Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
nadžak

#9901 Re: Zeničani

Post by nadžak »

Ma ne bi ni to probelm dok se ne riješi nešto po tom pitanju. Šta ćeš, ljudi koji tu stanuju realno nemaju gdje ali mene izludiše oni uhljupi koji staju ispred Velme i u onu trgovinu preko puta Velme. Upale sve 4 i sve regularno. NA obe strane stanu i to je užas proć tuda. Neki dan gledam frajer seljačina četvorku golfa parkiro u kružni tok, upalio sve 4 i nosi hambureger iz Velme. Drugi ga čekaju u autu ko sretni. Fuj. :-)
Norm

#9902 Re: Zeničani

Post by Norm »

nadžak wrote:Ma ne bi ni to probelm dok se ne riješi nešto po tom pitanju. Šta ćeš, ljudi koji tu stanuju realno nemaju gdje ali mene izludiše oni uhljupi koji staju ispred Velme i u onu trgovinu preko puta Velme. Upale sve 4 i sve regularno. NA obe strane stanu i to je užas proć tuda. Neki dan gledam frajer seljačina četvorku golfa parkiro u kružni tok, upalio sve 4 i nosi hambureger iz Velme. Drugi ga čekaju u autu ko sretni. Fuj. :-)
...amidzic mu bio na smjeni...
Warashii

#9903 Re: Zeničani

Post by Warashii »

nadžak wrote:Ma ne bi ni to probelm dok se ne riješi nešto po tom pitanju. Šta ćeš, ljudi koji tu stanuju realno nemaju gdje ali mene izludiše oni uhljupi koji staju ispred Velme i u onu trgovinu preko puta Velme. Upale sve 4 i sve regularno. NA obe strane stanu i to je užas proć tuda. Neki dan gledam frajer seljačina četvorku golfa parkiro u kružni tok, upalio sve 4 i nosi hambureger iz Velme. Drugi ga čekaju u autu ko sretni. Fuj. :-)
Sve je to u redu, to je jednostavno postalo sasvim normalno.
A sve zahvaljujuci samo policiji i nikom drugom.
Citav GGM i bezbroj primjera, kod HKD-a tj. Rudarskog, Carina, pekara "Celik", "Pharmacia", kod "Velme", trafika ispod KPD-a .
Za mjesec dana bi se dovelo u red, samo da ima volje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9904 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

cenecimoveocino wrote:Zna li neko bilo ista o ovom Medicinskom faxu kod nas?Bilo sta novo? :roll:
Ne upisuj to.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9905 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Realno kad hoces u Velmu, gdje ces parkirat?
nadžak

#9906 Re: Zeničani

Post by nadžak »

_BataZiv_0809 wrote:
Čekaj, jeli se zezaš ili? :shock: :?
Hajd pošto si regularan tip i pod pretpostavkom da ozbiljno pitaš :D da kažem, da ako nemaš gdje auto ostavit na tome mjestu gdje ideš, onda malo razmisliš prije toga i isplaniraš sve što možeš. Obiđeš mjesta u blizini ili ostavi malo dalje pa brate dođi pješke. Zar je to problem? Zar je Velma i trgovina toliko bitna stvar u životu da moramo auto ostavit na pola ceste, na pola kružnog toka gdje možeš problem napravit, bilo mali bilo veliki?

Majka mu stara, zar se te stvari moraju objašnjavat?

U pravu je momak sto posto kad kaže da se treba jedan period napravit dobra akcija na regulisanju mirujućeg saobračaja i svaki dan napisat svima nalog koji ostavljaju na takvim mjestima. Ovaj GGM smo shvatili kao praking? Gdje smo do sad parkirali? Išlo se negdje pa dolatilo pješke, eto kako!
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9907 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

nadžak wrote:
Hajd pošto si regularan tip i pod pretpostavkom da ozbiljno pitaš :D da kažem, da ako nemaš gdje auto ostavit na tome mjestu gdje ideš, onda malo razmisliš prije toga i isplaniraš sve što možeš. Obiđeš mjesta u blizini ili ostavi malo dalje pa brate dođi pješke. Zar je to problem? Zar je Velma i trgovina toliko bitna stvar u životu da moramo auto ostavit na pola ceste, na pola kružnog toka gdje možeš problem napravit, bilo mali bilo veliki?

U pravu je momak sto posto kad kaže da se treba jedan period napravit dobra akcija na regulisanju mirujućeg saobračaja i svaki dan napisat svima nalog koji ostavljaju na takvim mjestima. Ovaj GGM smo shvatili kao praking? Gdje smo do sad parkirali? Išlo se negdje pa dolatilo pješke, eto kako!
Ne zezam. I sam se jezim parking papaka, i vise sam pjesak nego vozac, ali Velma je specifican slucaj.

