Malo su rano "napravili" jednosmjernu, s obzirom da se na brzinu izvođenja radova ne mozemo nadati da će drugi smijer biti završen u ovoj godini.Wind wrote:shiljak wrote:To znači da je staza isprekidana/nije dovršena. Nije ofarbana, nije napravljena (npr tamo gdje su stubovi, nisu pravili stazu nikako), a na kraju staze većinom je iskopano.
P.S Šta je ovo, napraviše jednosmjernu
Daaaa....i ja se zacudih kad sam vidio...mada i ima nekog smisla jer ce sa druge strane ceste biti u kontra smjeru (prati tok saobracaja auta) a bice manja guzva na stazi...mislim...kad bi se raja toga pridrzavala...
Biciklom kroz Sarajevo
- alcho
#9926 Re: Biciklom kroz Sarajevo
- S4mpion
#9927 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Ova mi strelica baš pokvari ćeif, nikad ne vozim onom drugom stranom. 
- shiljak
#9928 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Mrsko prelazit na drugu stranu, pogotovo ako znaš da tamo gdje ideš nema prelaza, ono na sredini između stanica 
- O'zone
- Globalni moderator
#9929 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Policija odradila dio posla pronalaskom 13 ukradenih bicikala. Ako ko prepozna svoj jer je i ovdje bilo prijava nek se javi u III Policijsku upravu
http://radiosarajevo.ba/novost/190030/p ... njima-foto
http://radiosarajevo.ba/novost/190030/p ... njima-foto
- hakazvaka
#9930 Re: Biciklom kroz Sarajevo
e cuj jednosmjerna

-
someone04
#9931 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Pozz biciklisti,
Trazim polovan bike do 300KM. Pa ako mi neki poznavaoc moze reci da li bi ovo bila dobra kupovina.
http://www.olx.ba/artikal/8879637/biciklo-merida/
Unaprijed se zahvaljujem
. 
Trazim polovan bike do 300KM. Pa ako mi neki poznavaoc moze reci da li bi ovo bila dobra kupovina.
http://www.olx.ba/artikal/8879637/biciklo-merida/
Unaprijed se zahvaljujem
-
ambition
#9932 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Nije lose,al potrazi jos malo
Helem, trazim gume da kupim ove moje isto nista, umalo jucer nisam u hadzicima ostao zbog guma
Cujem dole na cvili u kapriolo dosao conti, e pa imal svjedoka da to potvrde?
i koje gume tacno?
Helem, trazim gume da kupim ove moje isto nista, umalo jucer nisam u hadzicima ostao zbog guma
Cujem dole na cvili u kapriolo dosao conti, e pa imal svjedoka da to potvrde?
-
someone04
#9933 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Sta bi bilo bolje od ovoga? Odnosno sta mogu da trazim do ove cifre?
Svaki savjet dobrodosao...
Svaki savjet dobrodosao...
- skafiskafsnjak
#9934 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Schwalbe breambition wrote:Nije lose,al potrazi jos malo
Cujem dole na cvili u kapriolo dosao conti, e pa imal svjedoka da to potvrde?i koje gume tacno?
- BlackCaviar
#9935 Re: Biciklom kroz Sarajevo
skafiskafsnjak wrote:Schwalbe breambition wrote:Nije lose,al potrazi jos malo
Cujem dole na cvili u kapriolo dosao conti, e pa imal svjedoka da to potvrde?i koje gume tacno?
Još da se ne troše ko toalet papir
-
Wind
-
shandrprcSA
#9937 Re: Biciklom kroz Sarajevo
evo treca godina a moci ce i iducuBlackCaviar wrote:skafiskafsnjak wrote:Schwalbe breambition wrote:Nije lose,al potrazi jos malo
- hakazvaka
#9938 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Trose se jer su kvalitetne (visok procenat gume u gumi).BlackCaviar wrote:skafiskafsnjak wrote:Schwalbe breambition wrote:Nije lose,al potrazi jos malo
Btw, kada kupujete ovako skupe gume, obavezno provjeriti datum proizvodnje i koliko su stajale na skladistu! Guma gubi svojstvo vremenom, cak iako samo stoji.
- skafiskafsnjak
#9939 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Kupite vi plasticne...pa da vam budu 10 godina 
- dadoka84
#9940 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Teško da bih smio 70 kmh na ovim plastik fantastik gumama. Na tuđem biciklu rubena slik mi se razletila na 30kmh i bilo je baš veselo. Zanimljivo je da je guma bila nova tj prešla oko 40km, ispravno napumpana. Razletila se na gaznom dijelu. Posljednjih par sezona vozim na hutchinson i schwalbe gumama i stvarno sam zadovoljan.
- BlackCaviar
#9941 Re: Biciklom kroz Sarajevo
hakazvaka wrote: Trose se jer su kvalitetne (visok procenat gume u gumi).
