Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- nadžak
#9901 Re: Zeničani
Ma ne bi ni to probelm dok se ne riješi nešto po tom pitanju. Šta ćeš, ljudi koji tu stanuju realno nemaju gdje ali mene izludiše oni uhljupi koji staju ispred Velme i u onu trgovinu preko puta Velme. Upale sve 4 i sve regularno. NA obe strane stanu i to je užas proć tuda. Neki dan gledam frajer seljačina četvorku golfa parkiro u kružni tok, upalio sve 4 i nosi hambureger iz Velme. Drugi ga čekaju u autu ko sretni. Fuj. 
- Norm
#9902 Re: Zeničani
...amidzic mu bio na smjeni...nadžak wrote:Ma ne bi ni to probelm dok se ne riješi nešto po tom pitanju. Šta ćeš, ljudi koji tu stanuju realno nemaju gdje ali mene izludiše oni uhljupi koji staju ispred Velme i u onu trgovinu preko puta Velme. Upale sve 4 i sve regularno. NA obe strane stanu i to je užas proć tuda. Neki dan gledam frajer seljačina četvorku golfa parkiro u kružni tok, upalio sve 4 i nosi hambureger iz Velme. Drugi ga čekaju u autu ko sretni. Fuj.
- Warashii
#9903 Re: Zeničani
Sve je to u redu, to je jednostavno postalo sasvim normalno.nadžak wrote:Ma ne bi ni to probelm dok se ne riješi nešto po tom pitanju. Šta ćeš, ljudi koji tu stanuju realno nemaju gdje ali mene izludiše oni uhljupi koji staju ispred Velme i u onu trgovinu preko puta Velme. Upale sve 4 i sve regularno. NA obe strane stanu i to je užas proć tuda. Neki dan gledam frajer seljačina četvorku golfa parkiro u kružni tok, upalio sve 4 i nosi hambureger iz Velme. Drugi ga čekaju u autu ko sretni. Fuj.
A sve zahvaljujuci samo policiji i nikom drugom.
Citav GGM i bezbroj primjera, kod HKD-a tj. Rudarskog, Carina, pekara "Celik", "Pharmacia", kod "Velme", trafika ispod KPD-a .
Za mjesec dana bi se dovelo u red, samo da ima volje.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#9904 Re: Zeničani
Ne upisuj to.cenecimoveocino wrote:Zna li neko bilo ista o ovom Medicinskom faxu kod nas?Bilo sta novo?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9905 Re: Zeničani
Realno kad hoces u Velmu, gdje ces parkirat?nadžak wrote:Ma ne bi ni to probelm dok se ne riješi nešto po tom pitanju. Šta ćeš, ljudi koji tu stanuju realno nemaju gdje ali mene izludiše oni uhljupi koji staju ispred Velme i u onu trgovinu preko puta Velme. Upale sve 4 i sve regularno. NA obe strane stanu i to je užas proć tuda. Neki dan gledam frajer seljačina četvorku golfa parkiro u kružni tok, upalio sve 4 i nosi hambureger iz Velme. Drugi ga čekaju u autu ko sretni. Fuj.
- nadžak
#9906 Re: Zeničani
Čekaj, jeli se zezaš ili?_BataZiv_0809 wrote:Realno kad hoces u Velmu, gdje ces parkirat?nadžak wrote:Ma ne bi ni to probelm dok se ne riješi nešto po tom pitanju. Šta ćeš, ljudi koji tu stanuju realno nemaju gdje ali mene izludiše oni uhljupi koji staju ispred Velme i u onu trgovinu preko puta Velme. Upale sve 4 i sve regularno. NA obe strane stanu i to je užas proć tuda. Neki dan gledam frajer seljačina četvorku golfa parkiro u kružni tok, upalio sve 4 i nosi hambureger iz Velme. Drugi ga čekaju u autu ko sretni. Fuj.
Hajd pošto si regularan tip i pod pretpostavkom da ozbiljno pitaš
Majka mu stara, zar se te stvari moraju objašnjavat?
