Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
- spreca
#9901 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Juznjaci...jel babo Plenkovic donio kakvih poklona i sadake 
- spreca
#9902 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nije krv vodaAlfons Kauders wrote:
Koliko vidim jedino se oglasili "dezurni" Komsic i Reuf, a u njih neko kmecanje svaki dan. Ni na forumu se plaho ne negoduje, cisto zato jer vecina nas jednostavno hoce da vidi Baketa, Dragana i Fahru kako se bore oko zadnje koske.![]()
A sto se tice balvana... Eno opet ste ih u Neumu postavljali, i Covic se oglasio. Bice toga jos, daleko je 2019.
- agent_zero
#9903 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ovdje neki, a prvenstveno tradicionalno neupućeni Hafis, ne zna razlučiti da je sud presudio da prijedlog izbornog zakona nije u suprotnosti sa vitalnim interesima bošnjačkog naroda, ali NE i da se taj prijedlog MORA usvojiti. Nema presude da se išta mora usvojiti. Nije sudska vlast istovremeno i zakonodavna.
Prvo naučiti šta je sud odlučio, a zna se gdje se donose zakoni. Sve ostalo su želje i trollanje.
Prvo naučiti šta je sud odlučio, a zna se gdje se donose zakoni. Sve ostalo su želje i trollanje.
-
Hafis
#9904 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Isuviše je malo vremena prošlo da bi se očekivalo orkestrirano kmečanje.Alfons Kauders wrote:
Koliko vidim jedino se oglasili "dezurni" Komsic i Reuf, a u njih neko kmecanje svaki dan. Ni na forumu se plaho ne negoduje, cisto zato jer vecina nas jednostavno hoce da vidi Baketa, Dragana i Fahru kako se bore oko zadnje koske.![]()
A sto se tice balvana... Eno opet ste ih u Neumu postavljali, i Covic se oglasio. Bice toga jos, daleko je 2019.
Treba prvo razraditi priču, jer ne pije vode više ona šuplja o megalomanskim fašističkim zahtjevima HDZ-a, već o pravosnažnoj odluci Ustavnog suda, ali i diskretnim najavama izvana da je to sasvim ok.
Tako da će proći još malo vrtemena dok se ta priča malo ne dotjera, jer trebati će opravdati svjesno srljanje u anarhiju, a po starom dobrom običaju za to svaliti na nekoga krivicu...u ovom slučaju na Ustavni sud..što je malo teže, tako da mislim da ćw fokus biti na islamofobiji i kršćanskoj Europi.
Iskreno, ne znam ni ja što bih im savjetovao kako da se opravdaju (i prema svom tijelu ali i prema vani). Jer, teško se ispušta ulovljen zec, i znam da nije lako. Jebote, oni veto u domu naroda uložili da dobiju na vremenu. A dijete vidi da od tog veta nije moglo biti ništa.
Inače, te priče o dealu SDA i HDZ i da su to kao oni zakuhali su smiješne. Svi do jednog bošnjačkog političara u BiH, neovisno kojoj političkoj opciji pripadali (lijevo, desno, sredina, libero, socio, građansko itd itd) su za to da se ne promijeni ovo stanje političke dominacije svog naroda u Federaciji i gubitak te supremacije nad manje brojnim narodom se tumači kao ogroman politički poraz (što u suštini i jeste).
S druge strane, svaki hrvatski političar u BiH, neovisno kojoj političkoj opciji pripada, pozdravlja ovu odluku suda
I sada se kao prva privremena reakcija stvara lažni prikaz neumitne nadolazeće katastrofičnosti, beznađa i slijepog tunela koji će valjda Visoki predstavnik riješiti, jer će eto nastati anarhija... Ali neće, neće on rješavati nečije dugoročne političke ambicije.
-
BAK-eV
#9905 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ima i drugih verzija.Uljudbeni_Nositelj wrote:Ma pisao sam o tome više puta. Postoji javna i tajna politika Bošnjačkih lidera. Javna 100% BiH ovo ono. Tajna "dosta nam je FBiH ali se moramo praviti da nedamo ni RS jer čim ode RS dijeli se i FBiH".
