Ne vjerujem, sama je izazivala i dobila po mjeriChmoljo wrote:pitanje je sad samo kako će Sabinu sad povezati sa Keljmendijem u SB.
ego je zeznuta stvar.
i suvlasništvo.
Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
-
Doktor29
#9926 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
-
Doktor29
#9927 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ako nis primjetila doticna je u svojim blogovima pisala o Senadovom izgledu, on se njenim nije bavio ovom priliko i sumnjam da hoce ali je sve drugo rekaoplain vanilla wrote:jah, pravopis se moze naucitimadner wrote:Bar nije ruzna![]()
koliko sujetan trebas biti da popljujes javno nekoga ko jos nije ni krocio u politiku kako treba..
akademski rjecnik, nema stapisne, kakne po
-
Doktor29
#9928 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
ultima_palabra wrote:Vala ne gumo ni ja ovih smorova što vrebaju sa FB, Twittera, blogova... NGO ublehaše pogotovo.
Ali Avdić se sigurno toga ne bi dotakao da ga dotična nije potkačila. Da ne govorimo da dotični već neko vrijeme ima "stanovite simpatije" prema SBiH, HDZ, a od juna mjeseca i prema SDA
Upravo, ako nesto zna onda je to pisanje ovakvih tekstova, ma kako se ovo zvalo
-
Mr.Penguin
#9929 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Stavi link.Doktor29 wrote: Ako nis primjetila doticna je u svojim blogovima pisala o Senadovom izgledu, on se njenim nije bavio ovom priliko i sumnjam da hoce ali je sve drugo rekao
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#9930 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
No dobro. Ako je NS jedan od najvecih, ako ne i najveci, grijeh Valida. R..i njeni strucni radovi (ili cak pa "strucni" radovi), onda smo ....
Pored Valide, kao ogromnog grijeha, sve te malverzacije u GRAS-U, oko talova za koridor, izgradnji autocesta..oko rekaterenja i raznih malverzacija, privatizacija, Saja, Hadzica....i raznih igara i igrica, grijeh u vidu Valide na racun NS je smijesan i minoran, a zapravo raskrinkava one koji nju kao grijehom zele prestaviti.
A Senad Avdic je vec odavno neutralan novinar i bas se ne moz zakljuciti u "cija jedra puse".
Nego, interesantna desavanja na skupstini Kantona Sarajevo. Steta zbog obaveza pa nisam mogao gledati to politikanstvo i pokusaj povratka "Snage BiH"
-
Innovation
#9931 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
P.K. mijenjaju se misljenja, jedno kazete drugo radite. Mozda je i za Vas SKS pravo mjesto za promociju NS. 
-
dragonz
#9932 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Valida Repovac, Emina Ganić...do izbora naći ćemo vam još kojeg "intelektualca" kapitalca.-LIBERO- wrote:. Meha, vidi mu glave..e to je ta logika pokusaja diskreditacije.
No dobro. Ako je NS jedan od najvecih, ako ne i najveci, grijeh Valida. R..i njeni strucni radovi (ili cak pa "strucni" radovi), onda smo ....![]()
![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#9933 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Hocemo ih na tas staviti?? Hajmo.dragonz wrote:Valida Repovac, Emina Ganić...do izbora naći ćemo vam još kojeg "intelektualca" kapitalca.-LIBERO- wrote:. Meha, vidi mu glave..e to je ta logika pokusaja diskreditacije.
No dobro. Ako je NS jedan od najvecih, ako ne i najveci, grijeh Valida. R..i njeni strucni radovi (ili cak pa "strucni" radovi), onda smo ....![]()
![]()
Fahrudin Radoncic, Bakir Izetbegovic, Nedzad Brankovic, Damir Hadzic, Dino Konakovic, Edhem Bicakcic....Hocemo jos????
- Petit_Beurre
#9934 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Emina Ganić , osim što je član stranke, koliko ja znam nije u nekom od organa. Mozda i ja grijesim...dragonz wrote:Valida Repovac, Emina Ganić...do izbora naći ćemo vam još kojeg "intelektualca" kapitalca.-LIBERO- wrote:. Meha, vidi mu glave..e to je ta logika pokusaja diskreditacije.
![]()
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#9935 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Stvar oko koje bi se trebalo, ako neko ima zelju, zapravo diskutovati.
