Sta vas najvise nervira kod vozaca

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
skafiskafsnjak

#9901 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

530i wrote:
skafiskafsnjak wrote:Oni imaju rotaciju... svaki drugi komentar je suvisan
Pa i onaj o držanju telefona u ruci tokom vožnje?
Nisam pricao niti poruku pisao. Jel u zakonu stoji da se ne smije drzati u ruci tel? :lol:
kafanski_covjek

#9902 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kafanski_covjek »

skafiskafsnjak wrote:
530i wrote:
skafiskafsnjak wrote:Oni imaju rotaciju... svaki drugi komentar je suvisan
Pa i onaj o držanju telefona u ruci tokom vožnje?
Nisam pricao niti poruku pisao. Jel u zakonu stoji da se ne smije drzati u ruci tel? :lol:
stoji :D
supercali

#9903 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Mozda ga drzi na stojku?
skafiskafsnjak

#9904 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

kafanski_covjek wrote: stoji :D
Koji zakon, koji clan?
:lol: :lol: :lol:

Svakako oni prave vise prekrsaja od mene :D
kafanski_covjek

#9905 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by kafanski_covjek »

skafiskafsnjak wrote:
Koji zakon, koji clan?

(1) Za vrijeme kretanja vozila u saobraćaju na javnom putu vozač ne smije koristiti mobilni
telefon odnosno druge uređaje za komuniciranje ako nema odnosno ne koristi opremu koja
omogućava komuniciranje bez angažiranja ruku za vrijeme vožnje.
e sad se nastavis smijati :D
skafiskafsnjak

#9906 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by skafiskafsnjak »

kafanski_covjek wrote:
skafiskafsnjak wrote:
Koji zakon, koji clan?

(1) Za vrijeme kretanja vozila u saobraćaju na javnom putu vozač ne smije koristiti mobilni
telefon odnosno druge uređaje za komuniciranje ako nema odnosno ne koristi opremu koja
omogućava komuniciranje bez angažiranja ruku za vrijeme vožnje.
e sad se nastavis smijati :D
Nista, kupicu kameru...pa da mogu snimati . Kamera nije za komunikaciju
zdruzdjo

#9907 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by zdruzdjo »

Interesantna stvar sinoc.
Izgleda da je Sarajevska ulica "Musala" postala dvosmjerna. Znaci iz Mis irbine fino namotas u nju i na obalu. Sarkazam naravno.

Ulica je jednosmjerna za neupucene ili one koji nisu iz sarajeva i ulazi se sa obala kulina bana.

Sinoc sa obale taman da skrenem u spomenutu ulicu i zuuum ispred mene iz iste audi q5 isfura. Vise me prepao nego iznervirao.
krivo mi bas sto se nisam malkice kucnuo. taman su mi malo izgrebali karambolku na parkinzima pa bi dobro dosla neka ili nova ili farbanje iste.
Ulazim u ulicu prema meni ide fabija i stade. kao ono ceka da se ja sklonim pa da se mimoidjemo, sta li? ja na sred stao i necu ni milimetra. sa lijeve i desne strane parkirana auta. skonta lik i u rikverc. i skroz do onog prosirenja pred nekom garazom se utrpa. meni izleti mjesto sa desne i samo namotam. u fabiji dvojica adolescenata cca 20-ak. kako izlazim iz auta tako vidim da je jos 4-5 auta okrenuto naopako sto ce reci da su usli iz mis irbine kroz zabranu i parkirali.
Pa eto pripazite.
Ko ce ici skroz do semafora kod onog parka pa cekati pa u krug. bjezi ba. namotas i caos. 'Ta ce znak ba.
beni-bu-man

#9908 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

zdruzdjo wrote:Interesantna stvar sinoc.
Izgleda da je Sarajevska ulica "Musala" postala dvosmjerna. Znaci iz Mis irbine fino namotas u nju i na obalu. Sarkazam naravno.

Ulica je jednosmjerna za neupucene ili one koji nisu iz sarajeva i ulazi se sa obala kulina bana.

