Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
duffy_duck

#99151 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by duffy_duck »

Cinestar je dopisao i broj 1 svom prvom kanalu.
Ocekujemo uskoro i da preostali cinestarovi kanali predju u HD A to je Cinestar Tv 1 i Cinestar Action and Trailer
MTV

#99152 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Da si ti meni ziv i zdrav to se desilo 3.2.2020. A da Cinestar TV1 i Action imaju u planu ove godine preci u HD to je vec @crnivrag pisao.

kakaljin

#99153 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

crnivrag wrote: 24/04/2020 23:42
Rugafet wrote: 24/04/2020 23:34 Ha ha ha čuj premium sa čitavih 12 Mbps uploada...TM Promjera granice riječi premium
Biće vjerovatno 50 Mbps upload kao u Srbiji i Sloveniji, samo nas analogija koči i ona ne dozvoljava veće upload brzine.

Čim analogija ispusti dušu, eto velikih upload brzina na paketima.
Pogase analogiju i svi sretni korisnici dobio sto traze, a telemach ima prostor za unapredjenje usluge
Mehemed
Vozim: automobil

#99154 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

Nek dadnu po još jedan receiver besplatno nama koji imamo dvije televizije u kući i nek odmah gase što se mene tiče, a plaćati dodatno 3.50KM ili 5KM za još jedan receiver na već ionako velik račun, nema šanse.
kakaljin

#99155 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

Mehemed wrote: 25/04/2020 11:03 Nek dadnu po još jedan receiver besplatno nama koji imamo dvije televizije u kući i nek odmah gase što se mene tiče, a plaćati dodatno 3.50KM ili 5KM za još jedan receiver na već ionako velik račun, nema šanse.
O tome sam davno ja govorio, svima koji imaju samo analogiju daju po resiver D3, a kada im donesu taj resiver vide da neko ima tv sa digitalom onda mu daju modul, sa otkjucanim start paketom, a ko ima pakete njima daju bez mjesecne naplate dodatni resiver po izboru.

Sve ove podatke imaju ko koristi samo analogiju pa tako da znaju koliko resivera ili modula im treba.

Svi bi bili zadovoljni, korisnici jer dobijaju vise za isto pare analogija imali sada imaju start paket za isto para, a drugi korisnici na vise tv-a da ne placaju dodatno.

Svi zadovoljni, korisnici jer imaju bolju uslugu, i a telemach ima prostor da poboljsava uslugu jos vise drasticno i zadrzavanje korisnika.

Svi sretni
Kockasti

#99156 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Kockasti »

duffy_duck wrote: 25/04/2020 04:11 Cinestar je dopisao i broj 1 svom prvom kanalu.
Ocekujemo uskoro i da preostali cinestarovi kanali predju u HD A to je Cinestar Tv 1 i Cinestar Action and Trailer
Trailer :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
odmor

#99157 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

kakaljin wrote: 25/04/2020 11:21
Mehemed wrote: 25/04/2020 11:03 Nek dadnu po još jedan receiver besplatno nama koji imamo dvije televizije u kući i nek odmah gase što se mene tiče, a plaćati dodatno 3.50KM ili 5KM za još jedan receiver na već ionako velik račun, nema šanse.
O tome sam davno ja govorio, svima koji imaju samo analogiju daju po resiver D3, a kada im donesu taj resiver vide da neko ima tv sa digitalom onda mu daju modul, sa otkjucanim start paketom, a ko ima pakete njima daju bez mjesecne naplate dodatni resiver po izboru.

Sve ove podatke imaju ko koristi samo analogiju pa tako da znaju koliko resivera ili modula im treba.

Svi bi bili zadovoljni, korisnici jer dobijaju vise za isto pare analogija imali sada imaju start paket za isto para, a drugi korisnici na vise tv-a da ne placaju dodatno.

Svi zadovoljni, korisnici jer imaju bolju uslugu, i a telemach ima prostor da poboljsava uslugu jos vise drasticno i zadrzavanje korisnika.

