Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
pepeljara

#9901 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pepeljara »

jedina koja valja americans :)
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9902 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

Amerikance gledaj nećeš zažaliti, serija grmi.
Boateng

#9903 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Boateng »

Not My Idea wrote:Dok cekam nastavak serija, sta preporucujete da pocnem:
Rectify
Bloodline
The Americans (pocela gledat i odustala nakon prve, davno nekad)
The Fall

Luther zavrsio :sad: nije mi jasno cemu samo dvije epizode, ko pravi problem kad je ogromna gledanost i zelja za nastavkom, koga se toliko cekalo...Idris se nada da ce bit snimljen film?!...
Rectify
Tyke

#9904 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tyke »

Znaci za Banshee je ovo posljednja sezona!? A pocinje za moj rodjendan 8-)
kox

#9905 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kox »

Not My Idea wrote:Dok cekam nastavak serija, sta preporucujete da pocnem:
Rectify
Bloodline
The Americans (pocela gledat i odustala nakon prve, davno nekad)
The Fall

Luther zavrsio :sad: nije mi jasno cemu samo dvije epizode, ko pravi problem kad je ogromna gledanost i zelja za nastavkom, koga se toliko cekalo...Idris se nada da ce bit snimljen film?!...
The Fall je odlična serija. Rectify fenomenalna ali vrlo, vrlo spora pa ako imaš živaca za to samo naprijed. Ostale nisam gledao.
Officer Crabtree

#9906 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Officer Crabtree »

The Fall, ipak zaokružuje nešto realno i moguće.

Americans me toliko nervirala zbog načina na koji su, barem u 1 sezoni, glavni junaci izbjegavali sigurno razotrkivanje. Po meni, dosta nerealno napisano...
arnelau

#9907 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by arnelau »

Sjećate li se možda ove serije: http://www.imdb.com/title/tt0108885/plo ... _=tt_ov_pl, bila je kod nas čini mi se 1996. ili 1997. god. Nešto se sjetih pa reko da podijelim sa vama :-)
sizifinho

#9908 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

Je li ko gledao The Shanarra Chronicles?

Meni se cini odlicno, predivni krajolici a inspiracija Tolkien, bas mi pasa. Nije sad nesto nevidjeno, ali je u svakom slucaju lijepo
Tirkiz

#9909 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tirkiz »

The Americans - subjektivno misljenje

da krenem od kraja 3 sezone---dva Ruska spijuna - ispovjede se kcerki tinejdjerki da su spijuni :lol: :lol: :lol: ...ta ista kcerka ode i kaze svom pastou Timu da su mama i tata spjuni :lol: :lol: :lol:
vala sau ga us...ali do kraja...

prewiew 4 sezone - Pastor Tim je Ruski spijun, jer ako nije 4 sezona ce imati samo 1 epizodu. :izet: :izet: :izet:
Daryl Dixon

#9910 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Daryl Dixon »

arnelau wrote:Sjećate li se možda ove serije: http://www.imdb.com/title/tt0108885/plo ... _=tt_ov_pl, bila je kod nas čini mi se 1996. ili 1997. god. Nešto se sjetih pa reko da podijelim sa vama :-)
Gdje se neću toga sjećati.. Sjećaš li se ti ove serije :) :thumbup:

https://www.youtube.com/watch?v=m7Gy-7r5eo0
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9911 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Velkoski »

http://www.imdb.com/title/tt0138875/?ref_=nm_flmg_act_2

bolja od djevojke iz okeana, koju sam nedavno pokušao gledati, ali mi je bila pravi smor :D
karanana

#9912 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by karanana »

Making a murderer.
Bio sam skeptican. Kontam sta moze donijeti dokumentarna serija koja je napravljena na znanim cinjenicama? Reko nema tu nista intrigantno.
Ali prevario sam se. Odgledah sinoc tri epizode i pravo je dobra. Posebno valjda ako nista ne znas o slucaju od ranije. Netflix rijetko fuli sa serijom. I imdb ocjena je rekla svoje
Jimmy McNulty
Čiča Gliša

#9913 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Jimmy McNulty »

Officer Crabtree wrote:
Americans me toliko nervirala zbog načina na koji su, barem u 1 sezoni, glavni junaci izbjegavali sigurno razotrkivanje. Po meni, dosta nerealno napisano...
E jbg jarane zašto onda gledat bilo koju seriju jer je svaka nerealno napisana osim možda Žice. E sad dalo bi se raspravljati o tome je li Americans nerealno napisana kad uzmeš u obzir da je autor serije bivši CIA agent, on je valjda upućeniji i od mene i od tebe da zna koliko je to realno i moguće bilo u tim ludim godinama. Na kraju krajeva kad vidiš da je FBI 2012 godine uhapsio 12 ruskih špijuna tzv ilegalaca onda shvatiš da serija možda ipak nije toliko nerealna ko što tvrdiš.
relativno84

#9914 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by relativno84 »

http://www.imdb.com/title/tt2191671/

Nije lose, nema previse mozganja :D + Lucy :srce:
irac300

#9915 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

sizifinho wrote:Je li ko gledao The Shanarra Chronicles?