Za mnoge najbolji hamburger u gradu, ali koncipiran kao drive tru, bez potrebne brzine za takvo nesto :D

Dakle mjesto gdje dodjes, uzmes hambač i ides dalje. Osim ako ti nije draze jesti na trotoaru (meni licno samo kad prevrnu pive iz Starog sata ili Pasaza). Ja kad god sam tamo, a hocu stagod brzo pojesti izbor uglavnom pada na Velmu, a stan mi je skroz na drugom kraju grada.

Eh sad dolazimo do toga gdje parkirati. Kruziti po Mokusnicama ili po Talica brdu, ko ce to? Znas i sam da su ti parkinzi uvijek ko sibica.

Ostaviti auto na placeni parking kod pijace ili Maksuzije? To vec dolazi u obzir osim kad si krenuo maksuz po hambač, budimo pošteni, em je većini mrsko toliko hodati, em će se ohladiti dok se vratis.

GGM jeste Velmi oduzeo puno prostora, mada se oni ni prije nisu trudili da obezbjede mjesto da mogu stati 2/3 auta, sto bi po mom misljenju bio pravi potez. Opet se postavlja pitanje gdje, ima li uopste mjesta?

Kad sve to saberes u jednacinu, lakse je dici auto na trotoar ili na ono ostrvo prije kruznog toka, sacekati 6-7 minuta, dok uzme sok u Konzumu, hambač je gotov i picis dalje.
nadžak

#9908 Re: Zeničani

Post by nadžak »

_BataZiv_0809 wrote:
nadžak wrote:

Ne zezam. I sam se jezim parking papaka, i vise sam pjesak nego vozac, ali Velma je specifican slucaj.

Za mnoge najbolji hamburger u gradu, ali koncipiran kao drive tru, bez potrebne brzine za takvo nesto :D

Dakle mjesto gdje dodjes, uzmes hambač i ides dalje. Osim ako ti nije draze jesti na trotoaru (meni licno samo kad prevrnu pive iz Starog sata ili Pasaza). Ja kad god sam tamo, a hocu stagod brzo pojesti izbor uglavnom pada na Velmu, a stan mi je skroz na drugom kraju grada.

Eh sad dolazimo do toga gdje parkirati. Kruziti po Mokusnicama ili po Talica brdu, ko ce to? Znas i sam da su ti parkinzi uvijek ko sibica.

Ostaviti auto na placeni parking kod pijace ili Maksuzije? To vec dolazi u obzir osim kad si krenuo maksuz po hambač, budimo pošteni, em je većini mrsko toliko hodati, em će se ohladiti dok se vratis.

GGM jeste Velmi oduzeo puno prostora, mada se oni ni prije nisu trudili da obezbjede mjesto da mogu stati 2/3 auta, sto bi po mom misljenju bio pravi potez. Opet se postavlja pitanje gdje, ima li uopste mjesta?

Kad sve to saberes u jednacinu, lakse je dici auto na trotoar ili na ono ostrvo prije kruznog toka, sacekati 6-7 minuta, dok uzme sok u Konzumu, hambač je gotov i picis dalje.
E tu se ne slažemo ni pod razno! :D Nisi napisao jeli preći tvoj ćejf ili sigurnost svih koje ugrožava tvoje auto na cesti, ne na trotoaru! Govorimo isključivo o cesti! Vrlo sebično je to tako gledat!

Ne znam da je Velma izgubila GGM-om, kako? Uvijek je isto bilo, nikad gazda nije napravio parking ispred svog objekta pa mu GGM uzeo! :wink:
Warashii

#9909 Re: Zeničani

Post by Warashii »

Ne zayebayi Bata ;). Ja kad idem u pharmaciu parkiram iznad hass-a, kad idem u Velmu parkiram iza doma JNA. Uostalom krivica Velme je sto nema parking, jbga nek se izmjeste. Parkirati u kruznom je jedan od vecih oblika primitivizma u gradu u kojem je normalno postalo naopako.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9910 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

nadžak wrote:
E tu se ne slažemo ni pod razno! :D Nisi napisao jeli preći tvoj ćejf ili sigurnost svih koje ugrožava tvoje auto na cesti, ne na trotoaru! Govorimo isključivo o cesti! Vrlo sebično je to tako gledat!

Ne znam da je Velma izgubila GGM-om, kako? Uvijek je isto bilo, nikad gazda nije napravio parking ispred svog objekta pa mu GGM uzeo! :wink:
Ma dobro ne moramo sad banalizirati situaciju do kraja. Zna se dobro šta je preče, samo ti opisujem konkretnu situaciju.

A istu treba rijesiti gazda i(li) gradska administracija. Ili promijeni lokaciju ili obezbjedi ljudima parking.

A znas i sam kolika je Velma bila prije nego se raskrsnica na Mokusnicama preprojektovala u kruzni tok.

Mokusnice svakako vape za parkingom, a primjer Velme nije usamljen.

