Android OS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
quarterback

#9901 Re: Android OS

Post by quarterback »

svaki dan se nesto nauci :)
hvala drug :thumbup:
anonimnaosoba

#9902 Re: Android OS

Post by anonimnaosoba »

Maharadza wrote:
anonimnaosoba wrote:Kad ce biti dostupan ? :grin:

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
Ne zna se još:

http://www.zimo.co/google/stigla-nadogr ... xus-7/7460

Mada se može preuzeti već pa na "svoju ruku" nabaciti! :mrgreen:

http://www.androidpolice.com/2013/10/03 ... ta-jls36i/

Samo napomena: LTE verzija N7 je u pitanju (2013), nikako obična! :wink:
U prijevodu, ništa još uvijek :D
shalla

#9903 Re: Android OS

Post by shalla »

Jebeni mtel i eronet, bezze me trzaju onu noć :mrgreen:
Radi roaming za 10, hrvatska, slovenija, austrija...

Kvazi, hvala za info preksinoć...

Sent from my HTC One
ZenicaBA

#9904 Re: Android OS

Post by ZenicaBA »

To je to ,o
cemu se radi!
Kao par postova iznad sto krisnik rece,router treba da radi na 5Ghz,da bi uredjaj,ovi nasi uredjaji pokazivali brzinu dn150 Mbps,i ja se nadam da kod vas pokazuje tako kada vam router radi na 5Ghz frek...Treba mi,ako neko od vas tacno zna,verziju DD WRT firmare za TP LINK router,ne znam sada model,ali ako zatreba,pogledati cu model routera.
Poslano sa mog GT-P3110 koristeći Tapatalk 4
ZenicaBA

#9905 Re: Odg: Android OS

Post by ZenicaBA »

Maharadza wrote:
Ady88 wrote:Hoću da promijenim telefon i odlučio sam se za dva modela. Galaxy S4 ili HTC One. Sad me zanima vaše mišljenje posto nisam puno u ovim vodama sta bi izabrali da kupujete za sebe. Trenutno sam vise zagrijan za htc ali čitam nesto da su u gubitku i da polako tonu, sta to za mene znaci ako uzmem njihov telefon? Možda neće biti redovnih update-a ili...?

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4
Ako želiš proširivu memoriju, izmjenjivu bateriju i ekran sa boljim uglovima gledanja, onda idi na s4, a ako želiš kvalitetniju izradu, jače zvučnike, idi na one. Uzmi u obzir da ćeš se morati priviknuti da kod one-a home tipka nije na sredini, također nije ni power tipka sa strane već u gornjen uglu telefona.

ZenicaBA wrote:I,je li iko uspio po pitanju jucerasnje konverzacije izmedju nas par forjmasa-wifi i max brzina od 65mbps,i to kod svih,to sam se uvjerio jucer citajuci mnogobrojne forume?Problem je u "emitovanju" mreze od 2.4Ghz,itd... ,ali je bitno da je download i upload na uredjajima normalan.

Da budem iskren: boli me neka stvar jaro da li je 65 ili 150, dok god skidam po čitavom stanu sa max. brzinom, ja zadovoljan. ;)

To si u pravu,i ja tako mislim,sve dok mi je u stanu sve ok,download isti kao na pc,zadovoljan sam,i pisao sam o tome.Pozzzz Maharadza .

ZenicaBA

#9906 Re: Odg: Android OS

Post by ZenicaBA »

ZenicaBA wrote:
Maharadza wrote:
Ady88 wrote:Hoću da promijenim telefon i odlučio sam se za dva modela. Galaxy S4 ili HTC One. Sad me zanima vaše mišljenje posto nisam puno u ovim vodama sta bi izabrali da kupujete za sebe. Trenutno sam vise zagrijan za htc ali čitam nesto da su u gubitku i da polako tonu, sta to za mene znaci ako uzmem njihov telefon? Možda neće biti redovnih update-a ili...?

Ako želiš proširivu memoriju, izmjenjivu bateriju i ekran sa boljim uglovima gledanja, onda idi na s4, a ako želiš kvalitetniju izradu, jače zvučnike, idi na one. Uzmi u obzir da ćeš se morati priviknuti da kod one-a home tipka nije na sredini, također nije ni power tipka sa strane već u gornjen uglu telefona.

ZenicaBA wrote:I,je li iko uspio po pitanju jucerasnje konverzacije izmedju nas par forjmasa-wifi i max brzina od 65mbps,i to kod svih,to sam se uvjerio jucer citajuci mnogobrojne forume?Problem je u "emitovanju" mreze od 2.4Ghz,itd... ,ali je bitno da je download i upload na uredjajima normalan.