Meni se cini odlicno, predivni krajolici a inspiracija Tolkien, bas mi pasa. Nije sad nesto nevidjeno, ali je u svakom slucaju lijepo
Ja sam počeo pratiti. MTV produkcija, nije sada neko remek djelo, al' što ti reče, fascinira prikaz prirode i bajkovitih krajolika, a i to naslanjanje na Tolkina tjera da se gleda.
zomri

#9916 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Jimmy McNulty wrote:
Officer Crabtree wrote:
E jbg jarane zašto onda gledat bilo koju seriju jer je svaka nerealno napisana osim možda Žice. E sad dalo bi se raspravljati o tome je li Americans nerealno napisana kad uzmeš u obzir da je autor serije bivši CIA agent, on je valjda upućeniji i od mene i od tebe da zna koliko je to realno i moguće bilo u tim ludim godinama. Na kraju krajeva kad vidiš da je FBI 2012 godine uhapsio 12 ruskih špijuna tzv ilegalaca onda shvatiš da serija možda ipak nije toliko nerealna ko što tvrdiš.
^^ this
pa breaking bad je po tome puno neuvjerljiviji, a nisam nešto primjetio da se žalite.
Officer Crabtree

#9917 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Officer Crabtree »

Jimmy McNulty wrote:
Officer Crabtree wrote:

nerealno su, ponavljam po meni, napisani dijelovi kada oni na dosta jednostavan način izbjegavaju svoje razotkrivanje, što je naravno žrtva činjenice da serija mora biti uzbudljiva da bi bila gledljiva, jer na tome se i zasniva..

ne zanima me ni bb ni žica u ovom slučaju sam govorio ovoj seriji

argument "zašto gledati bilo koju seriju" ne bih ni komentarisao

lp
R9..

#9918 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by R9.. »

Valjal ovo sta....The Shannara Chronicles

http://www.imdb.com/title/tt1051220/
sizifinho

#9919 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

R9.. wrote:Valjal ovo sta....The Shannara Chronicles

jučer sam pisao, ako si fan tolkienovog lotr-a i općenito voliš epsku fantastiku - svidjet će ti se.
Serija ima predobre krajolike, smještena je u nakakvu čudnu alternativnu budućnost gdje ljude naslijedili vilenjaci, gnomovi, trolovi, uz nekakavu podlogu mitskog.
Što se tiče vizuelnog i priče, super je.
Ima malo problema sa glumcima, tipa glavna glumica je užasno loša, ja je ne bih stavio ni u reklamu da mi glumi, dok je glavni glumac pravo dobar, plus glumi Manu Bennet.

Sve u svemu, ako si fan fantastike, pogledaj. Ako nisi, nećeš ništa novo dobit.
zomri

#9920 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zomri »

Officer Crabtree wrote:nerealno su, ponavljam po meni, napisani dijelovi kada oni na dosta jednostavan način izbjegavaju svoje razotkrivanje, što je naravno žrtva činjenice da serija mora biti uzbudljiva da bi bila gledljiva, jer na tome se i zasniva..

ne zanima me ni bb ni žica u ovom slučaju sam govorio ovoj seriji

argument "zašto gledati bilo koju seriju" ne bih ni komentarisao

lp
njihove akcije itekako imaju posljedice. to što ih nemaju u svakoj epizodi nije osnova za kritiziranje imho
Tyke

#9921 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by Tyke »

relativno84 wrote:http://www.imdb.com/title/tt2191671/

Koliko je slicna seriji "Sherlock", mislim jel na isti fazon nerijesena ubistva i njegova mastovitost/sposobnost?
sizifinho

#9922 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

ma ni nalik BBCevoj verziji. BBC pravi umjetnost.
relativno84

#9923 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by relativno84 »

Tyke wrote:

Koliko je slicna seriji "Sherlock", mislim jel na isti fazon nerijesena ubistva i njegova mastovitost/sposobnost?
Ova je opustenija varijanta, nema izrazito antipaticnog Benedicta :roll:
sizifinho

#9924 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by sizifinho »

relativno84 wrote:
Tyke wrote:

Ova je opustenija varijanta, nema izrazito antipaticnog Benedicta :roll:
jbg to je subjektivno, meni je benedict jedan od najboljih glumaca danas
yoda82

#9925 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by yoda82 »

sizifinho wrote:
R9.. wrote:Valjal ovo sta....The Shannara Chronicles

jučer sam pisao, ako si fan tolkienovog lotr-a i općenito voliš epsku fantastiku - svidjet će ti se.
Serija ima predobre krajolike, smještena je u nakakvu čudnu alternativnu budućnost gdje ljude naslijedili vilenjaci, gnomovi, trolovi, uz nekakavu podlogu mitskog.
Što se tiče vizuelnog i priče, super je.
Ima malo problema sa glumcima, tipa glavna glumica je užasno loša, ja je ne bih stavio ni u reklamu da mi glumi, dok je glavni glumac pravo dobar, plus glumi Manu Bennet.

Sve u svemu, ako si fan fantastike, pogledaj. Ako nisi, nećeš ništa novo dobit.
Ma nako. gledljivo, ali nešto fali. Kao što reče kolega iznad, ako si baš fan žanra, pogledaj, a ako i nisi zaobiđi.
Post Reply