Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko
- Tayyip
#9901 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pored joe cole-a jedino može lopta proći, igrač nikad
- Alfons Kauders
#9902 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Najvaznije je da nije sujetan.madner wrote:Senad je poznat kao covjek koji dostojno predje preko svake kritike i uzvraca na nivou
-
Doktor29
#9903 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Kao Spasic nekadaTayyip wrote:pored joe cole-a jedino može lopta proći, igrač nikad
-
Doktor29
#9904 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Treba procitati cim ga je ovoliko isprovociralaAlfons Kauders wrote:Najvaznije je da nije sujetan.madner wrote:Senad je poznat kao covjek koji dostojno predje preko svake kritike i uzvraca na nivou
- madner
#9905 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pa jeste uzvratio je na svom nivou. Drugog nemaDoktor29 wrote:Ovo nije licno nista sa moje strane, pogotovo protiv Sabine ali se kladim da svi znamo po par opisanih u ovom tekstu, a Senad joj je uzvratio na nivoumadner wrote:Senad je poznat kao covjek koji dostojno predje preko svake kritike i uzvraca na nivou
- Alfons Kauders
#9906 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Znajuci kako je Senci znao kidisati na zenske u SB... Imam osjecaj da je ta Sabina zapravo njegov tip, tj. plavusica, morebitno sitna... Ljubav je cudna.Doktor29 wrote:Treba procitati cim ga je ovoliko isprovociralaAlfons Kauders wrote:Najvaznije je da nije sujetan.madner wrote:Senad je poznat kao covjek koji dostojno predje preko svake kritike i uzvraca na nivou
-
Doktor29
#9907 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Ali ako se bavila njegovim izgledom u tim kolumnama, onda je zasluzila samo sto sumnjam da je ona ovako "kreativna"madner wrote:Pa jeste uzvratio je na svom nivou. Drugog nemaDoktor29 wrote:Ovo nije licno nista sa moje strane, pogotovo protiv Sabine ali se kladim da svi znamo po par opisanih u ovom tekstu, a Senad joj je uzvratio na nivoumadner wrote:Senad je poznat kao covjek koji dostojno predje preko svake kritike i uzvraca na nivou
- Alfons Kauders
#9908 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Elem da se malo vratimo na temu.
Pedja je na skupstini potvrdio da NS nije trabant SDP-a, sto bi moglo biti dobro na predstojecim izborima.
S druge strane, vrlo lako se sada moze spinovati da je NS trabant SDA, sto bi moglo biti lose...
Lose - lose situacija sto bi rekli nasi anglosaksonski drugovi... Ili sto bi se reklo na C-fazi... "Halo papak, bil' mi jebo sestru?"
Pedja je na skupstini potvrdio da NS nije trabant SDP-a, sto bi moglo biti dobro na predstojecim izborima.
S druge strane, vrlo lako se sada moze spinovati da je NS trabant SDA, sto bi moglo biti lose...
Lose - lose situacija sto bi rekli nasi anglosaksonski drugovi... Ili sto bi se reklo na C-fazi... "Halo papak, bil' mi jebo sestru?"
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#9909 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Pedjin blog, koji je odlican slagort (u par navrata i duhovit, crni humor, rekao bih
) za danasnji nastavak (predizborne)sjednice. Pokusaj povratka SDA (& CO.) "na svoja radna mjest"(citaj-ponovno preuzimanje vlasti u KS), kao sto rece jedan od forumasa u diskusiji na tu temu.
19. "predizborna" sjednica SKS - ili "odliv mozKa".
Ukratko: 19. sjednica SKS je u potpunosti zloupotrebljena za predizbornu kampanju.
Svasta se danas moglo iz poslanickih klupa i ja cu se na kraju ovog bloga pokusati prisjetiti barem "najvecih hitova".
Zbog naseg glasa za, a povodom zakazivanja sjednice SKS na kojoj ce se glasati o nepovjerenju Vladi KS mnogi poslanici i novinari su, cini mi se, izvukli pogresan zakljucak o sasvim drugoj temi.
Dakle.
Poslovnik kaze da 13 poslanika, svojim potpisima, imaju pravo na zakazivanje sjednice na kojoj bi se raspravljalo o radu Vlade, pa cak i glasalo o povjerenju istoj.
Datum, Poslovnik dalje kaze, odrzavanja te sjednice odredjuje Kolegij ili sama Skupstina.
