naredba, sve ravnaj, samo pazi dzamije!
Sirnak

Na kraju je Erdogan inteligentno zakljucio, ovdje se nikada nije trebao praviti grad, na ovako ruznoj, brdovitoj lokaciji. Ravnaj sve. Neka dzamija ostane, stambene objekte rusi.
Ista prica u Nusajbinu. Pripazite dzamije, udaraj svom silom po civilnim objektima, tamo nema turskog zivlja i pravih muslimana.
Kompletan kvart sa kjafirima ociscen i buldozerima poravnat, dzamija spasena!
Ove munare u Nusajbinu prkose gravitaciji, sve okolo popadalo, samo one ostale. Mora da se dragi Alah u to umijesao...

Sta ce nomadima kuca, majka i dijete gledaju svoju zgradu u gradu Dzizre!

Tuci Dzizre, nema muslimana i dzamija!

Hajde ba, imamo cilim, a Erdogan nam je spasio dzamiju!

Negdje ce se prespavati, treba samo malo oceliciti...

Lijep bejzaz u Turskoj, da je nama ovako!

Ne znam kako se neko prije nije sjetio da srusi ovako ruzan grad...

Divan pogled na Dzizre!
Historijska dzamija u Dijarbakiru je sacuvana. Kompletan Sur, koji je pod zastitom UNESCO, je porusen. Jebo UNESCO, sta oni znaju!
Ravnaj Sur. Stize info da drzava konfiskuje imovinu kurdskih divljaka iz Sura, sto ohrabruje sve slobodoljubive ljude svijeta...

Al' sve ove slike, a ima ih milion na netu, sa poravnatim ruznim gradovima u kojima zive teroristi, uljepsa slika zastave!
Predivno, predivno!

- Kikibombona
#99340 Re: Sirija vol. 2
Jaran radi u nekoj tvornici u Svabiji. Kaze, Kurde i Turke razdvojili, izbio incident kada je bila ona frka oko Kobanija.The 51st State wrote:muhafuca wrote:Ope' Marisana![]()
vidis se da i u njemackoj kurdi razumiju samo jezik sile.
A Svaba ovdje treba lupati kazne da im se zanebesa na svaki vid nasilja. I hoce, ne sumnjam.
-
Stari_demagog
#99341 Re: Sirija vol. 2
Ti si fakat kriza od lika.Kikibombona wrote:Sreca pa su vjernici dosli na vlast. Tacno je da su Nusajbin, Sirnak, Gever, Dzizire, Sur i drugi gradovi sravnjeni sa zemljom, ALI SU SACUVANE DZAMIJE. Sta ce sirotinji kuca? Vazno je dzamije sacuvati.Stari_demagog wrote:Sto puta sam spomenuo te progone Kurda za vrijeme Ataturka, ali se niko na to nije ni osvrnuo jer gdje će komunjare proganjati ljude.
Tako je stigla naredba, sve ravnaj, samo pazi dzamije!
Sirnak
Na kraju je Erdogan inteligentno zakljucio, ovdje se nikada nije trebao praviti grad, na ovako ruznoj, brdovitoj lokaciji. Ravnaj sve. Neka dzamija ostane, stambene objekte rusi.
Ista prica u Nusajbinu. Pripazite dzamije, udaraj svom silom po civilnim objektima, tamo nema turskog zivlja i pravih muslimana.
Kompletan kvart sa kjafirima ociscen i buldozerima poravnat, dzamija spasena!
Ove munare u Nusajbinu prkose gravitaciji, sve okolo popadalo, samo one ostale. Mora da se dragi Alah u to umijesao...
Sta ce nomadima kuca, majka i dijete gledaju svoju zgradu u gradu Dzizre!
Tuci Dzizre, nema muslimana i dzamija!
Hajde ba, imamo cilim, a Erdogan nam je spasio dzamiju!
Negdje ce se prespavati, treba samo malo oceliciti...
Lijep bejzaz u Turskoj, da je nama ovako!
Ne znam kako se neko prije nije sjetio da srusi ovako ruzan grad...
Divan pogled na Dzizre!
Historijska dzamija u Dijarbakiru je sacuvana. Kompletan Sur, koji je pod zastitom UNESCO, je porusen. Jebo UNESCO, sta oni znaju!
Ravnaj Sur. Stize info da drzava konfiskuje imovinu kurdskih divljaka iz Sura, sto ohrabruje sve slobodoljubive ljude svijeta...
Al' sve ove slike, a ima ih milion na netu, sa poravnatim ruznim gradovima u kojima zive teroristi, uljepsa slika zastave!
Predivno, predivno!
Mislim da sam i ja lud što s tobom ulazim u raspravu. Ovo su bili oružani sukobi, takođe posljedica PKK-ovog separatizma. Nađi i slike tih gradova nakon obnove, a ko je opet obnovio nego Turska. U vrijeme Ataturka nije bilo separatizma, a nije bilo ni Kurda na ulicama jer su s njima punilil turske zatvore.
- Nadzornik
#99342 Re: Sirija vol. 2
Da se malo prisjetimo.
USA and YPG sign 10-year military partnership
SAD i YPG potpisuju sporazum o vojnom udruzenju za 10 godina...
16.jun.2017.