Bakir i minder su definitivno skontali da neće demografski uzeti RS. Ali se još uvijek nadaju da hoće FBiH i to isključivo zbog putovnica koje su faktor X. Međutim, ni ovdje se ne nadaju da će ikada demografski preuzeti Hercegovinu. Nada je da će Hrvati u bosanskim dijelovima FBiH toliko pasti da ćemo bez problema preuzeti hrvatske delagate u Domu naroda koji dolaze iz bosanskih kantona (računajući i SBK). Dakle plan je da Bošnjaci sami upravljaju svojom sudbinom barem na nivou entiteta.
Ali da bi ta priča imala perspektivu ne smije se dirati izborni zakon i način kako kantoni pune Dom naroda FBiH. Ako SDA, Bakir i minder pristanu da se mijenja izborni zakon oni će praktično dići bijelu zastavu i dugoročno prihvatiti da imaju samo 1/2 vlasti u entitetu gdje su skoro pa 80% stanovništva. To bi praktično bilo odustajanje od plana da Bošnjaci sami upravljaju svojom sudbinom barem u entitetu.
Danas se za Aliju smatra da mu je najveći uspjeh to što Bošnjaci imaju mogućnost da samostalno vladaju Federacijom BiH pod određenim uslovima koji su se već 2 puta desili (Alijansa i Platforma) i mogu se opet desiti ako se Bošnjaci potrude. Federacija je 51% BiH i to je odličan uspjeh za Bošnjake ako upravljaju svojom sudbinom na 51% BiH uzimajući sve u obzir. Ali ako se promjeni izborni zakon Aliju bi istorija pamtila kao idiota koji je pokrenuo borbu za nezavisnost (a time i rat sa velikim stradanjima za Bošnjake) a da pri tome nije dobio nezavisnost čak ni u entitetu. Ja lično smatram da će Bakir radije ratovati nego to dopustiti. Ali budemo vidjeli.
Slabo ti to ide.
-
BAK-eV
#9906 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Čuj to.Hafis wrote:Isuviše je malo vremena prošlo da bi se očekivalo orkestrirano kmečanje.Alfons Kauders wrote:
Treba prvo razraditi priču, jer ne pije vode više ona šuplja o megalomanskim fašističkim zahtjevima HDZ-a, već o pravosnažnoj odluci Ustavnog suda, ali i diskretnim najavama izvana da je to sasvim ok.
Tako da će proći još malo vrtemena dok se ta priča malo ne dotjera, jer trebati će opravdati svjesno srljanje u anarhiju, a po starom dobrom običaju za to svaliti na nekoga krivicu...u ovom slučaju na Ustavni sud..što je malo teže, tako da mislim da ćw fokus biti na islamofobiji i kršćanskoj Europi.
Iskreno, ne znam ni ja što bih im savjetovao kako da se opravdaju (i prema svom tijelu ali i prema vani). Jer, teško se ispušta ulovljen zec, i znam da nije lako. Jebote, oni veto u domu naroda uložili da dobiju na vremenu. A dijete vidi da od tog veta nije moglo biti ništa.
Inače, te priče o dealu SDA i HDZ i da su to kao oni zakuhali su smiješne. Svi do jednog bošnjačkog političara u BiH, neovisno kojoj političkoj opciji pripadali (lijevo, desno, sredina, libero, socio, građansko itd itd) su za to da se ne promijeni ovo stanje političke dominacije svog naroda u Federaciji i gubitak te supremacije nad manje brojnim narodom se tumači kao ogroman politički poraz (što u suštini i jeste).
S druge strane, svaki hrvatski političar u BiH, neovisno kojoj političkoj opciji pripada, pozdravlja ovu odluku suda
I sada se kao prva privremena reakcija stvara lažni prikaz neumitne nadolazeće katastrofičnosti, beznađa i slijepog tunela koji će valjda Visoki predstavnik riješiti, jer će eto nastati anarhija... Ali neće, neće on rješavati nečije dugoročne političke ambicije.
Znači što HDZ predloži, mora se usvojiti ili si kriv za anarhiju.
