Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
hadzinicasa

#9901 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hadzinicasa »

Dozer wrote:Pokusavali su oni spinovati i onda, s Mamom i Tajom, pa im nije uspjelo zar ne?
kako nije, znam covjeka koji je dobio otkaz u firmi i iselio za Ameriku.
podmetalo se svasta, cak i da je bilo placeno po satu :-D

mislim shega iz ove perspektive, nimalo shega tada.

a evo da se prisjetimo kako smo nekad bili gradjani.
http://gradjani.blogger.ba/
Last edited by hadzinicasa on 09/10/2017 16:13, edited 1 time in total.
Dozer

#9902 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Ma znam sve to. Kada kazem spin, tada mislim na glavni cilj.
hadzinicasa

#9903 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hadzinicasa »

btw - ima jedna slika s protesta, zena drzi transparent gdje stoji "Vlada Zimbabvea me placa" - kao odgovor na spinove.
a slika govori vise od 1000 rijeci

Image

Rulja :-D
Banksy

#9904 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Banksy »

Dozer wrote:
Zasto da im se ne priredi nesto slicno opet, samo sada s malo vise ljudi? Nije da nemamo razloga...
Zato što ne postoji politička volja i politička organizacija i pozadina kao u tim slučajevima. Ako je bude i ovaj put, biće i protesta.
hadzinicasa

#9905 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hadzinicasa »

Banksy wrote:
Dozer wrote:
Zasto da im se ne priredi nesto slicno opet, samo sada s malo vise ljudi? Nije da nemamo razloga...
Zato što ne postoji politička volja i politička organizacija i pozadina kao u tim slučajevima. Ako je bude i ovaj put, biće i protesta.
Sori ali u slucaju Semihe i Taje, fakat nije postojala politicka volja, politicka organizacija niti takva vrsta pozadine.
Banksy

#9906 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Banksy »

hadzinicasa wrote:
Banksy wrote:
Dozer wrote:
Sori ali u slucaju Semihe i Taje, fakat nije postojala politicka volja, politicka organizacija niti takva vrsta pozadine.
OK ako tako misliš. Ja mislim da je zloupotreba ubistva Denisa Mrnjavca od strane SDP-a vjerovatno najtužnija, najbrutalnija i najnemoralnija politička epizoda poslijeratne Bosne. I ne bih dalje o tome...
hadzinicasa

#9907 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by hadzinicasa »

Banksy wrote:
OK ako tako misliš. Ja mislim da je zloupotreba ubistva Denisa Mrnjavca od strane SDP-a vjerovatno najtužnija, najbrutalnija i najnemoralnija politička epizoda poslijeratne Bosne. I ne bih dalje o tome...
ne bih organizirala takmicenje u naj... (ovo sto si nabrojala) politickim epizodama, jer bi bilo gore od goreg, poraznije od poraznijeg i ruznije od ruznijeg, a jedno niposto ne opravdava drugo i sve to skupa zatim vodi ka relativizaciji u kojemk pravcu takodjer ne zelim ici. ako je i bilo (zloupotrebe u ovom kontekstu u kojem ti pominjes), ja licno je nisam (bila) svjesna. prihvatam da postoji mogucnost da grijesim.
vjesticanametli

#9908 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by vjesticanametli »

Ni ja nisam bila dio igre politicke tada .....od tada do danas masa nas se iselila pa sad nek na minus 20 stoji onaj ko je tada sjedio u kafani
jao_situacije

#9910 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by jao_situacije »

nek ozon preimenuje ovu temu u "treba"

treba ovo
treba ono

isto ona stranica na fejsu
izgubljena dusa

#9911 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by izgubljena dusa »

Dozer wrote:Nazalost, sjecam se...
A vidim i ovo danas...
I kad povucem paralelu, tacno mi se cini da je sve isto, osim sto danas ne puca. I ima vise vozila...
Ostalo je, manje-vise, slicno njesra...
Ja bih, ali fakat, volio da se ponovo zarati. I mrtav sam ozbiljan.

To je, ocigledno, jedini nacin da se ovdje uvede red i da se resetuje ovo sranje od drzave...
I, podrazumijeva se - da se pocitisti ova nakocena ENV stoka, na svim stranama.
Isto mislim. Nema neke razlike i voljela bi da se opet zarati.

