iPhone - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Son1

#9926 Re: iPhone - All about

Post by Son1 »

Saka wrote:
Son1 wrote:Ne bi ti se to smjelo desavati.
Probaj drugi kabal, idi u radnju i nek oni prikljuce, a ti probaj touch.
Dobro rade neki kineski kablovi, ne zajebavaj se zbog 10ak maraka, poslije ce ti bit puno gore ako ode nesto.
Kakvih 10ak maraka? Original punjač nema ispod 50KM.
I meni se isto dešavalo na Anka punjaču i otad ga ne uključujem ni na šta osim original ili u kompjuter.
Nisam ni rekao da je originalni kabal 10 KM, vec samo da testira kabal od drugog kineza.
Ja koristim kineski kabal i punjac, nemam nikakvih problema, puni normalno i touch radi kako treba dok je na punjacu.
GaRGa

#9927 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

ja koristim punjace sa dx.com od po 2 km i nemam nekih problema
pinokio04

#9928 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

Son1 wrote:
Saka wrote:
Son1 wrote:Ne bi ti se to smjelo desavati.
Dobro rade neki kineski kablovi, ne zajebavaj se zbog 10ak maraka, poslije ce ti bit puno gore ako ode nesto.
I meni se isto dešavalo na Anka punjaču i otad ga ne uključujem ni na šta osim original ili u kompjuter.
Nisam ni rekao da je originalni kabal 10 KM, vec samo da testira kabal od drugog kineza.
Ja koristim kineski kabal i punjac, nemam nikakvih problema, puni normalno i touch radi kako treba dok je na punjacu.
Imam 2 kabla, eh sad je li kinez ili nije ne znam, punjac sam promjenio poodavno, kinez naravno.

Promjenio sam kablo znaci, a punjac je ostao isti, puni sad, ali opet je touch lud, al nema veze, haj ba, moze se punit sto rece neko gore i preko pc-a, tada normlano tocuh radi kada ga punim preko pc-a.
pinokio04

#9929 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

dedovic.almir wrote:Ljudi - imal ko prijedlog koji je najbolji "nevidljivi stiti" za ekran kao i za pozadinu iPhone 5 ?

Razmisljam koji da uzmem, gledao sam neke snimke na youtube djeluju "poprilicno" jaki

Trenutno razmisljam o ovome, da li ko zna iz licnog iskustva kakav je i da li mi neko moze preporuciti bolji ?

ZAGG Apple iPhone 5 Invisible Shield Full Body Screen Protector

dobra stvar, ja imam mat foliju na svom iphonu 4s, dobre su protiv grebanja, štite displey i poleđinu ali samo od grebanja ne i od slučajnog pada mobitela,
Ali ja bih ti preporučio pored toga i neku silikonsku zaštitnu masku, bumper, u slučaju pada da se ne ošteti, najbolja kombinacija po meni neki bumper onda, s obzirom da ćeš imati zaštitne folije i naprijed i nazad, i piči :dance:
Tako ćeš spojit ugodno s korisnim, mat folije naprije nazad, i neki gumeni bumper, oklop.. u slučaju pada, zaštitiće ti antenu oko moba..

nešto na ovaj fazon
http://www.pik.ba/artikal/6333663/iphon ... na-gumena/
azdralovic

#9930 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

pinokio04 wrote:
Son1 wrote:
Saka wrote:Ne bi ti se to smjelo desavati.

Imam 2 kabla, eh sad je li kinez ili nije ne znam, punjac sam promjenio poodavno, kinez naravno.