U pravu je momak sto posto kad kaže da se treba jedan period napravit dobra akcija na regulisanju mirujućeg saobračaja i svaki dan napisat svima nalog koji ostavljaju na takvim mjestima. Ovaj GGM smo shvatili kao praking? Gdje smo do sad parkirali? Išlo se negdje pa dolatilo pješke, eto kako!
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9907 Re: Zeničani
Ne zezam. I sam se jezim parking papaka, i vise sam pjesak nego vozac, ali Velma je specifican slucaj.nadžak wrote:
Čekaj, jeli se zezaš ili?![]()
![]()
Hajd pošto si regularan tip i pod pretpostavkom da ozbiljno pitašda kažem, da ako nemaš gdje auto ostavit na tome mjestu gdje ideš, onda malo razmisliš prije toga i isplaniraš sve što možeš. Obiđeš mjesta u blizini ili ostavi malo dalje pa brate dođi pješke. Zar je to problem? Zar je Velma i trgovina toliko bitna stvar u životu da moramo auto ostavit na pola ceste, na pola kružnog toka gdje možeš problem napravit, bilo mali bilo veliki?
U pravu je momak sto posto kad kaže da se treba jedan period napravit dobra akcija na regulisanju mirujućeg saobračaja i svaki dan napisat svima nalog koji ostavljaju na takvim mjestima. Ovaj GGM smo shvatili kao praking? Gdje smo do sad parkirali? Išlo se negdje pa dolatilo pješke, eto kako!
Za mnoge najbolji hamburger u gradu, ali koncipiran kao drive tru, bez potrebne brzine za takvo nesto
Dakle mjesto gdje dodjes, uzmes hambač i ides dalje. Osim ako ti nije draze jesti na trotoaru (meni licno samo kad prevrnu pive iz Starog sata ili Pasaza). Ja kad god sam tamo, a hocu stagod brzo pojesti izbor uglavnom pada na Velmu, a stan mi je skroz na drugom kraju grada.
Eh sad dolazimo do toga gdje parkirati. Kruziti po Mokusnicama ili po Talica brdu, ko ce to? Znas i sam da su ti parkinzi uvijek ko sibica.
Ostaviti auto na placeni parking kod pijace ili Maksuzije? To vec dolazi u obzir osim kad si krenuo maksuz po hambač, budimo pošteni, em je većini mrsko toliko hodati, em će se ohladiti dok se vratis.
GGM jeste Velmi oduzeo puno prostora, mada se oni ni prije nisu trudili da obezbjede mjesto da mogu stati 2/3 auta, sto bi po mom misljenju bio pravi potez. Opet se postavlja pitanje gdje, ima li uopste mjesta?
Kad sve to saberes u jednacinu, lakse je dici auto na trotoar ili na ono ostrvo prije kruznog toka, sacekati 6-7 minuta, dok uzme sok u Konzumu, hambač je gotov i picis dalje.
- nadžak
#9908 Re: Zeničani
E tu se ne slažemo ni pod razno!_BataZiv_0809 wrote:Ne zezam. I sam se jezim parking papaka, i vise sam pjesak nego vozac, ali Velma je specifican slucaj.nadžak wrote:
Čekaj, jeli se zezaš ili?![]()
![]()
Hajd pošto si regularan tip i pod pretpostavkom da ozbiljno pitašda kažem, da ako nemaš gdje auto ostavit na tome mjestu gdje ideš, onda malo razmisliš prije toga i isplaniraš sve što možeš. Obiđeš mjesta u blizini ili ostavi malo dalje pa brate dođi pješke. Zar je to problem? Zar je Velma i trgovina toliko bitna stvar u životu da moramo auto ostavit na pola ceste, na pola kružnog toka gdje možeš problem napravit, bilo mali bilo veliki?
Za mnoge najbolji hamburger u gradu, ali koncipiran kao drive tru, bez potrebne brzine za takvo nesto![]()
Dakle mjesto gdje dodjes, uzmes hambač i ides dalje. Osim ako ti nije draze jesti na trotoaru (meni licno samo kad prevrnu pive iz Starog sata ili Pasaza). Ja kad god sam tamo, a hocu stagod brzo pojesti izbor uglavnom pada na Velmu, a stan mi je skroz na drugom kraju grada.
