SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
saabsa

#9926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by saabsa »

Još kad sunce u dioptriju udari 8-)
Comrad

#9927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Comrad »

Je li iko bio na licu mjesta, pa da fino objasni kako se ovaj haps izdesavao. Bezveze ovdje tabirimo na osnovu jedne slike, na kojoj zaista policajac stoji kao da mu je dosadno, gornji dio mu nedostaje, ali ga zamisljam kako pali cigaru, javlja na mobitel i sl., a jadni Ibro se polomi dole :D. Zezam se, al fakat ako je suditi po onoj slici, presmijesno situacija izgleda. Civil hapsi civila, pa da se barem sageo i pomogao covjeku. Al ko zna, mozda je taman bio krenuo kad je Fedja skljocnuo (ili ko vec). :D
burekodsira

#9928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by burekodsira »

dje ta slika
sarajevomd

#9929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by sarajevomd »

http://www.mracnjak.com/ pa se mozda neki dodju do pameti ;)
Eleonora

#9930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Eleonora »

sarajevomd wrote:http://www.mracnjak.com/ pa se mozda neki dodju do pameti ;)
:o :shock: :run:
johnny_blazze

#9931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by johnny_blazze »

sarajevomd wrote:http://www.mracnjak.com/ pa se mozda neki dodju do pameti ;)
na vjezbama na fax-u sam se ovog i uzivo a i na slikama i klipovima nagledao....
HAVANA

#9932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by HAVANA »

Jebo te mracnjak. :run:
amrica

#9933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

:-D ne otvorih
terra_incognita

#9935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

Ibru umjesto Behmena
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#9936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by bordo gandalf »

terra_incognita wrote:Ibru umjesto Behmena
:D :thumbup:
Cafe Camargue

#9937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cafe Camargue »

http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/110823082
Naš sagovornik Ibro Hodžić je dodao da su, dakle, uz njega jedino policajac i još jedan putnik iz tramvaja pokušali učiniti nešto i spriječiti još veću nesreću. Ostali su putnici i prolaznici, kaže, bili samo posmatrači. "Nakon što je stigla policijska ekipa i nakon što je već bilo izvjesno da je Mirza V. savladan, oni su počeli prigovarati i dobacivati o tome šta je uradio i slično. Tad smo ih mi zaustavili rekavši da nemaju pravo ništa pričati, kad već nisu pomogli u smirivanju situacije. Oni su sve vrijeme dotad vikali i 'posmatrali' šta se dešava. Niko od njih nije reagovao kad je udaren policajac, naprotiv, komentarisali su kako je i policija nemoćna, umjesto da su pomogli tom policajcu kojem nije bilo nimalo lako, jer uopšte nije znao šta se dešavalo, a ušao je u 'vatru'. Mogao sam i ja proći, ali nisam i drago mi je što nisam", kaže Hodžić, kojem su danas svi čestitali dok je pio kafu s rajom na Baščaršiji.
ovaj opis putnika, tačno slika i prilika forumaša :lol: ili bar većine :skoljka:
Creasy

#9938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Creasy »

Cafe Camargue wrote:http://www.sarajevo-x.com/bih/drustvo/clanak/110823082
Naš sagovornik Ibro Hodžić je dodao da su, dakle, uz njega jedino policajac i još jedan putnik iz tramvaja pokušali učiniti nešto i spriječiti još veću nesreću. Ostali su putnici i prolaznici, kaže, bili samo posmatrači. "Nakon što je stigla policijska ekipa i nakon što je već bilo izvjesno da je Mirza V. savladan, oni su počeli prigovarati i dobacivati o tome šta je uradio i slično. Tad smo ih mi zaustavili rekavši da nemaju pravo ništa pričati, kad već nisu pomogli u smirivanju situacije. Oni su sve vrijeme dotad vikali i 'posmatrali' šta se dešava. Niko od njih nije reagovao kad je udaren policajac, naprotiv, komentarisali su kako je i policija nemoćna, umjesto da su pomogli tom policajcu kojem nije bilo nimalo lako, jer uopšte nije znao šta se dešavalo, a ušao je u 'vatru'. Mogao sam i ja proći, ali nisam i drago mi je što nisam", kaže Hodžić, kojem su danas svi čestitali dok je pio kafu s rajom na Baščaršiji.
ovaj opis putnika, tačno slika i prilika forumaša :lol: ili bar većine :skoljka:

:lol:

Upravo to mi je palo na pamet dok sam citao tekst, sve sami "posmatraci"... :D

A ovom momku svaka cast na onome sto je ucinio, kao i na ovome sto je izjavio. :thumbup:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#9939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by -LIBERO- »

Ibro u borbi protiv kriminala :thumbup:

To ga Behmen nece pozvati i zahvaliti mu se,i sve to pred TV kamerama :?: :cry: Djeca moraju mijenjati svoje idole. :thumbup:
Cele,juke i cace za Ibru i slicne njemu. ;-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

koje je taj drot govno samo, dopusti da ga udari... sram ga bilo... kako samo može. pa jel on zna da kad ljudi vide kako ga udaraju da će se ti isti ljudi osjećati nesigurno? sram ga bilo...

sigurno je prespavo časove karatea... i ima veliki stomak... i nema zube, naravno.
holowey

#9941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by holowey »

KPNCTNJAH wrote:
holowey wrote:
KPNCTNJAH wrote: Pa tako i treba da bude, pogresno ukazivanje prve pomoci moze izazvati jos vece posljedice, pogotovo ako dodje do povrede vrata, kicme... kad dodje hitna sklonis se i pustis ih da rade svoj posao... svaka cast Ibri, ali drot je tu da radi svoj posao, a ne da svoju opremu daje civilima... da je doslo do pucnjave da li bi trebao pistolj dati civilu zato sto je blizi napadacu, pa da se on obracunava s njim ? :-)
a cemu onda sluzi polaganje prve pomoci za vozace? dok hitna dodje pacijent moze iskrvariti, ali ne, to nije nas posao, neka hitna to radi :(
Procitaj boldirani dio, znaci nije preporucljivo da to radi neko ko nije upoznat s nacinom ukazivanja prve pomoci... ako znas sta radis naravno da trebas pomoci, ali kad dodje hitna pomoc opet se sklonis i pustis njih da rade svoj posao...
zato se i zove prva a ne hitna, ono najosnovnije sto mozes uraditi...pa makar bio totalni laik, znas valjda prepoznati krvarenje, otvoreni lom, gusenje, ne treba ti hitna pomoc da to zakljucis... nemoj se izvlaciti i gaditi na krv nego kad vidis nesrecu pritrci da pomognes

btw, na osnovu cega si ti zakljucio da ja zastupam stajaliste da se treba "takmiciti" sa profesionalcima? u ranijem postu vezanom za drota ikebanu sam napisao da je napadaca trebao odmah preuzeti od civila...
madnessa

#9942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by madnessa »

holowey wrote:
KPNCTNJAH wrote:
Procitaj boldirani dio, znaci nije preporucljivo da to radi neko ko nije upoznat s nacinom ukazivanja prve pomoci... ako znas sta radis naravno da trebas pomoci, ali kad dodje hitna pomoc opet se sklonis i pustis njih da rade svoj posao...
zato se i zove prva a ne hitna, ono najosnovnije sto mozes uraditi...pa makar bio totalni laik, znas valjda prepoznati krvarenje, otvoreni lom, gusenje, ne treba ti hitna pomoc da to zakljucis... nemoj se izvlaciti i gaditi na krv nego kad vidis nesrecu pritrci da pomognes

