Sta je potrebno da se instalira free aplikacija sa app store? Samo da se napravi appleid ili je potrebno jos nesto?
iPhone - All about
Moderator: Benq
- Mommy's_little_ Monster
#9901 Re: iPhone - All about
Jedno laicko pitanje
Sta je potrebno da se instalira free aplikacija sa app store? Samo da se napravi appleid ili je potrebno jos nesto?
-
GaRGa
#9902 Re: iPhone - All about
Mommy's_little_ Monster wrote:Jedno laicko pitanje![]()
nadji neku FREE i klikni da skidas ponudit ce ti da kreiras apple ID bez kreditne i onda skidaj sta ti je volja od FREE aplikacija
- Mommy's_little_ Monster
#9903 Re: iPhone - All about
Nije iphone kod mene, ja to sad prenosim trecoj osobi
Uglavnom napravio sam appleID preko browsera na https://appleid.apple.com, jer je preko iphone navodno trazio karticu i to bi trebalo da je to.
Zahvaljujem
Uglavnom napravio sam appleID preko browsera na https://appleid.apple.com, jer je preko iphone navodno trazio karticu i to bi trebalo da je to.
Zahvaljujem
- Jazzy.ba
#9904 Re: iPhone - All about
Ne trazi ni na iPhoneu karticu kada pokrenes registraciju AppleID-a preko downloada neke free aplikacije, tipa facebook ili twitter.
-
Hoshnesh
#9905 Re: iPhone - All about
Pozdrav, kako najlakse do JB na Iphone 4 S ?
Hvala puno
Hvala puno
- dedovic.almir
#9906 Re: iPhone - All about
Imal ko ideju kako skinut WhatsApp za iPhone 5 a da se ne placa 1$ (nije u 1$ nego nisam prijavio podatke kreditne kartice, a i ne bih da ih unosim) ?
- Jazzy.ba
#9907 Re: iPhone - All about
Ako imas JB skini krakovanu aplikaciju, ako nemas JB nikako.
- dedovic.almir
#9908 Re: iPhone - All about
Onaj sim free mi je... znaci ne moze bez da registrujem svoju kreditnu ?Jazzy.ba wrote:Ako imas JB skini krakovanu aplikaciju, ako nemas JB nikako.
- Jazzy.ba
#9909 Re: iPhone - All about
Registruj je i kupi app. To je jedna kafa. Neces bankrotirati.
- vukojebina
#9910 Re: iPhone - All about
ili predji na android...hahahahaah 
- Jazzy.ba
#9911 Re: iPhone - All about
vukojebina wrote:nista..mozes ga bacit sad..
vukojebina wrote:Ili kupi normalan telefon...![]()
vukojebina wrote:cuo sam da se moze telefonirati u rijetkim situacijama kad ufati mrezu...
Fakat si ti zasluzio da te se ohladi sa foruma.vukojebina wrote:ili predji na android...hahahahaah
- vukojebina
#9912 Re: iPhone - All about
ma jeli, a zasto molim lijepo? kao prvo, jesam li nesto pogresno reko? ako nisi znao na androidu je whatsapp jos uvjek BESPLATAN... dalje, kad ti i tebi slicni trolate teme o androidu, s3, s4 to je ok, 12 sekundi ovo ono..mislim ja nemam nista protiv, pisi sta hoces imas pravo... ali takodje i ja imam pravo da pisem na ovoj temi ili bilo kojoj drugoj sta hocu, sve dok se drzim pravila...a ne vidim da sam ih igdje prekrsio... to sto tebi smetaju moji komentari govori o samom tebi koliki si funboy pa te to toliko pogadja...
- dedovic.almir
#9913 Re: iPhone - All about
Ma nije problem u parama - nego samo jos nisam unio podatke kreditne kartice (radi sigurnosti)... nista drugoJazzy.ba wrote:Registruj je i kupi app. To je jedna kafa. Neces bankrotirati.