Svi sretni
Ma nista ne trebaju davat mimo pravila. Evo moj paket eon trio light, na oficijelnoj pise uz produzenje ugovora pise da se dobije promo pink paket, arena paket i eon ona tv aplikacija za smart. Pa dodaj jednostavno umjesto fiksno te eon tv smart aplikacije, imas birati nju ili d3 mini resiver i to je to. Ostavit FTA DVB-C 60ak kanala i to je to. Ko ima ledove tv nece sigurno uzimat d3 mini.
aditon

#99158 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

@Telemach

na HGTV dolazi do prekida u emitovanju, crni/sivi ekran. Prekidi su učestali ali ne traju dugo, pola minute ili minutu.

U vezi s novim updateom aplikacije, kod mene je i dalje verzija 8.0.0, probao sam i ručno pronaći update ali mi javlja da ne postoji nikakav novi update. Da li se isti automatski isporučuje korisnicima?
typeOnegative

#99159 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

Sad je bio update boxa, ne eon aplikacije. Automatski ide, vj još nisi došao na red ako nema još kod tebe.
aditon

#99160 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

typeOnegative wrote: 25/04/2020 11:59 Sad je bio update boxa, ne eon aplikacije. Automatski ide, vj još nisi došao na red ako nema još kod tebe.
koja je verzija firmwarea da provjerim
odmor

#99161 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

crnivrag wrote: 24/04/2020 23:18
odmor wrote: 24/04/2020 23:06 Treba mi pomoc. Uvijek sam govorio da mi ovaj trio eon light kablom daje 50-60mbs, a trebalo bi 100. Eh skonto sam kad direktno spojim pc-ruter da zakuca na oko 99, a ovo 50-60 mi bude kad je switch izmedju.
Cudno mi, na kutiji switcha pise 100/10... 200mbs..
Eh sad imam neki ruter od bilvaktile zte od bhtelecoma osto, zanima me mogu li od njega napravit switch jer ima 4 lan porta?
Ako moze kako trebam i sta podesit?
Koliko znam taj ZTE je modem i on se ne može podešavati dodatno za bilo koju drugu funkciju osim da radi kao modem za operatera kojeg si koristio.
Evo promjenio sam switch za drugi i opet isto. Sta mislite je li do switcha ilo je mozda do kabla? Mislim ovo krosover ili pec kabal? Ima li ko kakvi iskustava?
Mehemed
Vozim: automobil

#99162 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Mehemed »

kakaljin wrote: 25/04/2020 11:21 O tome sam davno ja govorio, svima koji imaju samo analogiju daju po resiver D3, a kada im donesu taj resiver vide da neko ima tv sa digitalom onda mu daju modul, sa otkjucanim start paketom, a ko ima pakete njima daju bez mjesecne naplate dodatni resiver po izboru.

Svi sretni
Bila je akcija za ove što imaju samo analogiju, ali za nas koji imamo 2 TV-a i koji koristimo analognu na drugom TV-u ništa.
typeOnegative

#99163 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by typeOnegative »

aditon wrote: 25/04/2020 12:01
typeOnegative wrote: 25/04/2020 11:59 Sad je bio update boxa, ne eon aplikacije. Automatski ide, vj još nisi došao na red ako nema još kod tebe.
koja je verzija firmwarea da provjerim
FW verzija je 0.8.9.8
Telemach

#99164 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

duffy_duck wrote: 25/04/2020 04:11 Cinestar je dopisao i broj 1 svom prvom kanalu.
Zdravo @duffy_duck ,
U ponudi imamo CineStar Premiere 1 HD i CineStar Premiere 2 HD kanale. Isti su sadržani u CineStar Premiere HD paketu :) Cijena paketa je 8,00 KM. Također, CineStar Premiere HD paket je sadržan u EON Full i Premium paketu, EON Full Duo i Premium paketu kao i u EON Full TV i EON Premium TV paketu.
Za sve dodatne informacije smo na raspolaganju.
Telemach

#99165 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote: 25/04/2020 11:41 @Telemach

na HGTV dolazi do prekida u emitovanju, crni/sivi ekran. Prekidi su učestali ali ne traju dugo, pola minute ili minutu.

