Živkec je svjestan da se izbori bliže pa koristi najdjelotvorniju strategiju koja nije strana ni za jednu stranku u ovoj učmaloj državi. Naći će on koju prigodnu i za ostale dio biračkog tijela da smisli, nemoj da se brineš.Comrad wrote:Frajer je HLADNO izjavio da upucuje molitve za vrh rukovodstva herceg-bosne koji su trenutno u hagu i cekaju sutrasnju presudu. Kaze da se nada da ce biti oslobodjeni, jer nisu krivi? Pa meni je logicnije da se novinar ovoga ufatio. Narocito ako ih sutra osude.
Duska je postavila pitanje, u smislu "ako se osudi vrh hercegbosne i to sve poveze sa hrvatskom, da li ce se onda i hrvatska moci proglasiti agresorom na BiH".
Zatim zivkec pocinje pricu o tome kako je i hrvatska napadana sa prostora BiH, znaci nigdje veze. Nije zivko rekao da su ih cetnici, da ih je jna ili neko treci napadao sa prostora BiH, vec je samo rekao da su napadani iz BiH. Pa sto crni sijedi zivko nisi bio jasan i rekao cetnici su nas gadjali iz vase zemlje, naravno jer to nije ni mislio. I sam je tu ostavio prostor za spekulacije. A mislim da je poenta jasna sta je on htio reci, jer se pitanje odnosilo na to da je i hrvatska agresor na bih, a ovaj poceo pricu kako su i sa prostora bih pucali na hrvatsku.
Zivko ide istom linijom kao i dodik, podrzava ratne zlocince, te opravdava njihova djela, zatim pokusava perfidno izjednaciti krivicu.
Dodik se također služi istim metodama ali ja ne bi išao toliko daleko pa ga upoređivao sa njim, jer je Živkec ipak pro-bosanski orjentisan i mnogo ga je bolje imati na svojoj strani kao predstavnika hrvatskog naroda nego li sve HDZ-ove zajedno.