Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
plavi_E

#9926 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

vee-jay wrote: 08/10/2023 11:32
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 08/10/2023 10:07

Cemu toliki plac sto ce Rusija izgubiti kontrolu nad naftnom industrijom u manjem entitetu? Zbog cega izostavljanje dijela u kojem se govori da madjarski MOL treba preuzeti ruske benzinske pumpe? Suprotno zeljama Covica ruski urijćaj slabi umjesto da jaca. Mozda vam je to problem.
Jesi li ti toliko glup ili ne znas citati?
Ruska nafta, zbog sankcija EU toj državi čiji je razlog agresija na Ukrajinu, ne može više da isporučuje naftu u BiH, ali bi to mogla, dijelom, preko Azerbejdžana.
Jebote na sta ja gubim vrijeme.... :run:
Od potpune kontrole naftne industrije u manjom entitetu spadaju na to da se guraju preko Azarbejdzana. Je li to jacanje ili gubitak uticaja?
Login77777

#9927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Login77777 »

plavi_E wrote: 08/10/2023 11:45
Login77777 wrote: 08/10/2023 11:35

Ovaj NATO skup je pripremila nasa sdO… :mrgreen: to plavokan zeli da kaze. :lol:
Nije to pripremila prosla vlast. To ti izmisljas da sam ja to rekao. To pokazuje sav vas jad. Na ovakve stastanke s ne ne moze uticati iz BiH kao sto se nije moglo uticati na odluku da Madjar bude komadant EUFOR-a. Ali vi nastavite i dalje lagati i obmanjivati javnost.
Plavo oko ko more duboko
ja sam se zaljubio
plavo oko ko more duboko
pamet sam izgubio

Zelim te pa neka mi sude
s tobom bih ove noci lude
kucao i na vrata raja
ljubav ce vecno da nas spaja
plavi_E

#9928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by plavi_E »

Login77777 wrote: 08/10/2023 11:52
Spoiler
Show
plavi_E wrote: 08/10/2023 11:45

Nije to pripremila prosla vlast. To ti izmisljas da sam ja to rekao. To pokazuje sav vas jad. Na ovakve stastanke s ne ne moze uticati iz BiH kao sto se nije moglo uticati na odluku da Madjar bude komadant EUFOR-a. Ali vi nastavite i dalje lagati i obmanjivati javnost.
Plavo oko ko more duboko
ja sam se zaljubio
plavo oko ko more duboko
pamet sam izgubio

Zelim te pa neka mi sude
s tobom bih ove noci lude
kucao i na vrata raja
ljubav ce vecno da nas spaja
Kad od muke moras nesto napisati. O jada i cemera. :-)
Nisamsdaali

#9929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Nisamsdaali »

rida1976 wrote: 08/10/2023 11:27 Ima li kakvog saopstenja iz Mehmeda Spahe o Miletovoj posjeti Recepu? Najveci neprijatelj Bosne sa najvecim prijateljem Bosne u zajednickoj misiji odvajanja Bosne od mrskog zapada..a Bakir ni mukajet..ili to nije izdaja mozda Bakire
Njihovi geopolitički interesi su isti, da smije dao bi mu i podršku ali nažalost narod još nije dovoljno osviješten politički da zna da je SDA anti-Nato i anti-EU partija zajedno sa DFom tako da bi izgubili mnogo glasova otvorenim stavom
mishic

#9930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by mishic »

Svaka rasprava o D R Ž A V N O J I M O V I N I je potpuno izlišna i besmislena. Jednostavno, DRŽAVNA IMOVINA je DRŽAVNA i tu je tačka.
rida1976

#9931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by rida1976 »

Nisamsdaali wrote: 08/10/2023 12:03
rida1976 wrote: 08/10/2023 11:27 Ima li kakvog saopstenja iz Mehmeda Spahe o Miletovoj posjeti Recepu? Najveci neprijatelj Bosne sa najvecim prijateljem Bosne u zajednickoj misiji odvajanja Bosne od mrskog zapada..a Bakir ni mukajet..ili to nije izdaja mozda Bakire
Njihovi geopolitički interesi su isti, da smije dao bi mu i podršku ali nažalost narod još nije dovoljno osviješten politički da zna da je SDA anti-Nato i anti-EU partija zajedno sa DFom tako da bi izgubili mnogo glasova otvorenim stavom
Pa poceo je on ispipavati bilo svojih glasaca oko te antizapadne histerije i okretanja Kini i Rusiji preko tih svojih klimoglavaca (Zahiragic i ostali), ali je bilo vise negativnih reakcija nego pozitivnih, tako da se slazem da se primirio. Ali njegova vizija Bosne je Palestina to vise nije tajna. Meni bi bilo zanimljivo da se napravi anketa medju SDA clanovima i simpatizerima, koliko u ovom trenutku zagovara ideju okretanja od zapada prema Kini i Rusiji. Ne vjerujem da Bakir ima vise od 30-40 posto medju svojima da tako razmisljaju.
BAK-eV