- pinokio04
#9914 Re: iPhone - All about
kakva su to pitanjahakazvaka wrote:A jel bolji ovaj Nexus novi ili iPhone 5?![]()
Dosta off-topica, ovdje je tema samo iPhone!
uzimaj tu peticu ako imash priliku
- pinokio04
#9915 Re: iPhone - All about
Samo napravi apple id, i to je to, mozes da picis do mile voljeMommy's_little_ Monster wrote:Jedno laicko pitanje![]()
- dedovic.almir
#9916 Re: iPhone - All about
Apple jednom - zauvijek Apple !pinokio04 wrote:kakva su to pitanjahakazvaka wrote:A jel bolji ovaj Nexus novi ili iPhone 5?![]()
Dosta off-topica, ovdje je tema samo iPhone!![]()
- pinokio04
#9917 Re: iPhone - All about
dedovic.almir wrote:Apple jednom - zauvijek Apple !pinokio04 wrote:kakva su to pitanjahakazvaka wrote:A jel bolji ovaj Nexus novi ili iPhone 5?![]()
Dosta off-topica, ovdje je tema samo iPhone!![]()
Pametnom i jedna dosta
- pinokio04
#9918 Re: iPhone - All about
je li imao neko negativna iskustva sa kineskim punjacima za iphon, u smilu da sporije puni, da ne puni, da puni do određenog postotka..
Primjetio sam danas, da mi ne puni uobicajeno brzo mobitel kao prije, neko standardno vrijeme od 0 % do 100 % je 2-3h punjenja,
Sad puni, i zastane na jednom procentu i tu ostane, recimo 57 %, ili 35 % i ne mrda odatle, dok ponovo ne uštekam punjac iz njeg pa u struju ponovo..
Jedini mi ostaje josh da vidim da li ce preko usb kabla, preko pc-a, punit odjednom u cugu do 100 %
S obzirom da se tek danas to pojavilo, trebace mi sutra da istestiram ovo punjenjee sa usb kablom preko pc-a.
imao neko slicna iskustva

Primjetio sam danas, da mi ne puni uobicajeno brzo mobitel kao prije, neko standardno vrijeme od 0 % do 100 % je 2-3h punjenja,
Sad puni, i zastane na jednom procentu i tu ostane, recimo 57 %, ili 35 % i ne mrda odatle, dok ponovo ne uštekam punjac iz njeg pa u struju ponovo..
Jedini mi ostaje josh da vidim da li ce preko usb kabla, preko pc-a, punit odjednom u cugu do 100 %
S obzirom da se tek danas to pojavilo, trebace mi sutra da istestiram ovo punjenjee sa usb kablom preko pc-a.
imao neko slicna iskustva
Last edited by pinokio04 on 28/03/2013 23:07, edited 1 time in total.
- Jazzy.ba
#9919 Re: iPhone - All about
Ne brini za sigurnost kartice.dedovic.almir wrote:Ma nije problem u parama - nego samo jos nisam unio podatke kreditne kartice (radi sigurnosti)... nista drugoJazzy.ba wrote:Registruj je i kupi app. To je jedna kafa. Neces bankrotirati.
-
DYD666
#9920 Re: iPhone - All about
Jesam. Čak sam mu totalno 2x skršio napajanje puneći ga u autu kineskim punjacem, kablom itd...preporuka je fkt držati se originala ali je zeznuto što ako nisi iste dobio uz tel, nisu baš prejeftini ako ih kupuješ ovako "na suho". Ali da vrijedi i da ima razlike, ne treba ni govoriti.pinokio04 wrote:je li imao neko negativna iskustva sa kineskim punjacima za iphon, u smilu da sporije puni, da ne puni, da puni do određenog postotka..
imao neko slicna iskustva![]()
Ne mora nužno biti čisti org. može i neki brendirani kabl i punjač tipa Belkin koji je nešto jeftiniji od originalnog...
- dedovic.almir
#9921 Re: iPhone - All about
Jazzy - opet hvala 
- pinokio04
#9922 Re: iPhone - All about
Bash tako, nisam orginal dobio uz njeg.DYD666 wrote:Jesam. Čak sam mu totalno 2x skršio napajanje puneći ga u autu kineskim punjacem, kablom itd...preporuka je fkt držati se originala ali je zeznuto što ako nisi iste dobio uz tel, nisu baš prejeftini ako ih kupuješ ovako "na suho". Ali da vrijedi i da ima razlike, ne treba ni govoriti.pinokio04 wrote:je li imao neko negativna iskustva sa kineskim punjacima za iphon, u smilu da sporije puni, da ne puni, da puni do određenog postotka..