Ne vidim nista sto bi ovo drustvo okrenulo u pravom smjeru
- ni neku novu politicku snagu,
- ni pojedinca koji ima mooda da se kao vodja izbori sa ovim ljigavim, podmuklim metastazama
- od ljudi (gradjana) svakako nista - ponasaju se ko zombie
i na kraju ostane rat kao opcija
I vise me uopste nije briga sto se u komsiluku nabavlja oruzje. Bas mi je postalo svejedno.
Kad je ovaj "moj" raspisao sve od skolstva, zdravstva, fondova, privrede .... zivota. Nek i rat pocne da ugodjaj bude potpun.
studiorum_tuzlaensis

#9912 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by studiorum_tuzlaensis »

Vode opet nema. Ovaj put na Socijalnom, nestala u 18:30.
O'zone
Globalni moderator

#9913 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by O'zone »

jao_situacije wrote:nek ozon preimenuje ovu temu u "treba"

treba ovo
treba ono

isto ona stranica na fejsu
:thumbup:

Treba bit saburli jer uvijek može bit gore :D

Ne znamo mi ljudi ništa osim ćutit i durat. Nema ovdje više ni pobune ni protesta ni građanske neposlušnosti jer nema materijala.
Nekadašnji pobunjenici ili se ustrančili ili otišli ili jednostavno vode svakodnevnu borbu za preživljavanje (valja panju na sto donijeti).

Fino Dozer kaže za 02/2014, tad su se prvi put usrali za ovih 20 i Kusur godina kako vladaju. Masa destruktivnih namjera a bez kontrole. Svako par minuta nove vijesti.....plaćenici, ubačeni elementi, narkotici, ekavica, specijalci na Vracama....pridružiše se tome bratija iz drugog entiteta jer prepadoše se za svoj feud...al jbga kod nas kako se elan brzo digne tako brzo i spadne a što je najgore od svega dođu NVO specijalisti da oni objašnjavaju kako se to radi demokratski na Zapadu i kako su njih učili na seminarima i sve sjebu.

Ovo je Bosna ovdje samo toljaga radi. Ne demokratija, ne razgovor, ne ultimatum, ne zahtjev,.... samo toljaga. Toljagom se sve kaže....ne moraš ništa verbalno govoriti sami skontaju zašto si nezadovoljan i šta treba promjeniti te se nakon dva dana privijanja glavica crvenog luka na uboje bacaju na posao i uspješno ga završe.
amar1994

#9914 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

:kakoste: :thumbup:

demokratija :lol: :lol: , to je najveca ubleha ikada :run:
Banksy

#9915 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Banksy »

Stanovnici ulice Branilaca Šipa, u sarajevskom naselju Šip, ponovo proživljavaju agoniju kada je riječ o ispravnosti vode. Prošle godine došlo je do miješanja pitke vode s kanalizacijom, a oni su je pili danima jer to nisu znali. Sada su im uvedene redukcije, što im izaziva problem s ispravnosti vode.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/stanovn ... /170926067
:(
neki

#9916 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by neki »

Banksy wrote:

Stanovnici ulice Branilaca Šipa, u sarajevskom naselju Šip, ponovo proživljavaju agoniju kada je riječ o ispravnosti vode. Prošle godine došlo je do miješanja pitke vode s kanalizacijom, a oni su je pili danima jer to nisu znali. Sada su im uvedene redukcije, što im izaziva problem s ispravnosti vode.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/stanovn ... /170926067
:(
jbt koliko laprdaju a nista konkretno da urade...stanari nek uzmu uzorak vode i odnesu ga na laboratorijsku analizu, to kosta oko 150 KM, pa sa ovjerenim mikrobioloskim nalazom i biohemijskom analizom nek izadju u medije..
Ovako vec peti put u mjesec dana po medijima suhoparna prica bez ikakvog dokaza, upitno postane koliko je ista tacno..
Dozer

#9917 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Dozer »

Banksy wrote:
hadzinicasa wrote:
Za tvoju informaciju - SDP je tada bio pozvan da stane na celo onih protesta. Odgovorili su, bukvalno, da - nece jer ce ih onda iz SDA optuziti za to.

Od tada je SDP za mene mrtva politicka opcija. Istovremeno su pokazali svoju totalnu nezrelost, nemoc, ali i duboke talove sa SDA.
Vidal89

#9918 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Vidal89 »

Pa zasto vi u Sa zbog problema s vodom ne izadjete na masovne proteste?

