Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti

Post Reply
weredsf

#9926 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Banksy wrote:
levana wrote:
Avdićevo tjedno heftanje :D pročitajmo šta mu je to zaokupilo misli u četvrtak :oops:
Ne zna se šta je bjednije, Mandalov tekst ili taj iznad.
A još tri mjeseca su pred nama ...
Naravno da je Mandal, SB je objavila ono sto su manje vise svi mediji prenijeli a on se odlucio obracuna ti Senadom pisuci one bljuvitine, ovo je tek odgovor na to
weredsf

#9927 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Ovi SBB-ovce treba u zatvor, oni su bili suzdrzani ( protiv) projekta izgradnje Bloka 7 i Bloka 1 vrijedne 2,5 milijardi KM
jazzer

#9928 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by jazzer »

Dr. Kuca wrote:Sad kad ga muriraju :lol: :lol: taman da se vrati odakle je doso.

pravda za najpostenijeg politicara kojeg je BiH ikad iznjedrila. Free don radon :lol:
Grijesis, vjerovatno slucajno :-) . Nije njega BiH iznjedrila, nego SDA.
Lokman

#9929 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Lokman »

weredsf wrote:Ovi SBB-ovce treba u zatvor, oni su bili suzdrzani ( protiv) projekta izgradnje Bloka 7 i Bloka 1 vrijedne 2,5 milijardi KM
Image
SDA eksperti za energetiku dokazuju da su Njemačka i EU na pogrešnom putu, planiraju da u svakoj opštini izgrade po jednu termoelektranu od 400 MWp i da onda od izvoza struje postanemo Švicarska kako su obećali još 1991...

Naravno da su protiv fantomskih investicija od milijardi eura dva mjeseca uoči izbora. Zaista su pametni Mirsad Kukić i Erdal Trhulj, dok čitava Evropa gasi termoelektrane i napušta ugalj, Bosanci će u svakoj opštini da naprave po jednu termoelektranu sa kineskim kreditom i garancijom koju će dati SDA-SDP eksperti iz parlamenta. Pitaj se zašto se na te tendere ne javlja niko ko je zainteresovan da uloži svoj novac u projekat nego nudi opremu i kredite ali pod uvjetom garancije Federacije. Investitori ne ulažu novac tamo gdje znaju da je gubitak siguran a takav je slučaj sa termoelektranama na ugalj, pogotovo loš bosanski lignit.
weredsf

#9930 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Lokman wrote:
weredsf wrote:Ovi SBB-ovce treba u zatvor, oni su bili suzdrzani ( protiv) projekta izgradnje Bloka 7 i Bloka 1 vrijedne 2,5 milijardi KM
Image
SDA eksperti za energetiku dokazuju da su Njemačka i EU na pogrešnom putu, planiraju da u svakoj opštini izgrade po jednu termoelektranu od 400 MWp i da onda od izvoza struje postanemo Švicarska kako su obećali još 1991...

Naravno da su protiv fantomskih investicija od milijardi eura dva mjeseca uoči izbora. Zaista su pametni Mirsad Kukić i Erdal Trhulj, dok čitava Evropa gasi termoelektrane i napušta ugalj, Bosanci će u svakoj opštini da naprave po jednu termoelektranu sa kineskim kreditom i garancijom koju će dati SDA-SDP eksperti iz parlamenta. Pitaj se zašto se na te tendere ne javlja niko ko je zainteresovan da uloži svoj novac u projekat nego nudi opremu i kredite ali pod uvjetom garancije Federacije. Investitori ne ulažu novac tamo gdje znaju da je gubitak siguran a takav je slučaj sa termoelektranama na ugalj, pogotovo loš bosanski lignit.
Antimobing, rekli smo ne crvene pilule, ne
Banksy

#9931 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Banksy »

Lokman wrote:

Tačno ...
madner

#9932 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by madner »

Shabo i njegove nebuloze, ni Njemacka ni EU ne ukidaju svoje termoelektrane. :roll:
weredsf

#9933 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

madner wrote:Shabo i njegove nebuloze, ni Njemacka ni EU ne ukidaju svoje termoelektrane. :roll:
Istina je da ukidaju alternativne izvore energije
madner

#9934 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by madner »

Samo neke, koje su se pokazale neodrzive bez ogromnih subvencija.
weredsf

#9935 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

madner wrote:Samo neke, koje su se pokazale neodrzive bez ogromnih subvencija.
Upoznat sam sa tim, ista je stvar sa solarnom energijom
Area_51

#9936 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Area_51 »

Procitao sam doneseni Zakon o zastiti ziranata, koje je predlagao i gurao SBB.