Ne mora nužno biti čisti org. može i neki brendirani kabl i punjač tipa Belkin koji je nešto jeftiniji od originalnog...
Ma ide sada, nekada se to desi, i nekada jednostavno kad stavim da se puni, on ne reaguje, jednostavno ne puni, moram 3 4 puta uljucit-iskljucit punjac iz mobitela, da bi poceo punit. Mah, tako mi je od pocetka..ako naletim pojeftino na punjac, original uzecu, nije mi prijeko neophodan, ali eto
radi i ovako,
Na kineskom punjacu kad puni, touch je lud, kliknes na pozive on otvori poruke, kliknes igricu da otvoris on otvori mail, itd.. heheh
Al fercera on ko ziherica kad ga skinesh sa punjaca
-
Son1
#9923 Re: iPhone - All about
Ne bi ti se to smjelo desavati.pinokio04 wrote:Bash tako, nisam orginal dobio uz njeg.DYD666 wrote:Jesam. Čak sam mu totalno 2x skršio napajanje puneći ga u autu kineskim punjacem, kablom itd...preporuka je fkt držati se originala ali je zeznuto što ako nisi iste dobio uz tel, nisu baš prejeftini ako ih kupuješ ovako "na suho". Ali da vrijedi i da ima razlike, ne treba ni govoriti.pinokio04 wrote:je li imao neko negativna iskustva sa kineskim punjacima za iphon, u smilu da sporije puni, da ne puni, da puni do određenog postotka..
Ma ide sada, nekada se to desi, i nekada jednostavno kad stavim da se puni, on ne reaguje, jednostavno ne puni, moram 3 4 puta uljucit-iskljucit punjac iz mobitela, da bi poceo punit. Mah, tako mi je od pocetka..ako naletim pojeftino na punjac, original uzecu, nije mi prijeko neophodan, ali eto
radi i ovako,
Na kineskom punjacu kad puni, touch je lud, kliknes na pozive on otvori poruke, kliknes igricu da otvoris on otvori mail, itd.. heheh
Al fercera on ko ziherica kad ga skinesh sa punjaca
Probaj drugi kabal, idi u radnju i nek oni prikljuce, a ti probaj touch.
Dobro rade neki kineski kablovi, ne zajebavaj se zbog 10ak maraka, poslije ce ti bit puno gore ako ode nesto.
- dedovic.almir
#9924 Re: iPhone - All about
Ljudi - imal ko prijedlog koji je najbolji "nevidljivi stiti" za ekran kao i za pozadinu iPhone 5 ?
Razmisljam koji da uzmem, gledao sam neke snimke na youtube djeluju "poprilicno" jaki
Trenutno razmisljam o ovome, da li ko zna iz licnog iskustva kakav je i da li mi neko moze preporuciti bolji ?
ZAGG Apple iPhone 5 Invisible Shield Full Body Screen Protector
Razmisljam koji da uzmem, gledao sam neke snimke na youtube djeluju "poprilicno" jaki
Trenutno razmisljam o ovome, da li ko zna iz licnog iskustva kakav je i da li mi neko moze preporuciti bolji ?
ZAGG Apple iPhone 5 Invisible Shield Full Body Screen Protector
-
Saka
#9925 Re: iPhone - All about
Kakvih 10ak maraka? Original punjač nema ispod 50KM.Son1 wrote:Ne bi ti se to smjelo desavati.
Probaj drugi kabal, idi u radnju i nek oni prikljuce, a ti probaj touch.
Dobro rade neki kineski kablovi, ne zajebavaj se zbog 10ak maraka, poslije ce ti bit puno gore ako ode nesto.
I meni se isto dešavalo na Anka punjaču i otad ga ne uključujem ni na šta osim original ili u kompjuter.