btw, na osnovu cega si ti zakljucio da ja zastupam stajaliste da se treba "takmiciti" sa profesionalcima? u ranijem postu vezanom za drota ikebanu sam napisao da je napadaca trebao odmah preuzeti od civila...
Još da dodam... Svako, a naročito onaj ko ima položen vozački ispit, je po dužan ukazati prvu pomoć na licu mjesta prije dolaska hitne pomoći i može biti gonjen ukoliko to ne učini (vidi ZOBS, član 155). Ispade da niko od vozača ne zna pružiti prvu pomoć sudeći po tome koliko se čeka hitna pri skoro svakom udesu, a da niko ne izvadi torbicu za pružanje PP. Pa makar da dezinfikuje otvorene rane!
Kod nas policija i država još gledaju kroz prste u saobraćajnim nesrećama, ali mislim da bi trebali početi i ovo da kažnjavaju. Svi vozači smo prošli kroz obaveznu obuku iz prve pomoći i dobivanjem potvrde da smo je prošli smo se obavezali istu pružati kada vidimo nesreću. Tvoja vozačka je dokaz da si obučen da daješ prvu pomoć. Tvoj problem je način na koji si je dobio ili što nisi zahtijevao kvalitetniju obuku kada si je pohađao. Još uvijek se u uredima Crvenog krsta/križa može upisati intenzivniji kurs polaganja prve pomoći, a mislim da bi svima nama dobrodošlo obnavljanje znanja sudeći po tome u šta se saobraćaj pretvorio. Tuđi i vlastiti život nam nekad može ovisiti o tome koliko smo sposobni da ukažemo pomoć.
holowey

#9943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by holowey »

madnessa wrote:
holowey wrote:
KPNCTNJAH wrote:

Još da dodam... Svako, a naročito onaj ko ima položen vozački ispit, je po dužan ukazati prvu pomoć na licu mjesta prije dolaska hitne pomoći i može biti gonjen ukoliko to ne učini (vidi ZOBS, član 155). Ispade da niko od vozača ne zna pružiti prvu pomoć sudeći po tome koliko se čeka hitna pri skoro svakom udesu, a da niko ne izvadi torbicu za pružanje PP. Pa makar da dezinfikuje otvorene rane!
Kod nas policija i država još gledaju kroz prste u saobraćajnim nesrećama, ali mislim da bi trebali početi i ovo da kažnjavaju. Svi vozači smo prošli kroz obaveznu obuku iz prve pomoći i dobivanjem potvrde da smo je prošli smo se obavezali istu pružati kada vidimo nesreću. Tvoja vozačka je dokaz da si obučen da daješ prvu pomoć. Tvoj problem je način na koji si je dobio ili što nisi zahtijevao kvalitetniju obuku kada si je pohađao. Još uvijek se u uredima Crvenog krsta/križa može upisati intenzivniji kurs polaganja prve pomoći, a mislim da bi svima nama dobrodošlo obnavljanje znanja sudeći po tome u šta se saobraćaj pretvorio. Tuđi i vlastiti život nam nekad može ovisiti o tome koliko smo sposobni da ukažemo pomoć.
:thumbup:
poznanik

#9944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

madnessa wrote:Još da dodam... Svako, a naročito onaj ko ima položen vozački ispit, je po dužan ukazati prvu pomoć na licu mjesta prije dolaska hitne pomoći i može biti gonjen ukoliko to ne učini (vidi ZOBS, član 155). Ispade da niko od vozača ne zna pružiti prvu pomoć sudeći po tome koliko se čeka hitna pri skoro svakom udesu, a da niko ne izvadi torbicu za pružanje PP. Pa makar da dezinfikuje otvorene rane!
Bravo @madnessa, svi smo zaboravili na svoju moralnu i zakonsku obavezu. Odlično da si nas podsjetila :thumbup:
dzeno123

#9945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dzeno123 »

-LIBERO- wrote:Ibro u borbi protiv kriminala :thumbup:

To ga Behmen nece pozvati i zahvaliti mu se,i sve to pred TV kamerama :?: :cry: Djeca moraju mijenjati svoje idole. :thumbup:
Cele,juke i cace za Ibru i slicne njemu. ;-)
Bravo, bas htjedoh slicno napisat. :thumbup:
kurty

#9946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kurty »

madnessa wrote:

1. vozio sa haverom do sarajeva... niz kobilju... lola se malo zafurao pa nije stigao da zakoci i tras... mi prvo auto iza njih... i prilazimo mi, ja otvaram suvozaceva, a haver soferova vrata... stariji bracni par... ja "gospodjo, jel sve ok???", a ona ni pet ni ses' neg me posla tamo odakle sam i dosao kad sam se rodio...
2. scena druga, bio na biciklu i priteknem pjesaku kojeg je auto zamal udarilo... gospodin bijel ko krpa, prepao se...sta cu, uzmem flasu i na dlan pa ga par puta kao iz dlana zalijem, i povalim ga da mu dignem noge u zrak... i napade me sto sam za polio, kao negdje krenuo...
3. scena pred kucom... ja 17 ili 18 godina imao... cekam da predjem cestu, kad jedan lokalni alkos, na motoru ide prema meni, i nesta se izdesavala tako da je sljedece sto sam vidjeo, vidjeo njega kako leti preko auta i pada na par metara od mene... pocnem se derati "mama, mama" :-) :-)... mama medicinska sestra i pridje da se covjeku sta pomogne... jedino sto sam korisno tada uradio, pored ovog deranja, "mama, mama" je da sam odvalio parmak sa sovje ograde da se covjeku noga imobilizuje (valjda sma pravilno napisao :D :D :D ...a da budem iskren, fakat sam se prepao kad sam vidjeo slobodan let... jes da me kasnije stid bilo sto sam se derao, al sam se fakat prepao

Tak da iskren budem, od kad mi je duznost pomagati imam dva losa iskustva...
shalla

#9947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shalla »

"Hodžić je i dalje držao Mirzu, koji se otimao, a onda se, valjda od umora, nekako primirio. "Odjednom, kao da je došao sebi, upitao me: Šta sam to uradio, šta se desilo?"

Da me neko pogrešno ne shvati ali da mi je znati čime li su kondicioni treneri bobali ove naše košarkaše pa imaju ove blackoute :sad: U Armina su se kleli svi moji drugovi koji su ga znali, za Mirzu se isto govorilo da je dobar momak (imam mnogo prijatelja koji su se bavili košarkom, preko njih znam i Armina i MIrzu iz viđenja)...
madnessa

#9948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by madnessa »

@kurty: Ljudi u šoku različito reaguju, a ima ih koji se ni momo šoka ne znaju ophoditi prema drugima. Još uvijek mislim da mi je dobro što poznajem PP. Zlu ne trebalo...
poznanik

#9949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by poznanik »

kurty wrote:1. vozio sa haverom do sarajeva... niz kobilju... lola se malo zafurao pa nije stigao da zakoci i tras... mi prvo auto iza njih... i prilazimo mi, ja otvaram suvozaceva, a haver soferova vrata... stariji bracni par... ja "gospodjo, jel sve ok???", a ona ni pet ni ses' neg me posla tamo odakle sam i dosao kad sam se rodio...
2. scena druga, bio na biciklu i priteknem pjesaku kojeg je auto zamal udarilo... gospodin bijel ko krpa, prepao se...sta cu, uzmem flasu i na dlan pa ga par puta kao iz dlana zalijem, i povalim ga da mu dignem noge u zrak... i napade me sto sam za polio, kao negdje krenuo...
3. scena pred kucom... ja 17 ili 18 godina imao... cekam da predjem cestu, kad jedan lokalni alkos, na motoru ide prema meni, i nesta se izdesavala tako da je sljedece sto sam vidjeo, vidjeo njega kako leti preko auta i pada na par metara od mene... pocnem se derati "mama, mama" :-) :-)... mama medicinska sestra i pridje da se covjeku sta pomogne... jedino sto sam korisno tada uradio, pored ovog deranja, "mama, mama" je da sam odvalio parmak sa sovje ograde da se covjeku noga imobilizuje (valjda sma pravilno napisao :D :D :D ...a da budem iskren, fakat sam se prepao kad sam vidjeo slobodan let... jes da me kasnije stid bilo sto sam se derao, al sam se fakat prepao
...
@kurty dragi, ne idi nigdje, sjedi gdje si i ne mrdaj. Gdje se god nađeš - neki belaj bude :D
The 51st State

#9950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by The 51st State »

Chmoljo wrote:
koje je taj drot govno samo, dopusti da ga udari... sram ga bilo... kako samo može. pa jel on zna da kad ljudi vide kako ga udaraju da će se ti isti ljudi osjećati nesigurno? sram ga bilo...

sigurno je prespavo časove karatea... i ima veliki stomak... i nema zube, naravno.
slika i prilika temeljne policije.
Locked