Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Tiger 033

#9926 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

dječak sa šibicama wrote:Da se u ovoj drzavi postuje zakon, i da svi imaju ista prava, postojao bi kanal na hrvatskom jeziku koji bi prenosio sportske dogadjaje koji zanimaju Hrvate u BiH. Posto toga nema, onda nece biti ni zatamnjivanja u Vitezu, Mostaru, Kiseljaku.
NE postoji zakon o "hrvatskom kanalu" prema tome NE kaki i NE politiziraj temu :!: :!: :!: ovdje pisemo o zakonu koji POSTOJI i koji se SVJESNO KRSI :bih:
Maharadza

#9927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Evo čak i snimak sinoćnje tekme zatamnili:

Image
Tiger 033

#9928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Tiger 033 »

Maharadza wrote:Evo čak i snimak sinoćnje tekme zatamnili:

Image
:thumbup: :lol:

RESPECT.BA
kakavdanakneiskustvu

#9929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakavdanakneiskustvu »

afannedim wrote:meni žena koja radi u RAK-u reče prije dva mjeseca da su oni čuli da su direktopru RAK-a stizale prijetnje smrću ako hrt b2 bude zatamnjen u srednjoj bosni

teško se s time pomiriti,ali izgleda da je to tako

Super hajmo sad i mi koji koristimo LOGOSOFT, TELEMACH GDJE ZATAMNJUJU, HS prijetiti smrću tom direktoru RAK-a ako budu opet tražili da zatamne program[/quote]

možda da probamo sa traženjem da se smanje iznosi računa nama koji ne možemo pratiti sport na hrt b2,rts i tako dalje
kakavdanakneiskustvu

#9930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

dječak sa šibicama wrote:Da se u ovoj drzavi postuje zakon, i da svi imaju ista prava, postojao bi kanal na hrvatskom jeziku koji bi prenosio sportske dogadjaje koji zanimaju Hrvate u BiH.
Posto toga nema, onda nece biti ni zatamnjivanja u Vitezu, Mostaru, Kiseljaku.

to nema nikakve veze sa sa ovime što telemach radi
kakavdanakneiskustvu

#9931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

dječak sa šibicama wrote:
Tiger 033 wrote:
kakaljin wrote:telemach zasto diskriminirate Vase korisnike u Sarajevu sa zatamljivanjem HRT-a, a u Mostaru to neradite iako je RAK donio odluku da je isto na cijeloj teritoriji BiH, kada ce te prestati da drugacije gledate na korisnike iz razlicitih gradova i pocnete da svakog korisnika smatrate istim i da postujete zakon koji je postavio RAK prema svim kablovskim operaterima u BiH.
Jasno je k'o dan da se ovdje radi o DVOSTRUKIM STANDARDIMA ILI TI SVJESNOM KRSENJU ZAKONA !!!! Naime ako je vec RAK naredio da se zatamni neki sadzaj npr. HRT2 u tom i tom terminu, onda tu NEma price... u npr. Mostaru se "preljeva signal"... neka se preljeva, ali kanal MORA biti ZATAMNJEN u kablovskom sistemu od mora do Save od Drine do Une... a ako se kanal preljeva to znaci samo jedno...da da ti stanovnici mogu pratitit taj kanal analogno ili digitalno zemaljskim putem, u kablovskom sistemu NE .

p.s. jedini koji provodi ovo pravilo (zakon) je BHtelekom (MojaTV)...naime oni kad zamrace npr. HRT2 zatamne ga svima i u Bihacu i u Mostaru i u Sarajevu itd... bez obzira sto se taj isti kanal moze uhvatiti zemaljskim putem u Bihacu i Mostaru :izet: ali ga SVIMA zamraci
BHTelekom nema korisnike u "hrvatskim krajevima", Telemachu bi prostorije u Mostaru, ako su na zapadnom dijelu grada, bile sravnjene sa zemljom da pokusaju zatamniti sport na HRT2.

Tako da... pomirite se sa tim da se HRT2 nece zatamnjivati ni u Vitezu ni u Mostaru ni u Kiseljaku.

prije par mjeseci hrt 2 je bio zatamnjen u mostaru,pretkolo lige prvaka,i telemachove prostorije u mostaru nisu imale nikakvih oštećenja
kakavdanakneiskustvu

#9932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

van helsing wrote:Nisu prijetili direktoru rak-a,nego Telemacha.

tačno,greška u pisanju
kakavdanakneiskustvu

#9933 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

na cinestaru film nikita,zar nije i sinoć bio?
casper_

#9934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by casper_ »

kakavdanakneiskustvu wrote:na cinestaru film nikita,zar nije i sinoć bio?
gdje su oni sto hvale taj kanal. nema se tu sta pogledati. 10 filmova koji se vrte u krug
kakavdanakneiskustvu