#9932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by BAK-eV »

rida1976 wrote: 08/10/2023 12:23
Nisamsdaali wrote: 08/10/2023 12:03

Pa poceo je on ispipavati bilo svojih glasaca oko te antizapadne histerije i okretanja Kini i Rusiji preko tih svojih klimoglavaca (Zahiragic i ostali), ali je bilo vise negativnih reakcija nego pozitivnih, tako da se slazem da se primirio. Ali njegova vizija Bosne je Palestina to vise nije tajna. Meni bi bilo zanimljivo da se napravi anketa medju SDA clanovima i simpatizerima, koliko u ovom trenutku zagovara ideju okretanja od zapada prema Kini i Rusiji. Ne vjerujem da Bakir ima vise od 30-40 posto medju svojima da tako razmisljaju.
Vecina Bosnjaka nema nista protiv Palestine.
Otpisali su RS i to ih uopste ne zanima.
Skijaš

#9933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Skijaš »

vee-jay wrote: 07/10/2023 17:20
Veliki sastanak država članica NATO-a bit će održan u Sarajevu!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/veliki- ... /231007098

Trojka IZDAJNICI!!!!!!
Odlicna vijest, a izdajnici su svi koji govore da je Dodik faktor sa kojim se mora. Nekad je to SDA, nekad evo SDP, ali ne ici u predstavljanje Dodika i njegove politike (i u drzavi i u svijetu) kao protivnika ciji se utjecaj treba ogranicavati, to jeste izdaja i prolongiranje stagnacije.

Sto se tice NATO-a (a evo dodajmo i EU), moze li se Belgija raspasti? Je li clanstvo u tim organizacijama garant da se ta drzava nece raspasti? Euroatlantske integracije treba podrzati jer ce se u procesu podici standard zivota i usvojiti neke bitne reforme kojim se smanjuje korupciju, ali to nije garant da ce se smanjiti kapacitet Dodika da recimo blokira sve i ucjenjuje drustvo kao sto je to radio i zadnjih par decenija.

Suprotstavljanju Dodiku nema alternative.
sajber87

#9934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Skijaš wrote: 08/10/2023 14:20
vee-jay wrote: 07/10/2023 17:20

Trojka IZDAJNICI!!!!!!
Odlicna vijest, a izdajnici su svi koji govore da je Dodik faktor sa kojim se mora. Nekad je to SDA, nekad evo SDP, ali ne ici u predstavljanje Dodika i njegove politike (i u drzavi i u svijetu) kao protivnika ciji se utjecaj treba ogranicavati, to jeste izdaja i prolongiranje stagnacije.

Sto se tice NATO-a (a evo dodajmo i EU), moze li se Belgija raspasti? Je li clanstvo u tim organizacijama garant da se ta drzava nece raspasti? Euroatlantske integracije treba podrzati jer ce se u procesu podici standard zivota i usvojiti neke bitne reforme kojim se smanjuje korupciju, ali to nije garant da ce se smanjiti kapacitet Dodika da recimo blokira sve i ucjenjuje drustvo kao sto je to radio i zadnjih par decenija.

U vrijeme dejtonske ludacke kosulje koja je neodrziva i previranja u svijetu mnogo je bolje sa strane manjeg bh entiteta imati otvorenog putinovca i prorusa sa mnogo oraha u dzepovima nego laznu "prozapadnu" koja nije nista manje proruska od dodika opoziciju koja samo zeli da odrzi ludacku dejtonsku kosulju gdje tlace bosnjake i hrvate u manjem bh entitetu gdje su vecinski konstitutivni narod, a gdje su malobrojniji (drzava i fed) imaju sve poluge politickih blokada kroz domove naroda, a sve do pogodnijeg vremena za novo cetnitisanje. Vrijeme ovakvog dejtona je isteklo recimo i davno ali je politicka situacija tek sada pogodna(dolaskom sdp nip ns) da se mjenja i to ce se desiti kroz izborni zakon i ustav rjesavanjem presuda evropskog i domaceg suda
Last edited by sajber87 on 08/10/2023 16:11, edited 1 time in total.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#9935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by izvrsni direktor »

