SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#9926 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

A to je ba radni pas. Ne racunaju se oni
hladan.preminger

#9927 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hladan.preminger »

O'zone wrote:Kao što vidimo teoretski ste sve situacije obradili (ponegdje čak i žučno dalo bi se reći) vrlo dobro. Sad samo da izađete na ulicu i odradite praksu pa da se ponovo vratite ovdje sa utiscima.
Jel to sto si administraor foruma misliš da si extra pametan?
zdruzdjo

#9928 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zdruzdjo »

insomnia78 wrote:Prevozim i ja. Nece mu vala kruna s glave pasti. Nek jaca imunitet. Nego druge, cini mi se, vas brige more. Nece melek s cukom jel' de
Ne kaki
Da si procitao od pocetka sta sam napisao vidio bi da ne igram u "tom timu" bas koji ti spominjes i na koju loptu igras.
Fulas totalno, cak nije ni auto-gol nego se lopta sutnula u tunel za svlacionicu.

Imam ja i drugih nacina za jacati imunitet osim da mi djete pokupi i u usta stavi kiki bombonu koja je pala na sjediste po kojem je mozda sinoc bazao neki cuko koji je boravio u nekom box-u pa se malo popisao i pokakio pa mozda malo sapicom ugazio.....
hladan.preminger

#9929 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hladan.preminger »

zdruzdjo wrote:Fakat ne bih imao nista protiv ovog pretresanja. mislim, nije prijatno ali dedera radi svoj posao.
ali psa stvarno ne bih pustio da mi upusti u auto pa kad bi me 10 sati drzali.
volim pse i imao sam i ja jednog koji se vozio u autu sa mnom. ali bila je prostirka za njega sa koje nije nikad sisao. a da mi upusti on nekog koji je maloprije dosao iz nekog boksa, ma nema sanse.
rovi pasa koliko god hoces ali jednog takvog mi neces uvesti u auto pa da mi djete onda sjedne unutra.
moze ali onda odmah idemo na dubinsko pranje o vasem trosku.
Pas nema potrebu da ulazi u auto, dovoljno je da ga obiđe i on ce osjetit ako ima nesto.
Ako pas osjeti nesto, policija ima osnovanu sumnju da bez naredbe pretrasa auto takav prteres je zakonit kao i eventulani pronađeni dokazi.
Capajebo

#9930 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Capajebo »

Ma jesam li to ja bacio kost medj' forumase? :roll: :sad:
A samo sam pit'o moze li se ista, postoji li kakvo pravilo, nista vise :D
insomnia78

#9931 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insomnia78 »

Zavađaču
celava_dlaka

#9932 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by celava_dlaka »

studiorum_tuzlaensis wrote:Nemoj objašnjavat, uzaludno je...

Ključne riječi su "pregled" i "može". Naravno da može da pregleda u mene, u moje auto, kroz prozor, ispod auta. Naravno da može da pregleda neki predmet ako držim u ruci ili je zakačen na odjeći ili se vidi, tipa palice, igračke, CDova, pištolja (sa dozovolom) olovaka, kutije. Naravno da može da ovo sve radi unutar prostorije, objekta, na livadi, asfaltu ili pijesku.

Ali sve to može uraditi bez da pipne osobu, automobil, zid prostorije, ormar i slično. Čak mu ti možeš pokazati i predmet koji držiš i kako funkcioniše te da nije opasan po druge ljude (npr eksploziv, puška i slično) i okolinu te da ti za to nije potrebna nikakva dozvola :)

Ali i ne moraš mu ništa pokazivati, to je sve dobra volja.