Zakon je izrazito nedorecen, malo bolji pravnik, s kojima banke zasigurno raspolazu, jednostavno ce sve opet svaliti na zirante.

Ne znam kako dodjete do teksta zakona koje predlazete, ali je ovaj tako neprecizan i nedorecen da zapravo nista napravili. Banke ce harati kao i prije.
Država

#9937 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Država »

Ne mogu da vjerujem da neko nije glasao za investiciju od milijardu i pol maraka...

:skoljka:
weredsf

#9938 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

Država wrote:Ne mogu da vjerujem da neko nije glasao za investiciju od milijardu i pol maraka...

:skoljka:

SBB zna sta je najbolje
HM 2011

#9940 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by HM 2011 »

Mladi u BiH, koji čine 21 posto ukupnog biračkog tijela u zemlji, shvatili su da je njihov izlazak na izbore uzaludan ukoliko će njihovi glasovi biti zloupotrijebljeni, a izborni proces pratiti prevare, manipulacije i kupovina glasova. Stoga je za BiH od ključne važnosti potrebno osigurati fer i poštene izbore.

Nepovjerenje mladih

Ocijenio je to u razgovoru za „Avaz“ Jan Zlatan Kulenović, izvršni direktor Omladinske informativne agencije (OIA) iz Sarajeva, koja već 13 godina u fokusu svoga rada i djelovanja drži pitanje kako omogućiti veće učešće mladih u odlučivanju i doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu i življenju.

- S obzirom na sve što se dešavalo proteklih godina, itekako ima potrebe da se osiguraju fer i pošteni izbori. Naročito je od prošlih općih izbora kod mladih izraženo sve manje povjerenje u političke elite, a jedan od bitnijih faktora koji su utjecali na to da mladi uopće ne vjeruju u transparentnost i tačnost izbornih rezultata je to da su oni upoznati sa slučajevima kupovine glasova i drugih manipulacija i izigravanja Izbornog zakona BiH - kaže Kulenović.

Upravo uzaludnost izlaska na izbore ukoliko oni neće biti transparentni, bio je glavni razlog da se OIA pridruži Koaliciji za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“, koju čini još šest nevladinih organizacija.

- Između opcije da ponovo pozivamo mlade ljude da glasaju na izborima za koje nismo sigurni da će biti održani u skladu sa zakonom ili da se pridružimo građanskoj koaliciji koja će biti u funkciji osiguravanja legitimiteta samog izbornog procesa odlučili smo se za ovu drugu, koja je u ovom trenutku izuzetno važna za budućnost i mladih i države BiH - ističe Kulenović.

Važnost protesta

Osvrćući se na proteste kao značajan element u borbi građana za ostvarenje njihovih prava i pozivanje vlasti na odgovornost, Kulenović naglašava značaj izlaska na izbore.

- Protesti i poruke koje građani upućuju na taj način vlastima su veoma važni, ali izbori su ključni alat u rukama građana koji odlučuju o tome ko će voditi državu u naredne četiri godine. I ma koliko se ljudima zgadila dosadašnja politika, od izuzetne važnosti je da glasaju, naravno pod uslovom da izbori budu fer i pošteni - potcrtava Kulenović.

Važna uloga GONG-a i CESID-a

Upravo masovnost nevladinih organizacija koje će ove godine nadzirati izbore, i u čemu će učešće uzeti nekoliko hiljada građana, uglavnom mladih, Kulenović ističe kao adekvatan odgovor nepravilnostima koje su pratile dosadašnje izbore.

- Nadamo se da će ovogodišnji nadzor nad izborima u BiH otežati namjere onih koji i pomišljaju na neku manipulaciju. I iskustva Hrvatske i Srbije, gdje GONG i CESID igraju važnu ulogu posljednjih godina u transparentnosti tokom izbornih procesa u tim zemljama, pokazuju nam koliko rezultati izbora mogu biti drugačiji kada su pod nezavisnim, građanskim nadzorom - navodi Kulenović.