Zaista mi je tesko povjerovati da su ove odredbe za pojedine clanove vladajuce koalicije bile neprecizne pa su ih pokusali interpretirati na nacin da Skupstina odlucuje hoce ili nece biti te sjednice, a ne samo o tome kada ce biti.
Predstavnik onih koji traze takvu sjednicu je predlozio datum u skladu sa zakonom i Poslovnikom (Najduze 30 dana od podnosenja zahtjeva, odnosno najmanje 48 sati nakon donosenje odluke o datumu) i mi smo glasali da se ta sjednica odrzi.
Nacrt Zakona o visokom obrazovanju koji smo Danis i ja prosli put zaustavili ovaj put je prosao. Ministar je umjesto poboljsanja prijedloga zakona, izmedju te i ove sjednice, potrebnu skupstinsku vecinu obezbjedio prihvatanjem amandmana SDA koji traze da se Islamski i katolicki fakultet uvedu u budzetski sistem sarajevskog Univerziteta.
O onome sto smatramo fundamentalnim manjkavostima tog prijedloga sam dosta pisao i govorio pa cu ovdje nas stav pokusati sumirati u jednom paragrafu.
Svi znamo da je za bolje, jeftinije i korisnije visoko obrazovanje potrebno, prije svega, od samostalnih sarajevskih fakulteta formirati Univerzitet. Da li ovaj zakon to radi? Ne radi. I dalje svaki fakultet ostaje samostalan pravni subjekt, i dalje profesori rade na vise fakulteta, a na predavanjima i ispitima se jedva pojavljuju.
I dalje ce se akademska zvanja sticat plagijatorskim radovima, a mladi strucni kadrovi sansu dobijati tek kada nezamjenjivi profesor umre. Ili preseli. Glasali smo protiv.
I to je manje vise bilo to. Skupstina je prekinuta jer je opstinska sala u kojoj zasjedamo izdata od 4 sata nekom drugom. O tome da drzava nakon 17 godina jos uvijek za zasjedanja najviseg zakonodavnog organa u Kantonu Sarajevo mora da bukira salu, kao da je svadba, necu ovom ali hocu sljedecom prilikom.(To sam pitanje vec postavljao na zajedanjima Doma naroda FBiH i pisao o tome na blogu)
Poslanik Backovic je dobio od nekoga SMS koji kaze da je upravo kada je on govorio TVSA prekinula prenos Skupstine. Odmah po njegovom govoru, tvrdio je Backovic, prenos je normalno nastavljen. Naredna dva i nesto sata Backovic i rukovodstvo Skupstine su ocestvovali u debati koja ima ozbiljne sanse da bude nesto najludje cemu sam prisustvovao u ove dvije poslanicke godine.
Uvjeren sam da gradjani Sarajeva nisu uopste osteceni jer nisu culi to sto je kolega Backovic pricao tokom tog pregleda. Dapace.
Tesko se odluciti koji je dio rasprave zvucao vise nadrealno, skoro halucinogeno.
Onaj u kome je poslanik Backovic izlagao konspiracijsku teoriju (Neko na TVSA sjedi kraj prekidaca i cim se Backovic javi za rijec ugasi struju) protiv njega i njegovih istupa ili onaj u kome je trazio hitnu ostavku urednika i direktora TVSA kao i to da se njegov govor ponovo emituje u programu, "u prirodnoj velicini".
(Zasto ne u nadprirodnoj nije nam objasnio).
Predstavnik "zahtjevasa" je predlozio da se sjednica na kojoj ce se raspravljati i glasati o Vladi "odrzi u petak, ali u dva sata, poslije dzume".
Poslanik Zukic se javio i zatrazio "da sjednica ne bude zakazana u nedjelju" jer
"bira se Reis Ulema, pa smo mi zauzeti".
Nevjerovatno je koliko jedna prosto prosirena recenica moze da isprovocira pitanja, ali ja cu izdvojiti samo dva detalja za ilustraciju.
On je jedan od "zahtijevasa", a oni, po Poslovniku, predlazu datum.
Koja je njegova/njihova uloga u tom izboru pa su "zauzeti"?
Sjednica je dakle, u petak, u 14h.
-
dragonz
#9910 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nemoj mu pridavati pažnje jer njegovo mišljenje ima uspjeha kao i njegove predstave 0.matematicar_teski wrote: Kako im dati glas kad im u stranci sjedi jedan Dino Mustafic(smajli koji bljuje),mrzitelj muslimana, Islamske zajednice, religioznih Bosnjaka.