Promjenio sam kablo znaci, a punjac je ostao isti, puni sad, ali opet je touch lud, al nema veze, haj ba, moze se punit sto rece neko gore i preko pc-a, tada normlano tocuh radi kada ga punim preko pc-a.
to sto ti se desava da touch poludi je do onog dijela sto ide u uticnicu , ne do kabla... i desava se kod vecine kineskih ovih punjaca ali ne kod svih
pinokio04

#9931 Re: iPhone - All about

Post by pinokio04 »

moguće,i ja kontam, ali eto, kad promjenim kablo drugo hoce onda punit bez problema,
ali je interesantno recimo kad prodje jedan mjesec dana, opet i to kablo koje je normlano punilo prestane da puni, tj. pojavi se problem hoce/nece. Pa opet moram uzeti drugo kablo koje nije htjelo, pa onda ono hoce hehehhe
eto tako, vjerovatno je to do punjaca onog dijela sto ti kazes :lol:
Mommy's_little_ Monster

#9932 Re: iPhone - All about

Post by Mommy's_little_ Monster »

GaRGa wrote:
Mommy's_little_ Monster wrote:Jedno laicko pitanje :D
Sta je potrebno da se instalira free aplikacija sa app store? Samo da se napravi appleid ili je potrebno jos nesto?

nadji neku FREE i klikni da skidas ponudit ce ti da kreiras apple ID bez kreditne i onda skidaj sta ti je volja od FREE aplikacija
Nema uopste opcije bez kreditne kartice, jel ima neki drugi nacin? Vidim negdje spominju nesto preko iTunes?
GaRGa

#9933 Re: iPhone - All about

Post by GaRGa »

Mommy's_little_ Monster wrote:
GaRGa wrote:
Mommy's_little_ Monster wrote:Jedno laicko pitanje :D
Sta je potrebno da se instalira free aplikacija sa app store? Samo da se napravi appleid ili je potrebno jos nesto?

nadji neku FREE i klikni da skidas ponudit ce ti da kreiras apple ID bez kreditne i onda skidaj sta ti je volja od FREE aplikacija
Nema uopste opcije bez kreditne kartice, jel ima neki drugi nacin? Vidim negdje spominju nesto preko iTunes?

haveru, sto nas ima ovdje na forumu Apple ID tako ga je kreiralo i sad ti dodjes i kazes da nema opcije...
Mommy's_little_ Monster

#9934 Re: iPhone - All about

Post by Mommy's_little_ Monster »

E jebo ga ti, ja ti kazem kako je, dodje do opcije da uneses kreditnu i nema druge...helem nebitno..hvala na pomoci
Saka

#9935 Re: iPhone - All about

Post by Saka »

Nevjerovatno koliko ljudi jos ima da ne znaju koristiti Google. Il je jezik problem?
Napises lijepo "kako napraviti Apple ID bez kreditne kartice" i u sekundi dobijes odgovor: http://support.apple.com/kb/HT2534
Jazzy.ba

#9936 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

Mommy's_little_ Monster wrote:E jebo ga ti, ja ti kazem kako je, dodje do opcije da uneses kreditnu i nema druge...helem nebitno..hvala na pomoci
Moze moze aj ponovo kako ti je covjek napisao. (Free aplikacija)
Vertig0

#9937 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Kupio sam novi laptop i sad me zanima kako da prebacim svu muziku koju imam na iphoneu na itunes?
Da li je to moguce uopste?
Better Man

#9938 Re: iPhone - All about

Post by Better Man »

Spojiš iPhone sa laptopom i izvršiš prebacivanje, vrlo jednostavno!
Vertig0

#9939 Re: iPhone - All about

Post by Vertig0 »

Mislim da me nisi bas shvatio. Trebao bih nekako prebaciti muziku sa mobitela na komp, a ako odem na sync music izbrisat ce mi se sve jer na novom kompu nemam nikakve muzike.

EDIT: Nebitno, snasao sam se.
azdralovic

#9940 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

Vertig0 wrote:Mislim da me nisi bas shvatio. Trebao bih nekako prebaciti muziku sa mobitela na komp, a ako odem na sync music izbrisat ce mi se sve jer na novom kompu nemam nikakve muzike.