Prenesen stav Pedje Kojovica sa njegovog bloga,a i stav NS vezano za inicijativu (koja upravo traja) za smjenu Vlade KS.Stav Nase stranke o povjerenju Vladi KS
Pokusacu u najkracim crtama objasniti zasto smatramo da ova Vlada nije ispunila nasa ocekivanja.
Necu naravno govoriti o svakom pogresnom potezu i aktu ali cu nekim primjerima pokusati ilustrirati nase principijelne zamjerke…
Naravno, iznenadilo nas je da ste nakon izbora za partnera u reformama izabrali stranku koja je do tada, zapravo svo vrijeme, 17 godina, bila u vlasti i koja je najvecim dijelom proizvela hrpu problema s kojima ste se po dolasku suocili.
Potom ste nas premijeru Musicu iznenadili - takodje neprijatno - kada ste formirali Vladu cija etnicka struktura nije u skladu niti sa zakonom niti sa kucnim odgojem sarajlija koje su navikle gledati oko sebe i voditi racuna da su njihove komsije, oni koji su drugaciji po etnickoj i religijskoj pripadnosti, ravnopravno zastupljeni u organima u kojima se odlucuje o stvarima od zajednickog interesa.
Dok se ministar i direktor policije svadjaju a clanovi sindikata ucestvuju kao statisti u tom losem filmu - ulice grada su sve nesigurnije. A oni koji ne mogu da priuste celicna vrata strepe i u svojim stanovima.
Broj nezaposlenih, pogotovo medju mladima, se povecava i sada je uveliko preko 50%.
S tim brojem raste, naravno, i broj delikvenata i ovisnika o teskim drogama.
Komunalna privreda i dalje guta milione i milione poreskog novca a gradjanima pruza neadekvatne servise. Vodovod i dalje gubi 70% vode u cijevima, GRAS mjesecno gubi milion i po maraka, plin se preprodaje kroz nekoliko kompanija ciji profit placa krajnji potrosac, gradjanin, a prijetnje o prekidu dostave su u medijima redovnije od epizoda tv sapunica.
Najveci dio prvog dijela mandata, ove dvije godine, Vlada je potrosila baveci se sobom, imenovanjem ljudi u rukovodeca tijela javnih preduzeca i institucija.
Da su nasa predvidjanja o vasoj nemogucnosti da sprovedete reforme koje ste obecali u svom ekspozeu bila tacna postalo je jasno kao dan kada je ministar Suljagic podnio ostavku. Onako usput, da li je policija ikada pronasla osobu koja je ministru Suljagicu slala prijetece poruke i metke ?
Kada ste shvatili ono sto smo vam od pocetka govorili - da od reformi SDA a ni od reformi sa SDA nema nista - promjenili ste koalicionog partnera. Zbog nestrpljenja da se otarasite starog i ustolicite novog prekrsili ste, po nasem misljenju, Pravilnik, podzakonski akt koji uredjuje rad ove Skupstine. Necu to puno komentarisati jer su kolege iz SDA, a I vi ste to premijeru rekli, koliko sam shvatio, slucaj predale sudu.
Prvi znacajniji potez vaseg novog koalicionog partnera bio je da obeca legalizaciju nelegalno izgradjenih objekata na podrucju naseg kantona.
O stetnosti tog poteza i u moralnom i u zakonskom i u gradjevinskom smislu sam tada mnogo govorio i necu se ponavljati.
Ipak, najvise nas je razocaralo sve ono sto niste uradili.
Niti sa starim niti sa novim partnerom niste osjetili potrebu da se pitate, moze li jedna Vlada kantona u ovoj zemlji koja se nalazi u izuzetno teskoj ekonomskoj situaciji - mjesecima ne moze da ugasi pozari koji je unistavaju, posudjuje novac da vrati stare dugove - moze li, zapravo, treba li ta Vlada, recimo, da ide mjesec dana na godisnji odmor?
Kao sto se niste zapitali ni, da li je nemoralno da javno saobracajno preduzece Sarajeva, grada koji je prosao kroz najpakleniju vojnu opsadu u modernoj istoriji, nema niti jedno vozilo koje je prilagodjeno za prevoz invalida?
Ali zato svaki ministar u kantonu ima auto sa vozacem.
Mnogo je toga sto ste mogli uraditi, a niste. Novac nije opravdanje jer kako kazu u fondovima Evropske Unije, gdje ima politicke volje nadje se i para.
