Demokratska fronta Željko Komšić
-
Pertini
#9926 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
http://www.starmo.ba/mostars/item/29258 ... adili.html
ht
Šta se događa sa Demokratskom frontom? Raspušten Općinski odbor u Mostaru. Nedavno se isto desilo i u Velikoj Kladuši. Zanimljivo! U vrijeme kada sam očekivao lagani zalet prema oktobarskim izborima, stižu informacije o raspuštanjima pojedinih općinskih odbora. Izgleda da su tačne informacije koje sam odbijao da prihvatim - previše je ubačenih ljudi koji su dobili zadatak da ovaj humani pokušaj razvale prije nego i dobije konture ozbiljne političke partije.
Na stranu što se Komšić okružio kućnim prijateljima koji ga ne savjetuju baš najbolje. Tako se iz stranke isključuju oni koji su je najiskrenije stvarali ili su sudjelovali na februarskim protestima. Sramotno. Nadalje, stranka se bavi prizemnim stvarima jer u sastavu nema kvalitetan ljudski potencijal koji na pravi način može reagovati na društvene pojave. Stranku zbog toga zovu "Ekološka sekcija" a u najnovije vrijeme i "Stranka kućnih prijatelja".
Možda su ova raspuštanja općinskih odbora pokušaj da se spasi što se spasiti dade. Moje su simpatije i dalje na strani ove mlade političke partije, ali sam skeptičan kad su rezultati na predstojećim izborima. Volio bih da pogriješim.
ht
Šta se događa sa Demokratskom frontom? Raspušten Općinski odbor u Mostaru. Nedavno se isto desilo i u Velikoj Kladuši. Zanimljivo! U vrijeme kada sam očekivao lagani zalet prema oktobarskim izborima, stižu informacije o raspuštanjima pojedinih općinskih odbora. Izgleda da su tačne informacije koje sam odbijao da prihvatim - previše je ubačenih ljudi koji su dobili zadatak da ovaj humani pokušaj razvale prije nego i dobije konture ozbiljne političke partije.
Na stranu što se Komšić okružio kućnim prijateljima koji ga ne savjetuju baš najbolje. Tako se iz stranke isključuju oni koji su je najiskrenije stvarali ili su sudjelovali na februarskim protestima. Sramotno. Nadalje, stranka se bavi prizemnim stvarima jer u sastavu nema kvalitetan ljudski potencijal koji na pravi način može reagovati na društvene pojave. Stranku zbog toga zovu "Ekološka sekcija" a u najnovije vrijeme i "Stranka kućnih prijatelja".
Možda su ova raspuštanja općinskih odbora pokušaj da se spasi što se spasiti dade. Moje su simpatije i dalje na strani ove mlade političke partije, ali sam skeptičan kad su rezultati na predstojećim izborima. Volio bih da pogriješim.
-
lacrima
#9927 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
U Tešnju općinski odbor formiran od nekakvih sumnjivih i anonimus likova, tako da im tu računam samo familijarne glasove. 800 do 1000 po mom mišljenju. Obzirom da je to ekonomski u top tri područja u BiH, ne znam koliko ova stranka može biti ozbiljna kada je to prepustila bez bitke.
- Lokman
#9928 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
DF je bosanski proizvod koji zbog toga sadrži sve specifične lokalne mane. Prije svake kritike DF-a treba se osvrnuti na kontekst, odnosno stanje i društveni ambijent koji su uzrokovale političke oligarhije, prije svega SDA i SDP. Komšić raspolaže ograničenim novčanim sredstvima, nalazi se u realnoj medijskoj blokadi, djeluje u ambijentu opće letargije i apatije, ipak je smogao energije da pokrene i zaživi politički projekat koji je već danas politički faktor. On će sigurno napraviti rezultat, pitanje je kako će iskoristiti dobijenu šansu. Komšić je na prošlim izborima dobio 337 hiljada glasova, odnosno više nego Izetbegović i Radončić zajedno, na narednim može povući i više glasova kao nositelj liste za državni parlament, jer su njegovi konkurenti pripadnici političke klase još više diskreditovani i omraženiji nego što su bili 2010. Pošto je nepisano pravilo da lider stranke vuče glasove, kada Komšića poredimo sa Izetbegovićem ili Lagumdžijom, svi simpatizeri DF-a imaju razloga za optimizam. Dakle DF će sigurno ostvariti dobar rezultat, ali da bi rezultat imao budućnost, Komšić mora kadrovska riješenja tražiti i u profesionalcima i modernim ljudima.Pertini wrote:http://www.starmo.ba/mostars/item/29258 ... adili.html
ht
-
The BEN10
#9929 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Gdje je onaj što je pisao protiv te DF klape uMostaru - bit će da Željko čita klix forum...gfjh4547 wrote:nek su iskarindžali ove u mostaru![]()
![]()
-
ex-Efendija
#9930 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Kad smo vec kod Komsica, jesu li Ivo i Zeljko sta u rodu ? Po svemu sudeci, dinastija Komsica je jako cijenjena u uspjesna u opstini Centar 
- Corto Maltese
#9931 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nemam nikakve sumnje u to. Svako drugo štivo bilo bi prekomplikovano.The BEN10 wrote:Gdje je onaj što je pisao protiv te DF klape uMostaru - bit će da Željko čita klix forum...gfjh4547 wrote:nek su iskarindžali ove u mostaru![]()
![]()
-
crysis
- Location: Kad umreš, ti ne znaš da si umro i nije ti teško. Teško je drugima. Isto je i kad si glup.