Fali vama jedan

Image

da se opametite. :D
u kuci ti bio ovakav :-D
sha_ba

#9933 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sha_ba »

Capajebo wrote:Ma jesam li to ja bacio kost medj' forumase? :roll: :sad:
A samo sam pit'o moze li se ista, postoji li kakvo pravilo, nista vise :D
Sejtane :mrgreen:
drug_profi

#9935 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

studiorum_tuzlaensis wrote:Čovjek je sve objasnio, to su mehanizmi zaštite osnovnih ljudskih sloboda i ličnih prava. Imaš razlog/nalog/osnovanu sumnju onda imaš i ovlasti da pretreseš. Ovi koji zazivaju titinu miliciju i slične nebuloze tipa 'samo udri stoku' su baš inteligentni. Ako želite da država postane policijska/autokratska, bujrum pa linijom manjeg otpora i nek ti policajac pretresa pokretnu i nepokretnu imovinu i rovi po džepovima i tjelesnim otvorima bez ikakvog povoda, konkretnog dokaza ili jednostavno sudskog naloga. ;) Jer teoretski i praktično kad pristaješ da mu otvoriš sve pretince, onda logično budi spreman da se nagneš i nakašlješ da se vidi da nemaš ništa u donjem pretincu.
Ti očigledno nemaš veze šta je bila titina milicija pa lupaš budalaštine iz masovne propagande kojima vas prepadaju i prikazuju se kao vaši jedini zaštitnici.
Ja sam padao u šake titinoj miliciji tri puta, ni šamara nisam dobio.
Iz prostog razloga što nisam bio ništa kriv, odgovarao na pitanja jasno i nisam se kurčio.
Imam i druga koji se bavio švercom robe (nije droga). Imao je prekršaja i KD iz tog domena. On je dobio pendrek, ali i sam kaže jer se pravio pametan i citirao neka prava.

Jedna je stvar sigurna. Banditi su se bojali titine murije, a normalni ljudi su mogli normalno zivjeti i nismo se morali zakljucavati neprekidno.
Ne moraš se zahvaljivati na času istorije.
insaneinthebrain

#9936 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by insaneinthebrain »

MAN-lion's coach wrote:Da se vratimo na temu, nema potrebe za tim bezveze pričama.

Kako je FAKTOR objavio da je Alija uhapšen, stižu demanti :

http://www.avaz.ba/clanak/268529/zagreb ... -hrvatskoj
ipak faktor ima dobre izvore
O'zone
Globalni moderator

#9937 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by O'zone »

hladan.preminger wrote:
O'zone wrote:Kao što vidimo teoretski ste sve situacije obradili (ponegdje čak i žučno dalo bi se reći) vrlo dobro. Sad samo da izađete na ulicu i odradite praksu pa da se ponovo vratite ovdje sa utiscima.
Jel to sto si administraor foruma misliš da si extra pametan?
Kakve veze ima to što sam administrator? Fino ste obrazložili sve sad Vam samo predstoji da izađete na teren i to sve provodite u praksi. Onda fino sve utiske ponovo napišete ovdje.
drug_profi

#9938 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

hladan.preminger wrote:
zdruzdjo wrote:Fakat ne bih imao nista protiv ovog pretresanja. mislim, nije prijatno ali dedera radi svoj posao.
ali psa stvarno ne bih pustio da mi upusti u auto pa kad bi me 10 sati drzali.
volim pse i imao sam i ja jednog koji se vozio u autu sa mnom. ali bila je prostirka za njega sa koje nije nikad sisao. a da mi upusti on nekog koji je maloprije dosao iz nekog boksa, ma nema sanse.
rovi pasa koliko god hoces ali jednog takvog mi neces uvesti u auto pa da mi djete onda sjedne unutra.
moze ali onda odmah idemo na dubinsko pranje o vasem trosku.
Pas nema potrebu da ulazi u auto, dovoljno je da ga obiđe i on ce osjetit ako ima nesto.
Ako pas osjeti nesto, policija ima osnovanu sumnju da bez naredbe pretrasa auto takav prteres je zakonit kao i eventulani pronađeni dokazi.
Ovo je interesantno. Znaci vodic pasa moze odluciti da ima osnovane sumnje. Bez obzira jel pas mase repom ili sjedi kraj gepeka?
MAN-lion's coach

#9939 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by MAN-lion's coach »

insaneinthebrain wrote:
MAN-lion's coach wrote:Da se vratimo na temu, nema potrebe za tim bezveze pričama.