http://www.manbij.org/2017/06/ypg.html
USA and YPG sign 10-year military partnership
SAD i YPG potpisuju sporazum o vojnom udruzenju za 10 godina...
16.jun.2017.

http://www.manbij.org/2017/06/ypg.html
- salik79
#99343 Re: Sirija vol. 2
Tvoj ne mogu, moj mogu. I meni su se, za razliku od Turaka, pokazali kada je najvise trebalo. Turci su nas do sada uvijek izdali, pa ne bih zelio (ne daj Boze) opet iskusavati "srecu" s njima.Stari_demagog wrote:salik79 wrote:Iran je islamska država koja za mene nema nikakav značaj osim što podržavam i njihovu borbu protiv modernog kolonijalizma, ali moj lider ne mogu biti.Stari_demagog wrote:
Jeste, ako kao vehabiti smatras da Iran nije muslimanska zemlja. A i to mozda...
I da, za mene Turska ima znacaj iskljucivo kao turisticka destinacija.
-
The 51st State
#99344 Re: Sirija vol. 2
kurdi ce pusiti foru sve dok za svoje ciljeve traze mentore van levanta, evropa, rusi, ameri ce ih ko kurton koristit po potrebi i usput gomilati mrznju kod okolnih naroda.
-
The 51st State
#99345 Re: Sirija vol. 2
Tvoj ne mogu, moj mogu. I meni su se, za razliku od Turaka, pokazali kada je najvise trebalo. Turci su nas do sada uvijek izdali, pa ne bih zelio (ne daj Boze) opet iskusavati "srecu" s njima.
I da, za mene Turska ima znacaj iskljucivo kao turisticka destinacija.[/quote]
srecom samo tvoj sektaski izbor, eto iran bi nam pomogo da je sah na vlasti tada bio, ako kontas.
I da, za mene Turska ima znacaj iskljucivo kao turisticka destinacija.[/quote]
srecom samo tvoj sektaski izbor, eto iran bi nam pomogo da je sah na vlasti tada bio, ako kontas.
- Kikibombona
#99346 Re: Sirija vol. 2
Isto se moze reci za Bosnjake. Neka odmah odjebu Ameriku i EU, mentore traziti u Zagrebu i Beogradu.The 51st State wrote:kurdi ce pusiti foru sve dok za svoje ciljeve traze mentore van levanta, evropa, rusi, ameri ce ih ko kurton koristit po potrebi i usput gomilati mrznju kod okolnih naroda.
Ja sam za to da odmah protjeramo Amerikance i Evropljane, koji ce nam kurac ti islamofobi, samo nas koriste, svrstavaju se na stranu krstaske brace.
-
Stari_demagog
#99347 Re: Sirija vol. 2
Turska bi nam pomogla da nisu Kemalisti vladali.
- madner
#99348 Re: Sirija vol. 2
Bosnjaci imaju tu srecu ili nesrecu da su okruzeni malo vecim, ali jos uvijek apsolutno nebitnim drzavama.
- Nadzornik
#99349 Re: Sirija vol. 2
Turkey and the U.S. are coming closer and closer to a direct military confrontation by the hour - most likely in Manbij...

-
The 51st State
#99350 Re: Sirija vol. 2
bosnjaci su se izborili za kakav takav ravnopravan odnos tj. imaju drzavu, dok kurdi kmece na sce strane i ne znaju sta hoce, samo haos prave.Kikibombona wrote:Isto se moze reci za Bosnjake. Neka odmah odjebu Ameriku i EU, mentore traziti u Zagrebu i Beogradu.The 51st State wrote:kurdi ce pusiti foru sve dok za svoje ciljeve traze mentore van levanta, evropa, rusi, ameri ce ih ko kurton koristit po potrebi i usput gomilati mrznju kod okolnih naroda.
Ja sam za to da odmah protjeramo Amerikance i Evropljane, koji ce nam kurac ti islamofobi, samo nas koriste, svrstavaju se na stranu krstaske brace.