#9932 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ex-Efendija wrote:Kad smo vec kod Komsica, jesu li Ivo i Zeljko sta u rodu ? Po svemu sudeci, dinastija Komsica je jako cijenjena u uspjesna u opstini Centar
nisu nista u rodu , ima pasa i osim vučjaka.
- Banksy
#9933 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Nakon iskustva 2008, ko to može znati bolje od tebe ...Corto Maltese wrote:Naravno da znam.homega wrote:
Što bi znao, njegovom strankom svakako upravlja USA diplomatija. Od njih je i dobio signal za registraciju stranke, od njih je dobio i inicijalni novac, od njih dobija svaku potrebnu podršku i instrukcije. Pitaj @Corto M, on zna
Da nije tako.
Ali ko sam ja da obožavateljima like i djela Željka Komšića kvarim sjelo i rušim slatke snove.
Neka vjeruju, vjera buši gdje pamet neće.
- Corto Maltese
#9934 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ma nenadjebivo je sve to što kažeš.Banksy wrote:Nakon iskustva 2008, ko to može znati bolje od tebe ...Corto Maltese wrote:Naravno da znam.homega wrote:
Što bi znao, njegovom strankom svakako upravlja USA diplomatija. Od njih je i dobio signal za registraciju stranke, od njih je dobio i inicijalni novac, od njih dobija svaku potrebnu podršku i instrukcije. Pitaj @Corto M, on zna
Da nije tako.
Ali ko sam ja da obožavateljima like i djela Željka Komšića kvarim sjelo i rušim slatke snove.
Neka vjeruju, vjera buši gdje pamet neće.
I to odmah Komšića čini i pametnim i sposobnim i vrijednim ili ičim drugim osim političara sa posebnim potrebama?
-
fdg443grr
#9935 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ovaj narod je teška budala
vidite ga bola
vidite ga bola
-
fdg443grr
#9936 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
1:22 i 2:20 neprejebivo i JA KOLIKO ZNAM je rekao najmanje 50 puta

- drug_profi
#9937 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Valjda je trebao da se pravi da sve zna i da slaze nesto s nokta?fdg443grr wrote:1:22 i 2:20 neprejebivo i JA KOLIKO ZNAM je rekao najmanje 50 puta![]()
![]()
Ne bi ni tad valjao. Valjao bi samo da je iz kakvog tora.
Ovo je najpostenije i najiskrenije obracanje nekog politicara ljudima koji su ga zvali.
uz to najmanje odgovornog i uticajnog na problem u kojem su se nasli.
Last edited by drug_profi on 15/06/2014 20:24, edited 2 times in total.
-
fdg443grr
#9938 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Došli ivica šutalo i munir alibabić stare drotine i sve ih raspustili, trebali su ih sve pohapsit od envera mičijevića, omera mičijevića, mirana dizdarevića i roberta šunjića ima ih još samo se ne mogu sjetit imena.Pertini wrote:http://www.starmo.ba/mostars/item/29258 ... adili.html
ht
http://www.demokratskafronta.ba/index.p ... =ba&sel=17
-
fdg443grr
#9939 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
stvar je u tome što on ne zna ništadrugi profil wrote:Valjda je trebao da se pravi da sve zna i da slaze nesto s nokta?fdg443grr wrote:1:22 i 2:20 neprejebivo i JA KOLIKO ZNAM je rekao najmanje 50 puta![]()
![]()
Ne bi ni tad valjao. Valjao bi samo da je iz kakvog tora.
- drug_profi
#9940 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Zna sasvim dovoljno. Ono sto ne zna, nije ga stid da pita, a ima i koga. Makar se ne pravi da zna.fdg443grr wrote:stvar je u tome što on ne zna ništadrugi profil wrote:Valjda je trebao da se pravi da sve zna i da slaze nesto s nokta?fdg443grr wrote:1:22 i 2:20 neprejebivo i JA KOLIKO ZNAM je rekao najmanje 50 puta![]()
![]()
Ne bi ni tad valjao. Valjao bi samo da je iz kakvog tora.![]()
![]()
ali JA KOLIKO ZNAM
![]()
![]()
-
fdg443grr
#9941 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
ali JA KOLIKO ZNAMdrugi profil wrote: Zna sasvim dovoljno. Ono sto ne zna, nije ga stid da pita, a ima i koga. Makar se ne pravi da zna.