-
Hafis
#9907 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nisam ja to tvrdio.agent_zero wrote:Ovdje neki, a prvenstveno tradicionalno neupućeni Hafis, ne zna razlučiti da je sud presudio da prijedlog izbornog zakona nije u suprotnosti sa vitalnim interesima bošnjačkog naroda, ali NE i da se taj prijedlog MORA usvojiti. Nema presude da se išta mora usvojiti. Nije sudska vlast istovremeno i zakonodavna.
Znam i ja da će prijedlog tek sada nakon odluke Suda imati šansu da se iz Doma naroda provuče u predstavnički dom, gdje opet ne postoje ni teorijske šanse da se usvoji.
Ali neka ostane u zapisniku da je hrvatska strana ipak pokušala naći neki kompromis u vezi izbornog zakona, što je druga strana odbila, istodobno ne ponudivši nikakav svoj prijedlog.
Tako da se zna gdje i pred čiju središnjicu stranke trebaju ići prosvjednici ako se ne implementiraju izborni rezultati i sve što ide uz to.
-
Hafis
#9908 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Nisam to rekao.BAK-eV wrote:[
Čuj to.
Znači što HDZ predloži, mora se usvojiti ili si kriv za anarhiju.
Čekat ćemo prijedloge SDA, SBB, SDP, DF i bilo koga. Može i Reuf, pa čak i Sefer. Svi su dobro došli. Valjda jedan od njih i bude dobar i postigne odgovarajuću potporu.
- Sanjarko
#9909 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ili lud ko ja.Obi Wan Bosnian wrote:Ko dočeka 2019-tu bez važećeg pasoša i punog rezervoara taj ili nije puno pametan ili je veliki patriotapici wrote: ako doturu ostane ko da lijeciode ovo na baustel sve
![]()
- Alfons Kauders
#9910 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Mjesecima se o ovome govori po forumu i nije proslo dovoljno vremena? Haman nam se nidje ne zuri?Hafis wrote:Isuviše je malo vremena prošlo da bi se očekivalo orkestrirano kmečanje.Alfons Kauders wrote:
Vego, ako je takva sigurica i dama u cosku... Zasto osjecas potrebu da to toliko objasnjavas?
Niste trebali kuhat s SDA.
-
bluesjunior
#9911 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
nikako ne kontam kako pojedini ovde izgradise ko neko postovanje i respekt prema obicnom sovinističkom kretenu...ako ne kontate ko je taj nema veze....
-
bluesjunior
#9912 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
ma šta je koštalo mileta? malo se nasekiro udarilo na ego i opet nikom ništa?
-
BAK-eV
#9913 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
U čemu se sastoji kompromis s hrvatske strane?Hafis wrote:Nisam ja to tvrdio.agent_zero wrote:Ovdje neki, a prvenstveno tradicionalno neupućeni Hafis, ne zna razlučiti da je sud presudio da prijedlog izbornog zakona nije u suprotnosti sa vitalnim interesima bošnjačkog naroda, ali NE i da se taj prijedlog MORA usvojiti. Nema presude da se išta mora usvojiti. Nije sudska vlast istovremeno i zakonodavna.
Znam i ja da će prijedlog tek sada nakon odluke Suda imati šansu da se iz Doma naroda provuče u predstavnički dom, gdje opet ne postoje ni teorijske šanse da se usvoji.
Ali neka ostane u zapisniku da je hrvatska strana ipak pokušala naći neki kompromis u vezi izbornog zakona, što je druga strana odbila, istodobno ne ponudivši nikakav svoj prijedlog.
Tako da se zna gdje i pred čiju središnjicu stranke trebaju ići prosvjednici ako se ne implementiraju izborni rezultati i sve što ide uz to.
-
bluesjunior
#9914 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
BAK-eV wrote:U čemu se sastoji kompromis s hrvatske strane?Hafis wrote:Nisam ja to tvrdio.agent_zero wrote:Ovdje neki, a prvenstveno tradicionalno neupućeni Hafis, ne zna razlučiti da je sud presudio da prijedlog izbornog zakona nije u suprotnosti sa vitalnim interesima bošnjačkog naroda, ali NE i da se taj prijedlog MORA usvojiti. Nema presude da se išta mora usvojiti. Nije sudska vlast istovremeno i zakonodavna.
pa malo je da je ministar finansija vazda iz HDZ, pa pozicije u CBBH i td ...majorizacija...