Da budem iskren: boli me neka stvar jaro da li je 65 ili 150, dok god skidam po čitavom stanu sa max. brzinom, ja zadovoljan. ;)

To si u pravu,i ja tako mislim,sve dok mi je u stanu sve ok,download isti kao na pc,zadovoljan sam,i pisao sam o tome.Pozzzz Maharadza .
I da komentiram,pisto vidim neko pise o android Jelly Bean 4.1.1 verziji ha neki uredjaj,da je sramoga!Mogu samo komentirati da se doooosta korisnika sa 4.1.2 i 3 vracaju na 4.1.1 koji je defaultno dosao install na mom tabletu,a mozda je i upgradeovan,nisam siguran,znam samo da je odlican i sve extra funkcionise--bolje mi ne treba.

BadBoy

#9907 Re: Android OS

Post by BadBoy »

ZenicaBA wrote:To je to ,o
cemu se radi!
Kao par postova iznad sto krisnik rece,router treba da radi na 5Ghz,da bi uredjaj,ovi nasi uredjaji pokazivali brzinu dn150 Mbps,i ja se nadam da kod vas pokazuje tako kada vam router radi na 5Ghz frek...Treba mi,ako neko od vas tacno zna,verziju DD WRT firmare za TP LINK router,ne znam sada model,ali ako zatreba,pogledati cu model routera.
Pazi dobro podržava li tvoj model routera DD-WRT firmware. Znam da neki podržavaju, neki ne. Imaš na njihovoj stranici bazu podataka uređaja pa ukucaj svoj model i vidi.

I ja bih svoj router prebacio na 5GHz ali Nexus 4 ima bug na valjda od ove 4.3 verzije i neće da se konektuje na 5Ghz wifi mreže :D
quarterback

#9908 Re: Android OS

Post by quarterback »

evo informacija da imate iz prve ruke, posto trebam nositi djevojcin mobitel na servis

mobitel mozete odnijeti direktno u kim tec (nedzarici, iza studentskih domova, ul bosne srebrene), dovoljno je ponijeti mobitel i garantni list (to smo sve vec ovdje na grupi znali)

a ciko mi je rekao i da se moze predati u bh telecomu (i to smo znali), oni ih predaju kimtecu najkasnije u roku od 36 sati + mozete dobiti zamjenski telefon dok je vas na servisu (e to vec nismo znali :D)
ZenicaBA

#9909 Re: Android OS

Post by ZenicaBA »

BadBoy wrote:
ZenicaBA wrote:To je to ,o
cemu se radi!
Pazi dobro podržava li tvoj model routera DD-WRT firmware. Znam da neki podržavaju, neki ne. Imaš na njihovoj stranici bazu podataka uređaja pa ukucaj svoj model i vidi.

I ja bih svoj router prebacio na 5GHz ali Nexus 4 ima bug na valjda od ove 4.3 verzije i neće da se konektuje na 5Ghz wifi mreže :D
Zato i ne smijem instalirati taj firmware-prvi router sto sam imao,isti ovaj,mogao je,ali ovaj mi router nije nesto ,pola opcija u njegovom software_u,nedostaje,a model je TP link nrw740N ,koliko se sjecam,i ovaj model,imam kutiju,ali ne mogu traziti,ili mozda i nema opcije za 5 Ghz frequency na njegovom original software_u...Isto tako pitam se da li moj tablet moze hvatati 5Ghz frekvenciju,samsung galaxy tab gt-p3110,negde sam citao da moze,a negde da ljudi ne mogu nista uhvatiti na 5Ghz,znaci tablet ne prepoznaje mreze na 5Ghz,pa,sada valjda to sve treba podesiti,ili mozda ne moze,mozda moze-ne znam,da li neko ima isti tablet da bas zna,moze li ili ne,iako sam prezadovoljan i ovako,sada!

Image
Last edited by ZenicaBA on 07/10/2013 18:10, edited 1 time in total.
quarterback

#9910 Re: Android OS

Post by quarterback »

quarterback wrote:malo se sokirah juce, naime posto je telefon zadnji put flashan odinom cini mi se da sam negdje procitao da update sofwaeea iz androida vise nece raditi, medjutim juce bezveze kliknem na update software kad ono krenu update...

android 4.1.2
zna li iko ko zapravo obezbjedjuje ove update softwarea, bh telecom ili samsung ? gdje se zapravo mobitel spaja da vidi ima li update softwarea ?