EDIT: Nebitno, snasao sam se.
ifunbox ti je besplatan program i mozes komplet library sa njim prebaciti
Michun

#9941 Re: iPhone - All about

Post by Michun »

ako nekTko zeli kupiti 3gs, 16 gb, nije ogreban nigdje, nek se javi na pp. Fala
novikorisnik

#9942 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

Ima li neka stranica gdje mogu chekirati IMEI, gdje se moze skontati provajder i status sim lock-a. imei.info ne nudi tu informaciju.
novikorisnik

#9943 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

novikorisnik wrote:Ima li neka stranica gdje mogu chekirati IMEI, gdje se moze skontati provajder i status sim lock-a. imei.info ne nudi tu informaciju.
Ups, Carrier pise u "About".... Samo jos status sim-a i zna li neko koliko kosta otkljucavanje u T-Mobile?
Sir Charles

#9944 Re: iPhone - All about

Post by Sir Charles »

iphoneox.com, dev.mk, s-url.ro, ali nemaju pristupe serverima, tako da trenutno nije moguca provjera
EUROBIH

#9945 Re: iPhone - All about

Post by EUROBIH »

novikorisnik wrote:
novikorisnik wrote:Ima li neka stranica gdje mogu chekirati IMEI, gdje se moze skontati provajder i status sim lock-a. imei.info ne nudi tu informaciju.
Ups, Carrier pise u "About".... Samo jos status sim-a i zna li neko koliko kosta otkljucavanje u T-Mobile?
t-mobil-koji...hrvatski,njemački?
amelinoo

#9946 Re: iPhone - All about

Post by amelinoo »

raja može mala pomoć.
radi se iphone 4, dobio sam ga sam sim karticom i gevey karticom.
ubacim to oboje upalim tel i pojavi se meni gdje se bira država, jezik i poslije traži da se konekt na wifi ili na itunes, međutim ništa od tog ne fercera.
kako da ga pokrenem, šta mu treba raditi.
imam 3gs i na njemu sa radio jailbrake i ostale gluposti tako da mi to nije strano:)
novikorisnik

#9947 Re: iPhone - All about

Post by novikorisnik »

EUROBIH wrote:
novikorisnik wrote:
t-mobil-koji...hrvatski,njemački?
To i ja drug zelim da saznam. Istice mu ugovor za 10tak dana pa zelim da vidim hoce li se moci otkljucati kod providera.
Jazzy.ba

#9948 Re: iPhone - All about

Post by Jazzy.ba »

amelinoo wrote:raja može mala pomoć.
ubacim to oboje upalim tel i pojavi se meni gdje se bira država, jezik i poslije traži da se konekt na wifi ili na itunes, međutim ništa od tog ne fercera.
imam 3gs i na njemu sa radio jailbrake i ostale gluposti tako da mi to nije strano:)
Ocito mu je neko digao baseband kad je radio restore i ucinio gevey neupotrebljivim.
amelinoo

#9949 Re: iPhone - All about

Post by amelinoo »

Jazzy.ba wrote:
Ocito mu je neko digao baseband kad je radio restore i ucinio gevey neupotrebljivim.
Može biti da je to. Pošto je telefon došao u mioje ruke a ne znam šta je neko prije radio i čačkao.
Šta sad ja mogu da uradim sa tim telefonom, ima li mu spasa?
Nikako da ga upalim da vidim koji je ios i bb i te stvari.
azdralovic

#9950 Re: iPhone - All about

Post by azdralovic »

amelinoo wrote:
Jazzy.ba wrote:
Može biti da je to. Pošto je telefon došao u mioje ruke a ne znam šta je neko prije radio i čačkao.
Šta sad ja mogu da uradim sa tim telefonom, ima li mu spasa?
Nikako da ga upalim da vidim koji je ios i bb i te stvari.
mozes probati bez sim kartice da ga upalis i aktiviras cisto da mozes uci u opcije...nadaj se odgovarajucem basebandu i 6.1.2 softwareu... ako je updatean na 6.1.3 imas veoma skup ipod :D ili trazi fabricki unlock
Post Reply