Ma hamburger moj ahbabu.Jimmy McNulty wrote:A šta je hambač?
Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- nadžak
#9926 Re: Zeničani
-
channel10
#9927 Re: Zeničani
Marakana ti je onaj betonski teren ispred onih garaža ispod upija.A Upi ti je sadašnji Konzum (?) gdje se nalazi ona nova teretana.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9928 Re: Zeničani
Je li to onaj teren sto je u nizu sa Pirsetovom kucom, Prostorom, Medicom. Mislim garant jeste, ali ne znam dje ti je Konzum i nova teretana, a da se uklapa u pricu. Jer nova teretana Elit 2 i Konzum preko puta Velme i Doma JNA ne odgovaraju opisuchannel10 wrote:Marakana ti je onaj betonski teren ispred onih garaža ispod upija.A Upi ti je sadašnji Konzum (?) gdje se nalazi ona nova teretana.
-
channel10
#9929 Re: Zeničani
Ma kucam sa telefona pa gledam da maksimalno skratim. Upi ti je prodavnica ispod Velme. Mislim da je sad tu Konzum, a iznad njega ti je nova teretana sto gleda na GGM. Iza tih zgrada kad kreneš prema maksuziji (nemoj me samo pitati gdje je maksuzija
) imaš veliki red garaža ( ne mogu da vjerujem da to ne znaš). E to ti je Marakana.
-
channel10
#9931 Re: Zeničani
Ne znammiss_gemini wrote:Zasto naziv Marakana?
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#9932 Re: Zeničani
Eeeee tu se igrao nogomet od jutra do mraka...kad su uveli rasvjetu do kasno u noć, jel zna neko od vas "pičuladije" gdje bila Grbavicachannel10 wrote:Ne znammiss_gemini wrote:Zasto naziv Marakana?. Vjerovatno zbog dužine "terena".
-
channel10
#9933 Re: Zeničani
Poznato mi je ali se ne mogu sjetiti
. Daj malu pomoć? Koji je dio grada?
- nadžak
#9934 Re: Zeničani
Ma svak je svoju livadu zvao svakako. Ja sam odrasto što se tiče fudbala, na onim livadam ispred Kineskog, naročito ondje ispred MZ Centar, ko zna.Bobi wrote:Eeeee tu se igrao nogomet od jutra do mraka...kad su uveli rasvjetu do kasno u noć, jel zna neko od vas "pičuladije" gdje bila Grbavicachannel10 wrote:Ne znammiss_gemini wrote:Zasto naziv Marakana?. Vjerovatno zbog dužine "terena".
?
Tu je svakako bilo grbavo
-
kakavdanakneiskustvu
#9935 Re: Zeničani
Mustang1 wrote:Bio parking iza one izgrade gdje je Sabic bio(ne znam je'l jos) i sad tu stavljena rampa i redaju se po trotoaruBlackCaviar wrote:Bas, zato cu prokuhat u kuci
Jel na Mokusnicama hronicno fali parking mjesta il sta. Slabo zalazim gore, ali danas kad sam isao, pa vise auta na trotoaru nego na cesti, to su haman oni stalno parkirani, a ovi "na 5 min" se redaju na cestipogotovo na lijevoj strani ulice kad se ide od kruznog
Imam i sliku al mi mrsko stavljat
tu gdje je rampa stanuje valjda komesar policije i jedno vrijeme su policajci cuvali tu rampu
-
kakavdanakneiskustvu
#9936 Re: Zeničani
Jimmy McNulty wrote:A šta je hambač?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9937 Re: Zeničani
E sad znam, ali nikad nisam cuo da se to zove Marakana. Pamtim taj niz garaza po jednom crnom Mercedes SL-u sa volanom na desnoj strani. Mislim da je bio Pirsetov. A nekad tih godina je turski bataljon postavljao klupe i koseve po gradu, pa je tako i Marakana dobila kos.channel10 wrote:Ma kucam sa telefona pa gledam da maksimalno skratim. Upi ti je prodavnica ispod Velme. Mislim da je sad tu Konzum, a iznad njega ti je nova teretana sto gleda na GGM. Iza tih zgrada kad kreneš prema maksuziji (nemoj me samo pitati gdje je maksuzija) imaš veliki red garaža ( ne mogu da vjerujem da to ne znaš). E to ti je Marakana.
Elem, hajde da se malo udaljimo od standardne paradigme-kamen dojavljuje sta se suska u kuloarima-kakavdanak postavlja link-frimon lester sipa paljbu.... i da razbacimo pricu o tim nekim zenickim nazivima i toponima.