-
6april
#9911 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Moj glas imate...
- revolution rock
#9912 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
...pa piše P.K.:
"Kvaliteti prof. Valide Repovac su prepoznati i dokazani i izvan zidova FPN-a, dakle u medjunarodnim akademskim krugovima a ja licno se u dubinu i sirinu njenog znanje i ostrinu intelekta imam prilike uvjeriti svakodnevno i smatram se privilegovanim zbog toga."
"Dakle, prof. Valida Repovac je predsjedavajuci naseg savjetodavnog tijela, politickog savjeta i ja sam ponosan na to i nadam se da ce u narednom periodu njen stranacki angazman biti i veci."
Poštovani Peđa,
cijenio bih ako bi mogli zamoliti uvaženu profesoricu Repovac (pošto ste stranačke kolege, a vidim da imate i izuzetno visoko mišljenje o njoj, pa kontam da vam neće biti problem da je pitate) da javno objavi linkove sa informacijama, da vas parafraziram, o njenim prepoznatim kvalitetima u medjunarodnim akademskim krugovima, tj. linkove gdje se mogu naći reference o naučnim radovima koje je objavila. nešto se baš ne mogu naći na netu. garant je do mene.
po mom skromnom mišljenju (nemojte šta zamjeriti), daleko ćete dogurati sa ublehaškim kadrovima poput dotične profesorice. mnogi u gradu znaju kako je ona postala profesorica, to je javna tajna, ali, najlakše se praviti gluh i slijep...
ipak, izbor je vaš
a i naš, na kraju.
unaprijed zahvalan.
"Kvaliteti prof. Valide Repovac su prepoznati i dokazani i izvan zidova FPN-a, dakle u medjunarodnim akademskim krugovima a ja licno se u dubinu i sirinu njenog znanje i ostrinu intelekta imam prilike uvjeriti svakodnevno i smatram se privilegovanim zbog toga."
"Dakle, prof. Valida Repovac je predsjedavajuci naseg savjetodavnog tijela, politickog savjeta i ja sam ponosan na to i nadam se da ce u narednom periodu njen stranacki angazman biti i veci."
Poštovani Peđa,
cijenio bih ako bi mogli zamoliti uvaženu profesoricu Repovac (pošto ste stranačke kolege, a vidim da imate i izuzetno visoko mišljenje o njoj, pa kontam da vam neće biti problem da je pitate) da javno objavi linkove sa informacijama, da vas parafraziram, o njenim prepoznatim kvalitetima u medjunarodnim akademskim krugovima, tj. linkove gdje se mogu naći reference o naučnim radovima koje je objavila. nešto se baš ne mogu naći na netu. garant je do mene.
po mom skromnom mišljenju (nemojte šta zamjeriti), daleko ćete dogurati sa ublehaškim kadrovima poput dotične profesorice. mnogi u gradu znaju kako je ona postala profesorica, to je javna tajna, ali, najlakše se praviti gluh i slijep...
ipak, izbor je vaš
unaprijed zahvalan.
- ultima_palabra
#9913 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
dragonz wrote:Nemoj mu pridavati pažnje jer njegovo mišljenje ima uspjeha kao i njegove predstave 0.matematicar_teski wrote: Kako im dati glas kad im u stranci sjedi jedan Dino Mustafic(smajli koji bljuje),mrzitelj muslimana, Islamske zajednice, religioznih Bosnjaka.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9914 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
a neku noc aBdic palamudi na TV o novinarskom jezikuDoktor29 wrote:Izvjesna pacijentica drustvenih mreza, Sabina Cudic, prisiljen sam joj, avajbio upamtiti identitet usljed nepopravljive beznadezne nepismenosti, nepotkrpljene navalentne drcnosti. mjesecima ne propusta priliku da nesto, gradajanski odvazno, naucno fundirano, da prostite, pisne, kakne po "Slobodnoj Bosni". "A urednik vam je ruzan", usrdno i redovno je piskarala po fejsbucima i tviterima ta online ovisnica.
Danas me nekakav posao prisili, natjera, da se spustim do Novog Sarajeva i vidim : ta (nema koja druga biti) individua kandidat(ica) je Nase Stranke za nacelnika/ca te Opstine. Uspjesna sa bogatim CV-ijem , magistrirala je ljudska prava u Americi, sprema doktorat u Hamburgu, ima bogatu medjunarodnu biografiju : skoro pa do u dlaku istu kao Emir Suljagic: nepismena, agresivna, ambiciozna neznalica...nasmrt, Bogu i narodu dosadna.