Kako je FAKTOR objavio da je Alija uhapšen, stižu demanti :

http://www.avaz.ba/clanak/268529/zagreb ... -hrvatskoj
ipak faktor ima dobre izvore
Avaz u sluzbi kriminala , vazda bili glavni kad se kriminalci pravdaju.
jao_situacije

#9940 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

saće intervju sa njim u kojem će reći tužilaštvo me ima na piku
drug_profi

#9941 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

jao_situacije wrote:saće intervju sa njim u kojem će reći tužilaštvo me ima na piku
Znam pouzdano da je sve radio samo radi toga da sirotinji obezbjedi krov nad glavom. Eto ni sebi nije htio stan na Marindvoru, nego uzeo ovaj jeftini u Lukavici jer sve sto je radio bilo je samo radi sirotinje da pomogne... a sud i tuzilastvo mu se svete jer se dobrota uvijek kaznjava.

Al u qurcu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9942 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

nevin čovjek, a bježi. što ti je nefer pravosuđe.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9943 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Pa bjezi da ga ne osude ni krivog ni duznog.
Filter

#9944 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Filter »

drugi profil wrote:
jao_situacije wrote:saće intervju sa njim u kojem će reći tužilaštvo me ima na piku
Znam pouzdano da je sve radio samo radi toga da sirotinji obezbjedi krov nad glavom. Eto ni sebi nije htio stan na Marindvoru, nego uzeo ovaj jeftini u Lukavici jer sve sto je radio bilo je samo radi sirotinje da pomogne... a sud i tuzilastvo mu se svete jer se dobrota uvijek kaznjava.

Al u qurcu.

dosta mu je onaj stancic u titovoj, nadgradnja na zasticenoj kulturnoj bastini...legalno, naravno
drug_profi

#9945 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Filter wrote:
drugi profil wrote:

Al u qurcu.

dosta mu je onaj stancic u titovoj, nadgradnja na zasticenoj kulturnoj bastini...legalno, naravno
Aaa, nemoj tako, to je čovjek sanirao kulturnu baštinu. Defakto uslugu uradio svima nama od svojih para.
drug_profi

#9946 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Tomahawk11 wrote:Pa bjezi da ga ne osude ni krivog ni duznog.
Ma ja sam uvjeren da će pravda pobijediti. Sud ga je već oslobodio, pa će i opet, što je i red. Srećom naše sudije još uvijek nisu podlegle uticajima kriminalnih krugova.
I nadam se da će na kraju tužiti državu i dobiti odštetu za ljagu koja mu je nanesena.
jao_situacije

#9947 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

bošnjčka državna mafija i njega proganja još od 2000 i neke

a i prije rata su ga proganjali

pravda za aliju, čovjek se bori protiv svih režima i vlasti
Tomahawk11
Globalni moderator

#9948 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

drugi profil wrote:
Ma ja sam uvjeren da će pravda pobijediti. Sud ga je već oslobodio, pa će i opet, što je i red. Srećom naše sudije još uvijek nisu podlegle uticajima kriminalnih krugova.
I nadam se da će na kraju tužiti državu i dobiti odštetu za ljagu koja mu je nanesena.
Samo ne kontam cirkus koji se uglavnom odvija.
Sudi im uglavnom sud koji nije nadlezan i onda krece drama.
drug_profi

#9949 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Tomahawk11 wrote:
drugi profil wrote:
Samo ne kontam cirkus koji se uglavnom odvija.
Sudi im uglavnom sud koji nije nadlezan i onda krece drama.
Ama drug, kako ne kontaš? Aj nemoj zajebavat...
Tomahawk11
Globalni moderator

#9950 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Ma mislim, kontam...do mene, u pravu si :thumbup:
Post Reply