Eh sad dolazimo do toga gdje parkirati. Kruziti po Mokusnicama ili po Talica brdu, ko ce to? Znas i sam da su ti parkinzi uvijek ko sibica.
Ostaviti auto na placeni parking kod pijace ili Maksuzije? To vec dolazi u obzir osim kad si krenuo maksuz po hambač, budimo pošteni, em je većini mrsko toliko hodati, em će se ohladiti dok se vratis.
GGM jeste Velmi oduzeo puno prostora, mada se oni ni prije nisu trudili da obezbjede mjesto da mogu stati 2/3 auta, sto bi po mom misljenju bio pravi potez. Opet se postavlja pitanje gdje, ima li uopste mjesta?
Kad sve to saberes u jednacinu, lakse je dici auto na trotoar ili na ono ostrvo prije kruznog toka, sacekati 6-7 minuta, dok uzme sok u Konzumu, hambač je gotov i picis dalje.
Ne znam da je Velma izgubila GGM-om, kako? Uvijek je isto bilo, nikad gazda nije napravio parking ispred svog objekta pa mu GGM uzeo!
- Warashii
#9909 Re: Zeničani
Ne zayebayi Bata
. Ja kad idem u pharmaciu parkiram iznad hass-a, kad idem u Velmu parkiram iza doma JNA. Uostalom krivica Velme je sto nema parking, jbga nek se izmjeste. Parkirati u kruznom je jedan od vecih oblika primitivizma u gradu u kojem je normalno postalo naopako.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9910 Re: Zeničani
Ma dobro ne moramo sad banalizirati situaciju do kraja. Zna se dobro šta je preče, samo ti opisujem konkretnu situaciju.nadžak wrote:
E tu se ne slažemo ni pod razno!Nisi napisao jeli preći tvoj ćejf ili sigurnost svih koje ugrožava tvoje auto na cesti, ne na trotoaru! Govorimo isključivo o cesti! Vrlo sebično je to tako gledat!
Ne znam da je Velma izgubila GGM-om, kako? Uvijek je isto bilo, nikad gazda nije napravio parking ispred svog objekta pa mu GGM uzeo!
A istu treba rijesiti gazda i(li) gradska administracija. Ili promijeni lokaciju ili obezbjedi ljudima parking.
A znas i sam kolika je Velma bila prije nego se raskrsnica na Mokusnicama preprojektovala u kruzni tok.
Mokusnice svakako vape za parkingom, a primjer Velme nije usamljen.
Sebicno je ici u Stari sat na zivu muziku zbog ljudi kojima citavo ljeto grmi pod prozorom. Sebicno je sto se uposlenici institucija i gosti Carpe Diema satrase oko dzabnog parkinga kod muzicke skole, pa stanari nemaju gdje, sebicno je svasta nesto kad bismo tako gledali.
A uzroci su jasni-infrastruktura nam nema dovoljno kapaciteta, hronicno nam je mrsko prosetati, a prekrsaji se slabo kaznjavaju.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9911 Re: Zeničani
Gdje parkiras iza doma JNA?Warashii wrote:Ne zayebayi Bata. Ja kad idem u pharmaciu parkiram iznad hass-a, kad idem u Velmu parkiram iza doma JNA. Uostalom krivica Velme je sto nema parking, jbga nek se izmjeste. Parkirati u kruznom je jedan od vecih oblika primitivizma u gradu u kojem je normalno postalo naopako.
- Casual's
#9912 Re: Zeničani
Ima parking kod radio Zenit
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9913 Re: Zeničani
A radio Zenit je u Domu JNACasual's wrote:Ima parking kod radio Zenit
Prosvijetlite me, gdje da parkiram
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#9914 Re: Zeničani
Preko puta Bordoa ima prolaz koji vodi tamo na parking koji je skoro uvijek poluprazan.