Sebicno je ici u Stari sat na zivu muziku zbog ljudi kojima citavo ljeto grmi pod prozorom. Sebicno je sto se uposlenici institucija i gosti Carpe Diema satrase oko dzabnog parkinga kod muzicke skole, pa stanari nemaju gdje, sebicno je svasta nesto kad bismo tako gledali.

A uzroci su jasni-infrastruktura nam nema dovoljno kapaciteta, hronicno nam je mrsko prosetati, a prekrsaji se slabo kaznjavaju.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9911 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Warashii wrote:Ne zayebayi Bata ;). Ja kad idem u pharmaciu parkiram iznad hass-a, kad idem u Velmu parkiram iza doma JNA. Uostalom krivica Velme je sto nema parking, jbga nek se izmjeste. Parkirati u kruznom je jedan od vecih oblika primitivizma u gradu u kojem je normalno postalo naopako.
Gdje parkiras iza doma JNA?
Casual's

#9912 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Ima parking kod radio Zenit
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9913 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote:Ima parking kod radio Zenit
A radio Zenit je u Domu JNA :D

Prosvijetlite me, gdje da parkiram :? iznad je ona fensi smensi zgrada od bijele fasadne cigle, ispred nje parking za stanare i vazda pun. Dje jos ima?
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9914 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

Preko puta Bordoa ima prolaz koji vodi tamo na parking koji je skoro uvijek poluprazan.

Image
channel10

#9915 Re: Zeničani

Post by channel10 »

_BataZiv_0809 wrote:
Pa jesi li ti iz čaršije ili nisi? Ako jesi,trebao bi znati gdje možeš. Ili si neki mrskorod pa ne možeš malo prohodati :)
Edit: vidim da su ti neki objasnili, ali da i ja dodam parking ispred dolcevite, iza nove zgrade hassa, iza upija na legendarnoj Marakani... A najbolje je uzeti broj telefona i naručiti i onda samo izletis i pokupis i voooz...
Last edited by channel10 on 17/06/2016 17:59, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9916 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

channel10 wrote: Pa jesi li ti iz čaršije ili nisi? Ako jesi,trebao bi znati gdje možeš. Ili si neki mrskorod pa ne možeš malo prohodati :)
Evo cekam odgovor na to pitanje :)
channel10

#9917 Re: Zeničani

Post by channel10 »

_BataZiv_0809 wrote:
channel10 wrote: Pa jesi li ti iz čaršije ili nisi? Ako jesi,trebao bi znati gdje možeš. Ili si neki mrskorod pa ne možeš malo prohodati :)
Evo cekam odgovor na to pitanje :)
Eto valja li odgovor :)?
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9918 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

channel10 wrote: Eto valja li odgovor :)?
Moze li onda ovako: nisam iz carsije i mrskorod sam, de mi reci dje da parkiram kad hocu po hambač u Velmu :D
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9919 Re: Zeničani

Post by Jimmy McNulty »

A šta je hambač? :roll:
channel10

#9920 Re: Zeničani

Post by channel10 »

Jimmy McNulty wrote:A šta je hambač? :roll:
U babinu kažu hambač :D. Mislim na donje babino..
Dobio si makar pet preporuka za parking i onu šestu najbolju, uzmeš broj telefona i samo ga pokupis. Moze li bolje?
Hamburger im je dobar, ali meni je bolje pojesti dva u Evropi, nego jedan u Velmi.
ExNihilo

#9921 Re: Zeničani

Post by ExNihilo »

channel10 wrote:
Dobio si makar pet preporuka za parking i onu šestu najbolju, uzmeš broj telefona i samo ga pokupis. Moze li bolje?
Hamburger im je dobar, ali meni je bolje pojesti dva u Evropi, nego jedan u Velmi.
A još bolje dva u Velmi nego jedan u Velmi. :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9922 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

channel10 wrote:
E nisam vidio da si editovao post, my bad. Varijanta sa telefonom je najbolja sto jest jest. :thumbup:

Za ostale varijante nisam znao. Narocito da je onaj parking kod Dolce Vite prazan i da se moze tek tako parkirati kod Doma JNA :)
channel10

#9923 Re: Zeničani

Post by channel10 »

ExNihilo wrote:
channel10 wrote:
A još bolje dva u Velmi nego jedan u Velmi. :lol:
:lol: :lol: :lol: :thumbup:

Kakvi su u urbanu ili kako se vec zove onaj fast Food iza EP pumpe?
Partijaner

#9924 Re: Zeničani

Post by Partijaner »

Dobri su sendvici u Urbanu, fino mjesto i mirno, imaju dobar menu i ja sam zadovoljan, samo jos malo da konobari brze usluzavaju bilo bi ekstra.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#9925 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Nego kad smo vec u edukativnom folu gdje vam dodje ta "legendarna marakana iza upija"?

P.S. Gafurovi hambaci mi nisu nesto :zoka:
Post Reply