tnx
jahh

#9911 Re: Android OS

Post by jahh »

quarterback wrote:
quarterback wrote:malo se sokirah juce, naime posto je telefon zadnji put flashan odinom cini mi se da sam negdje procitao da update sofwaeea iz androida vise nece raditi, medjutim juce bezveze kliknem na update software kad ono krenu update...

android 4.1.2
zna li iko ko zapravo obezbjedjuje ove update softwarea, bh telecom ili samsung ? gdje se zapravo mobitel spaja da vidi ima li update softwarea ?

tnx
BHT
quarterback

#9912 Re: Android OS

Post by quarterback »

:thumbup:
Ady88

#9913 Re: Android OS

Post by Ady88 »

Maharadza wrote:

Odlucio sam se za Galaxy S4, nadam se da necu pogrijesiti, iako je htc bolje odradjen sto se tice izgleda i zvuka nekako sam se navikao na s3 i ovim cu dobiti dosta novosti.

Sent from my AT300SE using Tapatalk HD
Quaresma

#9914 Re: Android OS

Post by Quaresma »

nemas sto pogrijesiti, ne radi se o low ili mid end telefonima, to su high end telefoni i moraju valjati
Maharadza

#9915 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Ady88 wrote:
Maharadza wrote:

Odlucio sam se za Galaxy S4, nadam se da necu pogrijesiti, iako je htc bolje odradjen sto se tice izgleda i zvuka nekako sam se navikao na s3 i ovim cu dobiti dosta novosti.

Neka je sa srećom! :thumbup:

Ne griješiš sigurno, bez obzira koji od ta 2 biraš! Lično bi također s4 uzeo, samo radi nešto većeg ekrana i one power tipke, jer je na nemogućem mjestu tj. moraš koristiti 2 ruke da ga zaključaš, barem ja nisam smio jednoručno pokušati da ga zaključam/upalim/ugasim, jednostavno te strah da ti ne ispadne + ono kućište glatko pravo! :D
Djubre_

#9916 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Jedva cekam da izadje iPhone 6!

Imat ce display 4.8 inca :lol:

Da vidim na sto ce se onda zaliti ovi ajfonasi.. samsung im ne mere u djep stat. Puu!

Sent from my SGH-I747 using Tapatalk 2
shalla

#9917 Re: Android OS

Post by shalla »

...
shalla

#9918 Re: Android OS

Post by shalla »

Maharadza wrote:
Ady88 wrote:
Maharadza wrote: Ako želiš proširivu memoriju, izmjenjivu bateriju i ekran sa boljim uglovima gledanja, onda idi na s4, a ako želiš kvalitetniju izradu, jače zvučnike, idi na one. Uzmi u obzir da ćeš se morati priviknuti da kod one-a home tipka nije na sredini, također nije ni power tipka sa strane već u gornjen uglu telefona.

Ne griješiš sigurno, bez obzira koji od ta 2 biraš! Lično bi također s4 uzeo, samo radi nešto većeg ekrana i one power tipke, jer je na nemogućem mjestu tj. moraš koristiti 2 ruke da ga zaključaš, barem ja nisam smio jednoručno pokušati da ga zaključam/upalim/ugasim, jednostavno te strah da ti ne ispadne + ono kućište glatko pravo! :D
Ne zezaj, nije toliko strašno to power dugme, ja ga uvijek kliknem sa jednom rukom, ono držim mob kao kad pričam i onda kažiprstom kliknem :mrgreen:

A slažem se da je razlika u nijansama tj šta neko više preferira, meni je recimo ovaj zvuk na htc perverzija a malo mi je i ljepši/elegantniji u odnosu na s4 al također sam svjestan da s4 ima svojih prednosti...

Sent from my HTC One
Maharadza

#9919 Re: Android OS

Post by Maharadza »

shalla wrote:
Maharadza wrote:
Ady88 wrote:

Ne zezaj, nije toliko strašno to power dugme, ja ga uvijek kliknem sa jednom rukom, ono držim mob kao kad pričam i onda kažiprstom kliknem :mrgreen:

A slažem se da je razlika u nijansama tj šta neko više preferira, meni je recimo ovaj zvuk na htc perverzija a malo mi je i ljepši/elegantniji u odnosu na s4 al također sam svjestan da s4 ima svojih prednosti...