U vezi s novim updateom aplikacije, kod mene je i dalje verzija 8.0.0, probao sam i ručno pronaći update ali mi javlja da ne postoji nikakav novi update. Da li se isti automatski isporučuje korisnicima?
Zdravo @adition,
Izvinjavamo se zbog navedenih poteškoća pri emitovanju kanala HGTV. Kolege će izvršiti potrebne provjere u što kraćem roku. Također, izvršen je update EON Box-a i isti je automatski isporučen ka korisnicima. U slučaju da imate određene poteškoće, zamolit ćemo da nam se obratite u inbox. Update je izvršen u cilju unapređenja funkcionalnosti Box-a i vjerujemo da ćete dodatno uživati :)
Zahvaljujemo se što koristite naše usluge.
Telemach

#99166 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Zdravo @Mehemede,
U ponudi imamo akciju besplatne digitalizacije, ukoliko ste korisnik isključivo analogne televizije. Svakako, zahvaljujemo se na dostavljenoj sugestiji :) Uvijek se trudimo pozitivno iznenaditi korisnike pa predlažemo da pratite novosti kako biste bili upoznati sa aktuelnim pogodnostima. Svakako, dostavljena konstatacija je evidentirana :)
Renta dodatnog D3 uređaja podrazumijeva mogućnost praćenja istog paketa kanala koji je aktiviran na osnovnoj digitalnoj pretlati. Maksimalan broj dodatnih digitalnih prijemnika je dva (2).
Stojimo Vam na raspolaganju.
tovarish

#99167 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tovarish »

Ja znam čovjeka koji je kupio stan i kad se uselio uštekao kabal koji je bio u stanu u tv i od tad regularno gleda tu kablovsku, a marke nije platio.

Sa druge strane, kupila još jedna osoba stan u istoj zgradi, samo nisam siguran da li je isti ulaz ili je ulaz do. E ta osoba nije bila te sreće da ima već kablovski priključak, ali sva namazana, osigurala ga sama. Prijavila se telemachu i kad je montažer došao ona sa njim u priču i okolišajući pita ga može li se kako to jeftinije dobiti. I ovaj joj nasavjetuje da ne potpiše ništa i da za par dana odjavi uslugu. Kad on dođe po opremu, ostavit će joj kablovsku.
aditon

#99168 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

kakvi su ovo čudni titlovi na H2 kanalu??
diablobih

#99169 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Izgleda k'o estonski ili nesto tako.
Telemach

#99170 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tovarish wrote: 25/04/2020 17:41 Ja znam čovjeka koji je kupio stan i kad se uselio uštekao kabal koji je bio u stanu u tv i od tad regularno gleda tu kablovsku, a marke nije platio.