Naravno nije u radu vase Vlade sve bilo tako lose. Osjecam obavezu da istaknem jedan primjer…
Znam da ste licno gurali nasu inicijativu vezanu za Ostale i zajedno sa kolegom Brigicem pripremili amandmane kojima se dikriminacija prema ovoj grupi gradjana ukida. Time ste stvorili preduslove da Sarajevo postane prva teritorija u BiH u kojoj se gradjani ne diskriminiraju po etnickoj osnovi. Zao nam je da te amandmane niste vec ponudili na usvajanje jer bi bilo dobro da EU prije ovogodisnjeg samita vidi da postoje politicke snage koje hoce i mogu da poloze taj evropski ispit. To je jedna od dobrih stvari koju ste uradili i ja vam za to odajem priznanje.
O strankama koje zele da sruse vasu Vladu,…o skupstinskoj grupaciji koju predvodi stranka SDA. Stav Nase stranke prema ovoj i drugim etnickim strankama nije tajna. I u ovoj sali i javno smo mnogo puta rekli da je jedan od nasih politickih ciljeva njihov odlazak iz vlasti. Ali moram reci da je i nas iznenadilo kada smo vidjeli na sta su sve spremni kako bi ostali u vlasti.
Treba zaista biti…treba zaista imati lose misljenje o gradjanima ovog kantona i zemlje pa nakon 20 godina vlasti, na kojoj su bili do prije svega tri mjeseca, sazvati ovu sjednicu i traziti odgovornost Vlade jer nije rjesila probleme koje su najvecim dijelom oni izazvali.
U prethodnom mandate.2006-2010 su cinile upravo dvije stranke koje zahtijevaju ovu rekonstrukciju rekonstrukcije.Taj period, njihov mandate,je u svim domacim i stranim analizama opisan kao "cetiri izgubljene godine".
Njima su se pridruzili pojedine male stranke i nezavisni i samostalni zastupnici cije motive slutim, ali ih necu iznositi jer nemam dokaza.
Iznenadjeni smo da je takvoj grupi pristupio i SDU, ali je ocigledno doslo vrijeme da se polako navikavamo na socijaldemokratsku sklonost prema etnickim strankama.
Pozicija Nase stranke u ovom vasem sukobu za vlast je principijelna i pokusacu je obrazloziti ovako.
Mi necemo podrzati zahtjev za smjenu Vlade jer smatramo da bi to bilo protivno interesima i volji gradjana izrazenoj na izborima 2010. godine.
Ako se sada formira Vlada bez SDP-a, pobjednika izbora 2010. godine, ciji ce rad gradjani ocjenjivati 2014?
Mi necemo podrzati novu vecinu okupljenu oko SDA i SBiH jer smatramo da njihov zahtjev ima iskljucivo destruktivnu ulogu i da je motiviran usko stranackim a ne interesima gradjana.
Mi se necemo dati ugurati niti u jedan od ova dva tabora.
Mi cemo principijelno braniti demokratski princip koji sam vam izlozio.
- ultima_palabra
#9936 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Peđa
Kapa dole, majstore.
-
drug profi
#9937 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja cestitam na ovome. Kao da sam ja napisao, a to je u stvari stav velikog broja ljudi. Umjece je politicara to izraziti i na taj nacin natjerati ljude da prepoznaju svoje prave zastupnike.
Pedja, medjutim, dozvoli da sam skeptican. Jedno je govoriti iz opozicije i biti principijelan. Bojim se sta bi bilo da ste dio vlasti. Nadam se da cete ostati principijelni, ali politicari su vrlo kvarljiva roba.
Ja opet, mene zmije ujedale pa sad i na jogurt pusem. Glasacu za vase kandidate, sa nadom da cete u tom procesu bivati sve jaci kadrovski i da cete sazrijevati, a pri tom ostati principijelni.
Pedja, medjutim, dozvoli da sam skeptican. Jedno je govoriti iz opozicije i biti principijelan. Bojim se sta bi bilo da ste dio vlasti. Nadam se da cete ostati principijelni, ali politicari su vrlo kvarljiva roba.
Ja opet, mene zmije ujedale pa sad i na jogurt pusem. Glasacu za vase kandidate, sa nadom da cete u tom procesu bivati sve jaci kadrovski i da cete sazrijevati, a pri tom ostati principijelni.