Evo ova Marakana je bas mocan primjer. Ni bobijeva grbavica nije losa, mada smo i mi tako zvali nasu poljanu za fudbal u Crkvicama
- cenecimoveocino
#9938 Re: Zeničani
Ima li raje iz Sarajevske?
Sjecal se ko uklete kuce,one dvije prodavnice male preko puta glavnog ulaza u KPD lik je bacio bombu kad su pravili GGM i naravno reda kestenova gdje sam prvi dinar kad balavac zaradio
Sjecal se ko uklete kuce,one dvije prodavnice male preko puta glavnog ulaza u KPD lik je bacio bombu kad su pravili GGM i naravno reda kestenova gdje sam prvi dinar kad balavac zaradio
-
dert
#9939 Re: Zeničani
Bobi wrote:Eeeee tu se igrao nogomet od jutra do mraka...kad su uveli rasvjetu do kasno u noć, jel zna neko od vas "pičuladije" gdje bila Grbavicachannel10 wrote:Ne znammiss_gemini wrote:Zasto naziv Marakana?. Vjerovatno zbog dužine "terena".
?
posta 6
- Warashii
#9940 Re: Zeničani
Da da, cuvali rampu danima i noćima od stanara drugih zgrada, to pokazuje po ko zna koji put koja smo prcija postali. Nema stavit 4 saobracaja da dežuraju GGM-om al mozes patrolu da ti cuva jebenu rampu pred zgradom.kakavdanakneiskustvu wrote:Mustang1 wrote:Bio parking iza one izgrade gdje je Sabic bio(ne znam je'l jos) i sad tu stavljena rampa i redaju se po trotoaruBlackCaviar wrote:Bas, zato cu prokuhat u kuci
Jel na Mokusnicama hronicno fali parking mjesta il sta. Slabo zalazim gore, ali danas kad sam isao, pa vise auta na trotoaru nego na cesti, to su haman oni stalno parkirani, a ovi "na 5 min" se redaju na cestipogotovo na lijevoj strani ulice kad se ide od kruznog
Imam i sliku al mi mrsko stavljat
tu gdje je rampa stanuje valjda komesar policije i jedno vrijeme su policajci cuvali tu rampu
-
channel10
#9942 Re: Zeničani
Onaj soliter preko puta Londze 1 zovu Grbavica, a sad da li je možda i onaj dole betonski teren preko puta kafane u ekinovica putu tako nazvan, to ne znam.dert wrote:Bobi wrote:Eeeee tu se igrao nogomet od jutra do mraka...kad su uveli rasvjetu do kasno u noć, jel zna neko od vas "pičuladije" gdje bila Grbavicachannel10 wrote:Zasto naziv Marakana?
Ne znam. Vjerovatno zbog dužine "terena".
?
posta 6
-
channel10
-
kakavdanakneiskustvu
#9944 Re: Zeničani
Mirad Hadžiahmetović, nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice uputio otvoreno pismo Adnanu Džonliću, nekadašnjem uposleniku 'dnevnog avaza'!
Poštovani gospodine Adnane,
vi ste dugo godina bili dopisnik 'dnevnog avaza' iz Zenice. Godinama ste koristili ovaj moćni medij kako biste neprincipijelno utjecali na politički život tog grada. Tada nije bilo jasno da li ste to radili zbog vlastite zloće ili po naređenju redakcije.
Nedavno ste otpušteni jer je dokazano da ste izmišljali događaje o kojima ste pisali. Posao novinara je da informiše o stvarnim događajima. Građani Zenice se danas s pravom pitaju koji su se događaji, o kojima ste informisali, stvarno desili, a koji su bili plod vaše mašte?
Nakon otkaza zbog kojeg bi se svaki pošten čovjek sramio vi još uvijek glumite novinarsku veličinu. Istina je da ste nekad imali određeni utjecaj zahvaljujući 'dnevnom avazu', ali je takođe istina da on više ne postoji. Danas u redakciji 'dnevnog avaza' u Zenici rade mladi, marljivi i pošteni novinari.
Vi dugi niz godina posjedujete i vlastiti medij 'Zenicablog'. Materijale koje ste prikupljali kao uposlenik 'dnevnog avaza' ste objavljivali u tom vašem privatnom mediju bez plaćanja ikakve naknade vlasniku materijala. To ste vjerovatno radili u toku radnog vremena koje vam je plaćao 'dnevni avaz'. Nisam siguran da vam je poslodavac dozvolio takvo korištenje njegovih resursa. Zakonom o radu je uposlenicima zabranjeno da samostalno rade posao kojim konkurišu poslodavcu, čak i nakon prestanka radnog odnosa.