U programskom dijelu navodno nudi "rjesenja" , na drustvenim mrezama ima retroimbicilnu kolumnu METROMAHALA. Buducim biracima nudi "inkluziju" i "aktivan odnos prema reciklazi".
ZDRAVKO GREBO u svoje "postorosovske" znanstvene uspjehe ubraja i instaliranje Centra za "interdisciplinarne studije" iz kojeg je kasnije nastao ACIPS. A iz ACIPs-A, kao i srodnih bolonjskih znanstvenih surogata, izleglo se na stotine magistara ljudskih prava, certificiranih grebatora, nadmenog polupismenog, neradnickog intelektualnog lumpen-proleterijata: ovakvi profili -ideoloski jurisnici kakve je decenijama dresirala Politicka skola "Josip Broz Tito" u Kumrovcu.
Taj me svije, razni analiticari, kordinatori, Barbalici, Suljagici, Bajrovici, Pecanini , Cudicke ...prisilio na nesto sto ni u snu nisam sanjao da ce mi se desiti- da razvijem stanovite simpatije cak i prema neupitnom, nezaustavljivom profiteru aktuelnom nacelniku Novog Sarajeva NEDZADU KOLDZI; satrovacki (Dzo Kol)
Sto Senad Avdic oplete ovu Sabinu, amlo je reci
sto kazu-ko o cemu, kurva o postenju
ali slazem se da je nepismena
- madner
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#9916 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
pitanje je sad samo kako će Sabinu sad povezati sa Keljmendijem u SB.
ego je zeznuta stvar.
i suvlasništvo.
ego je zeznuta stvar.
i suvlasništvo.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#9917 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
jah, pravopis se moze naucitimadner wrote:Bar nije ruzna
koliko sujetan trebas biti da popljujes javno nekoga ko jos nije ni krocio u politiku kako treba..
akademski rjecnik, nema stapisne, kakne po
- Pasiflora
#9918 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vidi: nista ne znam o osobi o kojoj si pisao (nije iz moje opcine, a ne zamaram se pretjerano sa ostalima - naprosto ih je previse) pa mi je tvoj text bio simpa u smislu da si na simpatican nacin okarakterizirao nekoga (o kome ja nista ne znam, niti me zanima)Doktor29 wrote:...ovakvi profili -ideoloski jurisnici kakve je decenijama dresirala Politicka skola "Josip Broz Tito" u Kumrovcu.
Kad sam dosla do ove gore citirane recenice ...
Tako se obracaju oni koji nemaju sta napisati ili lazu ili naprosto zele skrenuti paznju sa vlastitog faila.
Ne zanima me (vise) narocito ni Tito (pa covjek je mrtav decenijama) ni Kumrovec (davno prevazidjeno) i svako optuzivanje nekoga da vuce na tu stranu - sto se mene tice - je najobicnija ubleha i skretanje sa teme.
- ultima_palabra
#9919 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Vala ne gumo ni ja ovih smorova što vrebaju sa FB, Twittera, blogova... NGO ublehaše pogotovo.
Ali Avdić se sigurno toga ne bi dotakao da ga dotična nije potkačila. Da ne govorimo da dotični već neko vrijeme ima "stanovite simpatije" prema SBiH, HDZ, a od juna mjeseca i prema SDA
Ali Avdić se sigurno toga ne bi dotakao da ga dotična nije potkačila. Da ne govorimo da dotični već neko vrijeme ima "stanovite simpatije" prema SBiH, HDZ, a od juna mjeseca i prema SDA
-
VjecitiStudent
#9920 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Nemoj tako, ponosno je objavila u biografiji da joj je magistarski "objavljen na engleskom jeziku u izdanju Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije u Sarajevu 2004. godine"revolution rock wrote:
Poštovani Peđa,
ipak, izbor je vaša i naš, na kraju.
unaprijed zahvalan.
http://www.fpn.unsa.ba/wpfpn/nastavno-o ... sic-valda/
Sto je u okvirima FPN-a izgleda dramaticno postignuce.
Koja smo mi rupa od zemlje ...
- draganbl
#9921 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Da ispravim linkVjecitiStudent wrote:Nemoj tako, ponosno je objavila u biografiji da joj je magistarski "objavljen na engleskom jeziku u izdanju Centra za interdisciplinarne postdiplomske studije u Sarajevu 2004. godine"revolution rock wrote:
Poštovani Peđa,
ipak, izbor je vaša i naš, na kraju.
unaprijed zahvalan.
http://www.fpn.unsa.ba/wpfpn/nastavno-o ... sic-valda/
Sto je u okvirima FPN-a izgleda dramaticno postignuce.