----------------------------------------------------------------

pod jedan - gdje nađe Jana Zlatana - ja se pitao gdje je on.....

pod dva:

DJ Babo

#9941 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by DJ Babo »

Image

Hoce jezik pravo :mrgreen:

SDA i SDP hoce SAMI da krcme tudje pare... a dje je tu radoncic? :mrgreen:
relativno84

#9942 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by relativno84 »

DJ Babo wrote:Image

Pravi ugovor s narodom :D
Innovation

#9943 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Innovation »

DJ Babo wrote: SDA i SDP hoce SAMI da krcme tudje pare... a dje je tu radoncic? :mrgreen:
U imovinskom kartonu iz 2010. godine prijavio je da je tokom 2009. i u prvih sedam mjeseci 2010. godine zaradio približno 27.000 KM plaće, što je u prosjeku 1.421 KM mjesečno. U kartonu je naveo i prihod na ime dividende u iznosu od 500.000 KM.

Prijavio je i da se u njegovom vlasništvu nalazi Grupacija "Avaz", ali nije naveo njenu vrijednost niti broj firmi koje je čine. Naveo je da ne postoji oficijelna procjena vrijednosti spomenute grupacije, ali da ona svakako vrijedi više stotina miliona KM.

Prema sudskoj dokumentaciji, Radončić je stopostotni vlasnik preduzeća Avaz d.o.o. iz Sarajeva koje je registrovano kao Društvo za nekretnine, hotelijerstvo, ugostiteljstvo i trgovinu. Kapital ovog preduzeća je 13.920.000 KM. U Radončićevom vlasništvu nalazi se i Društvo za izdavačku i štamparsku djelatnost Avaz-roto press d.o.o. Sarajevo, sa kapitalom od 818.150 KM. Avaz-roto press ima svoje podružnice u Banjoj Luci, Brčkom i Bijeljini.

Ovaj političar je vlasnik 22,0995 posto kapitala Grafičko-izdavačke kuće OKO iz Sarajeva. Radončićeve firme „Avaz“ i „Avaz-roto press“ imaju 52,9101 posto, odnosno 17.2590 posto vlasničkog udjela u ovom preduzeću. U vlasništvu „Avaza“ nalazi se i 7,3019 posto kapitala preduzeća „Prosperitet“ iz Sarajeva.

Radončić je, pet godina starijoj sestri Raziji Fehratović, 22. jula 2009. godine darovao 96,7972 posto udjela u vlasništvu Dječije i omladinske štampe d.d. iz Sarajeva.

U imovinskom kartonu iz 2010. Radončić je prijavio da je vlasnik kuće od 240 metara kvadranih koju je procijenio na 350.000 KM. U kartonu, također, piše da je njegova supruga Azra u prošloj godini i prvih sedam mjeseci 2010. godine primila plaću u ukupnom iznosu od 25.000 KM, te da je vlasnica kuće od 250 kvadratnih metara čiju vrijednost je procijenila na 200.000 KM. Azra Radončić je, također, vlasnica 50.000 metara kvadratnih zemljišta čiju vrijednost je procijenila na 200.000 KM.
Ne treba njemu, ima ON. :novine1: :mrgreen:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#9944 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by JoseMujica »

imali bi i ti i ja da nam je Alija Prvovjenčani dao ko što je njemu dao
Rizvan

#9945 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by Rizvan »

HM 2011 wrote:

----------------------------------------------------------------

pod jedan - gdje nađe Jana Zlatana - ja se pitao gdje je on.....
On će izgleda i penziju dočekati u tim omladinskim organizacijama,agencijama, kako li već. :-)
vrbas1979

#9946 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by vrbas1979 »

Debakl protesta u Tuzli: Radnici razjedinjeni, vođe postaju članovi političkih stranaka

Osnivač Sindikata Solidarnosti, Sakib Kopić, istakao je kako u cijeloj priči nema politike, ali su neki od aktera današnjih protesta glasno komentarisali kako je se danas samo zviždalo ispred sjedišta tuzlanskog SDP-a i SDA, ali ne i pred sjedištima drugih parlamentarnih stranaka, konkretno ispred sjedišta SBB-a jer se prolazilo tim putem.

Pokušava Fahro i dalje s protestima i manipulacijom obespravljenih radnika, ali mu ne ide.