-
Innovation
#9938 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
G. Kojovicu, na sta je Vama, ali iskreno, licila ova sjednica SKS?
Pa cijelo vrijeme pricaju o nekim uspjesima,koje su postigli sa vladom u kojoj su bili ministri SDA. Onih novih, kao da i nema.
Ni Vi niste bili fer u svojoj izjavi,kojom podilazite g. Musicu. Nisu Vam samo oni pomogli,nego je vlada tada bila jedinstvenog stava po tom pitanju.
Pa cijelo vrijeme pricaju o nekim uspjesima,koje su postigli sa vladom u kojoj su bili ministri SDA. Onih novih, kao da i nema.
Ni Vi niste bili fer u svojoj izjavi,kojom podilazite g. Musicu. Nisu Vam samo oni pomogli,nego je vlada tada bila jedinstvenog stava po tom pitanju.
-
StupskaBitanga
#9939 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedja
Svaka cast za papanluk Dine K

Svaka cast za papanluk Dine K
-
m_l
#9940 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Najlakse je biti suzdrzanultima_palabra wrote:PeđaKapa dole, majstore.
- veljaca
#9941 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Moje pitanje:
a) ne zelimo smjenu Vlade, jer iako grijese, nemamo bolje
b) ne zelimo smjenu Vlade, jer zauzvrat ocekujemo nesto ...
c) ne zelimo smjenu Vlade, jer su nam dragi ....
d) ili nesto cetvrto ....
Ocekivao sam na konkretno pitanje - KONKRETAN odgovor - ali njega ne bi ....
Da li cu dobiti konkretan odgovor ?
U medjuvremenu jos jedno pitanjer ( nadam se da cu dobiti konkretan odgovor ):
Zasto ste veceras pri glasanju o ostavci Vlade bili suzdrzani ? Zasto nemate svoj konkretan stav ( ZA ili PROTIV ), nego idete onom logikom " ni smrdi, niti mirise ....". Takvim pristupom necete dobiti povjerenje gradjana.
Molim odgovore i unaprijed hvala.
Veljaca s.r.
Vas odgovor:veljaca wrote:" Nisam zadovoljan ovom Vladom i mi cemo elaborirati nase nezadovoljstvo, ali ce mo i vrlo jasno definisati zasto je nasa pozicija takva da necemo podrzati ove ljude koji zele da se vrate na vlast ...."
Ovo sam pitao i ranije, pa ako moze cijenjeni g-din Pedja da mi odgovori:
Niste zadovoljni Vladom ali necemo je smijeniti i dati sansu da eventualno bolji dodju na njihova mjesta sa kojima ce te biti zadovoljni. .....
Kako i zasto ne smjenjujete nekoga sa kime niste zadovoljni, zasto nemate hrabrosti ( ili motiva ) da to uradite. Da li je to vasa ( mislim na NS ) politika a ne da mislite na DOBROBIT zitelja Kantona Sarajevo ?
Da li se plasite SDP-a ?
Hvala na odgovoru,
Veljaca s.r.
Ja postavim konkretno pitanje a Vi mi odgovarate politicki - bez odgovora. Saljete me da citam Vas blog, umjesto da mi konkretno odgovorite. Ali vi kao politicar - to pokusate izbjeci. A Vas odgovor bi trebao biti jednostavan, recimo:Pedja Kojovic wrote:veljaca
Iz mog bloga mozete procitati o cemu smo juce tacno glasali.
Iz tog teksta cete vidjeti da je postojala zelja da nas se privoli da uradimo drugacije.
Pritisak je bio velik, ali smo uradili onako kako mi smatramo da treba.
O povjerenju Vladi i o nasem odnosu prema onima koji hoce da je smjene
cete imati priliku cuti na sjednici koja tim povodom zakazana "u petak, u 14h, poslije dzume".
p.k.
a) ne zelimo smjenu Vlade, jer iako grijese, nemamo bolje
b) ne zelimo smjenu Vlade, jer zauzvrat ocekujemo nesto ...
c) ne zelimo smjenu Vlade, jer su nam dragi ....
d) ili nesto cetvrto ....
Ocekivao sam na konkretno pitanje - KONKRETAN odgovor - ali njega ne bi ....
Da li cu dobiti konkretan odgovor ?