Neutralno, bez stajanja na stranu, pozivanje na mir. Pametno i zrelo :thumbup:
Image
Athlon64

#9936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Athlon64 »

izvrsni direktor wrote: 08/10/2023 15:13 Neutralno, bez stajanja na stranu, pozivanje na mir. Pametno i zrelo :thumbup:
Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:
laik1981

#9937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laik1981 »

Sta kum kaze na ovo
"Hvala Erdoganu, koji je odvojio vrijeme da nas vidi. On ima svoje mišljenje, moje nije da prenosim kavko je mišljenje, ali mogu reći da je prihvatljivo za nas", zaključio je Dodik.
Skijaš

#9938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Skijaš »

sajber87 wrote: 08/10/2023 14:42
Skijaš wrote: 08/10/2023 14:20

U vrijeme dejtonske ludacke kosulje koja je neodrziva i previranja u svijetu mnogo je bolje sa strane manjeg bh entiteta imati otvorenog putinovca i prorusa sa mnogo oraha u dzepovima nego laznu "prozapadnu" koja nije nista manje proruska od dodika opoziciju koja samo zeli da odrzi ludacku dejtonsku kosulju gdje tlace bosnjake i hrvate u manjem bh entitetu
Tako reci. U svjetlu te i takve strategije, ima smisla i odluka da se ne podrzi opozicionog kandidata za Dom naroda, a cime se cementiralo Dodikov monopol. Samo je onda bezveze pricati kako su sarajevske stranke protiv Dodika.
seksi_ideje

#9939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by seksi_ideje »

laik1981 wrote: 08/10/2023 16:20 Sta kum kaze na ovo
"Hvala Erdoganu, koji je odvojio vrijeme da nas vidi. On ima svoje mišljenje, moje nije da prenosim kavko je mišljenje, ali mogu reći da je prihvatljivo za nas", zaključio je Dodik.
Pa jasno da ima. Podijeliti Bosnu na tri fildzan drzave i nek klan Izetbegovic dobije svoju drzavicu gdje suvereno vladaju. Nista to nije nepoznato
kamberovica polje

#9940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kamberovica polje »

Kum je provodio to "mišljenje" zadnja dva desetljeća.
laik1981

#9941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by laik1981 »

kamberovica polje wrote: 08/10/2023 16:42
Kum je provodio to "mišljenje" zadnja dva desetljeća.
Hvala tzv. hambasadama sto im poremetise planove :bih:
Nisamsdaali

#9942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Nisamsdaali »

izvrsni direktor wrote: 08/10/2023 15:13 Neutralno, bez stajanja na stranu, pozivanje na mir. Pametno i zrelo :thumbup:
Image
Mudro, politika lažne neutralnosti je idealna. Srbija tako deceniju provodi lažnu neutralnost i priču “želimo u EU ako ona želi nas” kojom izvlače EU fondove a kad dodje stani-pani ide podrška Rusima i podsmjehivanje zapadu na ultimatume “Priznaj kosovo ili nećeš u EU” jer oni sami u taj EU svakako ne žele. Ili lažna politika neutralnosti SDA, sve nešto EU i NATO put a kad dodje stani-pani kreće se sa pozivanjem islamskog svijeta da nas zaštiti od Amerike, zamjena integracije sa “saradnjom sa NATOm” i botovsko angažovanje u cilju širenja anti-zapadne retorike.

U ovom slučaju, biti neutralan i zabrinut a kad dodje stani-pani, pružiti podršku Izraelu kada za to bude pogodno vrijeme
sajber87

#9943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Skijaš wrote: 08/10/2023 16:24
sajber87 wrote: 08/10/2023 14:42

U vrijeme dejtonske ludacke kosulje koja je neodrziva i previranja u svijetu mnogo je bolje sa strane manjeg bh entiteta imati otvorenog putinovca i prorusa sa mnogo oraha u dzepovima nego laznu "prozapadnu" koja nije nista manje proruska od dodika opoziciju koja samo zeli da odrzi ludacku dejtonsku kosulju gdje tlace bosnjake i hrvate u manjem bh entitetu
Tako reci. U svjetlu te i takve strategije, ima smisla i odluka da se ne podrzi opozicionog kandidata za Dom naroda, a cime se cementiralo Dodikov monopol. Samo je onda bezveze pricati kako su sarajevske stranke protiv Dodika.
Dodiku je progledano kroz prste ono sto se desavalo na izborima to nije uradila trojka nego zapad preko ohr a, e ti se pitaj zasto, dodiku je cetvrtog dao neko od stanivukovicevih sdp je glasao za opoziciju a sda kandidat salkic napravio nevazeci listic , inace ovako govorim odavno nije ovo nista novo
Skijaš