Sent from my HTC One
Onda ti imaš ručetine! :mrgreen:

Šalim se, u mene tanki prsti pa kad' ga ufatim tako sve me strah da ga neću "izbiti" iz ruke kažiprstom pa nakon toga isti odsjeći od bijesa, i to tupim nožem! :mrgreen:

A ne mogu ja mobilne sa "cementiranom" baterijom (ovo sam još zaboravio napomenuti kao adut s4) kao što je u N4 i ovome One-u, jednostavno mi neobično da nemam opciju vađenja baterije u slučaju većeg belaja odnosno ne vjerujem da je baš ona power tipka dovoljna za svaki reset, pošto mi se dosta puta desilo kako na s1 tako i na s2 da je vađenje baterije bilo u par slučajeva spas a kada ni ta power tipka nije pomagala! Mada ovo samo važi za one koji vole nekada nešto novo isprobati (čitaj: root/flash novih ROM-ova) i one koji idu često u prirodu pa im je lakše uzeti i ponijeti još jednu zamjensku bateriju nego kojekakve skalamerije za "ručno punjenje" iste! :wink:
Maharadza

#9920 Re: Android OS

Post by Maharadza »

Nove info o KitKat-u 4.4.:

http://www.techradar.com/news/phone-and ... es-1177910

From this, we can assume that Google wants to get Android onto less powerful devices, something we were previously hearing about Android 5.0 when it was claimed that the new OS would be optimised to run on devices with as little as 512MB of RAM.

...confirming that it would be available for "older phones", adding that it would also bring gallery visualization tweaks, new animation APIs, new notification widgets and the ability to change the Android default blue to other colors.
Počinju lagano otklanjati "lag" i "štekanje" kod low-end uređaja (onih sa 512MB RAM-a i manje)! :thumbup:
Djubre_

#9921 Re: Android OS

Post by Djubre_ »

Pitam se samo, kada ce ova cokoladica nama doci... :smile:

Maharadza

#9922 Re: Android OS

Post by Maharadza »

andr0id wrote:Pitam se samo, kada ce ova cokoladica nama doci... :smile:

Pročitaj gore članak pa ćeš saznati! :razz:
ZenicaBA

#9923 Re: Android OS

Post by ZenicaBA »

Galaxy s4 definitvno i bez premisljanja!
anonimnaosoba

#9924 Re: Android OS

Post by anonimnaosoba »

quarterback wrote:evo informacija da imate iz prve ruke, posto trebam nositi djevojcin mobitel na servis

mobitel mozete odnijeti direktno u kim tec (nedzarici, iza studentskih domova, ul bosne srebrene), dovoljno je ponijeti mobitel i garantni list (to smo sve vec ovdje na grupi znali)

a ciko mi je rekao i da se moze predati u bh telecomu (i to smo znali), oni ih predaju kimtecu najkasnije u roku od 36 sati + mozete dobiti zamjenski telefon dok je vas na servisu (e to vec nismo znali :D)
Al' se sa istim nećeš usrećiti :D
quarterback

#9925 Re: Android OS

Post by quarterback »

ma dobro, bitno je da vode racuna o tome :)

Evo da podjelim samo iskustva oko odlaska u kimtec ako kome zatreba.

Jako sam poztivno iznenadjen za sada, naime prije oko godinu dana prijatelj je svoj samsung dok je bio pod garancijom odnio u kimtec i imao je grozna iskustva, od toga da je mobitel stajao na servisu danima bez da ga je iko i o cemu obavijestio, da su ga ismijavali kada je zvao da se raspita, da su mu rekli da im treba 2 mj za popravak itd...

Elem ja sam danas dozivio potpuno drugaciju pricu, ljudi su bili maksimalno ljubazni, na moje pitanje koji je rok za popravak te da ako mogu otprilike kazu kada bi mogli znati vise tip je rekao da ce se najvjerovatnije javiti za 2/3 dana dok je standardan rok za popravak 10/15 dana, rok zavisi od kvara naravno, o kojem se mobitelu radi i sl.

Dao mi je takodje priznnicu da su uzeli mobitel te zapisao broj telefona na koji mogu nazvati da se raspitam.

Pitao sam da li rade telefone koji nisu pod garancijom, rekao je da su ovlasteni samsung servis i da rade sve njhove telefone, ako se donese telefon koji nije u garanciji onda se naplacuje dijagnostika ukoliko se odlucite da telefon ne popravljate kod njih, a ako se odlucite na popravak onda se dijagnostika ne naplacuje.

U svakom slucaju za sada imam samo rijeci hvale a vidjecemo dalje.

Nalaze se, za sve koji ne znaju, kada prodjete studentske domove iz prvaca nedzarica prema dobrinji, odmah na prvom semaforu idite desno, potom pravo do sljedeceg semafora. Oni su odmah do semafora sa desne strane, ulaz u servis je sa zadnje strane zgrade.

radno vrijeme do 17h, subotom i nedjeljom ne rade
Last edited by quarterback on 08/10/2013 01:28, edited 1 time in total.
Post Reply