Sinoc sa obale taman da skrenem u spomenutu ulicu i zuuum ispred mene iz iste audi q5 isfura. Vise me prepao nego iznervirao.
krivo mi bas sto se nisam malkice kucnuo. taman su mi malo izgrebali karambolku na parkinzima pa bi dobro dosla neka ili nova ili farbanje iste.
Ulazim u ulicu prema meni ide fabija i stade. kao ono ceka da se ja sklonim pa da se mimoidjemo, sta li? ja na sred stao i necu ni milimetra. sa lijeve i desne strane parkirana auta. skonta lik i u rikverc. i skroz do onog prosirenja pred nekom garazom se utrpa. meni izleti mjesto sa desne i samo namotam. u fabiji dvojica adolescenata cca 20-ak. kako izlazim iz auta tako vidim da je jos 4-5 auta okrenuto naopako sto ce reci da su usli iz mis irbine kroz zabranu i parkirali.
Pa eto pripazite.
Ko ce ici skroz do semafora kod onog parka pa cekati pa u krug. bjezi ba. namotas i caos. 'Ta ce znak ba.
Najnormalnija pojava kod nas, isto ti kad ides Livanjskom prema Velesicima, zabrana sketanja lijevo u Halida Kajtaza a raja to ne benda ko ce ba na kuzni pa se vracat, ja se juce liku natovaio ko krkan na sirenu i ne popustam, 7 puta je mogo izac desno, jos nesto mase rukama....
sarajevo-x.com

#9909 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarajevo-x.com »

beni-bu-man wrote: Najnormalnija pojava kod nas, isto ti kad ides Livanjskom prema Velesicima, zabrana sketanja lijevo u Halida Kajtaza a raja to ne benda ko ce ba na kuzni pa se vracat, ja se juce liku natovaio ko krkan na sirenu i ne popustam, 7 puta je mogo izac desno, jos nesto mase rukama....
Pa kad ulaze u kružni daju signal da će kružiti a ne da će se isključiti :lol:
supercali

#9910 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

sarajevo-x.com wrote:
beni-bu-man wrote: Najnormalnija pojava kod nas, isto ti kad ides Livanjskom prema Velesicima, zabrana sketanja lijevo u Halida Kajtaza a raja to ne benda ko ce ba na kuzni pa se vracat, ja se juce liku natovaio ko krkan na sirenu i ne popustam, 7 puta je mogo izac desno, jos nesto mase rukama....
Ne znam je li do mene al mislim da nisi skontao sta je htio reci

Nema to veze sa kruznin nego sa raskrsnicom kod one praonice ili sta vec prije kruznog
sarajevo-x.com

#9911 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarajevo-x.com »

Ma znam ali kad pomenu taj kružni podsjeti me na ovo, redovna pojava
muha_sa

#9912 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by muha_sa »

sarajevo-x.com wrote:
i šta ti je cudno što daju signal iliti žmigavac da ce kružit :?

baš me zanima jer jako cesto idem tim putem i skrenem desno ka kružnom pa dam lijevi žmigavac
BadBoy

#9913 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by BadBoy »

muha_sa wrote:
sarajevo-x.com wrote:
i šta ti je cudno što daju signal iliti žmigavac da ce kružit :?

baš me zanima jer jako cesto idem tim putem i skrenem desno ka kružnom pa dam lijevi žmigavac
Koliko ja znam, žmigavac prije kružnog se daje samo ako ćeš izaći odmah na prvom izlazu u kružnom toku. U suprotnom, ulazi se u kružni tok bez žmigavca i isti se daje tek u kružnom toku, prilikom prestrojavanja i izlaska iz kružnog.
Sid the sloth

#9914 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sid the sloth »

Tako je. Kad dajes zmigavaz za kruzenje po kruznom to je ko da dajes zmigavac u krivini :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#9915 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Najjaci su piloti na kruznom Stup, udje od stupske petlje i onda kruzi cijeli krug (da bi se vratio prema aerodromu :-) ), ali sve to radi vanjskom trakom :roll:
I jos kad se hoces iz unutrasnje iskljuciti, doda gas, ko ono sae, vidis da ja idem :twisted:
supercali

#9916 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

Ako dajes lijevi zmigavac prije kruznog je znak da ces izaci na trecem ili nakon treceg iskljucenja tako da se ovaj iz prve moze ukljuciti i izaci na drugoj i sl
Znaci bolje razumjevanje medju vozacima bolji protok saobracaja
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9917 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Truba »