Btw, kada kupujete ovako skupe gume, obavezno provjeriti datum proizvodnje i koliko su stajale na skladistu! Guma gubi svojstvo vremenom, cak iako samo stoji.
Jesu one kvalitetne, ali zavisi za kakve terene i vožnju, a vala nisu ni za bosanskog džepa. Npr. Hans Dampf p/z 250 KM, i to ako si sretan pa prođeš bez carine. Još ako često voziš, a nemaš prevoz do vrha brda pa onda moraš pedalati desetak kilometara po cesti. O grubljim terenima i vožnji da ne govorim (gdje je kamenjar većinom), zavoji, gotovo je sigurno da će zadnja guma ostati bez par ripni. Kome se da mijenjati guma nakon svaka 2-3 mjeseca takve vožnje slobodno.
Gume su najškakljivija tema u biciklizmu, a kod nas je Schwalbe ko VW

stanje nakon par vožnji miješanog terena
- karanana
#9942 Re: Biciklom kroz Sarajevo
gdje ima uzeti onih malih dzepnih bicikala na sklapanje i rasklapanje? vidim raja ih vozi pa kontam da i ja idem na posao s njima a nemam puno mjesta za obicni biciklo pa bi mi ovi mali dobro dosli. smijesno nekako izgledaju ali su prakticni. mislim da su i skupi ako su kvalitetni. bilo je u domodu prosle godine ali losa kvaliteta, rumunski nekakvi.
- kabal1337
#9943 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Dobre su gume. Ja sam koristio Schwalbe gume i moje su bile u boljem stanju nakon voznju. Vjerovatno je kod tebe EVO verzija gdje je meksa "guma". Inace Racing Ralph, ili nesto poput Nobby Nic-a je fina guma po pristupacnoj cijeni, fino koci po mokrom terenu, zemlji...BlackCaviar wrote:hakazvaka wrote: Trose se jer su kvalitetne (visok procenat gume u gumi).
Jesu one kvalitetne, ali zavisi za kakve terene i vožnju, a vala nisu ni za bosanskog džepa. Npr. Hans Dampf p/z 250 KM, i to ako si sretan pa prođeš bez carine. Još ako često voziš, a nemaš prevoz do vrha brda pa onda moraš pedalati desetak kilometara po cesti. O grubljim terenima i vožnji da ne govorim (gdje je kamenjar većinom), zavoji, gotovo je sigurno da će zadnja guma ostati bez par ripni. Kome se da mijenjati guma nakon svaka 2-3 mjeseca takve vožnje slobodno.
Gume su najškakljivija tema u biciklizmu, a kod nas je Schwalbe ko VW![]()
stanje nakon par vožnji miješanog terena
Inace da mi je previse dati 50KM za 1 gumu a zelim "Schwalbe" isaao bi na Black Shark ili Jack koji kostaju 27-29 KM. Trenutno sam na maxxisu i zadovoljan sam. Continentalove gume su takoder dobre, maxxisove su isto odlicne, ali po kisovitom terenu sa liscem nisam nesto zadovoljan kao sa schwalbe - moje iskustvo...
- dadoka84
#9944 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Jedno upozorenje, u blizini stupske petlje su znakovi veoma nisko postavljeni plus par bilborda u visini glave. Pogotovo ko vozi bez kacige.
-
sizifinho
#9945 Re: Biciklom kroz Sarajevo
šta nam je s quarterbackom, nema ga
- bombašica
#9946 Re: Biciklom kroz Sarajevo
Barice svijetle k'o stadion Koševo.KvaziExpert wrote:Vidi fakat, izgleda pos'o pritisn'osizifinho wrote:šta nam je s quarterbackom, nema ga
Ili se mora
-
quarterback
#9947 Re: Biciklom kroz Sarajevo
tuspas mene
maloprije sa barica, jako je lijepo voziti sada nocu, svjeze a opet nije prehladno, preporucio bih svima
obaveze malo pritisle pa se nema kada, cim se situacija promjeni eto mene opet
sretne voznje drugarice i drugari
maloprije sa barica, jako je lijepo voziti sada nocu, svjeze a opet nije prehladno, preporucio bih svima
obaveze malo pritisle pa se nema kada, cim se situacija promjeni eto mene opet
sretne voznje drugarice i drugari
-
quarterback
#9948 Re: Biciklom kroz Sarajevo
bombašica wrote: Barice svijetle k'o stadion Koševo.Bacio je noćnu turu.
Kad smo popalili rasvjetu kontali na Baricama da je papa dosao ranije
-
sizifinho
#9949 Re: Biciklom kroz Sarajevo
ih ih, da te ne skinu snajperima.. Terorista na biciklu pokušaoo oslijepiti papuquarterback wrote:bombašica wrote: Barice svijetle k'o stadion Koševo.Bacio je noćnu turu.
![]()
![]()
Kad smo popalili rasvjetu kontali na Baricama da je papa dosao ranije
- dadoka84