Ukoliko niste imali ugovor s 'dnevnim avazom' o objavljivanju vijesti koje ste prikupili radeći za njega na stranicama vašeg privatnog medija Zenicabloga onda ste počinili neka od krivičnih djela kao što su krađa ili nedozvoljeno korištenje autorskih. Zbog toga bi protiv vas 'dnevni avaz' trebao pokrenuti parnicu kako bi naplatio štetu koju ste mu prouzročili, a nadležno tužilaštvo ispitati da li u vašim postupcima postoje elementi kaznenih djela.
Mirad Hadžiahmetović (nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice)
Poštovani gospodine Adnane,
vi ste dugo godina bili dopisnik 'dnevnog avaza' iz Zenice. Godinama ste koristili ovaj moćni medij kako biste neprincipijelno utjecali na politički život tog grada. Tada nije bilo jasno da li ste to radili zbog vlastite zloće ili po naređenju redakcije.
Nedavno ste otpušteni jer je dokazano da ste izmišljali događaje o kojima ste pisali. Posao novinara je da informiše o stvarnim događajima. Građani Zenice se danas s pravom pitaju koji su se događaji, o kojima ste informisali, stvarno desili, a koji su bili plod vaše mašte?
Nakon otkaza zbog kojeg bi se svaki pošten čovjek sramio vi još uvijek glumite novinarsku veličinu. Istina je da ste nekad imali određeni utjecaj zahvaljujući 'dnevnom avazu', ali je takođe istina da on više ne postoji. Danas u redakciji 'dnevnog avaza' u Zenici rade mladi, marljivi i pošteni novinari.
Vi dugi niz godina posjedujete i vlastiti medij 'Zenicablog'. Materijale koje ste prikupljali kao uposlenik 'dnevnog avaza' ste objavljivali u tom vašem privatnom mediju bez plaćanja ikakve naknade vlasniku materijala. To ste vjerovatno radili u toku radnog vremena koje vam je plaćao 'dnevni avaz'. Nisam siguran da vam je poslodavac dozvolio takvo korištenje njegovih resursa. Zakonom o radu je uposlenicima zabranjeno da samostalno rade posao kojim konkurišu poslodavcu, čak i nakon prestanka radnog odnosa.
Ukoliko niste imali ugovor s 'dnevnim avazom' o objavljivanju vijesti koje ste prikupili radeći za njega na stranicama vašeg privatnog medija Zenicabloga onda ste počinili neka od krivičnih djela kao što su krađa ili nedozvoljeno korištenje autorskih. Zbog toga bi protiv vas 'dnevni avaz' trebao pokrenuti parnicu kako bi naplatio štetu koju ste mu prouzročili, a nadležno tužilaštvo ispitati da li u vašim postupcima postoje elementi kaznenih djela.
Mirad Hadžiahmetović (nezavisni kandidat za gradonačelnika Zenice)
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#9945 Re: Zeničani
Ako sam se i premisljao, sada je sigurno, glasam za Mirada. 
- Casual's
#9946 Re: Zeničani
popiša se mirad po john leechu hahah
- nadžak
#9947 Re: Zeničani
A ja cirkusa od države jadna nam majka. 
- kamen spoticanja
#9948 Re: Zeničani
U komentarima na fb na ovaj clanak zb kaze mirad " adnan dzonlic je u zenicu dosao iz beograda...zasto je dosao ne znam...mora da je KOSovac"Jimmy McNulty wrote:Ako sam se i premisljao, sada je sigurno, glasam za Mirada.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#9949 Re: Zeničani
Pa nije John Leech pisao to.. sto ne kaze koju tamburasu koji je i pisao ovo ?
Mislim.. lik je budala, a i tamburasu je bolje da tambura (ako raja uopste pushi to sto tambura). I tekst je bezveze, vjerovatno produkt konzumiranja opijata i sl.
Mislim.. lik je budala, a i tamburasu je bolje da tambura (ako raja uopste pushi to sto tambura). I tekst je bezveze, vjerovatno produkt konzumiranja opijata i sl.
- Freamon Lester
#9950 Re: Zeničani
kamen spoticanja wrote:U komentarima na fb na ovaj clanak zb kaze mirad " adnan dzonlic je u zenicu dosao iz beograda...zasto je dosao ne znam...mora da je KOSovac"Jimmy McNulty wrote:Ako sam se i premisljao, sada je sigurno, glasam za Mirada.