AVaz:
...dok stalno pristižu kolone radnika iz drugih područja Tuzlanskog kantona.
...Stigla su tri autobusa radnika "Konjuha" iz Živinica. Pristižu radnici iz Srebrenika, Gračanice, Lukavca,... ali im se i pridružuju tuzlanski penzioneri, prosvjetari i drugi.
...Demonstranti su upravo stigli na Trg slobode u Tuzli. Ima ih blizu 1.000 i još uvijek pristižu učesnici, kako iz Tuzle, tako i iz ostalih gradova.
... još uvijek pristižu učesnici, kako iz Tuzle, tako i iz ostalih gradova.
Realno:
Image
neki

#9947 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by neki »

DJ Babo wrote:Image

On je sam skrcmio 23 miliona razvojne banke u NErazvojnu investiciju-gradnju privatnog objekta jos prije 6 godina..
MOSALJOZE

#9948 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by MOSALJOZE »

Lagano potencira priču o kradji,i to samo on.Rijetko se ko žalio na kradju,ali Fahra će svi pokrast,zato jer želi najbolje za BIH :skoljka:
weredsf

#9949 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

MOSALJOZE wrote:Lagano potencira priču o kradji,i to samo on.Rijetko se ko žalio na kradju,ali Fahra će svi pokrast,zato jer želi najbolje za BIH :skoljka:
Dans su otisli korak dalje, Bakir prijeti Americi i Njemackoj :lol: :lol: :lol:
weredsf

#9950 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednos

Post by weredsf »

EKSKLUZIVNI INTERVJU: Šejla Turković: “Radončić me želi ukloniti”
Posted: 31. 07. 2014

Sejla Jugo Turkovic 261011Stop-avaz objavljuje ekskluzivni intervju sa Šejlom Turković koja će biti jedan od svjedoka kosovskog tužilaštva koje je podiglo optužnicu protiv Nasera Keljmendija u kojoj se u dvije tačke tereti i Fahrudin Radončić.
Stop-avaz: Gospođo Turković, objasnite čitateljima Stop-avaz kako će se kosovska optužnica protiv Nasera Keljmednija odraziti na neke bh. državljane, na koje i da li će se ona odraziti na slučaj “Turković”?

Šejla Turković: S obzirom na činjenicu da je moj muž osuđen za posjedovanje 2,5 tone anhidrida sirćetne kiseline, iako ta tačka uopće nije ni postojala u optužnici, nego ju je sudija Izo Tankić sam od sebe dodao, u tom smislu će se sigurno odraziti. Upravo međunarodni tužitelj tereti Keljimendija za te 2,5 tone sirćetne kiseline, a ja ću javnost podsjetiti da je Radončić u vrijeme dok je bio ministar sigurnosti uništio tu burad, u namjeri da uništi dokaze protiv Keljimendija. Međutim, postoji moja izjava data FMUP-u još 2010. godine da je Keljimendi vlasnik tih buradi, kao i ime osobe kojoj je nudio da mu, uz pomoć cisterne, izvuče tu burad koja su se nalazila u napuštenom skladištu u Tuzli. To je jedan segment, dok postoje i druge stvari koje bi se (ako ima pravde) trebale odraziti na slučaj “Turković”. Naravno, ako Turković odluči sve reći.

Stop-avaz: Posebno je za bh. javnost interesantno spominjanje lidera SBB-a Fahrudina Radončića u optužnici američkog tužioca i to u dvije tačke. Koliko su te stavke optužnice utemeljene?

Šejla Turković: Apsolutno utemeljene, što sam i ovdje u Tužilaštvu dokazala to ću ponovo dokazati svojim svjedočenjem. Ovdje tužioci nisu imali hrabrosti podići optužnicu za ta djela protiv Radončića, dok se međunarodni tužilac to nije libio uraditi. Osim toga, međunarodni tužilac nije neozbiljan i da vjeruje bilo kome na riječ ili onu čuvenu “nisam ja majke mi, on je”. Ja do sada nisam spominjala neke ljude koji su također upoznati s Radončićevom ulogom u tački 1, te tački 2 – ubistvo Delalića, nastojeći zaštititi te ljude i nastojeći im ne stvarati probleme, međutim, mislim da je krajnje vrijeme da svi oni koji znaju Radončićevu ulogu u svemu budu prozvani i pitani!

Stop-avaz: Zašto u BiH nije podignuta optužnica protiv Radončića?