- shiljak
#9942 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Registrovao se i postavio youtube od avaza, jesi ofiranfdg443grr wrote:ali JA KOLIKO ZNAMdrugi profil wrote: Zna sasvim dovoljno. Ono sto ne zna, nije ga stid da pita, a ima i koga. Makar se ne pravi da zna.![]()
![]()
- Corto Maltese
#9943 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Čovjek govori u okviru svojih mogućnosti i koristi rječnik kojim raspolaže.fdg443grr wrote:stvar je u tome što on ne zna ništadrugi profil wrote:Valjda je trebao da se pravi da sve zna i da slaze nesto s nokta?fdg443grr wrote:1:22 i 2:20 neprejebivo i JA KOLIKO ZNAM je rekao najmanje 50 puta![]()
![]()
Ne bi ni tad valjao. Valjao bi samo da je iz kakvog tora.![]()
![]()
ali JA KOLIKO ZNAM
![]()
![]()
Neko prosječne pameti bi minutu popunio sa 20-30 riječi. Precjednik zna dvije, pa ih ponovi 15 puta.
Minuta je minuta.
Bitno je da je popunjena.
-
Pertini
#9945 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Maločas sretnem prijatelja i pitam ga šta ima u Stranci, i na moje opšte zaprepaštenje čujem da je upravo krenuo da vrati člansku karticu. Bio sam šokiran. I još uvijek sam šokiran, jer je taj čovjek bio svim srcem za Demokratsku frontu i pomalo mi dosadio apelujući na mene na promjenim svoj apolitični pristup i priključim se ovom "pokretu" kako je običavao nazivati DF. On sada napušta DF BH (ili kako se već zove po novome)???
Bio sam u žurbi i nisam stigao da čujem razloge takve odluke. Nadam se da ćemo se ovih dana naći da mi pojasni zašto. Istina on nije prvi koji je istupio, ali ove druge slabije poznajem. Međutim, ako je on istupio, a tip je "jedan kroz jedan" i zbog njega bih glasao i za HDZ ako on bude na njihovoj listi, onda zbilja nešto ne valja u toj organizaciji, pa ma šta vi/mi koji branimo/te ovu ideju mislili o Demokratskoj fronti.
Bio sam u žurbi i nisam stigao da čujem razloge takve odluke. Nadam se da ćemo se ovih dana naći da mi pojasni zašto. Istina on nije prvi koji je istupio, ali ove druge slabije poznajem. Međutim, ako je on istupio, a tip je "jedan kroz jedan" i zbog njega bih glasao i za HDZ ako on bude na njihovoj listi, onda zbilja nešto ne valja u toj organizaciji, pa ma šta vi/mi koji branimo/te ovu ideju mislili o Demokratskoj fronti.
-
The BEN10
#9946 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Corto Maltese wrote:Čovjek govori u okviru svojih mogućnosti i koristi rječnik kojim raspolaže.
Neko prosječne pameti bi minutu popunio sa 20-30 riječi. Precjednik zna dvije, pa ih ponovi 15 puta.
Minuta je minuta.
Bitno je da je popunjena.
- madner
#9947 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Neko sa smajlijem, post je post.
-
guruman
#9948 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Eto već zabajatilo.Nakvi pravnici da vode politiku.Čega i koga? Raja intuicijom osječaju te demokratske foluške od kojih su do sada mnogi dobro živjeli i otišli u dobre pemzije.Sve bih ja to poslao u mjesne zajednice (ako ima mjesta) na teren i da zaradi nasušnu koru hljeba.Ako neće via Deutchland,Austrija pa pokaži ta znanja sa metlom u ruci.Odjela i kravate mogu i dalje slobodno rabiti,ali naš buđet više NE.U eri ove i ovakve privatizacije tj.ulaska neokapitalizma na balkanski naćin preko umrlog kumunizma bolje reči iskasapljenog, bilo bi jedno od svjetskih čuda da novoprivatni vlasnici firmi zaposle bataljone istih heheheheheheee.....kako bi se preko njih umilkili birokratskom megaaparatu koji je čisti onkološki slučaj za koji nema lijeka,izuzev kratkih i skupih terapija pozajmljenih novaca od svjetskih mešetara i lihvara za koje se ne zna ko će i kada vratiti.Zato su svakovrsne pa makar i minimalne donacije i hedije izuzetno dobro došle sve u ime naroda koji ima potrebu za istima ali koja se nikada ne gasi a niti će u ovakvoj konstelaciji dao-primio.
-
The BEN10
#9949 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Smajli koji prije svega odražava slaganje sa citiranim, a nakon toga iskazuje podsmijavanje adresiranom i onima koji ga podržavaju.madner wrote:Neko sa smajlijem, post je post.
- madner
#9950 Re: Demokratska fronta Željko Komšić
Ironija je kada neko ko ima jasno ograniceno sposobnosti izrazavanja izrazava podrsku nekome kome je to glavna tacka kritike. To jeste, vise je tuzno, no dobro.