-
channel10
#9915 Re: Zeničani
Pa jesi li ti iz čaršije ili nisi? Ako jesi,trebao bi znati gdje možeš. Ili si neki mrskorod pa ne možeš malo prohodati_BataZiv_0809 wrote:Realno kad hoces u Velmu, gdje ces parkirat?nadžak wrote:Ma ne bi ni to probelm dok se ne riješi nešto po tom pitanju. Šta ćeš, ljudi koji tu stanuju realno nemaju gdje ali mene izludiše oni uhljupi koji staju ispred Velme i u onu trgovinu preko puta Velme. Upale sve 4 i sve regularno. NA obe strane stanu i to je užas proć tuda. Neki dan gledam frajer seljačina četvorku golfa parkiro u kružni tok, upalio sve 4 i nosi hambureger iz Velme. Drugi ga čekaju u autu ko sretni. Fuj.
Edit: vidim da su ti neki objasnili, ali da i ja dodam parking ispred dolcevite, iza nove zgrade hassa, iza upija na legendarnoj Marakani... A najbolje je uzeti broj telefona i naručiti i onda samo izletis i pokupis i voooz...
Last edited by channel10 on 17/06/2016 17:59, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9916 Re: Zeničani
Evo cekam odgovor na to pitanjechannel10 wrote: Pa jesi li ti iz čaršije ili nisi? Ako jesi,trebao bi znati gdje možeš. Ili si neki mrskorod pa ne možeš malo prohodati
-
channel10
#9917 Re: Zeničani
Eto valja li odgovor_BataZiv_0809 wrote:Evo cekam odgovor na to pitanjechannel10 wrote: Pa jesi li ti iz čaršije ili nisi? Ako jesi,trebao bi znati gdje možeš. Ili si neki mrskorod pa ne možeš malo prohodati
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9918 Re: Zeničani
Moze li onda ovako: nisam iz carsije i mrskorod sam, de mi reci dje da parkiram kad hocu po hambač u Velmuchannel10 wrote: Eto valja li odgovor?
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#9919 Re: Zeničani
A šta je hambač? 
-
channel10
#9920 Re: Zeničani
U babinu kažu hambačJimmy McNulty wrote:A šta je hambač?
Dobio si makar pet preporuka za parking i onu šestu najbolju, uzmeš broj telefona i samo ga pokupis. Moze li bolje?
Hamburger im je dobar, ali meni je bolje pojesti dva u Evropi, nego jedan u Velmi.
- ExNihilo
#9921 Re: Zeničani
A još bolje dva u Velmi nego jedan u Velmi.channel10 wrote:U babinu kažu hambačJimmy McNulty wrote:A šta je hambač?. Mislim na donje babino..
Dobio si makar pet preporuka za parking i onu šestu najbolju, uzmeš broj telefona i samo ga pokupis. Moze li bolje?
Hamburger im je dobar, ali meni je bolje pojesti dva u Evropi, nego jedan u Velmi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9922 Re: Zeničani
E nisam vidio da si editovao post, my bad. Varijanta sa telefonom je najbolja sto jest jest.channel10 wrote:U babinu kažu hambačJimmy McNulty wrote:A šta je hambač?. Mislim na donje babino..
Za ostale varijante nisam znao. Narocito da je onaj parking kod Dolce Vite prazan i da se moze tek tako parkirati kod Doma JNA
-
channel10
#9923 Re: Zeničani
ExNihilo wrote:A još bolje dva u Velmi nego jedan u Velmi.channel10 wrote:U babinu kažu hambačJimmy McNulty wrote:A šta je hambač?. Mislim na donje babino..
Kakvi su u urbanu ili kako se vec zove onaj fast Food iza EP pumpe?
- Partijaner
#9924 Re: Zeničani
Dobri su sendvici u Urbanu, fino mjesto i mirno, imaju dobar menu i ja sam zadovoljan, samo jos malo da konobari brze usluzavaju bilo bi ekstra.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#9925 Re: Zeničani
Nego kad smo vec u edukativnom folu gdje vam dodje ta "legendarna marakana iza upija"?
P.S. Gafurovi hambaci mi nisu nesto
P.S. Gafurovi hambaci mi nisu nesto