- tandmand
#9915 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ne baviti se tim nazivom "županija", već gledati svog posla i kantone na bosanskome jeziku nazivati "sandžak "; npr. Hercegovačko-neretvanski sandžak. Naravno da to tako bude i u zvaničnim dokumentima na bosanskom jeziku. Možda još entitete zvati vilajetima, pa kome smeta neka zaziva Ustavni sud. Ha, jaBAK-eV wrote:Pa presudio je i da županija ne smije biti korištena kao naziv umjesto kantona.Lincoln-Burrows wrote: Nije nitko bio zadovoljan Daytonom ali je donio kakav takav mir i zbog toga je održavan do danas,
eto pici kaže da se sve može ako se hoće a znamo i sami da se neće i da je to ubleha.
Nego da se vratim na ovu presudu, meni nije jasno što Bošnjacima ne odgovara promjena izbornog zakona
ako je Ustavni sud presudio da nije ugrožen vitalni nacionalni interes Bošnjaka?
Hoćemo li prvo to implementirati?
-
155_mm
#9916 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
procitah nekoliko zadnjih stranica i cini mi se da neki vjeruju da je ustavni sud presudio da mora biti kako HDZ kaze.
- Haris.ba
#9917 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sad kad nam Plenković omogući kupovinu nekretnina na moru - ima i tamo da majoriziramo. 
-
BAK-eV
#9918 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Pa hoćemo i mi.Lincoln-Burrows wrote:
Hoćemo i to i Mostar i ovo sad, sve ...
A ako misliš da je taj naziv županije veći prioritet od ovog sada onda prvo naziv županije.
Ko je rekao da nećemo.
-
BAK-eV
#9919 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Vjeruj da takvih ima puno u SDA i SBBu155_mm wrote:procitah nekoliko zadnjih stranica i cini mi se da neki vjeruju da je ustavni sud presudio da mora biti kako HDZ kaze.
-
BosnaOnlineOrg
#9920 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Treba poslati Sefera Halilovica da pregovara sa uljudbom sa hercegovackog krsa...
- spreca
#9921 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Hoces da se Franjo iz groba aktivira i Aliju da aktivira da zaustavi SeferaBosnaOnlineOrg wrote:Treba poslati Sefera Halilovica da pregovara sa uljudbom sa hercegovackog krsa...
- Alfons Kauders
#9922 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Sta ovo nema doktora i ekipe? Haman se zapili sinoc?
Poslije slavlja dolazi mahmurluk. Cini mi se da su na to zaboravili i u picu i u politici.
Poslije slavlja dolazi mahmurluk. Cini mi se da su na to zaboravili i u picu i u politici.
-
BosnaOnlineOrg
#9923 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
Ti adeze trollovi nisu u svom zivotu dobili toliko paznje koliko im vi dajete dok im razvlacite mozak pa jadni non-stop vise ovdje...
Da li neko od vas poznaje bilo koju jedinicu u bilo kojem ratu sa bilo kim i za bilo koga u kojem je postojala neka jedinica sa zapadnoercegovackog krsa koja se hrabro borila?
Da li neko od vas poznaje bilo koju jedinicu u bilo kojem ratu sa bilo kim i za bilo koga u kojem je postojala neka jedinica sa zapadnoercegovackog krsa koja se hrabro borila?
- spreca
#9924 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
u centrali na update onoga sto u glavi imaju....a imajul sta i kolikoAlfons Kauders wrote:Sta ovo nema doktora i ekipe? Haman se zapili sinoc?
-
Hafis
#9925 Re: Velikosrpska kuhinja sa HDZ-ovim specijalitetima
De nam ti struĆnjak to malo bolje pojasni.BosnaOnlineOrg wrote:Ti adeze trollovi nisu u svom zivotu dobili toliko paznje koliko im vi dajete dok im razvlacite mozak pa jadni non-stop vise ovdje...