Avdićevo tjedno heftanje

pročitajmo šta mu je to zaokupilo misli u četvrtak
TJEDNA HEFTARICA Orkestar za osvete: Fahrudin Radončić i „2Cellos" - Ramiz i Ismet
Naravno da sam očekivao, ukalkulirao, predvidio bjesomučan, krvnički kontraudar iz medijskog Carstva zla u vlasništvu „Gospodina Kanea“, FAHRUDINA RADONČIĆA, nakon što smo objavili da je bivši ministar sigurnosti u kosovskom tužiteljstvu visoko rangiran u zločinačkoj organizaciji koja je pratila i opskrbljivala NASERA KELMENDIJA.
ČETVRTAK, 17. JULI
Naivno sam vjerovao da taj pomahnitali tajkun, primitivni veleposjednik, tražena ličnost od strane kosovskih pravosudnih institucija, „Tornjak“, niskokalibarski gonič robova, ipak, poštuje stanovite građanske forme i običaje ratovanja. No, ne poštuje ih ni on ni onaj rundavi njegov glavni urednik Fadil Mandal, izbjeglica iz Priboja, kojem sam u toku rata osiguravao stabilnu komunikaciju s djevojkom Radojkom, Radodajkom, hajd' ga znadni.
Reći će bošnjačko-sandžački mogul Foster Kane, karikaturalni moćnik kojem u njegovom carstvu „Radon Plaza“, „Tornjeva“, ljetnikovaca niko ni prismrditi ne smije, čiji su rukavi dulji od nogavica (a ja imam izgrađenu solidarnost sa malim čovjekom) kako posežem za nedopuštenim sredstvima. „ Ljubavno gnijezdo - zabranjen ulaz“ tako je pisalo na ulazu u dvorac Građanina Kanea, po svjedočenju novinara Thompsona iz nenadmašnog filma Orsona Wellesa.
U osnovi, cijela drama bivšeg ministra sigurnosti Radončića, uz ostalo, nezadrživog ljubavnika, predsjednika Saveza za bolju budućnost, motiv za svrstavanje u zločinačku organizaciju Nasera Kelmendija na Kosovu, Srbiji i BiH, koja je ubila Ramiza Delalića Ćelu, motivirana je dinarsko-plemenskom ljubomorom/osvetom: druga žena Fahrudina Radončića, Azra, formalna vlasnica Avazove imperije, prve mjesece rata provela je na isturenom komandnom mjestu Ramiza Delalića Ćele u Devetoj brdskoj brigadi Armije BiH. Navodno je neko vrijeme, prije nego što se sva posvetila Radončiću, supruga i suvlasnica „Avaza“ volontirala i kod drugog Ćele, Ismeta Bajramovića, ali su izvori i skromni i nepouzdani.
Ljubav, poznato je iz udžbenika a i iz neposredne prakse, ne poznaje granice, a ljubomora još manje!
Promptni, a nadasve civilizovani odgovor očekujemo već sutra!