#9935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

casper_ wrote:
gdje su oni sto hvale taj kanal. nema se tu sta pogledati. 10 filmova koji se vrte u krug

:thumbup:
Maharadza

#9936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Maharadza »

Jesi ga "utrefio" od svih koji su danas na rasporedu:

http://www.cinestartv.hr/raspored/

http://www.imdb.com/title/tt0455538/?ref_=nv_sr_2 - pristojna komedija

http://www.imdb.com/title/tt0416044/?ref_=nv_sr_1 - historijski (drama, akcija, svega pomalo)

Evo za 10 min. počinje: http://www.imdb.com/title/tt0465580/?ref_=fn_al_tt_2 - sci-fi akcioni (mada je po meni imao više potencijala ali jbg, izvedba je bila malo "lošija")

Večeras: http://www.imdb.com/title/tt0808279/?ref_=nv_sr_1 - thriller

Znači NIJEDAN od ovih filmova nema ocjenu ISPOD 6,0 na IMDB a to mnogo govori!

A isto tako dobar današnji raspored za Crime&Action, ako nije i bolji od ovoga "običnog" (jbg više volim akciju)! :mrgreen:
kakavdanakneiskustvu

#9937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Maharadza wrote:
Jesi ga "utrefio" od svih koji su danas na rasporedu:

http://www.cinestartv.hr/raspored/

http://www.imdb.com/title/tt0455538/?ref_=nv_sr_2 - pristojna komedija

http://www.imdb.com/title/tt0416044/?ref_=nv_sr_1 - historijski (drama, akcija, svega pomalo)

Evo za 10 min. počinje: http://www.imdb.com/title/tt0465580/?ref_=fn_al_tt_2 - sci-fi akcioni (mada je po meni imao više potencijala ali jbg, izvedba je bila malo "lošija")

Večeras: http://www.imdb.com/title/tt0808279/?ref_=nv_sr_1 - thriller

Znači NIJEDAN od ovih filmova nema ocjenu ISPOD 6,0 na IMDB a to mnogo govori!

A isto tako dobar današnji raspored za Crime&Action, ako nije i bolji od ovoga "običnog" (jbg više volim akciju)! :mrgreen:

ali je čudno da repriziraju film koji je sinoć bio
Reglan

#9938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Reglan »

Sta je ovo sporo otvara neke stranice a neke ne mgu nikako da otvorim?

Klix otvaram pet minuta,fksinfo ne mogu nikako da otvorim :-)
Mehemed
Vozim: automobil

#9939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

arshavin wrote:Sta je ovo sporo otvara neke stranice a neke ne mgu nikako da otvorim?

Klix otvaram pet minuta,fksinfo ne mogu nikako da otvorim :-)
I u mene ista situacija, sve sporo otvara, ali se popravlja, sve ide brze i brze, vjerovatno ce se za koju minutu normalizirati
lozze

#9940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lozze »

Zdravo svima, treba mi pomoc.

Uzeo sam trio ovaj pakaz od 49.90 i sve je super osim routera koji je jako slab. Kupio sam drugi (bolji) router, medjutim skontao sam da mi je na ovaj njihov router prikopcan telefon, pa ga ne mogu zamjeniti. Kod prijatelja mi je bila ista situacija i on je zovnuo svog prijatelja i on mu je postavio oba routera da rate hedan pored drugog,ali on ne zna kako je to uradio, zna samo da mu je izmjenio IP adrese na ruzerima i da mu je stimao jos nesto. Ako ima neko objasnjenje sta trebam da urafim bio bih mu zahvalan (kako da prikopcam i kako da u opcija routera namjestim da mi ovaj bolji radi)? Hvala

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Mehemed
Vozim: automobil

#9941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

lozze wrote:Zdravo svima, treba mi pomoc.

Uzeo sam trio ovaj pakaz od 49.90 i sve je super osim routera koji je jako slab. Kupio sam drugi (bolji) router, medjutim skontao sam da mi je na ovaj njihov router prikopcan telefon, pa ga ne mogu zamjeniti. Kod prijatelja mi je bila ista situacija i on je zovnuo svog prijatelja i on mu je postavio oba routera da rate hedan pored drugog,ali on ne zna kako je to uradio, zna samo da mu je izmjenio IP adrese na ruzerima i da mu je stimao jos nesto. Ako ima neko objasnjenje sta trebam da urafim bio bih mu zahvalan (kako da prikopcam i kako da u opcija routera namjestim da mi ovaj bolji radi)? Hvala

Mislim da se to moze uraditi ovako (ali nisam 100% siguran)

Image

Nisam neki expert u crtanju, ali sam pokusao da prikazem sta zelim reci jer mislim da bi na vecini routera ovo radilo, samo da udjes u postavke novog routera i podesis ga kao AP (ako vec fabricki nije podeseno)
lozze

#9942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lozze »

hube wrote:

Mislim stvarno. Može ti se jedna greška podkrasti ali ovoliko grešaka...... .