Šejla Turković: Ja iskreno vjerujem ako je američki tužitelj imao hrabrosti to učiniti na Kosovu, da će se nekada to dogoditi i ovdje. Vi znate da su na početku Radončićeve političke karijere neke “više sile” od njega pokušale napraviti novog bošnjačkog lidera. Neuspjelo! Također treba imati na umu da taj čovjek kontrolira pola pravosuđa. (Slobodno ovo objavite, a ako vas tuže objasniću kako Radončić kontrolira Salihovića, Čavku, Kajmakovićku i još neke sudije). To je jedan od razloga zašto protiv njega nije podignuta optužnica, iako je sav dokazni materijal upravo iz Tužilaštva BiH dostavljen Kosovu, na temelju čega je i optužen u dvije tačke optužnice. Međutim, onog momenta kada odluče te “više sile”, to će sasvim sigurno biti urađeno

radoncic-rukaStop-avaz: Vi ste pozvani da svjedočite. Šta ćete reći? Nešto novo što do sada nije znala bh. javnost?

Šejla Turković: Očito je iz samog čitanja Avaza da Radončić zna da ću svjedočiti i da ću svakako imati i nešto novo reći. Sam atak na mene, baš sada, pred suđenje Keljimendiju, kojim me u svojoj “veseloj svesci” pokušava diskreditirati (što mu nije uspjelo ni prije četiri godine, jer me tužitelj na Kosovu smatra jednim od ključnih svjedoka), govori da je Radončić u strašnoj panici. Nema nikog pametnog oko sebe ko bi mu sugerirao i rekao “što više nju blatiš, sebe otkrivaš da se bojiš njenog svjedočenja”. Međutim, on je to davno pokazao, tako da me njegove bljuvotine i neistine uopće ne dotiču. Čim se spomenuo u slučaju Keljimendi, “udario” je po meni. Što kažu “pametnom je i išaret dosta”. Ono novo što ću reći, jesu neka neotkrivena ubistva, koja prvenstveno Radončić, a onda Keljimendi godinama pokušavaju “prikačiti” nekome drugom. I ne samo to. Ima puno stvari koje javnost još nije čula ni o Keljimendijevim ni o Radončićevim zlodjelima. Puno ljudi može svjedočiti protiv Radončića. Međutim, mnogi se boje, mnogi rade kod njega, neki ne rade, ali i dalje se boje, jer znaju na šta je sve spreman, ali uvjerena sam da, nakon mog svjedočenja, kada ću prestati šutjeti i štititi sve te ljude, tužitelji će imati pune ruke posla. Ako bude političke volje. Mogu svjedočiti po dvije tačke optužnice – organizovani kriminal (mnogi znaju za Keljimendijev udio u Avazu, pranje njegovog novca itd.), te ubistvo Delalića.

Stop-avaz: Da li Vama ili nekom od svjedoka kosovskog tužilaštva upućuju prijetnje? Da li ima pritisaka? Ako ima, od koga dolaze?

Šejla Turković: Kako sam informirana, moja likvidacija je uplaćena (i ovo slobodno objavite). Prema informacijama koje ja imam, tri osobe zadužene za to, nalaze se u Sarajevu. Policija, kao i međunarodni tužitelj sa Kosova, raspolažu sa više informacija. Jedan detalj – Keljimendi je potpuno izoliran. Radončić nije. Ime koje mi je pomenuto blisko je Radončiću. Druga stvar, Radončić je jedini koji bi želio spriječiti moje svjedočenje. Protiv Keljimendija ima više svjedoka, tako da ništa ne dobija time ako mene ukloni. Radončić apsolutno spašava sebe ako me spriječi da svjedočim jer zna šta mogu reći. A, ukoliko me ukloni, “prišio” bi to Keljimendiju i onda bi jednim udarcem ubio dvije muhe. Želim reći da bi time izbjegao obaveze prema Keljimendiju, ovaj bi “zaglibio” još više, a Radončić ostao čist. No, najvažnije je ime koje je, ponavljam, blisko Radončiću i preko kojeg je cijela priča o mom ubistvu krenula. Policija raspolaže tim informacijama, ja, na žalost, ne smijem otkrivati detalje da ne bih ugrozila njihovu istragu, ali bez imalo dileme, s obzirom na podatke koji su mi dati – Radončić me želi ukloniti.

Stop-avaz: Da li su poduzete kvalitetne mjere na Vašoj zaštiti?

Šejla Turković: Što se tiče zaštite, ni o tome ne mogu, na žalost, govoriti. Vjerujem da ipak neko pomno prati sitaciju, naročito tužitelj sa Kosova, te da sam zaštićena dovoljno. Hvala Vam na iskazanom zanimanju.
Post Reply