Tomahawk11 wrote:Najjaci su piloti na kruznom Stup, udje od stupske petlje i onda kruzi cijeli krug (da bi se vratio prema aerodromu :-) ), ali sve to radi vanjskom trakom :roll:
I jos kad se hoces iz unutrasnje iskljuciti, doda gas, ko ono sae, vidis da ja idem :twisted:
shvati da si u manjini :D

isto kao glasači fadlije bambur
:mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#9918 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Tomahawk11 »

Black swan wrote:
Tomahawk11 wrote:Najjaci su piloti na kruznom Stup, udje od stupske petlje i onda kruzi cijeli krug (da bi se vratio prema aerodromu :-) ), ali sve to radi vanjskom trakom :roll:
shvati da si u manjini :D

isto kao glasači fadlije bambur
:mrgreen:
Shvatam.
Samo, svaki put je lutrija iskljucenje iz kruznog....ocekujem da me neka kamikaza zakuca :-)
Ned071

#9919 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Ned071 »

ljudi idu od vize lijevom trakom, udju u kruzni vanjskom trakom, prodju dva pored izlaza vansjkom i onda se, kada hoce van ka stupu, guraju, koce i uvaljuju u desnu traku na izlazu, iako mu je lijeva odnosno vanjska slobodna... gledam i fakat ne kontam...
condy

#9920 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by condy »

U zadnje vrijeme čujem svako malo priču, kako se promjenio zakon i povećale kazne, gledamo u saobraćajne znakove, kakvi sve ima na cesti, prije ih nismo viđali :lol:
530i

#9921 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by 530i »

supercali wrote:Ako dajes lijevi zmigavac prije kruznog je znak da ces izaci na trecem ili nakon treceg iskljucenja tako da se ovaj iz prve moze ukljuciti i izaci na drugoj i sl
Ako daješ lijevi žmigavac u kružnim tokovima to nikakve veze nema. Osim što signalizira da vozač ne zna koristiti žmigavce. U jednotračnim kružnim tokovima kakav je kod Penny-a onaj ko se uključuje svakako mora čekati da ti prođeš, u dvotračnim ili višetračnim ako ideš na treći ili četvrti izlaz prestrojavaš se u unutrašnju traku tako da se svakako svako može uključiti u vanjsku bez problema.
sarajevo-x.com

#9922 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by sarajevo-x.com »

BadBoy wrote:
muha_sa wrote: i šta ti je cudno što daju signal iliti žmigavac da ce kružit :?

Koliko ja znam, žmigavac prije kružnog se daje samo ako ćeš izaći odmah na prvom izlazu u kružnom toku. U suprotnom, ulazi se u kružni tok bez žmigavca i isti se daje tek u kružnom toku, prilikom prestrojavanja i izlaska iz kružnog.
Objasnio :-D
supercali

#9923 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by supercali »

530i wrote:
supercali wrote:Ako dajes lijevi zmigavac prije kruznog je znak da ces izaci na trecem ili nakon treceg iskljucenja tako da se ovaj iz prve moze ukljuciti i izaci na drugoj i sl
Ako daješ lijevi žmigavac u kružnim tokovima to nikakve veze nema. Osim što signalizira da vozač ne zna koristiti žmigavce. U jednotračnim kružnim tokovima kakav je kod Penny-a onaj ko se uključuje svakako mora čekati da ti prođeš, u dvotračnim ili višetračnim ako ideš na treći ili četvrti izlaz prestrojavaš se u unutrašnju traku tako da se svakako svako može uključiti u vanjsku bez problema.
A kako se prestrojavas u unutrasnju traku?
Zmigavcem naravno
Sid the sloth

#9924 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by Sid the sloth »

I mene to zanima.
Ja mislim da se ne prestrojavas nikako u kruznom toku, nego se ukljucis direktno u traku kojom ces ici bez zmigavca i onda kad hoces izaci iz kruznog dajes zmigavac. Ali nisam siguran pa ako ima neko pametan da objasni :)
beni-bu-man

#9925 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca

Post by beni-bu-man »

Image
Post Reply