Što se konfiguracije routera tiče, ne može ti ovako niko pomoći budući da nisi naveo model routera i sl. Svaki router ima drugačiji frimware.

Zaista mi nije jasno kako ti je prijatelj mogao konfigurisati router pa je odmah zaboravio kako se to radi. lol :lol: :lol:
Kucam na ovu odvratnu tastatur. Na mobitelu, moram naci bolju hehe...uglavnom router je tplink. Ne znam stvarno kako mi jaran ne zna,ali on kaze da mu je dodijelio ip adrese ruterima kao 192.168.0.1 a drugom 192.168.0.2, vjerivatno mu je dirao i DNS-ove ali nisam siguran.

lozze

#9943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lozze »

Mehemed wrote:

Mislim da se to moze uraditi ovako (ali nisam 100% siguran)

Image

Nisam neki expert u crtanju, ali sam pokusao da prikazem sta zelim reci jer mislim da bi na vecini routera ovo radilo, samo da udjes u postavke novog routera i podesis ga kao AP (ako vec fabricki nije podeseno)
Hvala na trudu pokusacu ovako

gidra

#9944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

valjda se telefon kopča na modem a ne na ruter?
IcedFlame

#9945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by IcedFlame »

gidra wrote:valjda se telefon kopča na modem a ne na ruter?
Modem/Router - sve u jednom :)
Pretpostavljam Cisco 3925?
gidra

#9946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

IcedFlame wrote:
moRe biti, kod mene je Supermix i telefon kopčam na modem(Motorola).
lozze

#9947 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lozze »

IcedFlame wrote:
Da upravo tako modem / router ave u jednom

Mustang1

#9948 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mustang1 »

Kakvo je ovo sranje ne radi mi tv1000 a sad ce nocni program :oops:

Salim se slucajno naletih i vidim da ne radi :D
thepatriot

#9949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by thepatriot »

Uđi prvo u postavke ciskovog modema što si dobio, ukucaj 192.168.0.1 u browser i vidjećeš imaš opciju "disable wireless", znači ugasi bežičnu funkciju na tom modemu, da ti ne bi došlo do sukoba ip adresa, jer imaš i taj svoj tp link ruter i preko njega ćeš imati jači signal.To ti je korak 1.

Korak 2. Sada ćeš utp kablom povezati ciskov modem i tvoj ruter, znači iz bilo koja 4 izlaza uključuješ kabl u plavi wan port u ruteru. Drugi utp kabl uključuješ u bilo koji port iz rutera u računar, pa kucaš u brovser istu ip adresu od maloprije 192.168.0.1
username ti je admin kao i password. Sad si ušao u postavke rutera, idi na wireless opciju s lijeve strane stavi ime mrže koje hoćeš, ispod imaš i password pa stavi po želji, ali svaku promjenu imena i šifre moraš uraditi reboot rutera.

Kad sve to odradiš, još jednom uradi reset svih uređaja: modema,rutera i računara, znači odvoj ih od struje, i uživaj.
lozze

#9950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lozze »

thepatriot wrote:

Uđi prvo u postavke ciskovog modema što si dobio, ukucaj 192.168.0.1 u browser i vidjećeš imaš opciju "disable wireless", znači ugasi bežičnu funkciju na tom modemu, da ti ne bi došlo do sukoba ip adresa, jer imaš i taj svoj tp link ruter i preko njega ćeš imati jači signal.To ti je korak 1.

Korak 2. Sada ćeš utp kablom povezati ciskov modem i tvoj ruter, znači iz bilo koja 4 izlaza uključuješ kabl u plavi wan port u ruteru. Drugi utp kabl uključuješ u bilo koji port iz rutera u računar, pa kucaš u brovser istu ip adresu od maloprije 192.168.0.1
username ti je admin kao i password. Sad si ušao u postavke rutera, idi na wireless opciju s lijeve strane stavi ime mrže koje hoćeš, ispod imaš i password pa stavi po želji, ali svaku promjenu imena i šifre moraš uraditi reboot rutera.

Kad sve to odradiš, još jednom uradi reset svih uređaja: modema,rutera i računara, znači odvoj ih od struje, i uživaj.
Tako se to radi druze, objasnjenje vrhunsko. Hvala puno za odvojeno vrijeme da napises ovo.

Locked