Sa druge strane, kupila još jedna osoba stan u istoj zgradi, samo nisam siguran da li je isti ulaz ili je ulaz do. E ta osoba nije bila te sreće da ima već kablovski priključak, ali sva namazana, osigurala ga sama. Prijavila se telemachu i kad je montažer došao ona sa njim u priču i okolišajući pita ga može li se kako to jeftinije dobiti. I ovaj joj nasavjetuje da ne potpiše ništa i da za par dana odjavi uslugu. Kad on dođe po opremu, ostavit će joj kablovsku.
Zdravo @tovarish ,
Po Uslovima poslovanja kompanije, stavka Trajno isključenje od strane Telemacha, član 9.4., je zabilježeno slijedeće: " Ako Pretplatnik vrši zloupotrebe usluge koju pruža Telemach ili ako postoji opravdana sumnja da omogućava trećim licima preko svoje ili Telemachove opreme i uređaja takve zloupotrebe, ili ako postoji opravdana sumnja da Telemachove usluge koristi treća osoba radi obavljanja nezakonitih radnji"; definisano je da osim raskidom od strane Pretplatnika, pretplatnički odnos može prestati trajnim isključenjem korisničke opreme, odnosno obustavljanjem pružanja usluge od strane Telemacha. Naravno da nastojimo opisanu radnju iz Vašeg posta spriječiti ali na iste, nažalost, nismo u mogućnosti uvijek utjecati. Kada je u pitanju komentar na rad uposlenika, možemo ga provjeriti i poduzeti sve potrebne aktivnosti, ukoliko ste voljni dostaviti podatke navedene osobe. Profesionalan odnos zaposlenika je u interesu kompanije i sve ćemo učiniti kako bi korisnici bili u potpunosti zadovoljni našim načinom poslovanja. Zahvaljujemo se na saradnji i razumijevanju.
Telemach

#99171 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote: 26/04/2020 13:13 kakvi su ovo čudni titlovi na H2 kanalu??
Zdravo @adition,
Zahvaljujemo se na sugestiji. Izvršit ćemo provjere u što kraćem roku.
Ugodan ostatak dana želimo.
odmor

#99172 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Telemach wrote: 26/04/2020 13:33
tovarish wrote: 25/04/2020 17:41 Ja znam čovjeka koji je kupio stan i kad se uselio uštekao kabal koji je bio u stanu u tv i od tad regularno gleda tu kablovsku, a marke nije platio.

Zdravo @tovarish ,
Po Uslovima poslovanja kompanije, stavka Trajno isključenje od strane Telemacha, član 9.4., je zabilježeno slijedeće: " Ako Pretplatnik vrši zloupotrebe usluge koju pruža Telemach ili ako postoji opravdana sumnja da omogućava trećim licima preko svoje ili Telemachove opreme i uređaja takve zloupotrebe, ili ako postoji opravdana sumnja da Telemachove usluge koristi treća osoba radi obavljanja nezakonitih radnji"; definisano je da osim raskidom od strane Pretplatnika, pretplatnički odnos može prestati trajnim isključenjem korisničke opreme, odnosno obustavljanjem pružanja usluge od strane Telemacha. Naravno da nastojimo opisanu radnju iz Vašeg posta spriječiti ali na iste, nažalost, nismo u mogućnosti uvijek utjecati. Kada je u pitanju komentar na rad uposlenika, možemo ga provjeriti i poduzeti sve potrebne aktivnosti, ukoliko ste voljni dostaviti podatke navedene osobe. Profesionalan odnos zaposlenika je u interesu kompanije i sve ćemo učiniti kako bi korisnici bili u potpunosti zadovoljni našim načinom poslovanja. Zahvaljujemo se na saradnji i razumijevanju.
De nemoj bit naivan. Taj lik sto je to odradio, vjerovatno je odradio X takvi slucajeva. Sigurno je dobro bio placen za montazu, pa je bio primoran radit mutne radnje jer mu je svejedno bilo da li ce radit u toj firmi ili ne. Dzaba ces provjeravat, covjek je na bausteli u Njemackoj.
shape of despair

#99173 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by shape of despair »

Kolke su plate u Telemachu?
semirsar

#99174 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by semirsar »

700-800KM, ako ne laze momak koji radi kod njih kao teh podrska na terenu
nadžak

#99175 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by nadžak »

@Telemach

Pozdrav. Meni opet danima nije u skladu ton i slika na kanalima koje najčešće gledam. Evo npr HRT!, History itd. Dosta puta smo se dopisivlai ovdje u vezi toga pa se nešto ko popravi pa malo traje i onda opet. NIje mi jasno šta je više problem.

Izludicete me...

Edit. Samo da preciziram, dešava se kad pustim snimak emisije a ne kad ide uživo!
Locked