#9944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Skijaš »

sajber87 wrote: 08/10/2023 16:58
Skijaš wrote: 08/10/2023 16:24

Tako reci.
ovako govorim odavno nije ovo nista novo
Izvinjavam se, ja sam mislio da se slazemo oko toga da Dodika treba oslabiti sto je prije moguce.
sajber87

#9945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by sajber87 »

Skijaš wrote: 08/10/2023 17:16
sajber87 wrote: 08/10/2023 16:58

ovako govorim odavno nije ovo nista novo
Izvinjavam se, ja sam mislio da se slazemo oko toga da Dodika treba oslabiti sto je prije moguce.
Naravno da treba i da zavrsava politicku karijeru do sljedecih izbora a sa sda df ekipom svaki izborni ciklus bio je samo jaci i jaci bas kao i covic
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

sa dje prigoda donijeti izborni :D ako treba i 2 izborna :lol:

dok su botovi na onoj temi o izraelskim zlocinima koju sam ja godinama odravao zivom
DonieBrasco

#9947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DonieBrasco »

Hoce li se do 19. novembra tj. ovog NATO sastanka kod nas, donjeti odluke u vezi imovine i izbornog zakona ? Bolje reci hoce li ih Šmit nametnuti jer nema tu dogovora tri strane na zalost dvije u uvijek kontra drzave a stranci idu linjom manjeg otpora.

Jer vrlo je vazno ako ce separatisti dobiti imovinu, a i ovi drugi istovremeno jer nisu odustali od treceg, naravno izborni zakon mimo svih presuda i onoga sto trazi EU, onda se postavlja pitanje koja je funckija NATO-a u drzavi podjeljnoj na tri gdje se doslovce onima koji rade protiv iste ugađa za red cega ?

P.S. Samo jos da Covic zatrazi da se sastanak odrzi u Mostaru ili ga otkzati ako ne bude tako. Jer hrvati su kao nosioci EU vrijednosti u BiH a sve i jednu odbijaju da implementuju kroz zakone.
zigson

#9948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

DonieBrasco wrote: 08/10/2023 20:11 Hoce li se do 19. novembra tj. ovog NATO sastanka kod nas, donjeti odluke u vezi imovine i izbornog zakona ? Bolje reci hoce li ih Šmit nametnuti jer nema tu dogovora tri strane na zalost dvije u uvijek kontra drzave a stranci idu linjom manjeg otpora.

Jer vrlo je vazno ako ce separatisti dobiti imovinu, a i ovi drugi istovremeno jer nisu odustali od treceg, naravno izborni zakon mimo svih presuda i onoga sto trazi EU, onda se postavlja pitanje koja je funckija NATO-a u drzavi podjeljnoj na tri gdje se doslovce onima koji rade protiv iste ugađa za red cega ?

P.S. Samo jos da Covic zatrazi da se sastanak odrzi u Mostaru ili ga otkzati ako ne bude tako. Jer hrvati su kao nosioci EU vrijednosti u BiH a sve i jednu odbijaju da implementuju kroz zakone.
Sta ima nametnuti osim da je drzava BiH jedini titular imovine. Ako nametne drugacije onda sto bi Selim Beslagic rekao - https://youtu.be/gxCEzc0Nue0?si=AWsKv6aWEz6vJbMk
Prpa.ba

#9949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Prpa.ba »

Kakav radikalizam. Jesi svjestan da katolici i pravoslavci bas to i zele, da pokazu da je drzava nemoguca. Sad ce tebi forumasi iz Trojke objasniti da njive i livade nisu vrijedne gubitka podrske Zapada.

Sta bi ti, da NATO ne odrzava neformalnu kahvicu u Sarajevu? :mrgreen:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9950 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Truba »

ne možete se na forumu sami sa sobom podijeljeni na 3-4 stranke sastavljene od bošnjaka
a možete s katolicima i pravoslavnima
al u panjevima
Locked