Koja smo mi rupa od zemlje ...
http://www.fpn.unsa.ba/wpfpn/nastavno-o ... ic-valida/
Zaista, na ovom sajtu pise da je objavila oko 10 naucnih i strucnih radova (nije bas dobro u isti kos trpati naucne i strucne radove), dok na sajtu nase stranke prijavljuje svega 4, i to redom:
[1] Repovac, Valida (2006), Strategija integriranja Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju. Učestvovala je u izradi poglavlja: Inovacije, ekonomska i socijalna kohezija; Zajednička vanjska i sigurnosna politika, Direkcija za evropske integracije Bosne i Hercegovine.
[2] Repovac-Pašić, Valida (2007), Prikaz knjige "Kozmopolitska Europa", Ulrich Beck i Edgar Grande, Godišnjak FPN, Sarajevo, Fakultet političkih nauka, Univerzitet u Sarajevu.
[3] Repovac-Pašić, Valida (2008), "Kritika multikulturalizma u radu W. Kymlicke", Pregled, Univerzitet u Sarajevu.
[4] Repovac-Pašić, Valida (2008-2009), "Teorije hibridnosti kao novi radikalni kozmopolitizam", Godišnjak FPN, Sarajevo, Fakultet političkih nauka, Univerzitet u Sarajevu.
Kao sto vidimo, od ovih cetiri, prvi nije nikakav ni naucni ni strucni rad, vec je bila clan uredjivackog kolegija, zajedno sa jos 20 "urednika" i isto toliko vanjskih "eksperata".
Drugi rad je prikaz knjige, a i taj (drugi) i cetvrti su radovi objavljeni u lokalnom casopisu,ciji je izdavac sam FPN. Za ovaj casopis (Godisnjak FPN-a) tesko da se moze reci da je "naucnog karaktera", iako pretpostavljam da se tako vodi. Treba li napomenuti da je i mr Repovac clan redakcije pomenutog casopisa?
Treci rad, objavljen u Pregledu jeste naucnog karaktera. Posto nisam bas ekspert za drustvene nauke, smjelo cu, ali i uz ogradu da grijesim, ipak reci da je i ovaj casopis lokalnog, a tesko i medjunarodnog znacaja.
E sad, gdje sui pored ova cetiri navedena i preostalih "oko 6", to stvarno nisam uspio da nadjem.
Mislim da je ovo dobra prilika da Pedja da dodatna objasnjenja.
Da naglasim, ne smatram da ima ista lose u tome sto neko ima "oko 4" naucna ili strucna rada, ali je ipak broj "oko 4" dosta manje od "oko 10". Treba reci onako kako jeste, a ne od nauke praviti kvazinauku, a od mladog naucnika, ko je mozda jos uvijek na pocetku svoje naucne karijere praviti "kvazi - naucnika". Posebno je lose ako to neko sam sebi radi.
- hepekcina
#9922 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
PRAVDA ZA MIRADA!!!!
nadam se da ćete biti jedina stranka koja će dići glas protiv nepravde i poništenja kandidature Mirada Hadžiahmetovića
nadam se da ćete biti jedina stranka koja će dići glas protiv nepravde i poništenja kandidature Mirada Hadžiahmetovića
-
The BEN10
#9923 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
draganbl wrote:Da naglasim, ne smatram da ima ista lose u tome sto neko ima "oko 4" naucna ili strucna rada, ali je ipak broj "oko 4" dosta manje od "oko 10". Treba reci onako kako jeste, a ne od nauke praviti kvazinauku, a od mladog naucnika, ko je mozda jos uvijek na pocetku svoje naucne karijere praviti "kvazi - naucnika". Posebno je lose ako to neko sam sebi radi.
- hepekcina
#9924 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
haj ne kakite...radi se o šćeri starfuckera prof. dr. Hidajeta Repovca pa sve da je i horoskop napisala bio bi objavljen u Godišnjaku FPN-a
-
convict
#9925 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal
Danas je na Klixu objavljena vijest da je današnja sjednica SKS sazvana na zahtjev 13 poslanika među kojima i 1 iz Naše stranke. To mi je ranije promaklo pa me zanima da li je ta informacija tačna i ako jeste ko je taj 1 - Danis ili Peđa.