Kako mozete to da trpite cijelo vrijeme??? :-)
amar1994

#9919 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by amar1994 »

Zato sto vrlo malo ima Sarajlija i gradŽana , eto zato .

Ja sam rekao davno , mogu oni i bez vode , bitno je da su se asfalta dokopali arane moj :izet:
orinoco

#9920 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by orinoco »

Vidal89 wrote:Pa zasto vi u Sa zbog problema s vodom ne izadjete na masovne proteste?

Protesti mogu promijeniti direktora sarajevskog vodovoda i onog debila Kenana Đipu. Mogu uzročiti čak i smjenu premijera Konakovića, ali ne mogu dovesti novog prije izbora, ne da zakon. Mijenjao bi ga još gori idiot, mada je teško pronaći većeg od Hadži-Konakovića.

Šta nova uprava može postići da uveća kapacitet vode u sistemu? Najprije da utvrdi stvarno stanje vode u bunarima i rezervoarima. Ako vode nema, ni dove pomoći ne mogu. Ako vode ima, a gubi se kroz šuplje cijevi, treba mijenjati cijevi. Imamo li para za to? Ako vode ima u Lukavici, kupovati Tilavu.

U svakom slučaju, preispitati poslovanje sarajevskog ViK-a i njegovih direktora i 20 god. unazad, sve do Pilavdžića, od čije je vladavine i počeo biti problem vodosnabdijevanja.

I ne znam šta više radi Tužilaštvo KS, što ne ulazi u ViK... Kao da Dalida i njeni tužioci nemaju redukcije :-)
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#9921 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

amar1994 wrote:Zato sto vrlo malo ima Sarajlija i gradŽana , eto zato .
:
graDŽana ima kolko hoces
Tomahawk11
Globalni moderator

#9922 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Tomahawk11 »

Vidal89 wrote:Pa zasto vi u Sa zbog problema s vodom ne izadjete na masovne proteste?

To je pitanje za cijelu državu.
Za većinu građana ove zemlje.
Svi nešto trpe, ali šute.
drug_profi

#9923 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by drug_profi »

Evo da pokušam opisati kako razmišlja prosječan Sarajevac.
Izašao bih i protestovao, ali to je besqurac. Ništa se neće promijeniti. Njih pajserom ne možeš odvojiti od fotelja. Samo će obećati nešto i razlaz.
I da ih smjeniš, doći će isti banditi jer se biraju iz iste stranke i iz istih talova.
I doći će izbori, i opet će nekakvi ljudi glasati za ovu istu vlast, i hajd nanovo.
I šta uopšte mogu postići protestima osim da napravim od sebe majmuna i eventualno navučem neki belaj na leđa jer se može desiti da neka budala počne bacati kamenje i da ja budem kolateralna šteta.

Ne može se protiv ovog nakaradnog BHS sistema nikako. Pamet i logika ovdje prestaju.

Pride još što je problem takav da se ne može riješiti preko noći. Tako da moraš prihvatiti obećanja "da će rješiti", ili ćeš sjediti na Skenderiji dvije-tri godine dok se ne završe radovi.

Jedino rješenje je smjena vlasti na svakim izborima. Osim ako ne počnu rješavati probleme grada.
Alhemicarkaa

#9924 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Alhemicarkaa »

vjesticanametli wrote:Ni ja nisam bila dio igre politicke tada .....od tada do danas masa nas se iselila pa sad nek na minus 20 stoji onaj ko je tada sjedio u kafani
Ni ja nisam bila. A imala sam i manje motiva od vecine koji du tad sjedili u kafani i smijali se.
Nek sad oni dignu dupe, ali ja se ipak necu smijati, iako u mom naselju ne nestaje vode, kad se dignu i organizuju nesto. Ja cu doci. Ali medju prvim nikad vise. Stajacu uredno kao hiljadu neki gradjanin.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#9925 Re: Prokletstvo vodosnabdijevanja u Sarajevu

Post by Truba »

ja kad kažem da se masa tih iz prvih redova s protesta iselila dozer me napade da nije istina :D

ja više ne idem na proteste

bez mene

a što se tiče facebook grupa ne treba meni mali brankovićev prijetiti u porukama :D jer su me neki s fejk nikovima stavili za komadanta grupe :D 2008.
samo fb grupe koje donose keš me zanimaju :thumbup:
Post Reply