U medjuvremenu jos jedno pitanjer ( nadam se da cu dobiti konkretan odgovor ):
Zasto ste veceras pri glasanju o ostavci Vlade bili suzdrzani ? Zasto nemate svoj konkretan stav ( ZA ili PROTIV ), nego idete onom logikom " ni smrdi, niti mirise ....". Takvim pristupom necete dobiti povjerenje gradjana.
Molim odgovore i unaprijed hvala.
Veljaca s.r.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#9942 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
@Veljaca, ne znam cemu zuc prosipas po Pedji. Pedja ti je fino odgovorio, a i u istupu na skupstini rekao, da SDP i SBB ima koliko hoces zamjerki, cak ih je covjek i takstavino pobrojao, ali je rekao da NS nece dati svoj glas za podrsku novoj vlasti na celu sa SDA, jer je upravo ta SDA najodgovornija za proteklih 17 godina.
Niciji nisam advokat, ali ne vidim sta ti jos Pedja moze dodatno reci sem to sto je vec, vise puta, napisao.
Niciji nisam advokat, ali ne vidim sta ti jos Pedja moze dodatno reci sem to sto je vec, vise puta, napisao.
-
dragonz
#9943 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Svakako nisu u mojoj stranci (BOSS Bosanska stranka) pa ih možeš navoditi do sutra pa bih ti ja mogao pripomoći sa listom.-LIBERO- wrote: Hocemo ih na tas staviti?? Hajmo.
Fahrudin Radoncic, Bakir Izetbegovic, Nedzad Brankovic, Damir Hadzic, Dino Konakovic, Edhem Bicakcic....Hocemo jos????
Nama u BOSS-u je dovoljan jedan Esed Radeljaš za podsmijavanje za horuk nastupima dok je Mirnes A. posebna priča sa dosta podsmijavanja od strane mnogih ali je u pravu sa svojim kritikama i nastupima prema bagri koja bude izabrana u parlamente i opštinska vijeća.
P.S. nikada nisam glasao za SDA dok sam samo jednom glasao za Aliju Izetbegovića za predsjednika BiH
-
convict
#9944 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kad ti ljudi iz vlastitih redova okrenu leđa onda ti je kriv neko drugi što nije uskočio umjesto njih? Rezultat je bio 18:14, Peđin glas ne bi ništa promijenio.m_l wrote:Najlakse je biti suzdrzanultima_palabra wrote:PeđaKapa dole, majstore.
U SDPu je očito nešto trulo kad ih toliko ljudi napušta i to dok su na vlasti. Tihić koji djeluje smotano pokazao je da ima čvršću ruku od diktatora Zlatka. Sve mi miriše na skoro izmirenje SDA i SBB.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#9945 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ne, u ovim vremenima kada zemljom vladaju sive eminencije raznih lobija što privrednih što nacionalnih i religijskih , suzdržan je biti najteže. Intimno sam bila za jedno veliko ZA u smislu nepovjerenja premijeru i vladi koja me htjela natjerati da skuplje plaćam vodu jer zaboga ide "uzbrdo". Kao da je "izbacuju" na Himalaje.m_l wrote:Najlakse je biti suzdrzanultima_palabra wrote:PeđaKapa dole, majstore.
Onda sam vidjela Zlatka Petrovića i pomislila da bi tu trebalo još jedno ZA u smislu nepovjerenja istoj (NS ima dva poslanika u parlamentu Kantona.)
No i ovako oborili su sami sebe. Šteta što NS nema 18 poslanika...šteta...
-
StupskaBitanga
#9946 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Jedva cekam iscrpan izvjestaj od veceras narocito o papanskom ponasanju Konakovica
- ultima_palabra
#9947 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Teško je iz onakvog svinjca izaći neokaljan
NS će biti jedina stranka u skupštini KS koja nije bila u vlasti u ovom mandatu
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9948 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
što bi rekao Fudin tata: odavde do genitalija.ultima_palabra wrote:Teško je iz onakvog svinjca izaći neokaljan![]()
-
fixer
#9949 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
I jedina kojoj bi se mogao i morao dati glas. Ako oni iznevjere...ultima_palabra wrote:Teško je iz onakvog svinjca izaći neokaljan![]()
-
pOZz
#9950 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Tačno tako.fixer wrote:I jedina kojoj bi se mogao i morao dati glas. Ako oni iznevjere...ultima_palabra wrote:Teško je iz onakvog svinjca izaći neokaljan![]()